Amerika'ya Göre 2050 Yılında Türkiye Osmanlı Olacak ve Rakibi Olmayacak

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CuMaAli

Müdavim
Katılım
6 Mayıs 2011
Mesajlar
1,332
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
Büyükler ne güzel söylemiş boş konuşanlar için

“Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım lafmı diye.
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?”
Mevlana

Laf yerine ulaşmıştır sanırım.
 

carizmauqur

Öğrenci
Katılım
21 Ağustos 2011
Mesajlar
69
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
atatürk senin için ne anlam ifadediyor benim gözümde peygamber
Neye göre peygamber ? Tamam saygı duyarım sevmene saymana vs. ama neye göre peygamber.Peygamber kime deniyor ? Niçin deniyor ? Nasıl peygamber olmuşlar ? Bunları biliyor musun ? Lütfen binlerce kez düşünüp birşeyler söyleyin.Son olarak cidden çok merak ediyorum niçin gözünde peygamber bunu bir açıkla.
 

DarKeN

Müdavim
Katılım
5 Temmuz 2009
Mesajlar
1,184
Reaksiyon puanı
88
Puanları
48
atatürk senin için ne anlam ifadediyor benim gözümde peygamber
Bana göre çoğu kişi arkadaşı yanlış anlamış peygamber derken bildiğimiz din elçisi demek istememiş çok sevip saydığını, örnek aldığını vs. anlatmak için o kelimeyi kullanmış.. Yani ben böyle düşünüyorum
 

voluman

Öğrenci
Katılım
6 Mart 2012
Mesajlar
53
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
linkdeki yazı cok kucuk buyuzden kopyala yapıstır yapdım yanlıs anlasılma olmasın

Arkadaşlar bugün sizlere paylaşacağım makale bir hayal ürünü değildir. Bu makaleyi ben kendimde uydurmuş değilim. Bu makalenin sahibi şuan dünyanın yaşayan en büyük siyaset bilimcilerinden kabul edilen ve Amerika’da gölge CIA tabir edilen Stratfor düşünce kuruluşunun sahibi ve yöntecisidir. Kendisiyle görüşmek için siyaset adamları randevu talep etmektedir.İşte bu şahıs bir kitap yayınladı . O kitabında yayınladığı kısımda kürt devletinin hayal olduğunu,Türkiye’nin 2050 yılına doğru Osmanlı İmparatorluğunu yeniden oluşturacağını, dünyayı nasıl yönetmeye başlayacağını anlatıyor. Bende sizlere bizim açımızdan çok önemli olan bu kısımları yazmak istedim. Bu konu hakkındsizlere sitede daha önce Türkiye’nin Savaş Gücü Düşmanlarını Neden Korkutuyor ?başlıklı bir yaı yazmıştım. Basını takip edenler bilirler yıllardan beri Amerika ve Avrupa basınında Türkiyenin artan askeri ve ekonomik gücüyle ilgili sürekli makaleler yayınlanmaktadır. İşte konunun başlığında da belirttiğim gibi 2050 yıllarına doğru Türkiyeye dair bir solukta okuyacağınız o yazı
Önce Kim bu George Friedman diye bakalım
Ve tabii niye bunları söylüyor?.. Elbette temellendireceğiz ama sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim: George Friedman paçalarından akacak kadar bir Cumhuriyetçi ve tam bir Neo-Con!” yani tam bir Amerikan Milliyetçisi .
Friedman’ın uzun bir akademik geçmişi var. Yaklaşık 20 yıl. Siyaset bilimcisi. Ek olarak, SHAPE, ABD Harp Okulu, Milli Savunma Üniversitesi, meşhur RAND organizasyonlarında, milli güvenlik ve savunma dersleri vermiş, veriyor.Sovyetler çökene kadar, ABD-Rusya ilişkilerinin askeri boyutlarını inceliyor. Soğuk Savaş’tan sonra, Japonya’ya odaklanıyor ve ABD-Japonya arasında olası çatışma noktaları üzerine eğiliyor. Hatta 1991 yılında “The Coming War with Japan” (Japonya ile yaklaşan savaş) kitabını yazıyor. Bu çalışmalarını ve doktorasını New York ve Cornell Üniversiteleri’nde yapıyor.
Bir seri kitabı var. The Political Philosophy of the Frankfurt School (Frankfurt Okulu’nun Politik Felsefesi-1981), Coming War With Japan (1991-eşiyle birlikte),The Future of War (Savaşın Geleceği-1996, yine eşiyle birlikte), onu ünlü yapan çok satar America’s Secret War (Amerika’nın Gizli Savaşı-2004), ve Türkiye’de popüler yapan “The Next Hundred Years: A Forecast for the 21st Century”. (Gelecek 100 yıl: 21. Yüzyıl için bir tahmin-2009)
Yıl 2020 Dünyada 2 büyük güç var
Dünyanın en çok sözü dinlenen stratejik araştırma şirketlerinden Stratfor’un kurucusu siyaset bilimci Dr. George Friedman Ocak ayının sonunda yeni bir kitap çıkardı: Gelecek 100 Yıl- 21. Yüzyıl için Öngörüler (The Next 100- A Forecast for the 21st Century). Kitapta inanılmaz senaryolar var. Mesela Rusya ve Çin gerileyip çöküyor, Üçüncü Dünya Savaşı çıkıyor ama uzayda gerçekleşiyor. Üstelik Türkiye de olayların merkezinde. Çünkü Ortadoğu, Balkanlar, Arap Yarımadası ve Kuzey Afrika’ya hakim bir imparatorluğa dönüşüyoruz yeniden, hilafeti de canlandırmışız, ABD’nin sinirini bozuyoruz. İşte Friedman’ın kehanetleri.
Bir yanda Türkiye-Japonya bir yanda ABD-Polonya
RUSYA’NIN SONU GELİR
2010-2020 arasında Rusya güney sınırını genişletir, Gürcistan’ı içine alarak yeni komşusu Ermenistan’la ilişkileri sıkılaştırır. Bu durum Türkiye’ye Soğuk Savaş döneminde yaşadığı tatsızlıkları anımsatır. Bu kez karşılık verecektir, ulusal güvenliğini sağlamak için Kafkasya’daki sınırlarını gerektiği kadar ilerletecektir.
Rusya’nın Kafkasya’da ilerlemesi elbette Türkiye kadar ABD’yi de rahatsız eder. Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Romanya, Rusya’nın Avrasya hakimiyetine karşı ABD’yle her türlü anlaşmayı yapar. Böylece Soğuk Savaş gibi, yeniden Amerika-Rusya arasında bir sınır çizilir, ama bu kez Berlin’de değil, Karpat Dağları’nda. Ama endişelenmeye gerek yoktur çünkü Rus ordusu ve ekonomisi giderek zayıflar. 1917 ve 1991’de olduğu gibi bu kez 2020’de çöker.
ÇİN KAĞITTAN KAPLAN
Şu anda herkesi korkutan Çin’in ekonomik büyümesi, uzun vadede kárlı değildir. Dev ülke, ekonomik krize girer ve dünya lideri olma ihtimali ortadan kalkar. Ekonomik kriz, 2010’un sonlarında ülkede merkezi devletin gücünü de zayıflatır, bölgeler arasında rekabet başlar, geleneksel yabancı düşmanlığı hortlar. Çin 1920-30’larda yaşadığı kaosun içine yuvarlanır yeniden. Bundan yine o dönemde olduğu gibi en çok Japonya yararlanır.
NATO BİTER
2020’de Rusya ve Çin’in zayıflaması iki ülkenin sınırlarını savunmasız hale getirir. Türkiye’nin de dahil olduğu komşu ülkeler tarafından bir avlanma cennetine dönüşür Avrasya.
Japonya, Rusya’nın doğu kıyılarına ve Çin’in doğusuna gözünü diker. Çünkü nüfusu 107 milyona düşmüştür, bunun 40 milyonu 65 yaşın üstündedir. Enerji kaynakları tükenmiştir. Geleceğini garanti altına almak için bölgesel bir lider olmaya çalışmalı, Rusya’nın yeraltı kaynaklarından yararlanmalıdır.
Türkiye ise, Kafkasya’dan kuzeye doğru ilerleme niyetindedir. O sırada Polonya şahlanır. Rusya’ya doğru ilerlemeyi planlar; hem eski sınırlarına dönmek hem de Rus tehdidini tamamiyle bertaraf etmek istemektedir. Peşine de Doğu Avrupa ve Baltık ülkelerini takar.
Bütün bunların uluslararası sonuçları müthiştir. Bir kere Avrupa’daki Fransız-Alman üstünlüğü yerini Polonya liderliğinde Doğu Avrupa ülkelerinin üstünlüğüne bırakır. Fransa ve Almanya’nın Polonya’nın istilacı ruhuna karşı küçük Baltık ülkelerini savunmakta çekimser davranması, NATO’yu pratik olarak bitirir.
TÜRKİYE YENİDEN HALİFE OLUR
Bugün dünyanın en büyük 17’nci ekonomisi olan Türkiye 2020’de 10’uncu sıraya yükselir. Rusya’nın çöküşüyle birlikte hem Avrasya’nın hem de Arap dünyasının en güçlü aktörü haline gelir… Türkiye’nin tarihi düşmanlarından Yunanistan, Balkanlar’daki kaos nedeniyle giderek güçsüzleşmiştir ve Türkiye’nin egemenliği altına girer.. Arap Yarımadası da, sadece petrole dayalı ekonomisiyle bir krizin eşiğindedir.
2020’ye yaklaşırken ABD’ye karşı son kozlarını kullanan Rusya’nın karıştırdığı Ortadoğu ve Balkanlar savunmasız ve güçsüz durumdadır. Türkiye için büyük fırsat doğar ve hemen değerlendirir.
Etkisini Kafkasya’nın kuzeyine, Rusya ve Ukrayna’ya kadar ilerletir, Don ve Volga ırmaklarının arasındaki vadiye oturur, Rusya’nın tarım cennetine kurulur.
Kazakistan’ı din kartını kullanarak hakimiyeti altına alır, Orta Asya’ya iyice yerleşir. Artık Karadeniz bir Türk gölü haline gelmiştir. Kırım ve Ukrayna’nın Odessa şehri bütün alışverişini Türkiye’den yapmaya başlar.
Asıl amaç hem Karadeniz hem Akdeniz’i kontrol etmektir: Bölgesel güç olmak istiyorsan bu şarttır. Bunun için de Türkiye Avrupa ülkelerini Boğaz’dan uzak tutmaya çalışır. Giderek büyüyen sınırlarını korumak için Balkanlar’ı da kontrol altına almak ister. Tabii orada çıkarları, o sırada sıkı bir ABD müttefiki haline gelen Macaristan ve Romanya ile çatışacak, taraflar Ukrayna’da kafa kafaya gelecektir.
Irak ve Suriye’de karmaşa vardır, Kürtler tam “Kendi ülkemizi kurmanın sırası” diye düşünürken Türkiye bu iki ülkeyi de ele geçirir. Bununla da yetinmez Arap Yarımadası’na kadar iner.
Türkiye’nin Akdeniz rüyasını gerçekleştirecek gelişme, Mısır’daki bir iç savaş sayesinde yaşanır. İslam dünyasının en önemli gücü haline gelen Türkiye, Mısır’daki huzursuzluğu bastırmak için bölgeye barış gücü gönderir. Böylece oraya da yerleşir ve Süveyş Kanalı’nı kontrol altına alır. Artık Kuzey Afrika’ya doğru ilerlemek çok daha kolaydır.
Ortadoğu’da Türkiye hakimiyetine girmeyen iki ülke kalmıştır: İran ve İsrail. İsrail direnir ama dört bir taraftan Türkiye’yle çevrilmiş durumdadır.Sonunda oda Türk hakimiyetine boyun eğmek zorunda kalır. Körfez’e hakim olan Türkiye, pratik olarak İran’ı da köşeye sıkıştırmıştır.
Ortadoğu’daki bu hakimiyetin sadece ekonomik ve askeri boyutta kalmasını yeterli görmeyen Türkiye işin içine dini de katar. Tam bir “halifelik” gibi davranır. Bu arada Osmanlı döneminin gücünü tüm dünyaya hatırlatmak istercesine başkenti de Ankara’dan İstanbul’a taşır. Böylelikle bölgedeki varlığını Müslüman ülkeler nezdinde meşrulaştırır.
Bu gelişmelerden hoşlanmayan ABD, boş durmaz ve bölgede Arap milliyetçiliğini körükler. Balkanlar’da da anti-Türk hissiyatı baş gösterir. Ne var ki büyük bir Avrasya ve Ortadoğu imparatorluğu haline gelmiş Osmanlının devamı olan Türkiye için bunlar küçük sorunlardır.
2050-2052 ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI
* 2050’ye gelindiğinde dünya güçleri büyük bir gerilim içindedir. ABD, Türkiye’nin ve Japonya’nın Orta Asya ve Avrasya’daki hakimiyetinden son derece rahatsızdır. ABD’nin doğal müttefiki haline gelen Polonya, Ukrayna’yı ele geçirmesine ve Akdeniz’e inmesine engel olan Türkiye’yle çatışır. Türkiye ve Japonya da ABD’ye karşı ittifak kurar.ABD artık eski gücünde değildir.
* ABD, Türkiye ve Japonya’yı büyük bir tehdit olarak görmesine rağmen ilk etapta Türkiye ile sıcak savaşa girmeyi göze alamaz. Türkiye ve Japonya’nın başka ülkelerin sınırlarına saygı göstermediğini, insan haklarını çiğnediğini iddia eder, ekonomik ambargolar uygular.
* Türkiye, ABD’yi kendine tehdit olarak görür. Japonya’yı da yanına alarak savaşa girmekten başka çaresi yoktur. ABD’nin uzay sistemini hedef alan saldırı Kasım 2050’de Japonlar’dan gelir. Bundan sonra savaş hem uzayda, hem de karada devam eder. Türkiye, Polonya’dan kurtulmak için Almanya’dan yardım ister. Almanya, ABD’yi yenemeyeceğini bilmesine rağmen Türkiye’yi karşısına almamak için müttefik olmayı mecburen kabul eder.
* Savaşın sonunda Türkiye gücünden fazla birşey kaybetmez. Amerika’nın uzay ordusu gücünü kaybetmeye başlar. Amerikada başlayan ekonomik zorluklar kargaşaların ve isyanların çıkmasına neden olur.Ülke artık eski gücünde değildir.Bu arada Meksika Amerikanın işgal ettiği kendisine ait olan New Meksico eyaletini geri ister ve 2070 yılında Meksika ile büyük bir savaşa girer.Bu savaş Amerikanın sonunu hızlandıracaktır.
* Amerikayla savaşından sonra Türkiye’yi artık tehdit eden bir güç kalmamıştır.Eski hatalarından ders çıkararak Osmanlıyı yeniden oluşturmuş ve Dünya egemenliğini eline geçirmiştir.

kaynak ne, zaman, yani akit, star?

[

arkadaşlar yorumlarınıza teşekkürler. ancak bunu yazan Amerikanın en etkili insanlarından ve üstelik milliyetçi bir şahıs..
arkadaşım boyle laflara gelme cia in baş adamında türkiye bukadar buyuk, soylede boylede diyip duruyo, daha biz akdenizde dusurulen ucagımızın hakkını arıyamıyoruz, biraz araştır oku, adamların amacı bunu yazmakla ATATÜRK ü unutturmak hafızalardan silmek, ama bazı insanlar daha dün olan bi olayı, 10 yılda 1000 küsür şehit verdiğimizi bukadar unutabilecek zavallı karakterde olduğu için bu laflarada kanan çok olur.
 

voluman

Öğrenci
Katılım
6 Mart 2012
Mesajlar
53
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
arkadaşım, ibadet Allah la kul arasındadır kimse karışamaz. Eğer Atatürk olmasaydı biz şuan kimbilir ne kötü hallerde olurduk, yabancı devletler bu toprakları karış karış paylaştılar, bu vatanı bizim şehitlerimiz ve komutanlarımız korudu, eğer tam tersi olsaydı dinimizin hala müsliman olaçağının garantisini verebilirmisin bana, şekil 1 a Hindistan adamlar öküze tapıyo, tekrar konuya gelicek olursak, biz şuan burda yaşıyorsak bunu dedelerimize, Atatürkün üstün dehasına borçluyuz, öteki dünyada imanı yaymasalar bile sadece bu sebepten cennetlik olurlar emin ol, kaç milyon Türk vatandaşının hayatı kurtuldu, tabi bu olaylardan sonra ne olur sonumuz Allah bilir. Önemli olan o şavaşlarda ölen mehmetçiklerimize layık bir Türk vatandaşı olmak

byuCk
 

bolatbey

Asistan
Katılım
4 Nisan 2012
Mesajlar
125
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Burda Amerika'yı yönetenlere çaktırmadan Türkiye başınıza çorap örecek, büyümeden başını ezin... gün gelirde Amerika İran'a girdiğinde hedefinde Türkiye olacak. Arab baharı bizi teğet mi geçti! Bu ülkelerin yönetimleri değiştirilince işte o zaman Türkiye'de sonbahar başlayacak. Biz halen hasta adamız, tabanı eğitmedikten sonra, gözünü, ufkunu genişletmedikten sonra bu ülke dış ülkeler tarafından yönetilmeye, "yönettirilmeye" devam edilecektir.
Burada herkes ülkesinin güçlenmesini gönülden istiyordur, ama kimisi komünizmi, kimisi faşizmi, kimisi teokratik olarak yönetilerek bu güce ulaşabileceğine inanıyordur. Biz bu yönetim şekillerinin hangisiyle yönetilirsek yönetelim sonuç değişmez! şuan ki Türkiye'den hiçbir farkımız olamayacaktır sadece istediği yönetim şeklini elde eden mutlu, diğerleri mutsuz olacaktır. mutsuz olanlar "silahlanıp" dağa çıkacaktır ki bu silahlarında nereden temin edileceği bellidir! bu döngü devam edip durur... Yöneticilerimiz reaya ne kadar cahil olursa o kadar rahat yönetilir mantığından kurtulmadığı sürece biz daha çoook olduğumuz yerde döneriz!
Ben kral, padişah istemem beni reaya yerine koymuş ingiltere, osmanlı sempatizanı düşüncelerin neden bu özlem ve arzu içerisinde olduğunu da anlamam. Ben devletimin menfaati için gereken herşeyi yapmaya hazırım tüm "tarafsızlığımla" kendi çıkarlarını dayatarak birşeylerin değişmesini gözleyenlerin terör örgütünden bir farkı yok bana göre...

saygılarımla SDN ailesi...
 

El Padrino

Müdavim
Emektar
Katılım
15 Şubat 2007
Mesajlar
6,045
Reaksiyon puanı
70
Puanları
48
Bu adam çok fazla Age of Empires oynamış !
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
Çünkü 2050'de bile Amerika'nın öngördüğü gibi bir ülke olacağız.

bakıyorum hiç fırsat kaçırmıyorsun!
türk devletine hakaretler yağdırmak için.

sayın @Elmacik, sürekli türkiyeyi amerikancılıkla falan suçluyorsun... da, çok savunduğun, sevindiğin iran devletinin ABD ve İSRAİL'in asıl mütteffiki ve bu iki zalim gücün menfaatlerine hizmet eden partner olduğunu saklıyorsun. senin gibi herşeye cevabı olan birinin bunu bilmemesi mümkün değil. ama sürekli tam aksini söylüyorsun.

ne zaman amerikan ve israil maliyesi paraya sıkışsa iran kaşınmaya başlıyor. petrol fiyatları bir anda tavan yapıyor tabii.

ve amerikan dev petrol şirketleri bir anda petrolü olmayan bütün ülkelerin kanını emmeye başlıyor, tıpkı bir vampir gibi.

sonra asıl sahipleri yahudi olan bu dev şirketlerden sürekli haraç kesen israil de payını alıyor tabii.

ve buna aracılık edenin iran olduğunu bilirsin, gelir burda türkiyeyi suçlarsın.

suriyede sadece müslümanın kanı dökülüyor, dünyanın gözleri önünde tarihin en büyük kıyımlarından gerçekleşiyor, buna çin ve rus keferesiyle beraber iran destek veriyor, sora da kalkıp burda türkiyeyi suçluyorsun.

batının suriye konusunda rejim aleyhinde olduğunu, devrilmesi gerektiğini istediğini, türkiyenin de onlarla aynı söylemi kullandığını söylüyor, bu sebeple bu ülkeyi suçluyorsun. halbuki tam aksine, bütün batı kuruluşları şu an körleri, sağırları oynarken orada hala hergün yüzlerce masumun kanı dökülmeye devam ediyor. batı sadece konuşuyor, hareket yapmıyor, eylem yapmıyor, böylece onlar zımnen suriye rejimine destek veriyor... tek fark, iran ikiyüzlüsünün bu kez açıktan verdiği desteği kahpe batı zımni olarak veriyor.

sora gelip türk devletini suçluyorsun...

ya siz kimsiniz muhterem?


not: burada yazdıklarımı alıntı yaptığım sözlerinizle beraber "iranlı ajanlar" konusuna yazdığınız mesaj sebebiyle yazdım.
 

-Hewal-

Müdavim
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
5,206
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Gaz>Aragaz>Doğalgaz= Ne bakıyorsun oğlum(ABD) gaz vermeye devam etsene.
 

hamza5806

Müdavim
Katılım
17 Ağustos 2012
Mesajlar
3,671
Reaksiyon puanı
22
Puanları
38
Osmanlı bir ruhtu, saltanat sadece şekli yönü. insanlar osmanlı ruhunu özlüyor yoksa padişah düzenini değil. o zamanın yönetim şekliydi padişahlık, krallık vs. artık o dönemler geçti. ama o zamanların manevi değerlerini, insaniyetini, vs. arıyor insan...
evet aynen benim gibi bende onu demeye çalıştım ancak dediğim gibi Osmanlı hanedanının o dönemde sembolik olarak burada olmasının bence bir sakıncası yok
 

tooclose

Asistan
Katılım
22 Ağustos 2012
Mesajlar
206
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Böyle bir şeyin olacağını pek sanmıyorum. Büyümek yerine bataklığa doğru gittiğimiz belirgin görünüyor. Artık uyansanızda hayal aleminden çıksanız bi.
 

wolkhy1903

Müdavim
Katılım
6 Haziran 2008
Mesajlar
2,379
Reaksiyon puanı
79
Puanları
48
eger tv dekı muhtesem yuzyıl dızısındekı gıbı bır osmanlı olacaksa hıc olmasın :D
 

Hafiye

Müdavim
Katılım
30 Nisan 2009
Mesajlar
2,092
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
Kurda, "neden ensen kalın?" demişler, "işimi kendim görürüm de ondan" demiş. Biz ise daha kurt olmadan kuzunun hayalini kuruyoruz. Samanı bile ithal ettik fakat yiyen koyunlar tadının değiştiğini anlamadı. Bu cehaletle değil süper güç olmayı, parçalanmadan bir bütün olarak kalmayı başarabilirsek ne ala. Keşke olabilsek, ama önce gaçmişte şöyle süperdik, gelecekte de böyle süper olucaz hayalleri yerine önce bugün ne yaptığımıza bakmaya başlamamız lazım (tabii işimize gelirse).
 

webadam

Asistan
Katılım
4 Eylül 2011
Mesajlar
296
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Şimdi burada atatürk atatürk diye bağıranlar var kemalistler var
arkadaş hiç araştırmadınızmı atatürk kimdir ne yapmış kötü yanı nedir iyi yanı nedir diye?
atatürk bu türkiye cumhuriyetini kurarken gitmiş cavurun dilini resmiyetleştirmiş önceden arapçaydı yeni dil latince.
gitmiş osmanlı soyundaki adamları türkiyeden kovmuş arkadaş hiç mi kanın sızlamadı o adamları ülkeden kovarken?
oda yetmedi sen git o zamanın köylerin ağalarını öldürtmeye kalk daha çok şey var....
bu atatürkü seviyorum diyenler bizi kurtardı diyen angutlar iyi düşünün bakalım türk halkı aptalmı? daha önce ne yapmış?
ne yapmış; dünyaya hakim olmuştur , kanında kahramanlık vardır sizce atatürk olmasada biz kendi ülkemizi sonuçta kuramayacakmıydık?
atatürk hiç olmasaydıda şimdiki bizim çevredeki insanlarımız yahudiye hristiyana özenmeseydi öyle daha iyi yerlere varırdık kanatındayım.

+ okulun duvarlarına asılmış ne mutlu türküm diyene!
iyi tamam güzelde bu güzel ülkemde arnavutta var,kürtde var,laz da var sen gidip ne mutlu türküm diyene dersen
diğer ayrı soydakinler neden ne mutlu kürtüm diyene demesin?
Ne mutlu Türküm diyene kelimesi sen sadece türksün türk milleti 1 dir.
biraz mantıklı düşünün arkadaşlar bunun tek sebebi atatürkdür.
vede osmanlı zamanında kaç tane soydan insanlar vardı..
ve tek çözümüde kardeşliktir islam birliğidir.
 

WolfeXtreme

Asistan
Katılım
30 Nisan 2009
Mesajlar
254
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Atatürk'ün vasiyetinin açıklanmasına bu milletin çok ihtiyacı var. o zaman gerçekleri görürsünüz. Atatürk kendinden 100 yıl sonrakini tahmin edebiliyordu. evren zamanında açıklanacaktı açıklanmadı. daha önce açıklanmasının sebebi milletin hazır olmamasıydı. şimdilerde ise açıklanması çok gerekli bir durum. ufuk çizgisinde daha net şeyler görülmeye başlanıyor. açıklandığı zaman kimin karşı çıkıp kimin karşı çıkmadığını göreceğiz.
 

Muvahhid

Doçent
Katılım
9 Aralık 2008
Mesajlar
581
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
sana kim ne söyledi güzel kardeşim böyle hiddetlendin

ben adamın tarafsız olduğunu yada bu yazıyı Türkiye yi düşünerek yazdığını söylemedim yada bunlara inandığımı.

adam amerikanın geleceği üzerine tehdit olacak ülkelerden biri olarak görmüş Türkiyeyi onların derdi kendi gelecekleri ve bunun için ne yapmaları gerektiği

kaldıki bu senaryonun gerçek olmasını istemem asla benim musul-kerkük haricinde başka bir toprak parçasının bu sınırlara dahil olmasını bırak istemeyi yada bu yazıdan keyiflenmeyi imkann olsa bile karşı çıkarım

Türkiyenin tek sorunu var oda siyasi (terör,geçim,eğitimisağlık vs değil) siyasiler bir olamadıkça evet haklısınız herzamn başkalarının bize verdiği rolleri oynarız

kendim üzerine sana cevap vereyim parti tutmadım tutmamda düsturum adalettir ve haklıya hakkını veririm benden yada senden diye ayırmam,siyasi parti tutan herkez kusura bakmasın at gözlüğünü takmıştır bu kadar basit örnek önümüzde zaten
memleketin yarısı akparti bizi kurtardı büyüttü diyor diğer yarısı akparti bizi öldürdü batırdı diyor biri diğerini güdülmekle diğeri ise körlükle suçluyor sence bunlar ne kadar doğru herşey siyah ve beyazmı? bir insanın her yaptığı doğru olabilirmi ve tam tersi bi insanın her yaptığı yanlış olabilirmi?

benim yazdığım sadece olayları 2 dakkada basite indirgemeniz ben kimsenin peşinde değilim en azından yaşayan birinin peşinde değilim aman sende olma gaza geldiğime inanırken aceba ben gaza geliyormuyum diye ara sıra kendini sorgula arayan herkes doğruyu bulur ve herkes hak ettiği şekilde yönetilir gerisine elinden birşey gelmez toru topu 1 oy hakkımız var ve rahat ol gaza gelip suriyeye savaşa falan gitme niyetinde değilim:) zaten adama inanırsak 2050de alacağız heralde suriyeyi

Yok kardeşim hiddetlenmiş hiç değilim o sürette üslubum çok farklı olurdu onu burada kullanmam.. Aslına bakarsan dediklerime kafandan eklemeler ile farklı yorumlaman cevap yazma ihtiyacı hissettirdi.. Suriye ilgili bir sözüm yok benim yazımda ama oraya bağlamışşın nasıl düşündün anlamadım şimdi de.. Adamın bu yazıyı ele alıp almadığı tartışma konusu iken sizin yaptığınızı gaza gelmekten başka bir şey olmadığını söylüyorum.. Haa gaza gelen ben miyim açıkça ifade ediyorum hayır.. niye dersen yakın çevremde olsan bilirdin ben tarihi acizane iyi bilirim övünerekte ceddimin yaptıklarını anlatırım.. Böyle bir durumda gaza gelen taraf olsam senin savunduklarını söyleyen kişilerdendim.. Ben birilerinin anlattığını oynayıp iş yapmaktansa ceddim gibi kendim yazıp kendim oynama taraftarıyım..
Terör, siyaset ve dış politika konusunda söylediklerine katılıyorum.. Bu terör ayak bağıdır ve kurtulmak mecburiyetindeyiz.. Gerek siyasilerden gerek diğer fikir adamlarından herkese yansız yaklaşma niyetinde olurum ama eğer bir yazıyı yazan kişi siyonistlerle kol kola ise Türkiye karşıtı çeşitli düşünce kuruluşlarında boy gösteriyorsa sık sık tarafsız bakmamı bekleme bakmam bakamam..
İşte bu sebeblerden ötürü reaksyoner olmamamız gerektiğini söylüyorum.. Karşımızda kendini toparlayan ve hızla güçlenen bir rusya varken niçin polonya'ya odaklanalım.. Niçin iran gibi bir azman bizle uğraşırken japonya.. İlk önce komşularımız hakında iyi bilgi edinmemiz lazım.. AB batıyor doğrudur ama içinden sağlam çıkanın polonya olmayacağı kesindir.. Bunlar şaşırtma levhalarıdır..
 

erde89

Asistan
Katılım
4 Nisan 2012
Mesajlar
119
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bana göre çoğu kişi arkadaşı yanlış anlamış peygamber derken bildiğimiz din elçisi demek istememiş çok sevip saydığını, örnek aldığını vs. anlatmak için o kelimeyi kullanmış.. Yani ben böyle düşünüyorum

osmanlı bizi hiçbi zaman tanımadı hoş T.C de bizi tanımıyor ama enazından atatürk bizi şeriat denen illetten kurtardı
 

erde89

Asistan
Katılım
4 Nisan 2012
Mesajlar
119
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Şimdi burada atatürk atatürk diye bağıranlar var kemalistler var
arkadaş hiç araştırmadınızmı atatürk kimdir ne yapmış kötü yanı nedir iyi yanı nedir diye?
atatürk bu türkiye cumhuriyetini kurarken gitmiş cavurun dilini resmiyetleştirmiş önceden arapçaydı yeni dil latince.
gitmiş osmanlı soyundaki adamları türkiyeden kovmuş arkadaş hiç mi kanın sızlamadı o adamları ülkeden kovarken?
oda yetmedi sen git o zamanın köylerin ağalarını öldürtmeye kalk daha çok şey var....
bu atatürkü seviyorum diyenler bizi kurtardı diyen angutlar iyi düşünün bakalım türk halkı aptalmı? daha önce ne yapmış?
ne yapmış; dünyaya hakim olmuştur , kanında kahramanlık vardır sizce atatürk olmasada biz kendi ülkemizi sonuçta kuramayacakmıydık?
atatürk hiç olmasaydıda şimdiki bizim çevredeki insanlarımız yahudiye hristiyana özenmeseydi öyle daha iyi yerlere varırdık kanatındayım.

+ okulun duvarlarına asılmış ne mutlu türküm diyene!
iyi tamam güzelde bu güzel ülkemde arnavutta var,kürtde var,laz da var sen gidip ne mutlu türküm diyene dersen
diğer ayrı soydakinler neden ne mutlu kürtüm diyene demesin?
Ne mutlu Türküm diyene kelimesi sen sadece türksün türk milleti 1 dir.
biraz mantıklı düşünün arkadaşlar bunun tek sebebi atatürkdür.
vede osmanlı zamanında kaç tane soydan insanlar vardı..
ve tek çözümüde kardeşliktir islam birliğidir.
tabi canım eski şeriatçı düzen olsa işine gelirdi
 

köroglu

Asistan
Katılım
13 Nisan 2012
Mesajlar
293
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
ah şu içimizdeki putperestler yokmu ahh bu ülke hiç birşeyden çekmedi bunlardan çektiği kadar...
 

Hafiye

Müdavim
Katılım
30 Nisan 2009
Mesajlar
2,092
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
Şimdi burada atatürk atatürk diye bağıranlar var kemalistler var
arkadaş hiç araştırmadınızmı atatürk kimdir ne yapmış kötü yanı nedir iyi yanı nedir diye?
atatürk bu türkiye cumhuriyetini kurarken gitmiş cavurun dilini resmiyetleştirmiş önceden arapçaydı yeni dil latince.
gitmiş osmanlı soyundaki adamları türkiyeden kovmuş arkadaş hiç mi kanın sızlamadı o adamları ülkeden kovarken?
oda yetmedi sen git o zamanın köylerin ağalarını öldürtmeye kalk daha çok şey var....
bu atatürkü seviyorum diyenler bizi kurtardı diyen angutlar iyi düşünün bakalım türk halkı aptalmı? daha önce ne yapmış?
ne yapmış; dünyaya hakim olmuştur , kanında kahramanlık vardır sizce atatürk olmasada biz kendi ülkemizi sonuçta kuramayacakmıydık?
atatürk hiç olmasaydıda şimdiki bizim çevredeki insanlarımız yahudiye hristiyana özenmeseydi öyle daha iyi yerlere varırdık kanatındayım.

+ okulun duvarlarına asılmış ne mutlu türküm diyene!
iyi tamam güzelde bu güzel ülkemde arnavutta var,kürtde var,laz da var sen gidip ne mutlu türküm diyene dersen
diğer ayrı soydakinler neden ne mutlu kürtüm diyene demesin?
Ne mutlu Türküm diyene kelimesi sen sadece türksün türk milleti 1 dir.
biraz mantıklı düşünün arkadaşlar bunun tek sebebi atatürkdür.
vede osmanlı zamanında kaç tane soydan insanlar vardı..
ve tek çözümüde kardeşliktir islam birliğidir.

Şimdi sana git biraz tarihi gerçekleri oku diyecem ama okusan şimdiye kadar okumuş olurdun. İlk önce, gavurun dili diye bir şey yok. Geçmişte hangi dili konuşmuşsak bugün de aynı dili konuşuyoruz. Görende Atatürk Türkçe'yi yasaklayıp japonca getirdi sanır. Yaşın kaç bilmiyorum ama galiba "Dil" derken "alfabe"yi kastediyorsun. Alfabe ne bir din, ne bir gelenek görenek, ne de bir ırkı tanımlar. Türklerin bugüne kadar kaç farklı alfabe kullandığını biliyor musun? Alfabe bir araçtır ve önemli olan dile uygun ve kullanımı kolay olmasıdır. Sırf din ile bağdaştırılıp halk cehalete itilemez. Ayrıca, Osmanlıda alfabenin kullanışlılığı için pek çok değişiklik yapılmasına rağmen, alfabenin dil ile tam uyumlu olmaması yüzünden bu değişim 1860 yılında başlamıştır (1881 doğumlu Atatürk daha dünyaya bile gelmemişken). Alfabe bir gece değil, yıllar boyu süren bilimsel araştırma tartışmalar sonucunda oluşmuştur.

Osmanlı paşalarını kovmuş... O zamanki koşullarda ne yapacaktı? Emperyalist güçlerin adeta uşağı olmuş teslimiyetçi, kendine ve halkına güvenmeyen işbirlikçileri meclise mi sokacaktı? Yoksa kominist rusyadaki gibi diktatörlük yapıp tüm hanedanı kurşunamı dizecekti? Yaşadıklarına dua etsinler! Aynı şekilde isyancılar da öyle.

Biraz aklı olan senin şu söylediklerine bir tarafıyla güler. O çok "büyük" devletlerin gücünü kabul ederek boyun eğmiş, bağımsızlık mücadelesini verdiği sözlerden dolayı isyan gibi gören ve bağımsızlık için savaşanların idam cezasını onayan bir yönetim mi ülkeyi kurtaracaktı. Öyle boş kahramanlık nutukları atma burada. Kimse yemez.

"Ne mutlu Türküm diyene". Sen daha yaşadığın ülkenin neresi olduğunu bilmiyorsun galiba. Burası Türkiye! ... kürdiye, arabiye, çerkeziye değilde neden Türkiye diye bir düşün bakalım. Düşün sonra tekrar gel. Yada dur ben söyliyeyim. Türkiye vatandaşı olan herkes Türktür kardeşim. Bugün buraya bir japon gelip ben T.C. vatandaşı olmak istiyorum derse, o da kimliğini aldıktan sonra bir Türk olur. Bunun lamı cimi yok! Ama o kalkar kendini ben japon asıllı bir Türküm ya da benim dedemin dedesi aslında papua yeni gineliydi, o yüzden ben papua yeni gine asıllı bir Türküm derse kendi bilir. Emperyalistler kan emiciler ve onun buradaki hokkabazlarının ülkeyi bölmek için kullandıkları bir şeyi gelip bize anlatma. Ha eğer Türk vatandaşı olupda asıllarından gelen gelenek ve görenekleri yaşamak istiyorlarsa zaten bunun tüm hukuki alt yapısı bu ülke kurulduğundan beri var. İsteyen hukuki hakları içinde gidip ne istiyorsa yapsın. Biraz mantıklı düşünün demişsin ama senin yazdıkların arasında mantıklı tek bir cümle dahi bulamadım. İyi forumlar.
 

|BeyabaN|

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2008
Mesajlar
3,248
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
osmanlı bizi hiçbi zaman tanımadı hoş T.C de bizi tanımıyor ama enazından atatürk bizi şeriat denen illetten kurtardı
sen kimsin de Türkiye seni tanıyacak, yada yanlış anlaşılmaması için şöyle söyleyim biz kimizde bizi tanıyacak, devlet herkese eşitdir, daha önceki mesajında ben aleviyim demişsin, Türkiye de sunni ler için özel haklar mı var?
Türkiye cumhuriyetin de herkes eşittir, kimseyi tanımaya gerek yok, herkesin cebinde ırkına dinine meshebine bakmadan aynı kimlik bulunur. herkes bir sağlık ocağına gitti mi aynı şekilde sağlık hizmetinden faydalanır, herkes aynı koşullarda çocuğunu okula gönderir.
sen daha neyin tanınmasından bahsediyon.
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
[MENTION=129454]|SeYYaH|[/MENTION], Amerikalı adamın teki çıkıyor, "Türkiye 50 yıl sonra böyle olacak" diyor; bugüne kadar da hep böyle demişler. Sizler bununla gurur duyuyorsunuz. Şaşırıyorum vallahi. Bu adamlar hep bizim hakkımızda planlar yapmışlar ve bunu da hep başarmışlar. Şimdi yine planlar yapıyorlar, siz elinizin tersiyle iteceğinize koltuklarınız kabarıyor.

Gerçekten de ülkenizi düşünseniz, bu planlarınız size kalsın, biz özgür bir ülkeyiz derdiniz. Gerçekten de bunu düşünebilseydiniz, ben ülkemi karalamak için değil, boyunduruk altında kalmasından rahatsızlık duyduğum için bunu söylediğimi anlardınız.
 

akinov5

Asistan
Katılım
26 Nisan 2009
Mesajlar
448
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Şimdi burada atatürk atatürk diye bağıranlar var kemalistler var
arkadaş hiç araştırmadınızmı atatürk kimdir ne yapmış kötü yanı nedir iyi yanı nedir diye?
atatürk bu türkiye cumhuriyetini kurarken gitmiş cavurun dilini resmiyetleştirmiş önceden arapçaydı yeni dil latince.
gitmiş osmanlı soyundaki adamları türkiyeden kovmuş arkadaş hiç mi kanın sızlamadı o adamları ülkeden kovarken?
oda yetmedi sen git o zamanın köylerin ağalarını öldürtmeye kalk daha çok şey var....
bu atatürkü seviyorum diyenler bizi kurtardı diyen angutlar iyi düşünün bakalım türk halkı aptalmı? daha önce ne yapmış?
ne yapmış; dünyaya hakim olmuştur , kanında kahramanlık vardır sizce atatürk olmasada biz kendi ülkemizi sonuçta kuramayacakmıydık?
atatürk hiç olmasaydıda şimdiki bizim çevredeki insanlarımız yahudiye hristiyana özenmeseydi öyle daha iyi yerlere varırdık kanatındayım.

+ okulun duvarlarına asılmış ne mutlu türküm diyene!
iyi tamam güzelde bu güzel ülkemde arnavutta var,kürtde var,laz da var sen gidip ne mutlu türküm diyene dersen
diğer ayrı soydakinler neden ne mutlu kürtüm diyene demesin?
Ne mutlu Türküm diyene kelimesi sen sadece türksün türk milleti 1 dir.
biraz mantıklı düşünün arkadaşlar bunun tek sebebi atatürkdür.
vede osmanlı zamanında kaç tane soydan insanlar vardı..
ve tek çözümüde kardeşliktir islam birliğidir.
[MENTION=67021]haqy[/MENTION] arkadaşım gayet güzel cevabını vermiş ama sana şu kadar söyliyim, akıl hocan kimse at gözlüklerini takmış ve tek yönden bakmış. En azından Bu adam diye hitap ettiğin , yani Atatürk ün yazdığı Nutuk u okusaydın ne zor şartlarda bu ülkenin kurulduğunu, bu dediğin adamın nasıl da cavurun sömürgesinden seni kurtardığını anlardın. Son olarak bu ülke ne şartlarda kazanıldıysa bizimde bunda emeği geçen dedelerimize nenelerimize, Büyük Önder ATATÜRK e o kadar borcumuz vardır. Bizlere angut diyorsan sen git soyadını değiştirmekten başla çok meraklısın sömürge olmaya demek. Sana denecek daha çok sözler var ama öyle beynini yıkamışlarki ne desek boş.
 

leroy

Asistan
Katılım
23 Ağustos 2012
Mesajlar
473
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bizim büyümemizi en son isteyecek ülke amerikadır ayrıca yayılımcı politikaya karşıyım.olan olmuş bitmiş herkez kendi sınırını muafaza etsin derim.Sadece topraklarımıza herhangi bir saldırıda savaşmak gerektiği normal olanıdır.Durduk yere yayılımcı politika cinayettir katliamdır
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
osmanlı bizi hiçbi zaman tanımadı hoş T.C de bizi tanımıyor ama enazından atatürk bizi şeriat denen illetten kurtardı

şimdi bak adamım, sen burada resmen islam dinine büyük hakarette bulundun, saygısızlık ettin. şeriat dediğin şey islamın ta kendisidir. namazıdır, orucudur, kısaca Allah Tealanın biz müslümanlara kur'an vasıtasıyla gönderdiği herşeydir.

yönetici arkadaşların bu hakaret içeren mesajı silmelerini beklerdim. ama bunu görmemiş olabilirler, bu haddini bilmez kişi unutulmasın ki 70 küsur milyon memleket insanının dinine, inancına adeta küfretmiş, hakarette bulunmuştur.

kaç gündür sürekli kışkırtıyor, hakaret ediyor... çocuktur belki, cahildir deyip susuyoruz ya, adam iyice gemiyi azıya almış gidiyor. arkadaşlarımız cevap vermeye çalışsa da hiç tınmıyor.

bu kişiye anladığı dilden cevap vermek bize yakışmaz, verilen cevaplardan da onun anlayacağı bişey yok.

kıpkızıl bir düşman gibi saldırıyor habire...

ama artık birileri bu kendini bilmeze dur demeli, haddini bildirmeli...

hiç kimse gelip burada hakaret ederek, inançlara saldırarak düşmanlık tohumları ekmemeli, fitne çıkarmamalı...

herkesin inancı kendine...

biz burada alevi kardeşlerimiz için, onların inancına yönelik en ufak bir -aleyhte- söz söyledik mi, serzenişte bulunduk mu?

artık yetmeli bu, sabrımız daha fazla test edilmemeli...
 
Katılım
11 Haziran 2011
Mesajlar
816
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Yaş
37
osmanlı bizi hiçbi zaman tanımadı hoş T.C de bizi tanımıyor ama enazından atatürk bizi şeriat denen illetten kurtardı

Sen süzme cahilsin.Osmanlı Şeriat devletiydi öylemi? ve bu şeriat devleti avrupadaki hristiyanları 400 yıl yönetti.Nasıl olabiliyor?2. Konu Yahu sen kim oluyorsun da seni tanıyacak.Siz alevilerin bir müslüman meshebi oldugu bilmeyecek kadar zıvanadan çıktınız.Begenmıyormusun kardeşim türkiyeyi git istediğin ülkede yaşa.Beşar esad alevi git ozaman suriyede yaşa.tüm ulaşım ücretinde benden.Sen dua et senin bu düşüncelerine ragmen bu ülkede keyif içinde yasıyorsun.yarın ben veya benım mantalitemde biri bu ülkeyi yönetirse sen senın gibi din temelli bölücüler sürgüne gider.
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
@|SeYYaH|, Amerikalı adamın teki çıkıyor, "Türkiye 50 yıl sonra böyle olacak" diyor; bugüne kadar da hep böyle demişler. Sizler bununla gurur duyuyorsunuz. Şaşırıyorum vallahi. Bu adamlar hep bizim hakkımızda planlar yapmışlar ve bunu da hep başarmışlar. Şimdi yine planlar yapıyorlar, siz elinizin tersiyle iteceğinize koltuklarınız kabarıyor.

Gerçekten de ülkenizi düşünseniz, bu planlarınız size kalsın, biz özgür bir ülkeyiz derdiniz. Gerçekten de bunu düşünebilseydiniz, ben ülkemi karalamak için değil, boyunduruk altında kalmasından rahatsızlık duyduğum için bunu söylediğimi anlardınız.

@Elmacik kardeş, galiba ilk sayfadaki bu mesajımı okumamışsınız. ben bu mesajı daha işin başında yazmışım, öyle zannettiğin gibi koltuklarım falan kabarmamış, sazan gibi atlamamışım.

biz kendimizi biliyoruz, ülkemizi biliyoruz, ne olabileceğimizi, ya da olamayacağımızı biliyoruz, amerikada oturup ahkâm kesen ne idüğü belirsiz kıytırık gâvurların sözüyle yelken şişirecek kadar echel taifesinden değiliz, müsterih ol arkadaşım.


yahu bu amerikalı futuristler bir alem...
muhayyel kehanetlerde bulunmaya bayılıyor adamlar... da,
geleceği sadece Allah bilebilir, gayrisi yalan.

adamın dizdiği bu pembe hayallerin içinde aslında binbir türlü entrika, hile, yalan dolan var.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst