SteelSeries Arctis 3 Uzun Kullanım İncelemesi

Bu konuyu okuyanlar

utkuversus

Mizuru
Emektar
Katılım
12 Temmuz 2015
Mesajlar
17,627
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
13,135
Puanları
113
Yaş
20
Yaklaşık 7 aydır kulaklığı kullanıyorum. Daha önce videolu incelemesini yapmış olduğum Arcits 3'ün uzun kullanımda bize neler sunduğunu, eksilerini ve artılarını konuşacağız. Kulaklık hakkında ön bilgi almak isteyen önceki konuma gidebilir.

İlk başta da belirttiğim gibi. Kulaklığı 7 aydır kesintisiz kullanmaktayım. Bu süre zarfında kulaklığın her bir tarafı istemsizce aşırı hor kullanılmıştır. Bunu da belirtmek isterim.
İlk alacağım zaman MH320 ve MH530 gibi alternatifleri vardı bütçe aralığımda. Bu kulaklığı tasarımının hoşuma gitmesi ve SteelSeries tarafından geliştirilen sanal 7.1 desteği sebebi ile İtopya.com üzerinden o zamanki dolar kuru ile 320 TL'ye satın aldım. Kulaklık beğenimi cidden kazanmıştı. Ürün elime 3 gün içinde ulaştırıldı.

Önceki kulaklığım RW1 idi. Açıkçası onun oyun performansını çok beğenmiyordum. Fiyatına göre iyi diyebileceğimiz bir 7.1'e sahip olmasına rağmen beni Arctis 3 kadar tatmin edemedi bu konuda. Tek artısı müzik performansı diyebilirim. Onun dışında ses kalitesi olarak Arctis 3'ü daha iyi buluyorum.

Arctis 3'ün kutu içeriğinden kısaca bahsetmek istiyorum. 2 Adet uzun ve 1 adet kısa kablo ile geliyor. Kısa olanın boyu 10 santimetre civarlarında. Mikrofon ve kulaklığı tek jakta buluşturuyor. Diğer uzun olanlar birleştiğinde toplam 2 metreyi buluyor. Kulaklıktan kabloyu sökebilmek ve kulak kısımlarının katlanabilmesi taşıma anlamında her zaman bana olumlu yansıdı. bu sayede kablo kırılma derdi olmadan bel çantama bile sığdırdım kulaklığı. Kablo ise örgülü olmayan ama sağlam bir kauçuk kaplama ile geliyor. Defalarca sıkıştırdım, üstüne bastım, çekiştirdim. buna rağmen daha hiçbir sorun yaşatmadı bana. Bu konuda gerçekten çok iyi iş çıkarılmış.

Kulaklığın değiştirilebilir bir kafa bandı var. Ben değiştirme ihtiyacı hissetmedim şu ana kadar. Herhangi bir problemi yok. Kafaya çok iyi oturuyor. 2 saat ayar çekmekle uğraşmıyorsunuz. Kulaklığın ağırlığı saatlerce kullanımda bile kesinlikle hissedilmiyor. Bu yetmemiş bandın üstüne gelen kulaklığın parçasına da yumuşak, kauçuk bir zemin yerleştirilmiş. Kafanız bandı kulaklığa tam oturtsa bile bu kauçuk sayesinde ağırlığı yine hissetmiyorsunuz ki, bu gerçekten çok güzel bir şey. Kulak pedleri ise ayrı bir muazzamlığa sahip. Öyle deri ile uğraşmamışlar. Direkt olarak patentli ve çok rahat kumaş pedler seçilmiş. Kesinlikle terleme yapmıyor. Aşırı rahat ve kulağı tamamen içine alıyor. Fazlası ile yumuşak ve ufak delikler eklenmiş. Ped kısımlarının 90 derece hareketli olması da bu rahatlığa rahatlık katıyor. Kulaklığı kullandığım 7 ayda ne kabloda, ne pedlerde herhangi bir aşınma olmadı bunu da ekleyeyim. Sadece kafa bandında sürekli takıp çıkarmaktan oluşan ufak esnemeler oldu. Diğer plastik kısımlar ise oldukça kaliteli ABS plastikten imal edilmiş. Ayrıca pedlerin üstündeki SteelSeries logolarının olduğu bölümde oldukça güzel bir hissiyatı olan kauçuğa benzer bir malzeme kullanılmış.

Kulaklığın asıl amacı olan yere gelelim şimdi. Ses ve mikrofon.
Ses kalitesi muazzam diyebilirim. En azından Bass ve Trap müzik dışında sizi tatmin edecektir. Oyunlardaki performansı ise gerçekten çok iyi. Sanal 7.1'i köküne kadar verebiliyor. CS:GO oyuncuları için çok iyi bir seçenek olduğunu söyleyebilirim. Çok net duyabiliyorsunuz bir adamın yerini ve net kararlar verebiliyorsunuz. 7.1'i LOL oyununda bile hissettiriyor açıkçası. Bu konuda gerçekten beğenimi kazandı. SteelSeries burada mükemmel bir iş çıkarmış. Mikrofon kısmında ise çoğu kullanıcı hüsran oluyor nedeni ise şahsen kulaklığın Discord sertifikasında yatıyor. Dışarıdan gelen sesleri almamak için fabrikasyon ayarlarda seviyesi biraz düşük tutulmuş. Bu seviyenin nasıl artırılacağını ve mükemmel sesi nasıl yakalayacağınızı incelemenin ilerleyen yerlerinde anlatacağım. Bu seviyeyi ayarlayınca muazzam bir kaliteye sahip oluyor. Ayrıca mikrofon içine girip çıkabiliyor. Bu da konuşma yapmadığınız zamanlarda yerine girdirmenizi sağlıyor.

Kulaklığın sol kısmındaki pedin alt kısmına konumlandırılmış fonksiyonel özellikler de var. Ses açma kapama tekeri, Mikrofon açma kapama düğmesi ve 3.5mm jak girişi. Bu jak girişi yanınızdaki birinin kulaklığını bağlayabileceğiniz ve ona da ses verebileceğiniz bir giriş. Arcis 3'te ses seviyesini düşürdüğünü de belirteyim. Mikrofon açma kapama düğmesi ise ufak bir ayrıntıya sahip. Bastığınızda kalkıyor ve alt kısımından ufak bir kırmızı şerit gözüküyor. Bunun anlamı mikrofonunuz kapalı demek. Gereksiz bir ışık yerine tercih edilmiş güzel bir ayrıntı buda. Ses açma kapama tekerleği ise yanlışlıkla eliniz çarptığında oynayabilecek yumuşaklıkta değil. Bunun için yumuşak kauçuktan imal edilmiş ve belli bir güç istiyor. Çoğu kulaklıkta bu kısımlar fazla hassas olduğu için yanlışlıkla eliniz çarpabiliyor ve ses seviyesini değiştirebiliyor. Bu kulaklıkta bu engellenmiş.

Ürünün yazılımına gelelim. Kurulumuna üstteki linkten videoya giderek bakabilirsiniz. Burada ayarlara ve de ayrıntılara bakacağız. 2019 modellerinde bu yazılımı kullanamıyorsunuz.

P1kDG8.png

Uygulamanın giriş kısmı bu şekilde. Sadece kulaklık hakkında bahsedeceğim için diğer kısımlara girmeyeceğim.
gr86bN.png

Ayarlar kısmına genel bakış.
9aoNro.png

Bu kısımda ekolayzer ayarlarını kendi rahatınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca Hazırlanmış seçeneklerde var. Bunlar Flat, Performance, Immersion, Entertainment, Music ve Voice olarak isimlendirilmiş.
V9aDzy.png

Bass Boost seçeneği eklenmiş. İsterseniz kullanabilirsiniz.Beni tatmin etmedi açıkçası.
nQMlN5.png

Mikrofon sesini test edebileceğiniz bir seçenek eklenmiş. bende çalışmadı hiçbir zaman. Onun yerine Windows'un özelliğini kullanıyorum.
16vEZY.png

Mikrofonda kısık ve yüksek sesleri dengelemeye yarayan bir ayar. Ben kullanmıyorum.
LlADRa.png
r5M1NV.png

Bunlarda mikrofondan gelen sesleri filtrelemek için kullanabileceğiniz diğer ayarlar. Noise Reduction özellikle dış ortamdan gelen sesleri kesmede destek olarak kullanılabilir.
P1kDdb.png

Bu resimde sol tarafta görebileceğiniz üzere yeni profiller oluşturup hesabınıza kaydedebilirsiniz. Bunları silebilir, düzenleyebilirsiniz.

Ayrıca mikrofonu iyileştirmek için de gereken ayarlar şu şekilde: (Windows 7 kullandığım için ayarlara gidiş yolu sizde farklı olabilir.)
1546535200983.png

Ses Simgesi>sağ tık>Kayıt Aygıtları

1546535212118.png

Mikrofon +SSE3>Sağ Tık>Özellikler
1546535222772.png

Düzeyler>Mikrofon+100>Mikrofon Bassı +20-30

Genel olarak kulaklık gerçekten şu anki fiyatını bile hak eden ve oyun için tercih edilecekse mükemmel bir tercih olabilecek özellikleri içinde barındırıyor. Sanal 7.1'in kalitesi, mikrofonun berraklığı ve birçok gelişmiş teknolojisi, tasarımı ve sağlamlığını göz önüne alacak olursak bu kulaklık benim sizlere şiddetle tavsiye ettiğim bir seçenek.

Artıları:
+Mikrofonu berrak ve kaliteli.
+Kaliteli kafa bandı ve pedlerine sahip.
+7.1'i çok iyi verebiliyor.
+Malzeme kalitesi çok çok iyi.
+Mikrofonu sertifikaya sahip.
+Çok rahat.
+Yazılımla kolayca kontrol edilebiliyor(2019 olmayan model için geçerlidir).

Eksileri:
-Bass kısmında üzmesi.
-Kablosunun örgülü olmaması.
-2019 modelinde program ile yönetilememesi.

Puanlamam:
Müzik: 5/10
Oyun: 10/10
Film: 9/10
Fiyatı: 9/10

İncelememi okuduğunuz için teşekkür ederim.
İyi forumlar.
 
Son düzenleme:

rtakak

Müdavim
Katılım
24 Temmuz 2018
Mesajlar
2,062
Reaksiyon puanı
1,459
Puanları
113
Yaş
22
Eline sağlık, güzel olmuş.
Bence örgülü kablo olmaması eksi değil.
Örgülü kablo daha ağırdır bunun aksine.
Ben sağlam ve kaliteli ise böyle hafif olmasını tercih ederim ki sağlam ve kaliteli kablo.
 

Görkem Say

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Nisan 2017
Mesajlar
25,734
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
24,981
Puanları
113
Eline sağlık. Bende kablodan memnunum dolanmıyor, hafif ve kaliteli. Arctis serisi cidden çok rahat bir seri.
 

utkuversus

Mizuru
Emektar
Katılım
12 Temmuz 2015
Mesajlar
17,627
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
13,135
Puanları
113
Yaş
20
Teşekkür ederim.
Kulaklığın kablosu elbette çok sağlam ama beni korkutmuyor da değil açıkçası :).
 

rtakak

Müdavim
Katılım
24 Temmuz 2018
Mesajlar
2,062
Reaksiyon puanı
1,459
Puanları
113
Yaş
22
Kabloya istemeden hasar verebiliyoruz değişik yollarla. Elbet bir gün kaza olur.
Sorun değil, kabloda sorun olsa bile değiştirilebiliyor olması güzel.
Son olarak cidden rahat, her zaman söylüyorum bunu çünkü kulaküstü kulaklıklarla pek aram yok. Rahat edemiyorum, ancak bu seri benim isteğimi karşıladı bu yüzden çok memnunum :p
 
Son düzenleme:

StRonK

Öğrenci
Katılım
30 Eylül 2019
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
33
@Utku Cabir Bey merhaba sormak istediğim bir konu var bugun içerisinde Arctis 3 siparişi verdim yazınızda "2019 modelinde program ile yönetilememesi. " demişsiniz araştırmalarım sonucunda w10 ile gelen uyamsal ses kullanmak gerekiyormuş yeterlide oluyormuş bu ne kadar fark yaratıyor ve hiç bir şekilde program kullanamıyormuyuz kulaklığı yönetebilmek için cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
 

Görkem Say

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Nisan 2017
Mesajlar
25,734
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
24,981
Puanları
113
@Utku Cabir Bey merhaba sormak istediğim bir konu var bugun içerisinde Arctis 3 siparişi verdim yazınızda "2019 modelinde program ile yönetilememesi. " demişsiniz araştırmalarım sonucunda w10 ile gelen uyamsal ses kullanmak gerekiyormuş yeterlide oluyormuş bu ne kadar fark yaratıyor ve hiç bir şekilde program kullanamıyormuyuz kulaklığı yönetebilmek için cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
2019 modeller Engine yazılımı ile yönetilemiyor. Ses ayarını artık Windows'un kendisi ile yapıyorsunuz veya ek ses kartı almanız lazım.
 

Özgür Ç..

Müdavim
Katılım
18 Eylül 2018
Mesajlar
6,136
Reaksiyon puanı
6,465
Puanları
113
Bende 6, 7 ay kullandım müzik gerçekten kötü 7.1 bana baya iyi gelmişti kullanılan ses kartınında çok fazla etkisi var tabi. Böyle Jack'lı kulaklıkların ses yönünden deyil de malzeme kalitesi konforu ve ses karekterinin incelenmesi daha iyi diğer yandan dediğim gibi ses kartının çok fazla etkisi var
 

StRonK

Öğrenci
Katılım
30 Eylül 2019
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
33
Bende 6, 7 ay kullandım müzik gerçekten kötü 7.1 bana baya iyi gelmişti kullanılan ses kartınında çok fazla etkisi var tabi. Böyle Jack'lı kulaklıkların ses yönünden deyil de malzeme kalitesi konforu ve ses karekterinin incelenmesi daha iyi diğer yandan dediğim gibi ses kartının çok fazla etkisi var
Ben oyun oynama amaçlı aldım 7.1 iyiyse sorun yok bilgilendirme için teşekkür ederim
 
Üst