Uydu.Net TTNet'e alternatif olabilir mi?

Bu konuyu okuyanlar

ANNE

Müdavim
Emektar
Katılım
5 Eylül 2009
Mesajlar
1,657
Reaksiyon puanı
75
Puanları
0
Merhabalar,

TTNet'in ekonomik olmayan tarifeleri ve yetersiz bağlantı hızı yüzünden kullanıcılar Alternatif Internet Servis Sağlayıcı ( ISS ) aramaktadırlar.

Bu konuda devamlı alternatif olarak gösterilen Uydu.Net'in tarifelerini ve alt yapısını inceleyerek kullanıcıları bilgilendiren bir yazı dizisi hazırladım, forum üyelerimizin istifadesine sunuyorum.

Öncelikle; Uydu.Net'in fiziksel alt yapısı Türkiye geneline dağıtılmamıştır. Her bölge veya şehirde Uydu.Net hizmeti bulunmamaktadır. Bu sebeple herkes Uydu.Net'e geçiş yapamaz.

Uydu.Net'in hangi bölgelerde bulunduğunu öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki resmi inceleyin.
Beyaz renkli kısımlar Uydu.Net'in olmadığı yerleşimlerdir.


Resim:

zwyjh2.jpg


Ayrıca; Uydu.net bölgenizde bulunabilir, ama sizin evinizin yakınında fiziksel alt yapısı olmadığından internet hizmeti alamazsınız. Bu sebeple aşağıdaki web sayfasından Uydu.net'in hizmetinden yararlanıp yararlanamıyacağınızı öğrenebilirsiniz.

Link:

Öğrenmek İçin Tıklayın.

İlk Bakış:

Öncelikle, şunu belirtmekte fayda görüyorum. Uydu.Net'in alt yapısı TTNet'ten daha iyi ve gerçek hızı size sunar.

Ancak; Uydu.net'in tarife ücretleri genel anlamda ekonomik değildir. Düşük hızlı tarifelerin fiyatları bireysel kullanıcılar için uygundur. Ancak diğer seçenekleri kurumsal şirketlere yöneliktir. Bireysel kullanıcıların yararlanması mümkün değil.

Bu sebeple; TTNet'e göre ehveni- şer diyebiliriz.

" Ehven-i şer " derken, sadece fiyat uygulamasını kastediyorum.

Tarifelerin Karşılaştırılması: ( UYDU.NET - TTNet )

rkcv8h.jpg


Limitli Tarifede;

Uydu.Net'in en ekonomik paketi 512 Kbps 1 GB tarifesidir.
Uydu.Net'in performans/ekonomik paketi yoktur. Bunun yerine 1 Mbps sınırsız tarifenin kullanımı uygun olacaktır.

TTNet'in en ekonomik paketi 512 Kbps 512 MB tarifesidir.
TTNet'in performans/ekonomik paketi; eski tarifedeki 1 Mbps 4 GB ( 26,81 TL ) tarifesi ile yeni açıklanan 8 Mbps 4 GB ( 29 TL ) tarifesidir.

k21x88.jpg


Limitsiz Tarifede;

Uydu.Net'in en ekonomik paketi 1 Mbps 36,00 TL tarifesidir.
Uydu.Net'in performans/ekonomik paketi 4 Mbps 73,06 TL tarifesidir.

TTNet'in en ekonomik paketi eski tarifedeki 1 Mbps 45,31 TL tarifesi ile yeni açıklanan 8 Mbps 49 TL 'lik tarifesidir.

Ancak bu yeni tarifede " Adil kullanım " sınırı olan 15 GB kısıtlaması mevcuttur. Sınırı aşan kullanıcının hızı otomatik olarak 512 Kbps'a düşürülür. Ama burada şunu iyi bilmek gerekir. 512 Kpbs hızı tam olarak almanız mümkün değildir. 512 Kbps 'in çok altına düştüğü yönünde forumlarda yorumlar mevcuttur.

25q957b.jpg


Üst Hızdaki Karşılaştırmalar;

Uydu.Net'in bu tarifeleri bireysel kullanıcılar için değil, daha çok kurumsal şirketlere yöneliktir. Bu sebeple herhangi bir paket ayrımına gitmiyoruz.

TTNet'in performans/ekonomik paketi 32 Mbps 137,80 TL tarifesidir.

GENEL DEĞERLENDİRME:

Limitli kategoride Uydu.Net'in 512Kbps, 1Mbps, 2 Mbps tarifelerinin dışında seçim yapmamak gerekir. Özellikle 10 Mbps 5 GB kotalı tarifeyi seçerken büyük bir riskide üzerine alıyorsunuz demektir.

Çünkü; bu tarifede 600,00 TL'lik kota aşımı yapabilmeniz mümkündür. Evinizde birden fazla bilgisayar ve gençler bulunuyorsa iş, güç ile uğraşırken kotayı önemsemeyebilir ve büyük bir fatura ŞOKU ile karşılaşabilirsiniz.

TTNet'in Limitli kategorisinde iki seçeneğiniz mevcut. 8 Mbps 4 GB ve 8 Mbps 6 GB'lık tarifedir. Burada en uygunu 8 Mbps 4 GB 'lık tarifedir.

Limitli kategoride TTNet'in NET4 ( Plus ) diye ayrı bir tarife paketi vardır. Aboneler 1 Mart 2010 tarihine kadar TTNET Güvenlik, TTNET Wifi (600 dk./ay) ve TTNET Oyun Gold Üyelik servislerinden ücretsiz olarak yararlanabileceklerdir. Ancak bu paketi seçecek kullanıcılar dikkatli olmaları gerekir. Çünkü; 1 Mart 2010 tarihinden sonra ücretsiz kullandığınız üç servisten sadece birini seçmek zorundasınız. Bunu göz önünde bulundurarak, tarife seçiminde bulunun.

Ayrıca; İyi bir güvenlik yazılımınız ve oyun seçenekleriniz varsa bu paketi tercih etmek ekonomik olmayacaktır. Tercih etmeniz dahilinde ekstra 3,00 TL ödeyeceksiniz.

***

Limitsiz kategoride Uydu.Net'in bireysel kullanıcılar için en uygun tarifesi 1 Mbps paketidir. Diğer tarifler hiçbir şekilde ekonomik değildir.

Limitsiz kategoride TTNet aboneleri için kötü bir haber var. Limitli ( kotalı ) tarifede olan kullanıcılar limitsiz tarifeye geçtiklerinde eski limitsiz tarifeleri seçmeleri engellenecektir. Bu yöndeki; talepler TTNet tarafından red edilecektir. Tercih edebilecekleri tarife 15 GB " Adil Kullanım " ile sınırlı olan 8 Mbps sınırsız tarifedir.

Halbuki; önceki tarifelerde 15 GB kısıtlaması yoktu. Bu limitli tarifede olanlar için kötü bir süpriz, limitsiz tarifede ( 15 GB sınırı olmayan ) olanlar da mevcut durumlarını korumaları gerekir.

***

Nakil işlemlerinde Uydu.Net'in ücret talebi en ekonomiktir.

TTNet'in nakil işlemlerinde yüksek ücretini aşağı çekmesi gerekir. Çünkü; TTNet'e abone olanlar mecburen Türk Telekom'dan sabit hat çektirmek zorundadır. TTNet abonesi olan bir kullanıcı nakil işleminde hem internet nakil ücreti ödemek zorunda, hem de sabit telefon nakil ücreti ödemek zorunda bırakılıyor. 26,81 TL internet nakil ücreti 10,00 TL ise Sabit hat nakil ücreti vardır. Abone toplam 36,81 TL ödemek zorunda bırakılıyor. Buna rahatlıkla haksızlık diyebiliriz.

Ayrıca; şunu hatırlatmam da fayda var. TTNet'te 30 Haziran 2010 tarihine kadar nakil yapmak ücretsizdir. Bu avantajdan yararlanmak isteyenler elini çabuk tutmak zorunda.

UYDU.NET'in ALT YAPISI:

Uydu.net'in eski adı Kablo.net'tir. Turksat'a devredildikten sonra imaj yenilemek için kablo.net şirket ismi Uydu.Net olarak değiştirilmiştir.

Burada Uydu kelimesi sizleri yanıltmasın, fiber kablo evinize kadar çekilerek internet hizmeti getirilmekte, ondan sonra bina içi tesisat döşemelerinde bakır ve muadili kablolar kullanılmaktadır.

aouf0g.jpg


2itsysp.jpg


UYDU.NET erişimi için Docsis 2.0 standartları ile çalışan Kablo Modemler temin edilmesi gerekir. En çok tercih edileni Netmaster'dir. Bu tür modemler Adsl modemlere göre biraz pahalıdırlar.

2ujhuld.jpg


Adsl modemlerde olduğu gibi kablo internette de, hem kablolu modem hem de kablosuz modem seçenekleri mevcuttur.

Uydu.net'in kampanyası dahilinde verilen ücretsiz modemlerin dezavantajı ikinci bir ethernet port çıkışı yok. Bu sebeple bir Router almak zorundasınız.

Diğer bir dezavantajı ise Uydu.Net kablosuz modem vermiyor. Bu da eviniz içerisinde interneti rahat bir şekilde kullanmanızı engelliyor. Yani; servisin size uygun gördüğü kablo menzilinde internetinizi kullanmak zorundasınız.

Not: ( 2010 yılında Uydu.Net yeni bir kampanya başlattı. Bu kampanyada, 24 aylık sözleşme imzalayanlara Kablosuz modem ücretsiz veriliyor. Bu kampanya kısa sürelidir. Kampanyadan yararlanmak isteyenler elini çabuk tutması gerekir. )

UYDU.NET IP DEĞİŞTİRME SORUNU

Uydu.Net her kullanıcıya TTNet ADSL 'de isteğe göre uygulanan statik IP 'yi zorunlu hizmet olarak sunuyor. Dinamik IP hizmeti yoktur. Yani; Uydunet kullanıcıları Adsl kullanıcıları gibi modeme restart atıp yeni IP alamıyorlar.

Bu özellik ücretsiz download yapmak isteyenlerin hoşuna gitmeyecek bir şey. Rapid vb. download sitelerinde ek bir dosya indirmek isterseniz, sürenizin dolmasını beklemek zorundasınız. TTNet Adsl'de ise modeminizi restart ederek, dosya indirimi yapmanız mümkün.

Ama, hemen endişelenmeyin. Uydu.Net bu konuda size yardımcı olmasa da forumlarda bu konuya çözüm sunulmuştur. Bazı ayarlamaları yaptıktan sonra dinamik IP hizmetini alabilirsiniz. Kötü tarafı ise, bunu siz öğrenip uygulamak zorundasınız. Uydu.Net sorumluluk almıyor.

Not:( İsterseniz Uydu.net müşteri hizmetlerini arayarak IP'nizin değiştirilmesini talep edebilirsiniz. Bu tür istekleri karşılıyorlar. Ancak sık sık dosya indirecekler için müşteri hizmetlerini üst üste aramaları mümkün olamayacağı ve etik düşmeyeceği sebebiyle aşağıdaki linkte bulunan çözümleri uygulayabilirsiniz. )

Çözüm 1 --- Çözüm 2

UYDU.NET ASİMETRİK VE SİMETRİK IP UYGULAMASI

Uydu.Net'te download/Upload hızları TTNet Adsl'de olduğu gibi asimetriktir. Yani; 1024/256 olduğu gibi...

Ancak Uydu.Net'te download/upload hızınızı simetrik bir şekilde kullanmanızı sağlayan ekstra ücretli servisi vardır. Bu servisin fiyatı aşağıdaki resim de görülüyor. Ancak, burada dikkat edilmesi gereken şey, her hız tarifesine simetrik bağlantı hızı sunulmuyor. Maksimum 2 Mbps'ye kadar simetrik kablo internet hizmeti veriliyor. İşte ilgili resim:

350t1ec.jpg


Uydu.Net'in Dünyadaki Sırası ( Uydu teknolojisini kullanan ülkelerin karşılaştırılması )

2vv74zo.jpg


Müşteri Memnuniyeti :

Uydu.Net:

Müşteri hizmetlerinin kalitesi yönünde çok şikayetin olduğunu web'den öğreniyoruz. En önemli şikayet ise müşteri hizmetlerinde bekletilmek.

İlgili Şikayetleri okuyabilirsiniz.



Uydu.Net konusunda diğer şikayetleri incelemek için aşağıdaki linkte bulunan yazıları okuyabilirsiniz.

Şikayet 1 --- Şikayet 2 --- Şikayet 3

TTNet:

Müşteri memnuniyeti konusunda TTNet'in durumu hiç iyi değil. Aslında Uydu.Net gibi ISS'lerin tercih edilmesinin asıl sebebi TTNet'tir. TTNet'e karşı büyük bir güvensizlik vardır.

Ancak, Uydu.Net ve diğer ISS'lerin çoğalması ve abonelerin yoğun bir şekilde ekonomik kampanya istekleri doğrultusunda TTNet'te yeni bir döneme giriliyor.

Ekonomik anlamda TTNet'in, şuan ki pozisyonun dan daha iyi bir tarife sunması beklenmiyor. Ancak, TTNet kendi satış stratejisine uygun olan bir seçeneği uygulamaya soktu. Bu tarifenin adı da "Nete Davett"

Bu tarifenin mantığı şu dur: Eğer " Fiyat indirilirse, bağlantı hızı ve kota da buna paralel olarak düşürülecektir. "

Bu tarifenin detayı şu şekildedir.

Kampanya ismi: Nete Davett
Desteklediği hız ve limit: 512 Kbps'ye ve 512 MB kotalı
Ücreti: Ayda 18 TL

Not: ( Bu hizmetten herkes yararlanamıyor. Kalkınmada öncelikli 50 il'deki mevcut yeni aboneler yararlanacaktır. )

İlk Bağlantıda İstenilenler ( UYDU.NET -- TTNet )

Uydu.Net:

- Ücretsiz kablolu modem ve kurulumu için 12 ay taahhüt,
- Ücretli analog KabloTV kurulumu için 45 TL,
- 1 Mbps sınırsız tarife için aylık 36,5 TL,
- Her ay sabit 7,5 TL kablo tv parası ödenecek.
- Eğer Teledünya ( 90 kanallı sinema paketi ) paketi seçilirse; Kablotv+Teledünya 9,5 Tl'dir. Bu para her ay ödenecektir.

TTNet:

- Sabit hat zorunluluğu,
- TTNet'in kampanyalarından yararlanabilmek için 24 ay taahhütü seçilmeli,
- Kablosuz modem ücreti ayda 2 TL, kablolu modem ücreti 1 TL olarak 24 ay boyunca faturaya yansıtılacaktır.
- Bağlantı ücreti 26,81 TL bir defaya mahsus olarak alınır.

Bağlantı Hızı:

En önemli faydası şu; Uydu.Net'in size vaat ettiği bağlantı hızı gerçek hızdır. Bunu önemsiyorum. Yani; Uydu.Net 1 mbps hız sunuyorsa, bunu gerçek anlamda alacaksınız. Siz bu hızı 1024 Mbps'a çok yakın hızda kullanırsınız. Herhangi bir aksaklık yaşanmadığı müddetçe durum böyledir. İşte ilgili görüntüler:

16ign47.jpg


TTNet ise 1 Mbps hızın size 1 Mbps olarak sunulmasını garanti etmez. Sadece hattınızın desteleyeceği max hızı belirtir. Kullanıcıların tecrübeleri ile TTNet'te mevcut bağlantı hızınızın ancak, %20'sini kullanabiliyorsunuz.

Sonuç olarak ;

Bir de unutmadan şunu tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum; KABLO TV ücreti internet fiyatınıza her ay sabit bir şekilde eklenir. Uydu.Net'i seçtiğinizde Kablo Tv'yi bağlatmak zorundasınız. Yani; TTNET'in uyguladığı sabit telefon ücreti gibi ....

Kablo Tv fiyatı 2003 yılında 43 TL idi. Günümüzde ise 7,5 TL ücret isteniyor. Ayrıca; Teledünya ( 90 kanallı sinema paketi ) + kablo tv ücreti için ise 9.5 TL isteniyor.

***

Limitli ve limitsiz hizmet seçeneklerinde düşük hız ve minimum kotayı barındıran tarifelerde UYDU.NET hem ekonomik hem de TTNet'e oranla perfonmansı iyidir.

Ancak yüksek kota ve yüksek hız istendiğinde TTNet Uydu.net'e oranla çok ekonomiktir. Hesaplıdır.

Perfonmans yönünde ise Uydu.Net yine açık ara öndedir. Ama yüksek hız tarifeleri kurumsal şirketlere yönelik olduğu için bireysel ev kullanıcılarının yararlanması mümkün değildir.

Uydu.Net'in bu kadar fazla ücret talep etmesinin sebebi fiber kablolamanın ve uydu teknolojisinin ADSL alt yapısına oranla daha masraflı olmasıdır.

Müşteri memnuniyetinde ise TTNet geçmişten ders alarak daha iyi müşteri hizmetleri sunmaktadır. TTNet'in bu yönde iyileştirme çalışmaları sürmektedir.

Fakat, aynı müşteri memnuniyetinin Uydu.Net'te mevcut olduğunu söylemek mümkün gözükmüyor. Uydu.Net bu eksiğini biran önce onarmalıdır.

***

Uzun zaman harcayıp ve emek sarf ederek hazırladığım bu inceleme yazısı, size en azından bir fikir verme açısından bir şeyler kazandıracaktır. Daha rahat bir seçim yapmanızı sağlayacağını düşünüyorum.

Saygılarımla.

Kaynaklar:

Uydu.Net:

Teledünya

http://uydunet.net/icerik/tarifeler.php

http://uydunet.net/icerik/online_islemler.php

TTNet:

Kaynak 1

Kaynak 2

Kaynak 3

ANNE
http://shiftdelete.net
 

ANNE

Müdavim
Emektar
Katılım
5 Eylül 2009
Mesajlar
1,657
Reaksiyon puanı
75
Puanları
0
yazı sizemi ait?

Evet, yazı tümüyle bana aittir. :) Önce Facebook grubum da gelen istek üzerine sınırlı bir şekilde yayınladım.

Sonra SDN forumu için sil baştan tekrar düzenleyip makale çapında yazıp, foruma aktardım.

Umarım faydalı olmuşumdur.
 

adoen

Doçent
Katılım
4 Ağustos 2008
Mesajlar
719
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Örneğin;

8 Mbps 'lik sınırsız (limitsiz) tarifeyi -->
TTNet 49 TL'ye sunarken,
Uydu.Net ise 184,03 TL'ye sunuyor.
- Burada TTNet'in tarifesi daha ekonomiktir.

Burada sana katılmıyorum TTNet'in tarifeside 15 gb sınırı vardır ve 15 gb dan sonra hız otomatik olarak düşürülmeltedir.
 

sdelta

Müdavim
Katılım
23 Nisan 2008
Mesajlar
4,228
Reaksiyon puanı
140
Puanları
63
99 tl mi ne bi kere ttnet in 8mbit sınırsızı 49 tl değil. Ben 4mbit sınırsız a 82 tl mi ne oduyorum.

Uydu.net te 10mbit kotalı paketlerde de çok düşük ücretli fiyatlı paketler var.

Hız ve kalite olarak ise adsl ile fiber internet i karşılaştırmak çok çok saçma olur. Uydu.Net hız ve kalite olarak kat kat daha iyi ttnet in adsl inden.

Tamamen taraf tutan, kullanıcıları yanlış yönlendiren bir yazı olmuş.
 

adoen

Doçent
Katılım
4 Ağustos 2008
Mesajlar
719
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
99 tl mi ne bi kere ttnet in 8mbit sınırsızı 49 tl değil. Ben 4mbit sınırsız a 82 tl mi ne oduyorum.

Uydu.net te 10mbit kotalı paketlerde de çok düşük ücretli fiyatlı paketler var.

Hız ve kalite olarak ise adsl ile fiber internet i karşılaştırmak çok çok saçma olur. Uydu.Net hız ve kalite olarak kat kat daha iyi ttnet in adsl inden.

Tamamen taraf tutan, kullanıcıları yanlış yönlendiren bir yazı olmuş.

Sana katılıyorum yazı epey yanlı olmuş eşit şartlarda değerlendirmemiş firmaların verdiği hizmetleri.
 

ufukcoskun

Müdavim
Katılım
28 Kasım 2008
Mesajlar
6,467
Reaksiyon puanı
104
Puanları
63
Tarafsız bir yazı olduğunu düşünmüyorum,yanlışlarla dolu bir yazı.ŞArtlar aynı değil zaten.
 

1ruby1

Müdavim
Katılım
29 Aralık 2007
Mesajlar
2,436
Reaksiyon puanı
37
Puanları
48
UyduNET 10 mbit interneti 29 TL ye vermektedir.. bunu atlamışsın sanırım.. Ve biraz TTNET över bi yazı olmuş, işin garip tarafı TTNET'in övülecek bir yanının olmamasıdır :D Ben uydunet kullanıyorum çok çok memnunum (1 mbit sınırsız 36 TL)..
 

1ruby1

Müdavim
Katılım
29 Aralık 2007
Mesajlar
2,436
Reaksiyon puanı
37
Puanları
48

astute

Asistan
Katılım
31 Ekim 2006
Mesajlar
379
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Çok teşekkür ederim hazır kampanya da var işlemlere başlayayım hemen...ayda 47 TL'ye hem internet hem de Teledünya.TTNET'E 45 i sadece net için veriyoruz.
 

1ruby1

Müdavim
Katılım
29 Aralık 2007
Mesajlar
2,436
Reaksiyon puanı
37
Puanları
48
Çok teşekkür ederim hazır kampanya da var işlemlere başlayayım hemen...ayda 47 TL'ye hem internet hem de Teledünya.TTNET'E 45 i sadece net için veriyoruz.

O kampanyadan haberim yoktu çok iyiymiş.. Şimdiden hayırlısı olsun..
 

ANNE

Müdavim
Emektar
Katılım
5 Eylül 2009
Mesajlar
1,657
Reaksiyon puanı
75
Puanları
0
Burada sana katılmıyorum TTNet'in tarifeside 15 gb sınırı vardır ve 15 gb dan sonra hız otomatik olarak düşürülmeltedir.

99 tl mi ne bi kere ttnet in 8mbit sınırsızı 49 tl değil. Ben 4mbit sınırsız a 82 tl mi ne oduyorum.

Uydu.Net'in 512 kbps sınırsız interneti paketi vardır. Onlar kalkıp buna kotalı tarife söylemiyorlar. Aynı, şekilde TTNet'in 8 Mbps sınırsız tarifesi 49 TL'dir. Burada 15 GB'tan sonra bağlantı hızınız 512 Kbps'ye düşürülmesi o tarifenin sınırsız olma özellğini ortadan kaldırmıyor.

Bu sebeple 49 TL fiyatı Uydu.Net ile karşılaştırdım. Sizin mantık noktanızdan hareket edersek, 8 Mbps sınırsız(15 gb olmayan) 99 TL'dir. Buna karşılık Uydu.Net'in fiyatı ise 184.03 Tl'dir.

Hangisinin ekonomik olduğunun yorumunu forumun ahalisine bırakıyorum. Çünkü, fiyat farkı ortadadır.

Uydu.net te 10mbit kotalı paketlerde de çok düşük ücretli fiyatlı paketler var.

Bakın siz benim yazımı hiç okumdan ve Uydu.Netin tarifelerine hiç bakmadan yorumda bulunuyorsunuz. Bu hiç şık değil. Uydu.Net 10 Mbps Sınırsız internet 461,48 TL dir.

Siz hâla buna çok düşük fiyat diyorsanız.

Sizin pahalı fiyatınızı gerçekten merak ediyorum.
:mellow:

Hız ve kalite olarak ise adsl ile fiber internet i karşılaştırmak çok çok saçma olur. Uydu.Net hız ve kalite olarak kat kat daha iyi ttnet in adsl inden.

Tamamen taraf tutan, kullanıcıları yanlış yönlendiren bir yazı olmuş.

Bakın tekrar belirtiyorum. Siz yazımı hiç okumamışsınız. Ama yorumda bulunuyorsunuz. Ben hiç bir zaman fiber ile bakır kablo internetciliğini bir tutmadım. Çok farklı yönlerden kıyaslamalar ile gerçek alıntılar ile açıklamaya çalıştım.

Uydu.Net'in fiyat avantajını ve özellikle fiber alt yapısından dolayı üstünlüğünü üstüne basarak anlatttım.

Ben hiç bir şekilde yanlı bir yazı yazmadım. Gayet kapsamlı detaya inen, fiyat karşılaştırılması, alt yapı, müşteri memnuniyeti kategorilerinde olayı değerlendirdim.

Hiç bir abone sadece fiyatına veya alt yapısana bakarak hizmet satın alamaz. Birçok kategoriyi bilmek ister. Bende bunları çok tarafsız bir şekilde anlattım.

Lütfen, arkadaşlardan at gözlüklerini çıkarıp, yazımı baştan sona okumalarını tavsiye ediyorum.

Saygılar.

Not: ( Yanlış anlaşılmaları engellemek için yazımı baştan sona tamamen yeniledim. arkadaşların tekrar okumalarını rica ediyorum. )
 

mr_rain

Müdavim
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,957
Reaksiyon puanı
441
Puanları
83
Ofiste 512 kb/s sınırsız kullanıyorum. Önceden 1 mb/s adsl vardı. Şunu kesinlikle görüyorum ki 512 hızın, adsl 1 mb den hiç bir farkı yok. Max 65 k ile download yapıyor, ve sörf hızı süper. Düşünmeden geçin derim. Evimde 1 mb uydunet var 130-140 larda download yapıyor. 45+15 adsl vermektense, 36+7,5 uydunete vermek daha mantıklı. Yazı çok yanlı olmuş, Ttnet kadar berbat bir Iss olamaz herhalde.
 

zelenga

Müdavim
Katılım
17 Şubat 2008
Mesajlar
2,509
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Bulunduğum yerde kablonet altyapısı olsa Uydunet e geçmek için 1 saniye durmam.
TTnet in kazıklarından bıktım usandım...
1mbit e 45 tl+en az 9,33 tl vereceğime 25 tl (0,5 mbit+kablotv) veririm..
 

Naaa

Müdavim
Katılım
15 Mart 2008
Mesajlar
2,220
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
ttnetten uydunete geçtim ve kesinlikle ilk fırsatta siz de bunu yapın derim..
 

ANNE

Müdavim
Emektar
Katılım
5 Eylül 2009
Mesajlar
1,657
Reaksiyon puanı
75
Puanları
0
UyduNET 10 mbit interneti 29 TL ye vermektedir.. bunu atlamışsın sanırım.. Ve biraz TTNET över bi yazı olmuş, işin garip tarafı TTNET'in övülecek bir yanının olmamasıdır :D

Ben uydunet kullanıyorum çok çok memnunum (1 mbit sınırsız 36 TL)..

Size de aynı yorumu yazıyorum. Yazımı baştan sona hiç okumamışsınız. Ben hiç bir şekillde TTNet'i övecek bir yazı yazmadım. Bilakis; bir çok yerde yerden yere vurdum.

Örnek verebilirim, ancak yazımı uzatmak istemiyorum. Yeterince yukarıda anlattım.

TTNet'i hiç bir şekilde övmedim.

Uydu.net'in 10 Mbps 5 Gb Kotalı internet paketi 29 TL'ye sunuyor. Bunu biliyorum. Çünkü; Uydu.Net'te 1 mbps sınırsız internet paketi daha uygun olduğu için onu yazmayı tercih ettim.

Ayrıca; TTNet'te bunun karşılığı olmadığı için yazmadım. Özellikle 10 Mbps hız seçeneği tüm aboneler için bir tuzak kapısıdır.

Kota sabit tutulup, hızın artırılmasının temel mantığı kotayı aşındırmaktır. Bu şekilde kota aşımı ücreti alıyorlar.

Özellikle 600 TL'lik kota aşım ücreti alıyor. Sanırım TTNet'te böyle bir uygulama olsa aboneler ayağa kalkardı.Çünkü; hemen hemen her kullanıcı kotayı bir şekilde aşıyor. Ancak en fazla 79,76 tl ödüyor.

600 TL nere 79,76 tl nere... Fark ortada ...


Saygılar.

Not:
( Yanlış anlaşılmaları engellemek için yazımı baştan sona tamamen yeniledim. Arkadaşların tekrar okumalarını rica ederim. )
 

adoen

Doçent
Katılım
4 Ağustos 2008
Mesajlar
719
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Türk Telekomun tekeli sona ermeden bu ülkede ne internet fiyatları düşer nede internet hızı ve kalitesi artar ben sırf bu yüzden TTNet'i öven tüm yazılara karşıyım.
 

ANNE

Müdavim
Emektar
Katılım
5 Eylül 2009
Mesajlar
1,657
Reaksiyon puanı
75
Puanları
0
Türk Telekomun tekeli sona ermeden bu ülkede ne internet fiyatları düşer nede internet hızı ve kalitesi artar ben sırf bu yüzden TTNet'i öven tüm yazılara karşıyım.

Sizin vasıtanızla tekrar belirmek isterim. Yanlı bir yazı yazmadım. TTNeti hiç övmedim.

TTNet'i hiç bir zaman övmemde...

Bu düşünceye sahip olanlar, yazımı baştan sona okumayan arkadaşlardır. Baştan sona dikkatli okunursa tarafsız olduğum anlaşılabilir.

Ayrıca; arkadaşlar Uydu.Net'i sütten çıkmış ak kaşık gibi nitelendiriyorlar. Halbuki, her kurum kendi içinde sıkıntıları olabilecek ayrıntıları içinde muhafaza eder. Bunları açıklamak, hiç bir şekilde taraf tutmak anlamına gelmez.

Şikayetvar.Com'da yeterli doküman var. Yazıma karşı çıkan arkadaşlar o şikayetlere ne diyecekler.

Eğer bunları yazmasaydım, bu sefer Uydu.Net çalışanı gibi lanse edilip, eleştirilecektim. Madalyonun bu yönünüde düşünmek gerekir.
 

byndr

Asistan
Katılım
28 Nisan 2009
Mesajlar
330
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Bu sebeple 49 TL fiyatı Uydu.Net ile karşılaştırdım. Sizin mantık noktanızdan hareket edersek, 8 Mbps sınırsız(15 gb olmayan) 99 TL'dir. Buna karşılık Uydu.Net'in fiyatı ise 184.03 Tl'dir.

Hangisinin ekonomik olduğunun yorumunu forumun ahalisine bırakıyorum. Çünkü, fiyat farkı ortadadır.

Yukarıdaki Yazı Konuyu açan kişiden alıntıdır



Ben 4 yıl Mecburen TTnet sınırsız 1024 kullandım. Şehir merkezinde ve PTT ye yakın olmama rağmen bağlantı hızım hiçbir zaman 600 ün üzerine çıkmadı. Genellikle 300 ile 350 arası bağlandım.
1.5 yıldır uydunet 1024 sınırsız kullanıyorum hızım hiçbir zaman 980 den aşağı düşmedi.
Şimdi siz form üyelerine aradaki fiyat farkını görmüyormusunuz diye sitem edip form üyelerini ve cahil yerine koyuyorsunuz.

TTnetten 99 TL diye bağlanacağınız 8 mbps hız size en fazla 3 mbps olarak bağlanabileceksiniz. Sadece gece yarısından sonra ve sabah'ın ilk saatlerinde hızınız biraz artacaktır.

Uydunette ise böyle bir problem yoktur. Hızınız neyse o hızdan bağlanırsınız.

ŞİMDİ HESAPLA HANGİSİ UCUZA GELİYOR. HANGİSİNDE KALİTELİ BAĞLANIYORSUN.

UYDUNET LE YOLCULUK YAPAN DENİZİ AŞMIŞ TTNET HALA Köprüde bekliyor.



1.5 yılda 3 kez bağlantım kesildi ve sadece en uzun süreli olan 10 dakika idi. bu kesintilerde iyileştirme çalışmalarından kaynaklanmaktadır.
Burası antalya yağmur başladığında günlerce sürüyor ama uydu net hızımda hava şartlarından kesinlikle düşme olmuyor.

YİĞİDİ ÖLDÜR AMA HAKKINI YEME.
SEN UYDUNET'i eğer imkanın varsa dene sonra böyle şeyler yaz.
KUllanmadığın aslını ne olduğunu bilmediğin konularda fikir yürütme.
 

yusufsan21

Müdavim
Katılım
27 Eylül 2008
Mesajlar
6,978
Reaksiyon puanı
35
Puanları
48
Konuyu açan arkadaş kusura bakmasın ama bu düpedüz bir TTnet reklamı...

Bu ne saçma hız ve fiyat karşılaştırmasıdır? Bu ne insanları uyutma yöntemidir anlamıyorum.

Ayıptır yazıktır lütfen bundan vazgeçin. Cık cık cık.
 

cevaps

Öğrenci
Katılım
27 Şubat 2009
Mesajlar
40
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
:) Bu yazıyı yayınlamanız için TTNET'ten ne kadar aldınız acaba? Yani fiber internet'i static ip özelliğiyle eleştiren dünyadaki ilk insan sizsiniz sanırım...
 

comrade_tefo

Öğrenci
Katılım
20 Ocak 2007
Mesajlar
30
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
en azından birinde limitli birinde limitsiz hızı karşılaştırmasaydınız fiyat olarak
 

sky_walker

Öğrenci
Katılım
10 Ocak 2009
Mesajlar
59
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yazıyı yazan arkadaş herkese kızıyor yanlış okuyorsunuz diye ama bir de kendine baksa nasıl olur acaba. 10 kişi okuyup 9 u ttnet reklamı diyorsa yazıyı kendisinin okumasında yarar var. Static ip avantajdır. Dezavantaj değil. Ttnet yüzünden bağlantım koptuğu ve ip yenilemesi olduğu için rapidshare den hesap paylaşma uyarısı alıyorum sürekli ve bu yüzden dosyalarım hep bozuk olarak iniyor. Ayrıca hava kapalı ve yağmurlu ise ttnet tam işkence oluyor. Son sözüm de 15gb lık pakete sınırsız dediniz ya burda bitti zaten olay. Sınırsızdan anladığınız buysa buyrun siz 56k ile mutlu bir ömür geçirin. 8Mbit internet ile 15 gb in bitmesi 5-10 gün arasıdır. Gerçi hiçbir zaman 8Mbit olmaz ama oldu diyelim. Speedtestde de test edelim 50Mbit göstersin içimiz rahat etsin.
 

mustapha_84

Doçent
Katılım
18 Aralık 2007
Mesajlar
520
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
Ttnet'e fiyat indirtebilecek şu an sadece quick nettir.Fiyatları piyasaya göre baya uygun.İki gün önce bağlattım 10 mpbs sınırsız 49 tl.10 mpbs 5 gb kotalı ise 29 tl yani ttnetteki muadiline göre 10 kat daha hızlı.Eğer quick net yaygınlaşırsa ttnet bayağı zor durumda kalır.Şu an bizim mahallede bir çok kişi üyeliklerini iptal etti bile.
 

kizil_izci

Öğrenci
Katılım
20 Ağustos 2009
Mesajlar
16
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
50461828.jpg


Detayına bakmadım ama ... ne diyim .... Uydunet de 512 kbps sınırsız 17 lira sanırım ...
 

ANNE

Müdavim
Emektar
Katılım
5 Eylül 2009
Mesajlar
1,657
Reaksiyon puanı
75
Puanları
0
Yazıyı yazan arkadaş herkese kızıyor yanlış okuyorsunuz diye ama bir de kendine baksa nasıl olur acaba. 10 kişi okuyup 9 u ttnet reklamı diyorsa yazıyı kendisinin okumasında yarar var. Static ip avantajdır. Dezavantaj değil. Ttnet yüzünden bağlantım koptuğu ve ip yenilemesi olduğu için rapidshare den hesap paylaşma uyarısı alıyorum sürekli ve bu yüzden dosyalarım hep bozuk olarak iniyor. Ayrıca hava kapalı ve yağmurlu ise ttnet tam işkence oluyor. Son sözüm de 15gb lık pakete sınırsız dediniz ya burda bitti zaten olay. Sınırsızdan anladığınız buysa buyrun siz 56k ile mutlu bir ömür geçirin. 8Mbit internet ile 15 gb in bitmesi 5-10 gün arasıdır. Gerçi hiçbir zaman 8Mbit olmaz ama oldu diyelim. Speedtestde de test edelim 50Mbit göstersin içimiz rahat etsin.

Bey efendi, konuya çok iyi hakimim. Ben hiç bir şekilde Statik IP meselesini eleştirmedim. Bu uygulamanın Uydu.Net için dezavantaj olduğunu hiç söylemedim. Bu sizin çıkarımlarınızdır. Gerçek ile alakası yoktur. Bunu gözlüksüz okuyan herkes görür.

Ben uydu.net konusunda araştırma yaptım. Sizde yapın, net'te statik IP yüzünden şikayetçi olan yüzlerce uydu.net abonesi görürsünüz. Yeni abone olacak ve dinamik IP'yi isteyen kullanıcılara bunun çözümünü anlatmak suç mu? Bunun neresi yanlılıktır. Neresi statik IP'yi eleştirmektir. Bu yorumunuza şaşırmak elde değil. Lütfen yazımı okuduğunuzda bu tarafsızlığımı göreceksinizdir.

Ayrıca; dediğiniz gibi herkes bana kızmamıştır. Bu sizin mübalağanızdır. Teşekkür eden gibi, konuya tarafsız duran kişilerde vardır. Birde, ben kendim ve yazdıklarımdan emin olduktan sonra bunun hiç bir anlamı yoktur.

Saygılarımı sunarım.
 
Üst