Temel Reis'in ıspanağının sırrı çözüldü

Bu konuyu okuyanlar

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
Temel Reis'in gücünü ıspanaktan alması nedeni ile uzun zaman ıspanak demir deposu sanıldı. Bilim adamları ıspanağın demir bakımından zengin olduğu ancak sanıldığı kadar da demir barındırmadığı açıklanmıştı. Bilim insanları şimdilerde ıspanağın sporcularda doping etkisi yaptığını konuşuyor.

ispanak1280-hUUL_cover.jpg

Bilim insanlarının yaptığı açıklamada, Temel Reis’in kaslarını büyütmek için yediği ıspanağın sporcularda gerçekten de doping etkisi yapabildiğini belirttiler.

Dünya Anti Doping Ajansı için yapılan araştırmada tesadüfen bir gerçekle karşılaşıldı. Ispanak içinde bulunan ‘ecdysterone’ adlı hormon atletler için yasaklı maddeler listesinde bulunuyor.

Atletler üzerindeki deney gerçeği ortaya koydu

Menshealth.com’daki habere göre araştırmacılar, 10 haftalık deney sırasında katılımcılara verilen maddelerin onların fiziksel performanslarını nasıl etkileneceğini ölçmek için 46 atleti dört gruba ayırdı. Bir grup kontrol altında tutulurken, diğer gruba ilaç olarak verilen tesirsiz madde verildi. Diğer iki gruba da ıspanakta bulunan ecdysterone maddesinden günde iki ve sekiz kapsül verildi. Bunun ardından sporcuların idman programına katılmaları istendi.

Kasları 3 kat fazla büyüdü

10 haftalık deney sonucunca, ‘ecdysterone’ içeren kapsüllerden içen sporcuların kas kütlelerinin belirgin derecede arttığı aynı zamanda diğer gruptaki sporculara göre üç kat daha güç kazandığı ortaya çıktı.

Sporcuların kullanması yasaklı olan ‘Steroid’ listesinde yer alan ‘ecdysterone’ hormonunun deneye katılan atletlerdeki kas kütlesinde belirgin bir artışa sebep olduğu ifade edildi.

tv100
 

Mert0

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2019
Mesajlar
2,460
Reaksiyon puanı
1,702
Puanları
113
17 senedir ağzıma ıspanak değmedi. Ailedeki herkes çok sever ama görünce kusacağım gelir. :fearful: Onu yiyeceğime demir kemiririm daha iyi. :) :) :)
 

554950

Müdavim
Katılım
10 Temmuz 2018
Mesajlar
9,506
Reaksiyon puanı
5,904
Puanları
113
Yaş
19
Ispanak çürümüş patates tadı bırakır çünkü içinden bir şey çıkar. :D
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
Ispanak çürümüş patates tadı bırakır çünkü içinden bir şey çıkar. :D
sen düzgün pişirilene denk gelmemişsin yoksa güzel tadı pancar tarlasına ekilmişse çok güzel olur tabı biber tarlasına ekilirse biber acıysa o da acı oluyordu....
 
Üst