Cep Telefonu Dinlemesi Nasıl Yapılıyor?

Bu konuyu okuyanlar

muratflash

Müdavim
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
13,809
Reaksiyon puanı
510
Puanları
113
Sadece sizin sesiniz değil, bulunduğunuz ortamdaki tüm sesler kayıt altına alınabiliyor. Teknolojideki hızlı gelişmeler sayesinde en yakın arkadaşınız, dostunuz veya düşmanınız bile sizi kolayca dinleyebilme imkânına sahip.

Sıradan bilgisayarların yapabileceği her işi yapan cep telefonunuza yüklenen ufak bir yazılım ile bu küçük alet bir casusa dönüşebiliyor.

Ergenekon iddianameleri ve ardından Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın 'dinleniyorum' iddiaları ile gündeme gelen telekulak tartışmaları hâlâ sıcaklığını koruyor. Herkes bir şekilde MİT, jandarma veya polis tarafından dinlendiğini iddia ediyor veya düşünüyor. Oysa dinleme işini sadece devlet kurumları yapmıyor artık.

Teknolojideki hızlı gelişmeler sayesinde en yakın arkadaşınız, dostunuz veya düşmanınız bile sizi kolayca dinleyebilme imkânına sahip. Sıradan bilgisayarların yapabileceği her işi yapan cep telefonunuza yükleyeceğiniz ufak bir yazılım ile bu küçük aleti bir dinleme aracına dönüştürebiliyorsunuz. Casus yazılım (trojan) adı verilen bu yazılımlar, cep telefonuna yüklendiği zaman telefon üzerinde hiçbir simge belirmediği için yazılım telefon menüsünde görülmüyor. Kendini ele verecek gözle görünen hiçbir harekette bulunmadan arka planda sessiz sedasız çalışan yazılım, uzman kişiler tarafından da tespit edilemiyor. Yurtdışında uzun süreden beri olan casus yazılımlara ülkemizde de herkesin ulaşabilmesi çok kolay. Çünkü bu yazılımları peynir ekmek gibi satan birçok firma var. Fiyatları özelliklerine göre 100 TL'den başlıyor ve 2-3 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Hatta işi biraz daha ileri boyuta taşıyan bazı firmalar, casus yazılım yüklü telefonları 'casus telefon' adı altında satıyor.

CEP TELEFONU NASIL DİNLENİYOR?

Öncelikle bir cep telefonunun dinlenebilmesi için casus yazılım programının mutlaka o telefonda yüklü olması gerekiyor. Casus yazılım yüklü cep telefonu, başka bir telefonu aradığı veya başka bir telefon tarafından arandığı zaman, dinleme yapan kişinin telefonuna gizlice mesaj ile bilgi gönderiliyor. Dinleme yapan kişi mesajı aldıktan sonra, dinlenen kişinin telefonunu arayarak konuşmalarını duyuyor. Ya da daha önceden casus yazılıma girdiği web adresine konuşma dosyalarını mesaj olarak GPRS ile gönderilmesi talimatını verebiliyor. Artık bu ses dosyalarına istediği zaman web adresinden ulaşıp bilgisayarından bile konuşmaları dinleyebilir. Dinleme esnasında, telefonda ne bir cızırtı, ne de başka bir ses olur. Ayrıca telefonda ışık yanması, zil çalması ya da titreşim gibi dinlendiğini ele verecek bir işaret de bulunmuyor.

TELEFONDAKİ SİM KARTI DEĞİŞTİRİLSE DE TELEFON DİNLEME ÖZELLİĞİ DEVAM EDİYOR

Çoğu casus yazılım, dinlenmek istenen telefonun içerisine yüklenirken, dinleme yetkisi olan telefonun numarası da yazılım içerisine kaydedildiği için, telefonun sim kartı değiştiğinde de dinleme işi devam ediyor. Çünkü yeni sim kartı değişikliğinde yazılım yeni telefon numarasını SMS yolu ile dinleyen kişiye hemen gönderiyor.

ORTAM DİNLEME NASIL YAPILIYOR?

Ortamı dinlemek için casus yazılım yüklü telefon, dinleme yapacak kişi tarafından aranır. Telefon, zil sesi çalmadan otomatik olarak açılır. Yazılım, mikrofonu aktif hale getirir ve telefonun bulunduğu ortamdaki tüm sesleri dinleyen kişiye aktarmaya başlar. Dinleme yapılan telefon arandığı sırada yine ekranda aramayla ilgili herhangi bir belirti olmaz, numara çıkmaz, telefon titremez. Karşı tarafın haberi olmadan ortamdaki konuşmalar duyulur. Aramayı kim yapıyorsa görüşme ücretini de o öder.

CEP TELEFONU KAPALI İKEN ORTAM NASIL DİNLENİYOR?

Casus yazılım yüklü telefonda kapatma tuşuna basıldığı halde gerçekte telefon kapanmıyor. Çünkü bu yazılım telefonun üzerindeki kapatma tuşuna basıldığında sanki telefon kapanmış gibi ekranı karartıyor ve telefon üzerindeki sinyal ışığının yanmasını engelliyor. Bu yüzden, telefon görüntü olarak kapanmış gibi olsa da aslında çalışmaya devam ettiği için, casus yazılım ortamdaki sesleri telekulaklara ulaştırabiliyor.

CASUS YAZILIM NASIL YÜKLENİR?

SMS yolu ile yükleme: Dinlenecek olan kişinin cep telefonuna bedava müzik veya resim indirebileceği bir web adresinin bulunduğu kısa mesaj gönderiliyor. Kişi bu mesajı açıp içindeki web adresine tıkladığında cep telefonu GPRS üzerinden internete bağlanıyor ve mp3 dosyasıyla birlikte özel olarak hazırlanan casus yazılımı telefonuna yüklüyor.

Bilgisayar ile yükleme: Bilgisayar ile telefon arasında USB kablo veya bluetooth ile iletişim sağlandıktan sonra casus yazılım 30-35 sn gibi kısa bir sürede yükleniyor. Yazılım yüklendikten sonra telefon menüsünde kesinlikle görünmeden arka planda çalışmaya başlıyor.

***

CASUS YAZILIM NELER YAPABİLİYOR?

Telefonun, dolayısıyla kişinin bulunduğu ortamdaki sesleri dinliyor.

Kişinin yaptığı tüm görüşmeleri dinliyor.

Kişiye gelen ve giden aramaları mesajla anında bildiriyor.

Kişiye gelen ve giden mesajların bir kopyasını dinleyen telefona iletiyor.

Sim kart değişikliği durumunda yeni telefon numarasını dinleyen kişiye anında mesajla bildiriyor.

Kişinin telefonu ile birlikte gezdiği tüm yerleri mesajla bildiriyor.

***

Telefonunuzun dinlenmesini engellemek istiyorsanız...

Kesinlikle kimseden hediye cep telefonu almayın.

SMS yolu ile gönderilen mesajlara dikkat edin.

Cep telefonu için üretilmiş antivirüs ve anti casus yazılımları yükleyin.

İnternet ortamından güvenilir olmayan sitelerden dosya (mp3, program, video) indirmeyin.

Cep telefonunuzdaki bluetooth fonksiyonunu ihtiyacınız olduğu zaman şifreli bir şekilde etkinleştirin.

Telefonunuzu iş ortamınızda bile hep yanınızda taşıyın. Kısa süre de olsa fiziksel olarak başkalarının ulaşmasına imkân vermeyin.


Eğer tüm bu önlemlere rağmen yine de hep içinizde bir şüphe olacaksa cep telefonunuza telefon görüşmelerini kriptolayan (şifreleyen) program yükleyin. Böylece konuşmalarınızı ele geçirseler bile şifrelemeden dolayı hiçbir şey anlaşılmayacaktır. Ancak bu programın sizinle görüşen karşı taraftaki kişilerde de yüklü olması gerektiğini unutmayın.
 

Ahmethz

Müdavim
Emektar
Katılım
7 Eylül 2006
Mesajlar
12,440
Reaksiyon puanı
398
Puanları
83
videolu anlatım istiyoruz :]
saka bir yana merak ettigim gprs vb. internet erişimi olmayan telefonlar da dinlenebiliyor hatta kapaliyken bile bu tam olarak nasıl oluyor ayrı frekans mı kullanıyorlar acaba?
 

craftingMaterial

Müdavim
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
63
iPhone'u bu yüzden çok seviyorum işte. Önüne gelen istediği şeyi kafasına göre yükleyemiyor :)
 

Ahmethz

Müdavim
Emektar
Katılım
7 Eylül 2006
Mesajlar
12,440
Reaksiyon puanı
398
Puanları
83
iPhone'u bu yüzden çok seviyorum işte. Önüne gelen istediği şeyi kafasına göre yükleyemiyor :)
gecen sene safarideki PDF açığı ile jailbreak yapıldığı günleri unutmayalım :D açığı soylenmeseydi apple kapamayacakti bile.
Dediğin gibi jb yapılmamış bir cihaz dış müdahalelere %100 korumalı oluyor[biraz asiri aslinda] Flash player'in olmamasının bir nedeni de bu.
 

muratflash

Müdavim
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
13,809
Reaksiyon puanı
510
Puanları
113
Sabah Gazetesi'nde Ecevit Kılıç'ın Bilgisayar Mühendisleri Derneği Başkanı Yılmaz Sönmez ile yaptığı röportaj tam bir ibret vesikası:

Bu röportajda cep telefonlarının nasıl dinlendiğini, Türkiye'deki herkesin konuşmalarının nasıl kayda alındığını öğreneceksiniz. Ve ilginç bir detay: Dinlemeden bıkan 20 bin kişi yabancı GSM hatları kullanmaya başlamış.
İşte soru ve cevaplarla o röportaj.

Paranoya değil, herkesin telefonu dinleniyor.


Soru: "Dinleniyoruz" kaygısı paranoya mı yoksa gerçekten dinleniyor muyuz?
Cevap: Dinleniyoruz. Herkes dinleniyor. Cep telefonuyla sadece dinlenmiyoruz. En önemlisi fişleniyoruz. Cep telefonu sürekli sinyal verdiği için sahibi 24 saat fişleniyor. Bu dinleme hukuk tanımaz, kötü niyetli istihbaratçılar tarafından yapılıyorsa, mesela 10 yıl boyunca nokta nokta nereye gittiğiniz ve kimlerle görüştüğünüz biliniyor.

Soru: Cep telefonu operatörleri yaptığımız tüm görüşmeleri dinliyor mu?
Cevap: Her şeyden haberdarlar. Çünkü cep telefonunun sinyal kayıtları operatör tarafından serverlara kaydediliyor. Konuşmalar depolanıyor. Aslında operatör şirketinin onları hemen silmesi lazım.

Soru: Silmiyorlar mı?
Cevap: Hayır. Saklayıp, depoluyorlar. O konuşmalar bizim özel hayatımız, onu tutmasının manası yok. Ama sorun sadece bu değil. Artık dışarıdaki herkes herkesi dinleyebiliyor.

Soru: Nasıl dinleniyoruz?
Cevap:Yaygın dört yöntem var; program yükleme, havadan frekans yakalama, uydudan ve operatör yani santral bazında dinleme. Program yükleme yoluyla dinleme en yaygını.

Soru: Nasıl başarıyorlar bunu?
Cevap: Cep telefonunuza mesajla bir yazılım atıyorlar. Bu dinlemeyi yapabilmeleri için cep telefonun IP numarasını bilmeleri lazım. Telefonda bu numaraya IMEI deniyor. Bu numarayı yazılımın üzerine yazarak cep telefonunuza SMS olarak gönderiliyor.

Soru: Nasıl bir SMS?
Cevap: Herhangi bir konuda. Sevgililer gününüz kutlu olsun veya müzik melodisi şeklinde. Özellikle müzik programlarının içine gömerler.

Soru: SMS geldikten sonra dinleme başlıyor mu?
Cevap: Gelen yazılım kendi kendini kurar. Cep telefonun tuşlarının arkasında bir çip seti var. Program bunun içine yerleşir. Sizin normal yaptığınız her işlemi, yazılımın içine yerleştirilen telefon numarasına yönlendirir. Yazılımın içinde "Bütün görüşmeleri şu numaraya yönlendir" komutu var. Aynen bütün görüşmelerini aktarır. Karşı taraf kaydeder.

Soru: Cep telefonu sahibi hiç hissetmez mi?
Cevap: Hayır. Cep telefonu artık bir nevi cebinizde taşıdığınız dinleme cihazı. Pili takılı olduğu süre kaydeder. Ekranda herhangi bir işaret vermez. Kapalıysa da dinlenir. Bu yazılım sadece konuşmaları kaydedip, istenen yere ulaştırmakla yetinmiyor. Gelen ve giden SMS'lerin birer kopyasını da dinleyen kişinin cep telefonuna veya elektronik postasına gönderiyor. Talimatlara göre. "Rehberi getir" dersin gelir, "mesajları getir" dersin aynen gelir.

Soru: Bir kişi bu yöntemle kaç kişiyi dinleyebilir?
Cevap: Binlerce. Hatta milyonlarca kişi de dinlenebilir. Bilgisayarın gücüyle ilgili.

Soru: Bu yazılımın maliyeti ne?
Cevap: 600 YTL ile 2 bin YTL arasında değişiyor. Bilgisayar mühendislerine daha özel programlar da yaptırıyorlar.

Soru: Bu programlar her yerde satılıyor mu?
Cevap: İnternet üzerinde satılıyor. Hatta gazete ilanları verenler de var. Bu casus yazılıma trojan adı verilir. Basitten zora doğru giden 18-19 modeli var. Bu yöntemle cep telefonunuz dünyanın herhangi bir yerinde dinlenebilir. Türkiye sınırlarında olması şart değil.

Soru: Bu yöntemi daha çok kimler kullanıyor? İstihbarat örgütleri yapıyor mu?
Cevap: İstihbarat örgütleri bu yöntemi tercih etmiyor.Bunu bugün pazarlama şirketleri bile kullanıyor. Dışarıya gönderdiği çalışanın, satış yapıyor mu yapmıyor mu diye kontrol amaçlı olarak. Bugün 600YTL'si olan 17-18 yaşındaki gençler kız arkadaşlarını bu yöntemle dinliyor.

Soru: İkinci yöntem, havadan dinleme nasıl yapilıyor?
Cevap: Başka bir anten kurarak havadaki cep frekansını indirme metodudur. Daha çok yabancı büyükelçilikler yapıyor. Frekansı yakalayınca, konuşmaları dinliyor. Bu cihazın fiyatı 40-60 bin dolar arasında değişiyor. 100 kilometre çevredeki bütün cep telefonu konuşmalarını indirebiliyor bilgisayara. Orada IMEI yani kimlik numarasını bulma derdin de yok. Doğrudan numarayı görüyor.

Soru: Halk ortaya çıkan dinleme olaylarından nasıl etkileniyor?
Cevap: Artık cep telefonu taşımayanlar var. Önemli biriyle görüşecekse evde bırakıyor. Başka ülkelerin operatörlerinden SIM kart alıyorlar. Hatta sanal operatörler patlama yapıyor.

Soru: Bu nasıl oluyor?
Cevap: Dünyada Turkcell, Avea ve Vodafone gibi 176 operatör var. Bunların malzemelerini satan 5 firma var. Bu 5 firma ve 176 operatör arasında data alışverişi var. Avea, Brezilya'da çekmek için o ülkedeki tüm operatörlerle anlaşmıyor. Bu 5 firmanın birinden 10 kiloluk bir ses datası alıyor. Karşılığında da yine ses dosyası veriyor. Böylece Avea, 176 ülkede çekmiş oluyor. 5 firmanın elinde ses datası birikiyor. Satmaları lazım. Bu kez sanal operatör denen kavram çıktı. Yani kişiler artık kendi operatörünü kuruyor.

Soru: Tam anlamadım?
Cevap: Kişisel kullanıcılar bu 5 firmadan ses paketi alıp operatör sahibi oluyor. Bilgisayar kuruyorsun ve bağlantı oluşturuyorsun, sonra da o 5 firmanın sistemine bağlanıyorsun. Bu sistem Türkcell'in veya Avea'nın anteninden veriyi alıyor senin sistemine bağlıyor. Artık o operatörlerin baz istasyonu senin sistemin oluyor. Türkiye'deki üç operatörün baz istasyonundan da yararlanıyorsun.

Soru: Yabancı hatta numarayı nereden alıyorsun?
Cevap: İstersen Türk Telekom'dan istersen Amerika'dan. Numarayı alıyor SIM kartın üzerine basıyorsun. Ben Estonya'dan aldım. Orada numara almak ücretsiz.

Soru: Konuşma ücreti?
Cevap: Sesi kaynağından aldığın için daha ucuz. Dünyanin her yerinde de aynı ücret.

Soru: Türkiye'deki üç operatör bundan rahatsızlık duyuyor mu?
Cevap: Hayır. Aksine. Çünkü bu operatörlerden ses paketi satın alınıyor. Yani kârdalar.

Soru: Bu yabancı hatlar dinlenebiliyor mu?
Cevap: Dinleyemezler.

Soru: Telekomünikasyon yetkilileri, "dinleriz" diyor. Bu hatları M.. bile dinleyemez mi?
Cevap: Kesinlikle dinleyemezler. Çünkü ana bilgisayardaki servera girmesine imkân yok.

Soru: Türkiye'de yabancı hat kullanıcısı kaç?
Cevap: 20 bin civarında.[
 
K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
:rolleyes:bir telefona hangi hatların takıldığı belli olur mu ve nasıl olur?
 

histeri

Öğrenci
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
peki bu yazılıma nerden nasıl sahip olabiliriz???
 

yavuz_4106

Müdavim
Katılım
17 Aralık 2008
Mesajlar
6,118
Reaksiyon puanı
51
Puanları
48
Dikkat etmek gerekiyo; benim gibiler için gerekmesede :D
 

dadaist

Müdavim
Katılım
18 Eylül 2010
Mesajlar
1,638
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
telefon dinleme için cassus yazılıma gerek yok. yazılım olmadan da dinlenebilir.
 

TBM

Müdavim
Katılım
28 Ekim 2008
Mesajlar
6,587
Reaksiyon puanı
358
Puanları
83
ben şimdi yabancı bir hat almak istesem nasıl alabilirim,araştırdım ama fazla bir şey bulamadım
 

Gold Eagle

Müdavim
Katılım
4 Kasım 2010
Mesajlar
1,479
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
Teknoloji ne kadar yararlı olsa da güvenlik sorunları açmıyor değil.Bu casus yazılım yüklendikten sonra bir daha silinemiyor mu?
 

orcnd

Müdavim
Katılım
13 Ekim 2008
Mesajlar
6,394
Reaksiyon puanı
255
Puanları
63
dinleyememeleri konusunu anlayamadım. aynı protokolde veri iletiliyor. yerel baz istasyonları kullanılıyor. veri yine türk operatörlerin hatlarından iletiliyor. normal yerel operatörden alınmış hattan tek farkı datanın sahibinin başkası olması. sonuçta fiziksel data yine türkiyeden türk hatları ile taşınıyor.

daha garanti yöntem skype ve benzeri yazılımları kullanmak. örneğin blackberry messenger şifreli olarak iletişim sağladığından bazı devletler tarafından yasaklanıyor. benzer şifreli iletim yolları daha güvenli
 

craftingMaterial

Müdavim
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
63

Bir GSM firmasında çalışan arkadaşım söylemişti devlet bu gibi işler için firmalardan özel hat alıyormuş. Kısacası GSM firmalarının da işlerine geliyor bu dinleme işleri. Ayrıca telefona bir şey yüklenmesi gerekmiyor. Yüklenirse de kişisel olarak dinleme yapılabilir ama...
 

burns206

Müdavim
Katılım
31 Mart 2011
Mesajlar
1,866
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Sadece sizin sesiniz değil, bulunduğunuz ortamdaki tüm sesler kayıt altına alınabiliyor. Teknolojideki hızlı gelişmeler sayesinde en yakın arkadaşınız, dostunuz veya düşmanınız bile sizi kolayca dinleyebilme imkânına sahip.

Sıradan bilgisayarların yapabileceği her işi yapan cep telefonunuza yüklenen ufak bir yazılım ile bu küçük alet bir casusa dönüşebiliyor.
...
menüsünde görülmüyor. Kendini ele verecek gözle görünen hiçbir harekette bulunmadan arka planda sessiz sedasız çalışan yazılım, uzman kişiler tarafından da tespit edilemiyor.
uzmaninda gore degisir. usta cirak matigiyla uzman olan tabi bulamaz . once birinin nasi bulucagini gostermesi gerekir.

Bir GSM firmasında çalışan arkadaşım söylemişti devlet bu gibi işler için firmalardan özel hat alıyormuş. Kısacası GSM firmalarının da işlerine geliyor bu dinleme işleri. Ayrıca telefona bir şey yüklenmesi gerekmiyor. Yüklenirse de kişisel olarak dinleme yapılabilir ama...
devlet cihaz olmadan da dinleyebiliyo tabi .. oturduklari yerden gsm sirketi abi su kisilerin konusmalari bana gonder diyo is tamam :p
mahkeme karari gerekiyo ama mit ozel yetkili o yuzden mahkemeyi takmiyo :D
aslinda mit de olsa normalde izin cikartmasi gerekiyodu :p
 

7/24

Müdavim
Katılım
5 Kasım 2007
Mesajlar
3,816
Reaksiyon puanı
51
Puanları
48
Telsiz telefonlardan daha rahat dinleyebiliyorlar binanız da eğer bir hacker varsa. Hatta internette yayınlamışlardı nasıl yapıldığını bilgisayara kurulan yazılımlarla..

Ülkemizde her şey mevcut artık paranoya ettiler bizi resmen.
 

burns206

Müdavim
Katılım
31 Mart 2011
Mesajlar
1,866
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Telsiz telefonlardan daha rahat dinleyebiliyorlar binanız da eğer bir hacker varsa. Hatta internette yayınlamışlardı nasıl yapıldığını bilgisayara kurulan yazılımlarla..

Ülkemizde her şey mevcut artık paranoya ettiler bizi resmen.
o da mumkun tabi ama onda da gsm sirketinden yardim almak lazim. telsiz telefon dinlenir de cep ve kabloludan zor. ceplerden havadan dinlenebiliyo tabi ama o zor. okadar ugrasmaz kimse. gider gsm sirketine ordan dinler benim bildigim turkiyede :p yada yazida bahsedilen cihazlarla. yoksa gepteki sifre sistemini kiricak akil oldugunu zannetmiyorum . en azindan hazir techizat almadilarsa gavurdan :D
 

AsDErA

Asistan
Katılım
11 Ocak 2009
Mesajlar
162
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Ben askerliğimi askeri mahkemede katip olarak yaptım ve istesekde istemesek de dinlendiğimizi orada öğrendim. Kendini yaralayarak kaçırılma süsü veren bir astsubayın telefon kayıtlarını türkcell den istemiştik ve cd ve dosya olarak ( oha dedim o nekadar kalın dosyaymış 1 klasör ) yüzlerce sayfadan oluşan görüşme, listesi sms dökümleri, ayrıyetten aranan numaralar, aranan numaraların kimlere ait oldukları arayan numaralar gibi yani telefonda ne yaptıysanız hepsinin dökümanı elimizdeydi. Cd içeriğinde ise pdf dosyası ile aynı dökümanlar ve ses kayıtları mevcuttu. ( ses mp3 yada wav gibi formatlarda değil cd içeriğinde gelen kendi özel programı ile açılıyordu ) ibretimi aldığım yer çorlu yıl ise 2001 di. Ozamanlar bile.
 

histeri

Öğrenci
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ben kendi telefonumun bir kişi tarafından dinlenilmesini istesem 7/24 nasıl yapabilirim bilinen basit bir yolu varmı?
 

Burock98

Öğrenci
Katılım
30 Ağustos 2012
Mesajlar
67
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Açıkçası Okumaya Üşendim :) Neyse okuyayım bi
 

muhendisbey

Asistan
Katılım
3 Ağustos 2011
Mesajlar
110
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
"Bugün 600YTL'si olan 17-18 yaşındaki gençler kız arkadaşlarını bu yöntemle dinliyor. "

bak sen şu gelişik hormonlu ergenlere,
daha bizim haberimiz yokken, bunlar sağı solu dinlemeye mi başlamışlar (?!)
 

v3l1baba

Asistan
Katılım
3 Ağustos 2012
Mesajlar
257
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
madem herseyi dinliyorlar disardaki sesleri bile,bende bundan sonra tuvalete her gittigimde telide yanima alacam,dinlesinler borozan seslerini...
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
abd dünyadaki bütün telefonları dinliyor kara liste de yazılan bazı kelimeler var bu kelimelerle bir konuşma geçerse takipe alıyorlar 11 eylül saldırılarından sonra bu işe daha çok önem verdiler ama bir sorun vardı interneti kontrol edemiyorlardı bunun için facebooku geliştirdirler ve dünyaya yaydılar
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu yazdıklarınız çok güzel irtibat teli veya adres belirtirseniz çok memnun olurum
 

Private-B

Doçent
Katılım
11 Şubat 2012
Mesajlar
806
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Vaybe Hakikatten Korktum bune ya Telefon Kapali olsa bile herifler dinliyor
 

selamf

Öğrenci
Katılım
17 Mayıs 2012
Mesajlar
57
Reaksiyon puanı
1
Puanları
6
arkadaşlar bence siz istediğiniz programı kullanın istediğiniz telefonu alın dinlenme probleminden kurtulamayacaksın.Yukarıda bi arkadaşım apple yi bu yüzden seviyorum işte demiş.Daha geçen sdn'de Apple tüm ürettiği telefonları dinleme ve yaptığı her şeyi kayıt altına aldığı haberi çıkdı.Dünyada olan ve yapılan hiç bir şey anlamsız değildir.
 

walter white

Öğrenci
Katılım
7 Kasım 2012
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Özellike son çıkan androin işlemcili telefonlarda çok yüksek performasnlarda telefon dinleme yapılabiliyor ve hedef kişinin telefonu yüklenen yazılımı kesinlikle anlıyamıyor benim bi kere başıma gelmişti bu yazılmarı ile ilgili bilgi almak isteyen kişiler www.telefondinleme.com sitesi inceleye bilir baya bi ürün var nerdeyse her model telefonun yazılımı çıkmış durumda



bence link vererek reklam yapıyorsunuz canlı dinleme o programlarla mümkün ancak karşı taraf bir yeri aradığında sizide arar açar dinlersin hatta 3 kişiş vardır
 

yildirim10

Öğrenci
Katılım
26 Kasım 2012
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
dinleme yapmak için artık program vs. gereksiz şeyler. ayrıca bu dinleme işi artık devlet eliyle yapılıyor yani hiç kimsenin mahremi kalmamış durumda. maalesef teknoloji ile yükselirken bir taraftanda batıyoruz.
 
Üst