Samsung Galaxy S3 Mini Kullanıcılar Kulübü

Bu konuyu okuyanlar

har3

Öğrenci
Katılım
20 Eylül 2012
Mesajlar
35
Reaksiyon puanı
1
Puanları
8
İnceleme: Samsung Galaxy S3 Mini
Galaxy S3'ün küçük kardeşi Galaxy S3 Mini, tüm detaylarıyla incelememizde.
Samsung'un milyonlarca satan Galaxy S3 modelinin piyasaya çıkmasının üzerinden yaklaşık 8 ay geçti. Bizler Galaxy S3'ün önüne geçecek bir amiral gemisi beklerken Galaxy S3 Mini ortaya çıktı. Spekülasyonlara dayalı haberlerle kullanıcıları heyecanlandıran Galaxy S3 Mini, resmi duyuruyla birlikte biraz hayal kırıklığı yaratsa da, kendi klasmanında iddialı bir akıllı telefon olarak karşımızda.

samsung-galaxy-s3-mini-agabey.jpg

Kısa bir süre önce ofisimize ulaşan Galaxy S3 Mini'nin detaylarını bu incelemede sizlere aktaracağız. Bakalım bu minik Galaxy S3 bizlere neler vaat ediyor.

Tasarım

Galaxy S3 Mini, ilk bakış itibarıyla Galaxy S3'ün aynısının küçültülmüş hali gibi görünüyor. Detaylara inildiğinde, ağabeyine oranla biraz daha tombul bir yapıda olduğu dikkat çeken Galaxy S3 Mini, 111,5 gram ağırlığa ve 9,9mm kalınlığa sahip.

smsung-galaxy-s3-mini.jpg

Galaxy S3 Mini, tıpkı ağabeyi gibi parlak polikarbonat kasaya sahip. Telefon ele rahatlıkla oturuyor, kayıp düşecekmiş hissi oluşturmuyor. Bu kasa bazı kullanıcılar tarafından ağır eleştiriler alıyor olsa da, bizce genel olarak şık görünüyor.

Telefona karşıdan baktığımızda ilk dikkatimizi çeken öge; 4 inç boyutlu ekran ve bu ekranı koruyan yuvarlak hatlı Corning Gorilla Glass 2 ekran camı oluyor.

galaxy-s3-mini-karsidan.jpg

Galaxy S3 Mini'nin camı çizilmeye ve kırılmaya dayanıklı yapıya sahip. Bu doğrultuda telefonu kullanırken -kılcal çizikler hariç- çiziklerden korkmanıza gerek yok.

Ekranın üst kısmında ön kamera, yakınlık sensörü, ortam ışığı sensörü ve ahize yer alıyor.

galaxy-s3-mini-karsiust.jpg

Alt kısımdaysa yine Galaxy S3'te olduğu gibi iki dokunmatik, bir fiziksel fonksiyon tuşu bulunuyor.

galaxy-s3-mini-alt.jpg

Fiziksel fonksiyon tuşunun basış hissi ve konumu sorunsuz, ancak tuşun yassı yapıda olması bazı durumlarda basmayı zorlaştırıyor.


FLASH PLAYER


Bazı arkadaşlar İnternetteki videoları izleyemiyor
Bunun için flash player linkini veriyoruz.
İNDİR
Adobe-Flash-10.2-released-bringing-flash-to-Android-based-tablets-600x450.jpg
 

h@y@let

Asistan
Katılım
10 Mart 2008
Mesajlar
149
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Söylendiği gibi piksel sorunu yok telefonda. Pikselleri saymak için ekranı gözünüze sokmanız gerek ki o şekilde bile pek mümkün değil :)

performans olarakta yeterli seviyede. Herhangi bir kasma yavaşlama yok.

android 4.1.2 güncellemeside bölge bölge yayınlanmaya başladı. Cihazı rootlayıp tam anlamıyla kişiselleştirildiğinde tadından yenmez :)

yazılım olarakta özellikleri gayet yeterli ve akıcı.
 

Nevzat25

Öğrenci
Katılım
27 Kasım 2012
Mesajlar
61
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Benide Al Süper Telefon Çok Memmunum Telefonumdan
Tek Sorun Şarj :D Onada Alıştık Artık :D
 

h@y@let

Asistan
Katılım
10 Mart 2008
Mesajlar
149
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
İncelemede yazan bir hatayı düzeltmek istiyorum. S3 mini gorilla glass ekrana sahip değil.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
har3 Emek hırsızlığı yaptığın için teşekkür ederim. Bir fotoğrafını bile değiştirmeden mesela Flash Player gibi. Konuyu (ç)alıntı bir şekilde aktarmışsın ShiftDelete'ye.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya başka teldeki klasörümdeki mesajları nasıl bu telefona aktarıcam ?
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar biz şimdi FLASH video ve dosyaları izliyemezmiyiz
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Nevzat şarj sorunu yokkki gerçekten mesajlaşıyorum internete giriyorum müzik dinliyorum ama telefonumun şarjı beni 2 gün idare ediyor çok memnunum arkadaşlar ama sadece bi sorun var interneti açınca çok para yiyor onuda sınırsız yaparsanız gel keyfim gel iyi almışım :) Tavsiye ederim 2 renk seceneği var 1. çakıl mavisi 2. mermer beyazı
en güzeli mermer beyazı
 

srdr21

Öğrenci
Katılım
13 Ekim 2012
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar arama yada çağrı geldiğinde diyelimki görmedik yada duymadık uyarı led ışığı yanmıyor bu cihazın ayarlarda da göremedim varmı bilgisi olan.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Telefonu yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Oyunu abartmadığınız sürece şarjında sıkıntı yok. Bildirim ışığı yok fakat akıllı uyarı var sms,cevapsız çağrı vb. aldığınızda duymadığınızda telefonu elinize aldığında titriyor. Flaş'ı insanda geçici bir körlüğe neden oluyor :D Kamerası güzel. Görüntü kalitesi muazzam ekranına baktıktan sonra elinize başka bi telefon aldığınızda görüntü kalitesi arasındaki farkı rahatlıkla görebiliyosunuz :) Sesi yok denecek kadar az tek eksisi o benim gözümde :)
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
kısmetse yarın alıcam sizce nasıl telefon fiyatına göre güzelmi bu fiyatta en güzel telefonlardan birimi sizce baska önerebileceginiz bir telefon varmı veyaa
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar bende almayı dusunuyorum ama kararsızım ya ekranı ufak gelıyor bana derste oyun oynayacak kadar ıdare edermı :) 800-900 baska tel tavsıye edermısnız
 

Reus

Öğrenci
Katılım
8 Kasım 2012
Mesajlar
31
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaslar s3 mini de hafıza kartına uygulama yüklenebiliyormu? Bazı forum sitelerinde uygulama yüklenmiyor program olması gerekiyor diyorlar.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
p tesi almayı dusunuyorum piyasada 999 ve 850 liraya 2 farklı fiyat var acaba aradaki farklılıklar nedir ?
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
şarj sorunu var çok çabuk bitiyor ama bence kibar bir telefon taşıması kolay internete girişi güzel
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Android 4.1.2 sürümüne geciremedim kies sürekli en güncel yazılım yüklü diyor rootsuz ve garanti kapsamından cıkmadan nasıl yapabilirim ?
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar, telefon daha önce kilit ekranındayken dokununca dalga efekti çıkıyordu. Ama bu 4.1.2 güncellemesinden sonra kayboldu. Acaba bir ayarı falan mı var?
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
aga benimde güncel gelmedi kiestede son sürüm yazıyo otadada napıcağımı bilmiyom sahte telefonmu aldık naptık
 

Reus

Öğrenci
Katılım
8 Kasım 2012
Mesajlar
31
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
4.2 android ne zaman gelecek? Bilen varmı
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar 4.1.2 güncellemesi henüz Türkiye için çıkmadı, telaşlanmanıza gerek yok. Biraz daha vakit alacak gibi Türkiye'de çıkması.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bendede bar çok memnunum iphone dan geçtim biraz yabancılık çekiyosun :confused1: başlarda sonra alışıyorsun.:yes:
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar bıldırım geldıgınde ekranı yukardan asagıya ındırıp kısa yoldan gorebılıyordum.. suanda ustten asagıya kaydırarak bu ıslermı gerçekleştiremiyorum... yardımlarınız için şimdiden saolun
 

srdr21

Öğrenci
Katılım
13 Ekim 2012
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
4.1.2 sürümünü yükledim tabi ki odin ile ama hiç bir fark göremedim çoklu uygulama kullanımı felan yapılamıyor sebebide ekran boyutu sanırım...
 
Üst