Kulak çınlaması (Tinnitus) nasıl geçer?

Bu konuyu okuyanlar

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,871
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,116
Puanları
113
herkese gecmis olsun cinlama olunca cinlama sesini bastiracak kadar hafif sesle muzik dinleyin turu size kalmis ben metal filan dinliyorum metallica vs... yalniz gece all within my hand bazilarina urkutucu gelebilir bizim bayrampasa o turden.
 

buroodriver

Asistan
Katılım
29 Mart 2012
Mesajlar
373
Reaksiyon puanı
12
Puanları
18
arkadaşlar 1 ay önce hiç bir şeyim yoktu. ölesine sizin yazdığınız yorumları okurken kendi kendimi dinlemeye başladım içimde minik bir ses duydum sonra o sesi devamlı aradım devamlı buldum ve artık her zaman duyuyorum. yani artık kulağım çınlıyor. durduk yerde yakalandım yani. napacam bilmiom doktora gittim herşey normal gözüküyo ama kulağım çınlıyo.

Dostum seninki tamamen psikolojik.Bahsettiğin sesler zaten her insanda var.Konuyu açan benim bu arada.Ben bu hastalığa konserde yakalanmıştım.Ama aslında işin aslı şöyle.Ben yıllar önce de bu sesin farkındaydım.Ama kafama takmıyordum anca çok konsantre olunca duyuyordum ki zaten her insan isterse bu sesi duyabilir.Çünkü sessizliğin sesi diye bir şey vardır.0 sesli dünya diye bir şey yok.

Konuya dönecek olursa benim olayın aslı şu.Ben konsere gidince benim kulak doğal olarak 3-4 gün aşırı derecede çınladı.Doğal olarak bu sesi duymaya olan yatkınlığım arttı.Konserden kaynaklanan çınlama tamamen geçtiğinde ben bu sesi sessiz ortamda duymaya devam ettim.Çünkü bu sesi duymaya yatkınlığım arttı biraz önce de dediğim gibi.

Şuan özellikle son 1,5 aydır bu hastalık benim için öldü artık çok şükür.Öldü çünkü artık sesi umursamıyorum.Bana ilk zamanlarımda , sesi duymamaya çalışırsan duymazsın derlerdi.Pek kulak asmazdım ama dedikleri çok doğruymuş.

Senin durumun ise apaçık ortada. Bu hastalığı çok ama çok araştırdım bildiğim tek şey varsa sen tinnitus falan değilsin.Tamamen her insanın zorlasa duyabileceği bir ses seninkisi. Yol yakınken unut ve kafana takma. Cümleten geçmiş olsun.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

herkese gecmis olsun cinlama olunca cinlama sesini bastiracak kadar hafif sesle muzik dinleyin turu size kalmis ben metal filan dinliyorum metallica vs... yalniz gece all within my hand bazilarina urkutucu gelebilir bizim bayrampasa o turden.


Ben biraz daha sakin müzikler öneririm Led zeppelin,Beatles vs. gibi . Metallica dinleyip hırçınlığınızı arttırmayın boşuna :D Çınlamanın da verdiği asabiyetle etrafınıza saldırmayın :D
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
TİNNİTUS
17 yaşındaki bir gencin kaleminden..!!
öncelikle herkeze yaptıklaRI yorumlar için teşekkür ediyorum bilgilendirici yorumlar arkadaşlar hani bir söz vardır yaşamayan bilemez diye çok ama çok doğru bir söz insan oğlu sağlığının kıymetini sağlığını kaybedince anlar.. çoğu insanada komik gelir bu tür olaylar ya hadi filan yaparlar kulak çınlamasıda neymiş biri sana sövüyor derler.. ama hiçte öyle bir şey değil zaten bu sayfaya giren birisi ya kulak çınlamasına yakalanmış bir hasta yada bu işlerle ilgilenen bir insandır fazla uzatmadan hikayeme gireyim ...Arkadaşlar sıradan bir pazar günü pikniğe gittim yanımdada kuru sıkı silah vardı çıkardım ama solo kulağımın yakınında ateş ettim her zamanki gibi geçer 2 saat sonra dedim ama geçmedi neyse sabaha inşallah bir şeyim kalmaz dedim yattım sabah kalktığımda ise o kulak tırmalayan ince çınlama sesi (çok delirtici bir sestir) aileme filan danıştım geçer dediler arkadaşlara sordum 2-3 güne bir şeyin kalmaz dediler ama öyle olmadı o ses hala kulaklarımda idi 1 hafta aradan sonra KBB uzmanına gittim içeriye girdim ben kulağım çınlıyor demeden doktor avamı gittin dedi ee yılların tecrübesi anladı tabi durumu izah ettim tmm dedi
vasteral mg 34 gr diye bir ilaç yazdı sordum tedavisi yokmu diye kesin bir tedavisi yoq dedi ama verdiğim ilaçlar sesin şiddetini azaltabilir diye beni teselli etti .. eve gitti depresyona girdim geçmiyecek diye ömür boyu bu sesi duyacağım diye çok korktum .. ama yüce ALLAH (cc) şükürler olsunki sesin şiddeti çok azaldı ara arada gidiyor gibi oluyor benimki yüksek sese maruz kalmaktan oldu (örn-patlama sesi silah vb. yüksek tiz veya baslı müzük sesi vb benzer şiddetli sesler ) size bir tavsiyemde siz siz olun sağlığınızın kıymetini hiç bir zaman unutmayın ... yüce ALLAH (cc) kimseye bu tür zor acılar vermesin.... bu arada doktorların verdiği en net cevap ALIŞMAYA ÇALIŞACAKSIN OLDU siz siz olun sakın geçmiyecek diye kendinizi tembihlemeyin mümkün olduğunca bu sese dayanmaya çalışın inşallah tüm tinnitus hastalarımız sağlıklarına kavuşurlar hepinize geçmiş olsun....!!!!
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
bendede 7 ay önce sol kulakta başlayan ve sonra sağa geçen çok ince ve insanı delirtici bir ses gitmediğim kbb dr kalmadı ama çözüm yok uyku düzenim bozuldu hayatım alt üst oldu şuan vasterel 35 mg ve betesarc 24 mg kullanıyorum ama hiç bir faydasını göremedim arkadaşlar başka bildiğiniz ilaç ismi varsa yada çınlaması olup geçen varsa lütfennnnnnnn bilgilerini bizimle paylaşsın
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
lazer tedavisi hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ? deneyen oldu mu veya bi yakını deneyen ?
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
:yes::yes:ilk önce herkese geçmiş olsun diyorum..
bendede aynı sorun oldu bundan 1 yıl önce bi gazetede haber okudum. bir kız kulaklıkla şarkı dinlemiş sabah kalkınca kulakları çınlamaya başlamış bi kaç gün sonra doktora gittiğinde doktor çınlamanın geçmiyeceğini ama alışacağını söylemiş ve bu haberi okuduktan 6 ay sonra ekim ayıydı ogün sabahtan akşama kadar kulaklıkla müzik dinledim (ayrıca her zaman günde yaklaşık 5 saat kulaklıkla yüksek vollu şarkı dinlerdim) neyse bi baktım kulak çınlamaya başladı aklıma o okluduğum haber geldi ve kafam takıldı uyuyamadım sabah kalktığımda ilk iş hastalığı araştırmak oldu ve tinnitus olduğunu öğrendim geçmeyeceğini ama alışacağımızı söylüyordu okuduğum bir kaç yazıda bende psikolojik olarak kötü oldum durup durp onu düşünüyordum boş odada kulaklarımdan ses gelip gelmediğine bakıyordum geceleri ağlıyordum uyuyamıyordum. neyse sonra doktora gittim çınladıktan 2 gün sonra doktar daha yeni bişi diyemeyiz dedi tahliller yaptırdı normal çıktı ve ilaç verdi kullandım ama aynı hafta başka doktora gittim doktor kulak emarıda çekti herşey normaldı belki hava değişiminden basınçtan kaynaklanabilirdedi ilaç verdi geçeçek mi diye sordum geçecek dedi sonra verdiği ilaçları kullandım 1 ay (b12de vermişti tüm doktorlar verir) kulak çınlaması bir hastalık değil hastalık belirtisiymiş. neyse hep kendimi avuttum bir aya kadar doktor bana kulaklığı hayatından çıkar dedi ben 2 hafta dinlemedim sonra tekrar kulaklıkla şarkı dinlemeye başladım ve kulak çınlamamın üzerinden 7 ay geçti kulaklarım hala çınlıyor evet ama herşey psikolojik herşeyi beyninde bitir takmayınca giç duymuyorsun. kimse aman ben ne yapacam ne edecem demesin benim gibi sabredin ve bekleyin alışacaksınız bir süreden sonra düşünmemeye başlıcaksınız o zaman duymuyacaksınız şuan herkes kafasına taktığı için duyuyo belkide
tekrar geçmiş olsun allah yardımcınız olsun sabır versin... (sorularınız varsa sorabilirsiniz bu hastalığı geçirmiş biriyim )
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşkar ben 5 senedir kullanmadığım ilac kulak damlası ve gitmediğim doktor kalmadı hiç bir şekilde bu çınlama geçmiyor allahtan dilerim hepimeze şifa versin ama boşa kendinizi parçalamayın tam 5 sene dile kolay neler denedim olmuyo ve bu hastalık kulak zarı içerisine çökmeden oluyor tek tedaviameliyat arkadaşlar basınçdan ve yüksek sesten oluyor.... saygılarla necati özdemir...
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar 1 ay önce hiç bir şeyim yoktu. ölesine sizin yazdığınız yorumları okurken kendi kendimi dinlemeye başladım içimde minik bir ses duydum sonra o sesi devamlı aradım devamlı buldum ve artık her zaman duyuyorum. yani artık kulağım çınlıyor. durduk yerde yakalandım yani. napacam bilmiom doktora gittim herşey normal gözüküyo ama kulağım çınlıyo.


kardeşim aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum şuan gerçekten çok kötü bişey fiziksel olarak hiç bi bulgu bulamadılar gerçekten unutmak gerekiyor galiba ama şuan kolay kolay unutulcak gibi deil ama bundan başka çaremiz yok
 

mcla

Öğrenci
Katılım
4 Aralık 2011
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Benimde çınlamam 35 gün önce başladı.Bunun nedeni olarak tek bir kanıt 1-2 günlüğüne yaşadığım bir stres.18 yaşındayım çınlama 60 yaş üstü,gürültüye bağlı gibi nedenlerle oluyormuş.Bence kendinizde ilk neden olarak stresi arayın.1 ay önce deli gibi çınlayn kulağım şimdi sinek vızıltısı gibi bazen 1-2 dakikalığına geçiyor bile ama ne zaman canım sıkılsa kulak çınlamam yanımda oluyor.3 tane hap kullanıyorum etkisi oldumu bilmem ama sevdiğiniz bi işi yaparken çınlamayı duymazsınız ama aklınıza geldiği an başlar meret.Ondan dolayı hayat kısa bence gençseniz hayatınızı yaşayın :D
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende tinnitus yüzünden akupunka gitmeye başladım ,inşallah çınlamalarım ugultularım uykusuzlarım daha ne varsa inşallah hepsi geçecek,Allah cümleten bütün hastalara şifalar versin ..
 

ArjinA

Öğrenci
Katılım
19 Haziran 2013
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
1 yıl önce yasamıştım.Psikolojimi çok fazla bozuyordu.Hicbir doktora gitmedim zamanla şükür geçti. İlk zamanlar arada sırada oluyordu . 1-2 ay gecti daha beter oldu hep o lanet ses 5-6 ay devam etti böyle sonunda gecti .
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
mrb arkadasşlar..
bende bu hastalıgı gecırdım rabbım herkese acıl sıfalar versın.. tam altı aydır bu cınlama ıle ugrasıyorum.
benım cınlama ısıtme kaybından kaynaklanan bır problemdı.. %50 ısıtme kaybım vardı..
gormus oldugu tedavılerı aktarım sızlere..
hıperbarık oksıjen tedavısı 26 gun ve bununla beraber agızdan kortızon kullandım hergun farklı dozlarda tam 10 gun..
betaserc vastarel benoksol 12 ote-flovonoıd bunlar kullandıgım ılaclar..
bıtkısel olarak : corek otu. gınko bloba cay.. ve sureklı olmasada sabah aksamm ananas yedım aslında uc ay ananasın sabah aksam duzenlı tuketılmesı gerekıyordu fakat ben yapamadım. ve en sonda kulagıma tup takıldı tupten kortızon verıldı ıgne ıle uzun sure tup altı ay sonraatacak.. suan kulagımda az bır fısıltı var nabız sesı seklınde atıyor.. oda kısmi olarak tupten kaynaklandıgını ılettıler.. yanı zamanla oda gıdecek dıye umut edıyorum.. ılk zamanlar facıa bır ses vardı kulagımda gece kalkıp aglıyodum.. allahım kımseyı bu zor duruma koymasın herkese acıl sıfalar..
 

hasanyangel

Öğrenci
Katılım
31 Mart 2011
Mesajlar
47
Reaksiyon puanı
2
Puanları
8
nasıl hiç faydasını görmedin?? :(

- - - Mesaj Güncellendi - - -

7 aydır sürekli kulaklarım çınlıyor napacağım ne yapabilirim lütfen ağlamaktan üzülmekten bıktım artık yardımcı olun bana. Kulaklık olayını bırakıyorum bu saatten sonra. Sıcaktan ve fındıktan kaçacağım. Kendimi tedavi etmem lazım bir ilacı yok mu ki :( Bir sayfada şöyle bir şey buldum sizlerle paylaşmak istiyorum.

slm benim eşimdede aynı sorun başladı zaten adamcağızın 1 kulağı duymuyor şimdi duyan kulağıda tetiklemeye başladı çok rahatsz oluyor ve internette çok araştırdm kesin bir sonuç yok ama bitkisel bir çözüm buldum ve buna hemen başlamayı düşünüyorum sizede önermek istedim şimdi size paylaşıcam umarım memnun kalırsınız bunu deneyen çoğu kişi memnun kalmış .....
İbrahim Saraçoğlu Tinitus – kulak çınlaması şikayeti olanların, halk arasında çerez olarak adlandırılan fındık, fıstık, ceviz , ayçekirdeği ya da kabak çekirdeği tüketmekten uzak durmaları gerektiğini söylüyor.
Özellikle kabak ve ayçiçeği çekirdeklerinin tinitus üstünde oldukça olumsuz etkileri bulunmaktadır.


Uzun yıllardan beri tinitus problemi olan kişilere, 15 günlük beyaz lahana kürünü öneriyor.

Beyaz lahana kürü :


•Kaynamaya başlayan yarım litre suya 6- 7 adet beyaz lahana yaprağını koyarak 10 dakika ağzı kapalı olarak hafif ateşte pişirin.

•Elde ettiğiniz suyu,Sabah ve akşam olmak üzere aç veya tok karnına birer su bardağı için. Bu işleme toplam 5 gün devam edin.

•Bu kürü 5 gün uyguladıktan sonra 3 gün ara verin ve tekrar 5 gün uygulayın. 3 gün ara verin ve tekrar 5 gün uygulayın.Böylece 15 günlük kür tamamlanmış olur.

•Aynı zamanda Toksin atıcı ve bağırsak kanserini önleyici bu 10 günlük kürü, 1 yıl boyunca 3 ya da 4 kez yapmak en doğrusudur.

Bunun dışında ; Kesinlikle yüksek seste müzik dinlenlemeyin ve kahve içmemeye de özen gösterin. Uykusuzluğun ve yüksek kolestrol içeren beslenme şeklinin tinitusu tetiklediğini unutmayın.

Beyaz lahana kürünün ardından uygulanacak olan 10 günlük U-vitamini (sıvı halde) tinitusun tamamen ortadan kalkmasında önemli rol oynayacaktır. takdir Allahın çok geçmiş olsun Rabbim şifa versn cümlemize . (bulduğum yerdeki kişiye teşekkürler alıntıdır.)
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
tam 1 yıldır kulaklarım çınlıyor... sessizlik olsun istemiyorum, geceleri çınlama sesini dinleyerek uyumaya çalışıyorum. çınlamayı duymamak için müzik ya da televizyon çalışırken uyuyabiliyorum. vertigo ilaçları ve antidepresan dahil çeşitli ilaçlar kullandım geçmedi. betaserc de geçirmedi... sanırım hiç geçmeyecek...
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
buroodriver hocam geçmiş olsun öncelikle benimde yaklaşık 5 yıldır kulagım çınlıyor suan 19 yasındayım 14 yasında felan basladı benim cınlama. Sizin gibi konsere gitmiştim yüksek sesli amfinin yanında 2-3 saat eylendik eve gelene kadar birşeyim yoktu eve geldiğimde kafamı yastıga koydugumda çınlamayı farkettim normalde önceden çınlardı fakat 1 gecede geçerdi konvoy , düğün felan genelde olurdu bende fakat bu gecede geçer dedim sabah kalktım geçmedi 1. gün 2. gün derken tedirginleştim hayatım değişti okulda evde dışarda garipleşmeye basladım neyse ilk sene sadece cınladı 2. senden sonra yuksek sesli ortama giridğim zaman rahatsız olmaya basladım eve geldiğimde çınlama artıyordu fakat geçiyordu 3-4 saate fakat aradan yıllar geçti şimdi ise hakem düdüklerinden bile akustik tramva oluyor o sese maruz kaldıgımda kulagım kısılma oluyor çınlama artıyorve 5 dakika sürüyor geçiyor arada kendiliğinden artıyor azalıyor ne yapcam bilemiyorum :S ha bide arabada uzun yolculuk yaparken zorlanıyorum.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bendede aynı problem var 1,5 aydır yasıyorum ilk zamanlar dayanılmazdı fakat sonra doktora gittim ve önce antibiyotik, vitamin ve 2 burun spreyi verdi hamd olsun %50 oranında azaldı çok şükür bazen umrumda bile olmuyor şimdide vasterel (yanlış yazmış olabilirim) ve bir burun spreyi kullanıyorum 3 ay kullanıcam geçmezse müdahale edilecek galiba özellikle vurgulamak istedeğim nokta şu doktorun dediğine göre 3 gün içinde fark edip doktora gitmeniz çok önemli basınç tedavisiyle geçiyormuş aksi takdirde yer yapıyormuş siz siz olun fark ettiğiniz anda doktora gidin Rabbim cümlemize acil şifalar versin:)
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
slmlar arkadaşlar öncelikle hepimize geçmiş olsun diyorum ALLAH yardımcımız olsun

ben televizyondan geldigini sandım , olmadı banyo kapısı acıktı musluk sesidir dedim

baktım bu ses beni bırakmıyor kendimi kapattım odaya sonradan öğrendimki bende

tinnutus illetine yakalanmışım.... beterin beteri var şükredelim nefes alıp

verdigimize şükredebildigimize şükredelim.. bu betarecs i kullanan arkadaşların

yorumlarını ayrıntılı dinlemek isterim ender saracın lahana suyu nasıl içmişler


valla yardıma ihtiyacım var şiddetli çınlamalar var dr betarecsi yazdı kullanıyorum

yorumlarınızı bekliyorum
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar öncelikle meraba benim de bu hastalık daha dün başıma geldi ben kulaklıktan olduğunu düşünüyorum amadaha doktora gitmedim kafamın içinde park sensörü gibi ötüyor ne yapmalıyım iyice piskolojim bozuldu :hammer:
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim öncelikle.

Benim hikayem ise şöyle:

kasım 2012 de sağ kulağımdan kulak zarı ameliyatı oldum. İşitme kaybım vardı. ameliyat başarılı geçti ve kulağım sağlığına kavuştu. 3 ay sonra kontore gittiğimde işitme testine girdm ve kulagm eskisinde göre işitmeyi kazandı. Sonra diğer kulağıma baktı ve sol kulak zarında mantar gördü doktor asistanı. Zatn o kulaktanda ameliyat olacaktım birde mantar çıkmıs dediler ve kulagıma castellini solusyum diye bir ilaç döktü asistan denen. Ardından mide bulantısı şiddettli bas dönmesi ve işitme kaybı yaşadm ve üstüne de şiddetli çınlama. bu olay subat 2013 de oldu. ardından çınlama için ilaçlar kullandım fayda etmedı. başka özel hastaneye gittim orda da ani işitme kaybı teşhisi koydular. Hastaneye yatman gerekiyor dediler. Bende önce ameliyat oldugum numune hastanesine sorayım dedim. Ordakilerde önemli birsey yok dediler ve ilaç verip gönderiler. Ameliyata kadar çnlama için ilaç kullan dediler. Kullandım ama bi fayda etmedı. mayıs 2013 de sol kulaktan kulak zarı ameliyatı oldum. O ameliyatta başarılı geçti ama çınlama hala devam ediyor. Çınlama için nootropil diye bir ilaç verdiler 3 ay kullan diye. Bende betaserc vermeyecekmısınız dedim ilk önce bunu kullan dediler. SAnırım benım çınlamam sinirlerden kaynaklı. O ilaç dökülme anında olmuş olabilir diyorum doktorlar kabul etmiyorlar. Ne yapacam bilmiyorum. Bu günlerde sağ kulağıma da sıçradı çınlama. Onda yktu hafiften onda da olmaya başladı. Ne yapmamı önerirsiniz. Betaserc kullanayım diyorum ama doktora da danısmayı istiyorum. Kaldıgım yerde kulak burun boğaz doktoru yok. Mecbur ankaraya gidecez. Bayramdan sonra gitmeyi düsünüyorum. Allah düşmanımın başına vermesin bu hastalıgı çok zor gerçekten.
 
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Suan ayni sorunu yasiyorum, emin olun cok berbat bir hastalik. Günün 7/24'ü süreksiz diiiiiiiiii diye ses cinliyor kulagimda. Doktora gidip senin tavsiye ettigin ilaclari yazmasini isteyecegim. InsaAllah bir faydasi dokunur.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende de kulak cınlaması var gecen sene vize döneminde fazla ders calışmaya bağlı boyun çok egmekden kulak cınlaması başladı eşim Dr ne gerekiyorsa yaptık eşim geçmez bu hastalık k
afana takma onl ilgili bir şey araştırma başka şeylerle meşgul et kafanı Zamanla azalır dedi azaldı biraz ama geçmiyor kabullendim dost olmaya çalışıyorum yapacak bir şey yok dinlemeyin kendinizi gecmiş olsun
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bende hadise konserine gittim sadece sol kulağım çınlıyordu lahana suyunu sadece iki kere içtim ilaç almadım 4-5 günde geçti umarım sizinki de geçer Allah kimsenin başına vermesin
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim kulağımda 12 senedir tinnitus (kulak çınlaması) var. Bir sürü ilaç kullandım hiçbir faydası olmadı. En son 6 ay önce 3 hafta boyunca lahana suyu içtim ve kulağımdaki çınlama dahada arttı ve eski çınlama desibeline geri dönmedi. bence başkasından duyma şeyleri uygularken mutlaka doktora danışın. size önerim kan şekerinizi mutlaka dozunda tutun çünkü ben şekerli yiyince çınlamam birden artıyor, ayrıca tuzu da mümkün olduğunca azaltın her doktor öyle diyor ama ben azmettim tamamen kestim. tinnitus bu saatten sonra gçmez ama enazından artmasın diye uğraşıyorum.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
lahana suyu çınlamamı daha da arttırdı diyen var anlamadımki ben :(
 

hasanyangel

Öğrenci
Katılım
31 Mart 2011
Mesajlar
47
Reaksiyon puanı
2
Puanları
8
bu sorunu yaşayalı tam 1 yıl oldu ve hala devam ediyor. Şu an bile öyle çınlıyor ki kulaklarım anlatamam sizlere. :( arkadaşlar güncel gelişmelerden yaşanılanlardan lütfen haberdar edelim birbirimizi çok korkuyorum ağlıyorum üzülüyorum daha da artıyor hiç geçmiyor bu çınlamalarım. sürekli çınn çınn çınnnn yapıyor.. :( isteyen mesaj atıp, alıntı yapabilir ama çok zor çokkkk dayanmak..
 

erdikula

Öğrenci
Katılım
12 Ocak 2014
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Öncelikle herkese iyi akşamlar.Biraz uzun olabilir yazıcaklarım ama faydasını gördüm o yüzden sizleri bilgilendirmek istiyorum.Kulak çınlamam Mayıs ayında başladı.İlk başladığında dayanılmaz şekilde şiddeti yüksekti.Bir sigorta şirketinin çağrı merkezinde çalışıyordum fakat bu sebeple çıkmak zorunda kaldım.Neden olduğunu anlayamadığım için internetten ararştırdım öğrendimki latince ismi tinnitus olan başbelası bir hastalık semptomuymuş.Bir kaç gün geçmesini umarak bekledim fakat geçmeyince doktora gittim.Oturduğum yerdeki özel bir hastaneye gittim.KBB doktorunun muayene sonrası bana dediği "kulağında bişey yok bu psikolojik bir hastalık sakinleştirici al kafana takma".Bu cevap beni doğal olarak tatmin etmedi.Tekrardan internetten araştırmaya başladım nörolojik olabildiğini okudum ve burdaki devlet hastanesinde nöroloji doktoruna gittim.Beyin mr ı istedi.Çekildim ve sonuçlarda bişey çıkmadı.Bizlik bi durum yok dediler.Daha sonra Şişli'de kulak çınlaması üzerine yoğunlaşmış profesöre gittim.Çok az ilgilenerek muayene ettikten sonra bana yazdığı ilaçlar betaserc ve vastarel.Bu ilaçları 1.5 ay kullanman lazım dedi.Ben dediği gibi yaptım ama çınlamada herhangi bir azalma olmadı.Başka doktorlara gittim yani gitmediğim yer kalmadı gibi bişey :) En son bi arkadaşın tavsiyesi üzerine YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ nde Müzeyyen Doğan hocaya gittim ve muayen olduktan sonra bana dediği "çene eklemlerinde sorun var ama tam tehşis için çene poliğikinliğine gitmen gerek" demesiydi.Bende kısa süre sonra Yeditepe diş kliğine gittim.Gerçektende çenemde sorun varmış.Bulgunun ismide "temporomandibüler eklem bozukluğu".Şuan tedavi hala devam ediyor.Kulak çınlamam sükürler olsunki yok denecek kadar azaldı.Tamamiyle yok olurmu bilemiyorum ama doğru tehşisten sonra tedavasi bir şekilde oluyo ve insanda psikolojik olarak rahatlıyor buda bence çınlamayı azaltıyo.Yani sizlerinde bildiği gibi kulak dışındaki sebeplerde kulağı etkileyebiliyormuş.Benim sorunum bu,bendeki sorunu buldular ona göre tedavi uyguluyolar.Gittiğim doktoru tavsiye ederim.İnşallah herkes bu hastalıktan kurtulur.Biraz uzun oldu ama yaşadıklarım bunlar :) İyi akşamlar..
 
Üst