[İnceleme] Dell Inspıron 7567 Gaming Notebook

Bu konuyu okuyanlar

Görkem Say

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Nisan 2017
Mesajlar
25,734
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
24,982
Puanları
113
Bugün forumda sıkça konusu açılan oyuncu bilgisayarı Dell 7567 modelinin incelemesini yapacağız.Hali hazırda kendim yapmıştım zaten bu incelemeyi ama @FRosa hocamızın da ricasıyla burada paylaşarak alacak arkadaşlara bir nebze yardımcı olalım istedik.Neyse konumuza dönersek ben aldığım zaman 4200 TL fiyata sahip olan bilgisayar dolar kuru sebebiyle şuan 4600 TL civarı bir fiyata sahip.TN panel ile ülkemize giriş yapan bilgisayar daha sonra 4B kodu ile başlayan IPS panele dönüş yaptı.Ben bu şansı kaçırdım açıkçası :(.Bir de bu modelin 3500 TL düşük modeli var onun da özelliklerini yazacağım tabi ki.

Teknik Özellikler:
  • 15.6 İnç 1080p Full HD Mat IPS veya TN panel ekran
  • Intel 7700HQ (4 Çekirdek 2.8GHz-Turbo 3.8 GHz, 6MB L önbellek) İşlemci
  • 4 GB GDDR5 128 Bit Nvidia GTX 1050Ti ve Intel Graphics 630
  • Intel HM175 Chipset Anakart
  • 2x8 GB 2400 MHz DDR4 Ram (32 GB destekli)
  • Sandisk x400 m.2 Sata SSD
  • WD 1 TB 5400 RPM HDD
  • Dualband Wi-Fi 802.11 ac ve Bluetooth 4.2
  • Beyaz ışık aydınlatmalı Türkçe Q Chiclet Klavye
  • Çift fanlı soğutma sistemi
  • Çift Stereo Hoparlör(2x2w) ve Subwoofer(3w)
  • 6 Hücreli Batarya
  • 3 Adet USB 3.0, 1 Adet RJ-45, 1 Adet 3.5mm Combo Jak, 1 Adet HDMI 1.4 ve SD Kart Okuyucu
  • 130 Watt 6.7A Adaptör
  • 2.4 KG ağırlık ve 25mm kalınlık
Alt modelin farklılıkları:
  • Intel i5-7300HQ işlemci
  • 4GB GDDR5 128 Bit Nvidia GTX 1050
  • 8GB DDR4 2400 MHz RAM

Tasarım:

Bilgisayarda çok hoş dokuda olan sert plastik malzeme kullanılmış.Arka taraftaki 2 fan çıkışı ve ekran menteşesinin bağlı olduğu yer görsel açıdan çok güzel.Fan çıkışlarının x şeklinde olması ve içerideki boruların kırmızıya boyanması biraz agresiflik katmış diyebilirim.Dell logosunun da aynı renkte olması ile çok iyi bir uyum yakalanmış.Malzeme kalitesi güzel olan yumuşak hissiyatlı bir kasa diyebiliriz.Cihazın kalınlığı ise 25mm.Bir oyuncu bilgisayarına göre ince diyebiliriz.Adaptör ise oyuncu bilgisayarları için normal olsa da gündelik bilgisayar kullananlar için biraz büyük gelebilir.Kablonun ucunda mavi bir LED var ve bu bence çok hoş duruyor özellikle geceleri.Kablo kalitesi gayet iyi.

Klavye ve TouchPad:

Klavyenin basım hassasiyeti ve yumuşaklığı gayet yerinde.Tuşlar birazcık küçük olsada yeterli.Yön tuşlarının çok ufak olması bazı anlarda sıkıntı yaratabilir fakat ben çok kullanmıyorum.Ne yazık ki pazarlama stratejilerinden ve klavyemizin Türkçe karakterler içermesinden dolayı kırmızı aydınlatma kullanılmamış.Yaklaşık 2 yıl önceki GTX 960M li Dell modellerinde de beyaz aydınlatma varken Türkiye'ye aydınlatmasız klavye gelmişti.Galiba bir sonraki modelde kırmızıyı getirecekler en sonunda.Klavye bana göre daha büyük bir yapıda olabilirdi.Caps Lock tuşunda açık olup olmadığını belirten küçük bir ışık konulmuş ve bu bence çok iyi.Touchpad ise bana göre iyi.Dokunma olayı Trackpad gibi yapılmış.Sağ ve Sol bölgenin her yerinden tıklama yapabiliyorsunuz.Touchpad biraz daha sağ tarafta olsa daha iyi olurmuş çünkü oyun oynarken eliniz gidebiliyor üstüne üstlük klavyede Touchpad kapatma kısayolu yok.(Windows 10 1709 güncellemesi sonrası Windows Mobility Center aracılığı ile kapatabilirsiniz.)

Ekran:

15.6 İnç 1080p Full HD Mat bir ekrana sahibiz.TN panel ve IPS panel modelleri mevcut.IPS panel daha sonrada geldi.
Not: IPS panel daha iyi renk ve görüntü sunarken TN panel göz dostu ve tepki süresi daha iyi.IPS panelde ışık sızması sorunları daha fazla oluyor.Ekranın Mat olması parlamayı engelliyor.Bence yeterli bir ekrana sahip.Fakat sonuç olarak IPS tabi ki burada ilk seçim olmalı.

Ses:

ses.png


Ses konusunda bu model gerçekten müthiş bir başarıya imza atmış.Ses yüksekliği ve kalitesi gerçekten çok iyi.Hoparlörlerin konumlandırılması sesi direk almanızı sağlıyor.Bilgisayar WavesMaxx Audio Pro ile gelmekte ve gerçekten çok başarılı bir ses yazılımı.Ses konusunda aşırı tatmin oldum diyebilirim.

Kamera ve Mikrofon:


Mikrofon açısında çok tatmin edici.2 tene mikrofon bulunmakta.Discord ve Skype gibi uygulamalarda arkadaşlarımla yaptığım görüşmelerde sanki bir gaming kulaklık mikrofunu varmış gibi net geldiğini gördüm.Kamera ise yeterli fakat zaten günümüzde hiçbir Laptop kamerası iddialı bir şekilde gelmiyor.

Performans:

Bilgisayar sahip olduğu bileşenler ile gerçekten başarılı bir iş çıkarmış.Burada teorik bilgiden ziyade direk testlere geçeceğim.

ısı.png


Not: 2-3 saatlik ağır oyunlar oynama sonrası ulaşılan ısı değerleri.Yazın olduğu için oda da biraz sıcaktı.



Screenshot_20170429-130922.png


Muadilleri ile performans ve ısı değerleri karşılaştırması.
d42b252cabd90d2-598x516.jpg

e00086e9773e4f2-598x301.jpg



Bazı performans testlerini görmekteyiz burada da.Genel olarak baktığımız zaman performansı çok iyi.Tamam 4600 TL az bir para değil ama hemen hemen bu fiyatlarda da telefonlar artık görmekteyiz ve bence bu dolar kuruna rağmen bu fiyat bandında alınabilecek en iyi bilgisayar konumunda.Ayrıca Shadow of Mordor, Crysis3, Tomb Raider,Total War 2,Sleeping Dogs gibi oyunları ultra ayarlarda çok akıcı bir şekilde oynayabildim.

Soğutma:

Soğutma performansı çok iyi.Çift fan ile çok başarılı işlere imza atılmış.Klavyede ısınan kısımlar 5 ile Num Lock tuşları seviyesi ve üstü olarak söyleyebilirim.Çok fazla hissetmiyorsunuz ısıyı klavyede.Fakat fanlar çok hızlı çalışıyor.Fanlar kendini yapılan işleme göre otomatik belirliyor.Herhangi bir ayarlama yapmanıza gerek yok.Oyun oynarken fan sesi oluyor bunu rahatlıkla söyleyebilirim çünkü fanlar yaklaşık 5100 RPM seviyesinde dönüyor neredeyse bir HDD kadar.Ses olması kadar da gayet doğal bir şey yok çünkü bu bilgisayar fan ile soğutulacak.

Depolama ve Yükseltme:

128 GB SSD biraz yetersiz arkadaşlar.Ben hiç oyun kurmadım sadece photoshop gibi önemli ve küçük çaplı programları kurmama rağmen 70 GB boş alana sahibim.HDD kapasite olarak yeterli ancak hız bakımından kötü denebilir.İlk işim depolama alanını yenilemek olacaktır.Bilgisayar m.2 NVME SSD teknolojisini destekliyor fakat AHCI modunda format atıp BIOS güncellemeniz gerek.
IMG_20170315_174505.jpg


Ürün çok rahat açılabilir ve parça değişimi yapılabilir şekilde tasarlanmış.Yukarıda gördüğünüz alana sadece 1 vida çıkarıp ulaşıyorsunuz.Yükseltme yapmak gerçekten çok kolay.7-8 vidali 2 katmanlı bilgisayarlarda gördüm nereden baksanız açmanız 1 saate yakın zaman alıyordu.

Garanti:

Dell Garantisi bu zamana kadar gördüğüm en ilgili servis diyebilirim.Driver güncellemeleri ile ilgili yaşadığım sıkıntıdan dolayı mail atmak zorunda kalmıştım.Cevap verilen maildeki yönergeleri uyguladım ve sıkıntım düzeldi.Ardından 3 gün geçti ve Dell yetkilisi bana mail atıp bilgisayarımın durumunu sordu.Bunu her servis yapmaz arkadaşlar.Bilgisayar alırken servis konusuna da dikkat etmek gerekiyor.Zaten forum yetkilimiz Dell teknik servisinde görevli böyle de bir avantaja sahibiz forum olarak :)

Uygulamalar:

Bilgisayarımızın kendine özel uygulamaları var ve hepsi birbirinden güzel.Ben size 2 tanesini anlatacağım.Bunlardan biri donanım ve yazılım olarak herhangi bir sıkıntı olup olmadığını kontrol eden uygulama ve diğeri ise batarya yönetimini kontrol ediyor bu sayede bataryanız daha uzun ömürlü oluyor.
de.png


BIOS

Arkadaşlar bilgisayarı alınca BIOS güncellemesi yapmayı sakın unutmayın.Forumlarda yaşanan sıkıntıları görüyorum.Yeni çıkan bilgisayarlar için bu durum gayet normal.Bu sorunlar BIOS güncellemesi ile gideriliyor.Dell'in kendi sitesinden drivers bölümünde bulabilirsiniz.İlk çıkan sürüm 1.0.3 dü ben şuan 1.2.0 sürümünü kullanıyorum nereden baksanız 5 ay içerisinde 5 sürüm güncellemesi geldi.Mutlaka yapın.Nasıl yapılacağını detaylı anlatacağım zaten.

Artılar
  • Yüksek performans
  • Uygun fiyat
  • Ses kalitesi
  • Taşınabilirlik
  • Malzeme kalitesi
  • Batarya Performansı
Eksiler
  • Ekran Kalitesi(IPS panel için geçerli değil)
  • Typce C Portu olmaması
  • HDMI 1.4 olması
BIOS Güncelleme:

1-İlk önce Dell'in kendi sitesinden drivers kısmına geliyoruz.Buradan BIOS kısmını işaretleyip son sürümü indiriyoruz ve kuruyoruz.
bıos.png


2-Daha sonra Windows üzerinden driverları güncelledikten sonra Dell'in kendi driver tespit aracını indirip kuruyoruz.
drivers.png.jpg



3-Ardından kurduğumuz dosyayı çalıştırıp bu sayfaya geri dönüyoruz ve sistemin eksik driverları kontrol etmesini bekliyoruz.
driverss.png


Son olarak applications kısmından Dell Quickset'i indiriyoruz ve kuruyoruz.Bu bize batarya performansını arttırmaya yönelik Dell Power Manager programını kuruyor.Hepsi bu kadar.Artık bilgisayarınız hazır.


Daha fazla resim koymak isterdim tasarımsal açıdan ama önceliği bu bilgisayarı alacak kişileri bilgilendirmek olduğunu düşündüğüm için bu resimleri seçtim.Ben ürünü Hepsiburada aracılığı ile TechBurada firmasından aldım.Kargo süreci ve kargo paketi iyiydi diyebilirim.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Şimdiden hayırlı olsun.
 
Son düzenleyen moderatör:

Frosa

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2017
Mesajlar
3,154
Reaksiyon puanı
1,414
Puanları
113
Merhabalar,
ricam üzerine paylaşmanız benim için büyük bir zevk. :) Yalnız TN panel olması üzdü haberin olsun. :) Ayrıca alan arkadaşlarımız HDD performansından memnun kalmayacağı için, yerine bütçesi var ise SSD almasını öneririm...
Elinize, gözünüze, kolunuza sağlık... İncelemeyi yaptığın ve forumda paylaştığın için''@Görkem Say'' kardeşim, teşekkür ediyorum.
''Konu inceleme açısından faydalı bulunduğu ve diğer üyelere fikir verebileceği için, ''İnceleme'' başlığı ile sabitlenmiştir.''

İyi Forumlar...
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
hayırlı olsun kaç ses jackı var? 5.1 için 3 7.1 4 jack olmalı bende iki tane 2.1 hoparlör var 4.0 gibi kullanıyorum yada 2.0 olsada 2 2.1 de ses veriyor...
Ekran Görüntüsü 2017-12-17 16-46-30.png
 

Görkem Say

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Nisan 2017
Mesajlar
25,734
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
24,982
Puanları
113

Ekli dosyalar

  • IMAG0334_1.jpg
    IMAG0334_1.jpg
    76.2 KB · Görüntüleme: 859
  • IMAG0332_1.jpg
    IMAG0332_1.jpg
    63.3 KB · Görüntüleme: 582

fragger

Exemplary Сasual Dating Genuine Females
Cezalı
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,060
Puanları
113
BIOS güncellemesi çok önemli fakat BIOS güncellemesi yapmadan önce Dell teknik destek hattını arayarak yapacağınızı bildirin aksi takdirde BIOS patlarsa vs bu durumlarda cihaz OWW yani garanti dışında kalır.
--- Gönderi Güncellendi ---
Merhabalar,
ricam üzerine paylaşmanız benim için büyük bir zevk. :) Yalnız TN panel olması üzdü haberin olsun. :) Ayrıca alan arkadaşlarımız HDD performansından memnun kalmayacağı için, yerine bütçesi var ise SSD almasını öneririm...
Elinize, gözünüze, kolunuza sağlık... İncelemeyi yaptığın ve forumda paylaştığın için''@Görkem Say'' kardeşim, teşekkür ediyorum.
''Konu inceleme açısından faydalı bulunduğu ve diğer üyelere fikir verebileceği için, ''İnceleme'' başlığı ile sabitlenmiştir.''

İyi Forumlar...

Yalnız cihazın içerisinde SSD'de var :)
 
M

Murat Burç

SDN Okuru
BIOS güncellemesi çok önemli fakat BIOS güncellemesi yapmadan önce Dell teknik destek hattını arayarak yapacağınızı bildirin aksi takdirde BIOS patlarsa vs bu durumlarda cihaz OWW yani garanti dışında kalır.
İlginç. Bios patlayınca anakart direk gidiyor değil mi? Önceden bios güncellemesi bildirildiginde Ücretsiz anakart değişimi mi yapıyorlar?
 

fragger

Exemplary Сasual Dating Genuine Females
Cezalı
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,060
Puanları
113
İlginç. Bios patlayınca anakart direk gidiyor değil mi? Önceden bios güncellemesi bildirildiginde Ücretsiz anakart değişimi mi yapıyorlar?

Doğru, anakart değişmesi gerekiyor. Önceden bildirirseniz eğer bir sorun olduğunda ücretsiz destek verilir.
 

Görkem Say

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Nisan 2017
Mesajlar
25,734
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
24,982
Puanları
113
BIOS güncellemesi çok önemli fakat BIOS güncellemesi yapmadan önce Dell teknik destek hattını arayarak yapacağınızı bildirin aksi takdirde BIOS patlarsa vs bu durumlarda cihaz OWW yani garanti dışında kalır.
--- Gönderi Güncellendi ---


Yalnız cihazın içerisinde SSD'de var :)
Hocam ben şuan son sürümü kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım çok şükür.Bir sonraki güncelleme işleminde bildireceğim artık teşekkürler :)
 

fragger

Exemplary Сasual Dating Genuine Females
Cezalı
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,060
Puanları
113
Hocam ben şuan son sürümü kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım çok şükür.Bir sonraki güncelleme işleminde bildireceğim artık teşekkürler :)

Garanti kapsamınız için daha iyi olacaktır :)
 

Görkem Say

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Nisan 2017
Mesajlar
25,734
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
24,982
Puanları
113
Hocam bir tanıdığım bilgisayar almayı düşünüyor. Dell 7577 ve Asus ROG GL502VE-DM032 modeli arasında kalmış. Siz hangisini önerirsiniz?
Hocam kesinlikle 7577.Asus tek fana sahip bu yüzden soğutması çok iyi değil.Dell 7577 işlemci olarak öne çıkıyor zaten.Parmak izi okuyucusu ve NVME SSD ye sahip.Ayrıca 256 GB SSD tek başına yetmez maalesef.Bir de 7577 kasa kalitesi olarak Asus'un bu kasasindan daha iyidir.
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
asus çakallık peşinde menteşenin biri plastik ve kırılma eğilimi var metal menteşe koymuyor inatla...
galiba.
 

Halktan Biri

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Ekim 2016
Mesajlar
9,401
Reaksiyon puanı
9,163
Puanları
113
Hocam kesinlikle 7577.Asus tek fana sahip bu yüzden soğutması çok iyi değil.Dell 7577 işlemci olarak öne çıkıyor zaten.Parmak izi okuyucusu ve NVME SSD ye sahip.Ayrıca 256 GB SSD tek başına yetmez maalesef.Bir de 7577 kasa kalitesi olarak Asus'un bu kasasindan daha iyidir.
Hocam cevabınız için teşekkür ederim.
Linkini paylaştığım Dell 7577 modelinde GTX1050Ti ekran kartı bulunuyormuş.

Sorun olacağınız düşündüğüm bir şey var o da Dell 7577'nin ekranının sallanması. Ekran menteşesi orta kısımda ve sallanabiliyor. :)

Ama baktım da @ConfickerBelasi hocamın dediği gibi Asus'un ekran menteşeleri biraz kalitesiz duruyor gibi.
--- Gönderi Güncellendi ---
@Görkem Say sizin kullandığınız laptobun ekran menteşesi orta da mı yer alıyor yoksa sağ ve sol kenarlarda mı?
 

Görkem Say

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Nisan 2017
Mesajlar
25,734
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
24,982
Puanları
113
Hocam cevabınız için teşekkür ederim.
Linkini paylaştığım Dell 7577 modelinde GTX1050Ti ekran kartı bulunuyormuş.

Sorun olacağınız düşündüğüm bir şey var o da Dell 7577'nin ekranının sallanması. Ekran menteşesi orta kısımda ve sallanabiliyor. :)

Ama baktım da @ConfickerBelasi hocamın dediği gibi Asus'un ekran menteşeleri biraz kalitesiz duruyor gibi.
Hocam hem 1060 ekran kartlı hem de 1050Ti ekran kartlı modeli var ülkemizde.İçindeki parçalar değişiklik gösterebilir tabi ki.Fakat parmak izi okuyucusu var diye biliyorum hatta burada driverı bile mevcut.Menteşe ortada ama bakıldığı zaman metal görünüyor.Ben bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadım çok şükür.Buraya da yapılan sağlamlık testlerini atıyorum.Daha detaylı bilgi edinebilirsiniz :)
 

Ekli dosyalar

  • fp.png
    fp.png
    126.8 KB · Görüntüleme: 825
  • Dell.png
    Dell.png
    69.3 KB · Görüntüleme: 840

fragger

Exemplary Сasual Dating Genuine Females
Cezalı
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,060
Puanları
113

Halktan Biri

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Ekim 2016
Mesajlar
9,401
Reaksiyon puanı
9,163
Puanları
113
Dell 7577 fakat garantisi onarım merkezine geri dönüştür, bu cihazı alıyorsanız $100 veripte NBD, yerinde destek garantisi almanızı öneririm :)
Hocam ben bilgisayar almayacağım. Bir yakınım bilgisayar almayı düşünüyor. Mesajımda paylaştığım iki laptobu düşünüyordu. Dell 7577'e karar verdi. Sonradan kararını değiştirir mi bilemiyorum. :)

Bu arada internetten baktığım kadarıyla Dell 7577'in görünümü bayağı güzelmiş. :)
 

fragger

Exemplary Сasual Dating Genuine Females
Cezalı
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,060
Puanları
113
Hocam ben bilgisayar almayacağım. Bir yakınım bilgisayar almayı düşünüyor. Mesajımda paylaştığım iki laptobu düşünüyordu. Dell 7577'e karar verdi. Sonradan kararını değiştirir mi bilemiyorum. :)

Bu arada internetten baktığım kadarıyla Dell 7577'in görünümü bayağı güzelmiş. :)

Gaming laptoptur :)
 

Görkem Say

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Nisan 2017
Mesajlar
25,734
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
24,982
Puanları
113
Biraz açlık yapıp 7567 çıkar çıkmaz aldım :D keşke bekleseymişim diyorum şimdi.TN panel ile kalakaldım.Bu arada hocam panel değişimi yaptırmak mümkün mü?Ortalama kaç TL tutar?
 

fragger

Exemplary Сasual Dating Genuine Females
Cezalı
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,060
Puanları
113
Biraz açlık yapıp 7567 çıkar çıkmaz aldım :D keşke bekleseymişim diyorum şimdi.TN panel ile kalakaldım.Bu arada hocam panel değişimi yaptırmak mümkün mü?Ortalama kaç TL tutar?

Panel değişimini teknik ekip olarak yapmıyoruz, garantin muhtemelen onarım merkezine geri dönüştür koç sistemden destek alırsın onların yaptıkları hakkında çok fazla bilgim yok ama muhtemelen onlarda panel değişikliği yapmıyorlardır. Yarın ara bir sor: 0850 252 33 55
 

derivative

Asistan
Katılım
14 Ekim 2017
Mesajlar
227
Reaksiyon puanı
41
Puanları
28
Yaş
24
Biraz açlık yapıp 7567 çıkar çıkmaz aldım :D keşke bekleseymişim diyorum şimdi.TN panel ile kalakaldım.Bu arada hocam panel değişimi yaptırmak mümkün mü?Ortalama kaç TL tutar?
ebay üzerinde var 70 dolara falan kolay bir işlem
 

Halktan Biri

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Ekim 2016
Mesajlar
9,401
Reaksiyon puanı
9,163
Puanları
113
Arkadaşlar söylemeyi unutmuşum. Söylediğim kişi(yakınım) Dell 7577'yi aldı. Özelliklerini sayacak olursam;
i7 7700HQ, 8GB Ram, 1TB Seagate HDD, 128GB Samsung M2 SSD, GTX1050Ti 4GB

Cihazı deneme fırsatım oldu. Bayağı güzel bir cihaz. Soğutmasını çok başarılı buldum. Oyunlarda çok iyi FPS değerleri aldım. GTA V'i 1080p'de full ayarlarda oynarken fan sesi artıyordu. :) Ama yine de cihazın sıcaklığı yaklaşık 60-65 derece oluyordu. Darısı bana. :D
 
M

Murat Burç

SDN Okuru
Arkadaşlar söylemeyi unutmuşum. Söylediğim kişi(yakınım) Dell 7577'yi aldı. Özelliklerini sayacak olursam;
i7 7700HQ, 8GB Ram, 1TB Seagate HDD, 128GB Samsung M2 SSD, GTX1050Ti 4GB

Cihazı deneme fırsatım oldu. Bayağı güzel bir cihaz. Soğutmasını çok başarılı buldum. Oyunlarda çok iyi FPS değerleri aldım. GTA V'i 1080p'de full ayarlarda oynarken fan sesi artıyordu. :) Ama yine de cihazın sıcaklığı yaklaşık 60-65 derece oluyordu. Darısı bana. :D
7567nin 1050 ti olanında tek slot 16 GB ram var haberin olsun. Ama Samsung M2 SSD de güzelmiş ama bence ram yerine tercih edilmez fiyatları iyi araştır
 
Üst