[FinKafe] Twitter Rakibi Yerli Mikro Blog Sitesi

Bu konuyu okuyanlar

_X_

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2013
Mesajlar
3,017
Reaksiyon puanı
1,544
Puanları
113
yerli-finkafe-twittera-rakip-olmayi-hedefliyor,EtYyeuK2sUG2GivMPuVxcw.jpg

Eski piyasa profesyonellerinden Arif Ünver'in "Türkiye'nin yeni buluşma noktası, yüzde 100 yerli" sloganıyla bir yıl önce hayata geçirdiği Finkafe mikro blog platformu, Twitter'a rakip olmayı hedefliyor.

Kuruluşundan bu yana 50 bin kullanıcıya ulaşan Finkafe, ilk etapta 20 farklı konu başlığı ile kullanıcılarına hizmet veriyor. Kullanıcıların, ilgilendiği konulara dair paylaşımlara hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlamayı amaçlayan bir mimariye sahip olan Finkafe'de, kullanıcılar, yazılı, görsel ve video formatında paylaşımlarda bulunabiliyor.

Kişisel veya gruplar halinde mesajlaşma avantajı da sunan Finkafe'de kullanıcılar, birkaç platform yerine tek bir platformdan çoklu imkanlara ulaşabiliyor.

Finkafe kullanıcıları, paylaşımlarını, Twitter'daki "tivit" yerine "fink atarak" takipçilerine ulaştırıyor.

Kullanıcıların kendilerini daha rahat ifade edebilmesi için 280 karakter kullanmaya izin veren Finkafe'de, cep telefonunun bildirilmesi halinde ise karakter sayısı 500'e çıkıyor.

Finkafe'yi hayata geçiren Mobil Finans Teknoloji Hizmetleri AŞ (Mobifin) Yönetim Kululu Başkanı Arif Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de know how'ı olmayan bir işe giriştiklerini, mühendislerin de kendileriyle birlikte bilgi sahibi olup gelişme fırsatı bulduğunu ve "kimsenin tecrübesi olmadığı işlerin tecrübeli ekibini" yarattıklarını söyledi.

"KULLANICI VERİ VE BİLGİLERİNİ TÜRKİYE SINIRLARI İÇERİSİNDE DEPOLUYORUZ"

Ünver, yerli ve milli sosyal medyanın sadece ülkedeki mühendislerin yazdığı kodlarla olmadığını belirterek, "Biz server'ları getirdik ve diğer sosyal medya platformlarının aksine kullanıcı bilgilerini Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki server'larda saklıyoruz. Türkiye sınırları içinde yaşayan vatandaşlara sosyal medya hizmeti verirken, kullanıcı veri ve bilgilerini de Türkiye sınırları içerisinde depoluyoruz." diye konuştu.

Bu işe girerken dünyada diğer sosyal medya platformlarındaki problemleri tespit edip bertaraf edecek açılımlar yaptıklarını ifade eden Ünver, tek bir kanalda herkesin paylaşım yaptığı sosyal medya platformu yerine kişiselleştirilebilir platform oluşturduklarını, Finkafe'de kullanıcıların ilgilenmediği konuları görmemesi ve sadece istediği konular ile ilgili paylaşımları görmesi için filtreleme özelliği bulunduğunu anlattı.

Ünver, Finkafe'nin birinci yılını henüz doldurmasına karşın Avrupa'daki bazı ülkelerden talep aldıklarını belirterek, "Muhtemelen yaz aylarında anahtar teslim bazı Avrupa ülkelerine, onların belirleyeceği isimlerle bu sistemi kuracağız. Böylece teknoloji ihracatına da aracılık etmiş olacağız." dedi.

"FİNKAFE'YE 10 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPTIK"

Şu ana kadar Finkafe'ye 10 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını belirten Ünver, pazarın büyüklüğünden dolayı altyapı ve personel için ilerleyen süreçte 50 milyon lirayı aşacak bir yatırım maliyetlerinin olacağını kaydetti.

Ünver, Finkafe'nin birinci yılını doldurmadan 50 binin üzerinde kullanıcıya ulaştığını, kullanıcı sayısında bu yılın sonunda 1 milyona yaklaşmayı, 2018'de de 10 milyonun üzerine çıkmayı hedeflediklerini bildirdi.

"FİNKAFE'DE ROBOT VE SAHTE HESAP YOK"

Ünver, robot hesaplara izin veren kapıları kapattıklarını belirterek, "Finkafe'de robot ve sahte hesap yok olmaz." dedi.

Finkafe'nin seviyeli, güvenli, eleştiriye sonuna kadar izin veren, hakarete mümkün mertebe engel olmaya çalışması nedeniyle çocuklar tarafından bile kullanabileceğini ifade eden Ünver, bir yılda 15 güncelleme yaptıklarını bildirdi.


Kaynak
 

fragger

Exemplary Сasual Dating Genuine Females
Cezalı
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,060
Puanları
113
Üye oldum %100 yerli olması gurur verici ve başarılarının devamını diliyorum.

Onaylanmış hesabım : Aytaç Gogu | Finkafe - > Takibe takip :D

upload_2017-5-14_17-4-4 (1).png
 

_X_

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2013
Mesajlar
3,017
Reaksiyon puanı
1,544
Puanları
113
Üye oldum %100 yerli olması gurur verici ve başarılarının devamını diliyorum.

Aytaç Gogu | Finkafe - > Takibe takip :D

Aynı şekilde önlerden yer alayım dedim. Şakaası bir yana normalde
sosyal medya siteleri ve uygulamalarını kullanmam ama yerli olması hasebiyle üye oldum.
 

salihozcelik

Öğrenci
Katılım
29 Temmuz 2016
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
6
Puanları
3
Yaş
31
Bende burdayım ülke olarak böyle bir sosyal medyaya ihtiyacımız vardı. Şu anda arayüzü çok basit duruyor fakat gelişime açık.
Takip için Salih Özçelik | Finkafe :D
 

Kadima

Müdavim
Katılım
17 Mart 2011
Mesajlar
11,959
Reaksiyon puanı
841
Puanları
113
Kullanıcı adımı almak için üye oldum :D
 

enis96

Öğrenci
Katılım
13 Haziran 2017
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
27
Finkafe yeni ve daha farklı bir mikro blog olma özelliği taşıyor. Finkafe direk kafeler sistemi ile yönetiliyor. Yani finkade’de şuan toplamda 20 tane kafe var ve siz istediğinize abone olabiliyorsunuz. Twitter gibi takip ve takipçi üstüne kurulu bir sistem var. Şuan ki ortam açılalı kısa süre olmasına rağmen çok samimi. Hatta finkafe’de akşam birbirine çay fotoğrafı atan insanları görebiliyorsunuz.

Finkafenin kafeler üstünden yönetilmesi normalde alışık olduğumuz sistemlerin çok dışında. İyi yanlarından biri bu kafe sistemi sayesinde ilgi alanınız neyse ona yöneliyorsunuz ve onla ilgili haberler okuyup paylaşabiliyorsunuz. Böylelikle birçok sayfayı arayıp ilginizi çekenleri tek tek takip edeceğinize finkafe’de doğrudan hepsini tek seferde takip edebiliyorsunuz. Ama Finkafe’nin sistemi Türkiye’de yeni bir sistem olduğu için bazen insanlar yanlış şeyleri yanlış kafede paylaşabiliyor. Ama finkafe’nin sistemi zamanla herkesin alışıp beğeneceği bir sistem gibi gözüküyor.

download (4).jpg


Finkafe daha çok yeni olmasına rağmen öteki sosyal medyaların hatalarını tekrarlamayarak beğen ve beğenme diye butonlarının olması tek beğenmeye dayalı sisteme nazaran çok daha iyi olmuş. Çünkü hatırlanacağı gibi diğer soysal medyalarda ilk başlarda sadece beğen vardı ve şehit haberi bile olsa tepkimizi göstermek için beğene tıklıyorduk bu biraz mantıksızdı. Finkafe’de daha şimdiden beğenmeme diye bir seçeneğinizde var.

Finkafe’de yorum atmak diye bir şey yok yanıtla var. Bu buton gönderinin altında bir şey paylaşmıyor sadece gönderiyi atan kişi etiketleyerek hızlıca cevap yazmanızı sağlıyor. Bu cevap sizin sayfanızda paylaşılıyor ve böylelikle yanıtınızı sadece siz ve yanıt verdiğiniz kişi görüyor. Buda diğer sosyal medyalarda çıkan gereksiz tartışmaların önüne geçiyor.

download (5).jpg


Finkafe’de sağ tarafta her zaman güncel konu başlıklarını o anki trendleri görebiliyorsunuz. Bu da size o zamandaki gündemi daha rahat takip etmenizi sağlıyor. Finkafe’de herhangi bir grupta en çok gönderi yapanı ve kaç gönderi yapmış gibi ayrıntıları takip edebilir ve sizinde ilginizi çeken gönderiler paylaşıyorsa takip edebilirsiniz.

Benim Finkafe’de sevdiğim ve diğer sosyal medyada eksik gördüğüm şey Finkafe’de yeni arkadaşlıklar kurmak daha kolay. Çünkü diğer sosyal medyalardaki gibi size tanıyor olabileceğiniz ya da tanıdığınız kişileri göstermiyor. Finkafe’de kafe ve grup sistemi sayesinde siz sadece kafa yapınıza uyan insanları takip edip onlarla iletişime geçiyorsunuz.

Finkafe’de #Fink Atılır
 
Son düzenleyen moderatör:

enis96

Öğrenci
Katılım
13 Haziran 2017
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
27
up
--- Gönderi Güncellendi ---
up
 
Üst