Arkadaslar microsoft dan baska işletim sistemi tevsiye edebilir misiniz.

Reaksiyon puanı
189
bilgisayarını oyun oynamak için kullanacaksan seni windows'dan başka sistem paklamaz.
Ama ben bilgisayara tam hakim olayım yazılım geliştireyim dersen linux veya solaris kullanabilirsin...

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşım sana tavsiyem microsoft'a devam et diğer işletim sistemleri hep microsoft'tan kopya çekip yapmışlar sistemleri ben denedim linux'ü pardus'u ama hiç beğenmedim herşey acayip bir şekilde,ama illakide kullanmak istiyorum dersen heryerde bulabilirsin o güzelliği var sadece ama işini en iyi yapan yine microsoft bence karar senin.

O cümleyi bilmeden kurma istersen. IT cahili olmak kötü ya.

peace_86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ARKADASLAR YÜKLEDİM çok tuhaf geldi yaw bu ne microsoft gi baslar yok mu bun da bilgisayarım falan buluyorum da veya vista gibi yapamıyormuyuz bunu eski pc mi veriyorum dis ustu alacam d işlem çi 1.66 onda kulan mayı dusunuyorum hem onda oyun da oynamıcam saten ekran görun tüsü
- images.gen.tr - [Hızlı Resim Yükleme, Paylaşma Servisi]

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
ARKADASLAR YÜKLEDİM çok tuhaf geldi yaw bu ne microsoft gi baslar yok mu bun da bilgisayarım falan buluyorum da veya vista gibi yapamıyormuyuz bunu eski pc mi veriyorum dis ustu alacam d işlem çi 1.66 onda kulan mayı dusunuyorum hem onda oyun da oynamıcam saten ekran görun tüsü
- images.gen.tr - [Hızlı Resim Yükleme, Paylaşma Servisi]

gnome başta garip gelir zaten ama keşfettikçe hoşuna gider.

zaten menüde dahil olmak üzere istediğin herşeyi özelleştirebilirsin kolayca.

benim masaüstüm böyle mesela.daha tam bitmedi düzenlemesi.düm akşam kurdum.

ekrangrntsj.png

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Windows'tan kopya çekmişler nedir ya ahaha :D Windows kaç işletim sistemidir Mac'ten çalıp çırpıyor. Hatta en başından beri çalıp çırpıyor mac'ten. Biraz okuyun araştırın sonra gelin yazın lütfen ya.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
linux böyle işte çocuk parkı gibi :D

bohongtw

Doçent
Reaksiyon puanı
27
illa yeni birseyler deneyim diyorsan linux tabii ki ama linuz daha cok developer kardeslerimiz icin yoksa gundelik isler yapanlari icn ugrasmaya gerek yok zaten oyun destegi falan da yok denilebilir lakin helal yollardan olmasi hasebiyle tercih edilebilir :)

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
diğer işletim sistemleri windowstan mı kopya çekmiş?
auhauahuahau :D :D
Hay Allah iyiliğin versin birazda bilgi versin.
Arkadaşın dediği gibi windows herşeyini macintosh lardan çaldı.Vista zaten başlı başına Mac kopyası.

bi arkadaş demiş önceki sayfalarda
neden bütüm işletim sistemleri windows gibi bi simgesine tıklatıldğında dikdörtgen pencere çıkıyo

kullandığımız monitörlerin şekilleri yüzünden olabilir mi acaba?

birde masaüstü üzerinde simgeler demiş.bütüm sistemler bunu windowstan çalmışta niye başka bişey düşünememiş demiş

ne bekliyodun.simgeler üzerine masaüstü mü?
senin masanın üstünde de kalemlik var.defterler kitaplar var benimkindede.seninki öyle diye ben gidipte masanın yanlarına mı yapıştırayım?

windowsun çok tutulması tamamen öncü olmasıyla alakalı.öncü olan ve reklamı iyi yapılan çok satar.çok kazanır.bu yüzden daha fazla gelişir.ama bu onun 1 numara olduğu anlamına gelmez.windowsa verilen desteğin 10 da 0,5 linux a verilse ortalığın.... :D

eğer crysis, half-life, prince of persia serisi, call of duty gibi baba oyunlar üreticiler tarafından düzgün bir şekilde linux sürümlerine uyarlansaydı şimdi hem oyunları daha hızlı ve rahat oynuyor olurduk hemde böyle tartışmalar yapmıyor olurduk.

sizin gibi hazıra konanlar olduktan sonrada kimse linux a oyun filan çıkartmaz.sizde windows u savunmaya devam edersiniz.

hiç bişeyden değilse bile bedava diye linux ;)
bu arada kaçınızın windows u orjinal?

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bu arada kaçınızın windows u orjinal?
Benim orjinal :wink: ve orjinal olduğu içinde kendimi güvende hissediyorum lakin diğerleri için aynı şey diyemem ama windows başka linux başkadır çalışıyorsan ofisteysen akşama kadar müşteri takip programlarıyla haşır neşirsen mejburen ve illaki windows kullanmak zorundasın sen hiç hastanedeki bilgisayarlarda linux gördünmü? Ama yok kişisel pc var diyosan kullan ama bi kere herkes başlamış windowsa dışarıdaki yaşlı amcam bile windows dedimi aklına hemen bilgisayar geliyor linux desen delirdinmi oğlum der :laugh: Sana tavsiyem hiç kurcalama bence linux çok karışık + zor uzman olman lazım suser pisi cart curt sıkılırsın bir süre sonra (ben öyle oldum en azından) bence yolunda devam et :cool:

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Benim orjinal :wink: ve orjinal olduğu içinde kendimi güvende hissediyorum lakin diğerleri için aynı şey diyemem ama windows başka linux başkadır çalışıyorsan ofisteysen akşama kadar müşteri takip programlarıyla haşır neşirsen mejburen ve illaki windows kullanmak zorundasın sen hiç hastanedeki bilgisayarlarda linux gördünmü? Ama yok kişisel pc var diyosan kullan ama bi kere herkes başlamış windowsa dışarıdaki yaşlı amcam bile windows dedimi aklına hemen bilgisayar geliyor linux desen delirdinmi oğlum der :laugh: Sana tavsiyem hiç kurcalama bence linux çok karışık + zor uzman olman lazım suser pisi cart curt sıkılırsın bir süre sonra (ben öyle oldum en azından) bence yolunda devam et :cool:

sen kendini güvende hissetmeye devam et. :D

ofis iş için hatta (oyun dışında) ev kullanıcısı için mecburiyet diye birşey yok.ben biryere bilgi işlem sorumlusu olsam dakka durmaz linuxa geçiş yapardım.

sen kendini mecbur hissedebilirsin.ki windowsun stratejisi de budur zaten.istediği başarıyı yakaladı.çünkü çoğunluk zannediyor ki.windows dışında işletim sistemi yüklersem (daha doğrusu yükletirsem) işlerimi yürütemem.öyle bir şey yok.ofis programlarının çoğu (müşteri takip,hasta takip,muhasebe vb.) veritabanı bazlı programlardır.ve çoğunlukla SQL kullanırlar.ki linuxta da SQL le alakalı bir problem yaşamazsın.eğer büyük çaplı bir iş yapıyorsan işletim sistemi ne olursa olsun uzman olmak zorundasın.eğer işim görülsün yeter diyorsan linux windowstan daha kolaydır.(örnek program yükleme:linuxta depolar sayesinde bağımlılıklarıyla birlikte kurarsın.windowsta ise bazen bağmılılığın ne olduğunu bile söylemez sana.

windowsta sistemle GUI entegre olduğu için herhangi bir hata durumunda format atmak zorunda kalabilirsin,ama linuxta GUI çekirdekten bağımsızdır.ve grafik ekran olmadan da (bazı serverlarda olduğu gibi) sistemi kullanabilirsin.

eğer bilgisayar kullanımınız iki-üç paket program,üç-beş oyunla ve eğlenceyle sınırlıysa ne kullanırsanız kullanın linux,windows,macos,bsd farketmez.ama insanlara tavsiye verirken lütfen bilgi sahibi olmadığınız halde linuxu kötülemeyin.

Reaksiyon puanı
189

ofis iş için hatta (oyun dışında) ev kullanıcısı için mecburiyet diye birşey yok.ben biryere bilgi işlem sorumlusu olsam dakka durmaz linuxa geçiş yapardım.

sen kendini mecbur hissedebilirsin.ki windowsun stratejisi de budur zaten.istediği başarıyı yakaladı.çünkü çoğunluk zannediyor ki.windows dışında işletim sistemi yüklersem (daha doğrusu yükletirsem) işlerimi yürütemem.öyle bir şey yok.ofis programlarının çoğu (müşteri takip,hasta takip,muhasebe vb.) veritabanı bazlı programlardır.ve çoğunlukla SQL kullanırlar.ki linuxta da SQL le alakalı bir problem yaşamazsın.eğer büyük çaplı bir iş yapıyorsan işletim sistemi ne olursa olsun uzman olmak zorundasın.eğer işim görülsün yeter diyorsan linux windowstan daha kolaydır.(örnek program yükleme:linuxta depolar sayesinde bağımlılıklarıyla birlikte kurarsın.windowsta ise bazen bağmılılığın ne olduğunu bile söylemez sana.

windowsta sistemle GUI entegre olduğu için herhangi bir hata durumunda format atmak zorunda kalabilirsin,ama linuxta GUI çekirdekten bağımsızdır.ve grafik ekran olmadan da (bazı serverlarda olduğu gibi) sistemi kullanabilirsin.

eğer bilgisayar kullanımınız iki-üç paket program,üç-beş oyunla ve eğlenceyle sınırlıysa ne kullanırsanız kullanın linux,windows,macos,bsd farketmez.ama insanlara tavsiye verirken lütfen bilgi sahibi olmadığınız halde linuxu kötülemeyin.

mükemmel bir cevap ve açıklama. tebrik ediyorum ve destekliyorum...

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5

Ben o bilgiye zaten sahibim merak etmeyin hiç durmaz geçerim demişsiniz linux'a hadi siz geçtiniz ya diğer çalışanlar onlar geçicekmi bakalım öyle bir iş ortamında? Patron ben linuxa geçiyorum siz ne haliniz varsa görün de bakalım 2 dakikada kapının önüne koyarlar toplum neyi kabullenmişse (windows veya linux farketmez genel dedim) ona uymalısın yoksa 3 yanlış 1 doğru misali gidersin ortamdan. Kimseye zorla şunu kullan bunu kullan demiyorum ama bana tamire gelen bilgisayarlara windows vista ve 7 öneriyorum onlarda gayet memmunlar benden bilgi'den bahsetmiştiniz o yüzden bu konuya değindim :wink:

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Ben o bilgiye zaten sahibim merak etmeyin hiç durmaz geçerim demişsiniz linux'a hadi siz geçtiniz ya diğer çalışanlar onlar geçicekmi bakalım öyle bir iş ortamında? Patron ben linuxa geçiyorum siz ne haliniz varsa görün de bakalım 2 dakikada kapının önüne koyarlar toplum neyi kabullenmişse (windows veya linux farketmez genel dedim) ona uymalısın yoksa 3 yanlış 1 doğru misali gidersin ortamdan. Kimseye zorla şunu kullan bunu kullan demiyorum ama bana tamire gelen bilgisayarlara windows vista ve 7 öneriyorum onlarda gayet memmunlar benden bilgi'den bahsetmiştiniz o yüzden bu konuya değindim :wink:

çalışanlar için sistemin ne olduğu önemli değil.zaten iş yerinde iş dışında başka birşey için bilgisayar kullanılmasına karşıyım.

toplumun neyi kabulleyeceğini belirleyen ve yönlendiren IT uzmanlarıdır.ve bu uzmanların görevi ve işlevi sunulanı almak değildir.çalıştığı şirket için en stabil şekilde en ekonomik sistemi kurmak ve yürütebilirliğini sağlamaktır.ve bunu yaparken olası riskleri gözünde bulundurur ki bir problemle karşılaştığında işlerin aksamadan yürümesini temin edebilsin.

genel olarak yaptığım araştırmalarda linux'un benim istediğim yapıya sahip bir işletim sistemi olduğunu gördüğüm için yazıyorum.yoksa milletin ne dediği,ne kullandığı önemli değil.

işvereni yönlendirmekte yine IT uzmanlarının görevidir.ve çalışanların sistem beğenmeme gibi bir lüksü yoktur.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35

Eğer toplum ne kabullenmişse diyorsan işin zor bence. Değişikliklere ve yeniliklere açık olmak lazım her zaman.

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Kimi ister bana boş (konuşuyorsun) yazıyorsun desin :) Kimi isterse sen kendine çok güveniyorsun desin kendine hiç bir yazılanları umursamıyorum bende bir bilgisayarcıyım bu zamana kadar çok pc tamir ettim sıfır sistem kurdum toplama pc yapıp sattım bu işin ehli'ni almış biriyim sadece bir Birey ! olarak windows'tan memmun olduğumu söyledim ama bazı arkadaşlar'ımız işi başka taraflara götürdü. Saçma ve gereksiz bir anlaşılma ve uzatma oldu

Reaksiyon puanı
189
çalışanlar için sistemin ne olduğu önemli değil.zaten iş yerinde iş dışında başka birşey için bilgisayar kullanılmasına karşıyım.

toplumun neyi kabulleyeceğini belirleyen ve yönlendiren IT uzmanlarıdır.ve bu uzmanların görevi ve işlevi sunulanı almak değildir.çalıştığı şirket için en stabil şekilde en ekonomik sistemi kurmak ve yürütebilirliğini sağlamaktır.ve bunu yaparken olası riskleri gözünde bulundurur ki bir problemle karşılaştığında işlerin aksamadan yürümesini temin edebilsin.

genel olarak yaptığım araştırmalarda linux'un benim istediğim yapıya sahip bir işletim sistemi olduğunu gördüğüm için yazıyorum.yoksa milletin ne dediği,ne kullandığı önemli değil.

işvereni yönlendirmekte yine IT uzmanlarının görevidir.ve çalışanların sistem beğenmeme gibi bir lüksü yoktur.
bu yorumu da destekliyorum (ben de kendimi poh pohcu gibi hissetim haa :D ama adam doğruları söylüyor...)

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Şunuda belirtmeden geçemicem
Eğer ben bu forumda bir birey olarak düşüncemi dile getirince boş konuşuyor veya çok bilmiş oluyorsam bu forumun değil buraya üye olan ve bana yazan kişilerin saygı derecelerini ortaya koymaktadır. Herkes bildiği yolda gitsin kimseden akıl almaya ihtiyacım yok olmazda :wink:

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Şunuda belirtmeden geçemicem
Eğer ben bu forumda bir birey olarak düşüncemi dile getirince boş konuşuyor veya çok bilmiş oluyorsam bu forumun değil buraya üye olan ve bana yazan kişilerin saygı derecelerini ortaya koymaktadır. Herkes bildiği yolda gitsin kimseden akıl almaya ihtiyacım yok olmazda :wink:

Birey olarak fikrine saygı duyuyorum.Ve haklısın kimsenin kimseden akıl almaya ihtiyacı yok.Zaten herkes bildiği yolda devam edecektir.Benim söylemek istediğim seçeneklerin daima gözönünde bulundurulması.Ve son kullanıcı için değil ama en azından bu işi meslek edinmiş olanların hiç değilse temel seviyede bilgi sahibi olması gerekliliği.ve şunu da belirteyim şovenist bir windows düşmanı değilim.ama windowsu savunanların tarzından dolayı aynı şekilde hiciv kullanarak cevap vermek durumunda kalıyorum çoğunlukla.yoksa her sistemin eksik ya da üstün olduğu noktalar var.Ama genel mantık ben kullanıyorsam iyi kullanmıyorsam kötü olunca.işler çığrından çıkıyor doğal olarak.

Bu arada ben de daha önce 1.5 yıl teknik serviste çalıştım.Ve son kullanıcı profilini az çok bilirim.

fırlama lamerleri,kod veletlerini ve oyun düşkünlerini saymazsak.kullanıcıların çoğunluğu internet,film-müzik ve ofis işleri için (aslında ofis demek yanlış word ve powerpoint) kullanıyorlar.ki bunun içinde işletim sisteminin ne olduğunun çok önemi yok.çünkü modern işletim sistemleri zaten bu özellikleri fazlasıyla barındırıyorlar.

peace_86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben beyen dim de masa üstün de kulanamıcam tek nedeni ise oyun aslında 3 tane oyun oynuyorum çok da oyun oynamam ama oyun larımı bırakamam çanım sıkıldımı vakit geçriyorum ama yinede kulanacam UBUNTU kulanıcam 1 tane pc geliyor onda kulan cam oyun oynan maz onda saten diz üstü
bu ara da microsoft un işletim siztemi ve ofis program larına para vermem 34 tane orjinel var zootechnist arkadasım ya çok yardım etin tşkler ve diyer arkadaslara da tskr ederim . zootechnist elin de varmı bilmiyorum ama kulanır san sana hediye vere bilirim xpveya vista bus veya ofis 2007 tamamen yasaldır..

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
ben beyen dim de masa üstün de kulanamıcam tek nedeni ise oyun aslında 3 tane oyun oynuyorum çok da oyun oynamam ama oyun larımı bırakamam çanım sıkıldımı vakit geçriyorum ama yinede kulanacam UBUNTU kulanıcam 1 tane pc geliyor onda kulan cam oyun oynan maz onda saten diz üstü
bu ara da microsoft un işletim siztemi ve ofis program larına para vermem 34 tane orjinel var zootechnist arkadasım ya çok yardım etin tşkler ve diyer arkadaslara da tskr ederim . zootechnist elin de varmı bilmiyorum ama kulanır san sana hediye vere bilirim xpveya vista bus veya ofis 2007 tamamen yasaldır..
ne yapsın windows'u office 2007'yi elinde daha iyisi vardır zaten Vista'yıda windows kullanıcısıyım diye geçinen çoğunluk beğenmedi, Seven'ı beğenmelerini bekleyen Microsoft biraz hayal kırıklığına uğrayacak... Seven satış rekorları kıramıyacak...:tt2:

oddy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

peace_86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dsotum iki haftadir Kubuntu 9.04 K 4.2.2 kullanmaktayim ve tek kelimeyle Windowsun on yil otesinde bir sistem, hiz, gorunus HARIKAAAAAAAAAAAAAAA :):):), anlatamam, WINE ile cok rahatlikla ve hizli sekilde oynadigim tek oyun olan Battle For Middle Earth u de hic sorunsuz yukledim ve artik Windowsa 15 yildan sonra BYEBYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE diyorum

HErkese selamlar

Kubuntu | linux for human beings | Kubuntu
YouTube - Kubuntu 9.04 Desktop (Jaunty Jackalope) Alpha 3 - Installation

yorum içi saol arkadasım da ben pes 09 Crysis Need for Speed™ oynaya bilirmiyim hem senin masa üstün deki tema güzel bendeki oyledeyil
ve senin ki Kubuntu benim indirdiyim UBUNTU fark ne açaba...

sawyer_38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar sanırım burda bir microsoft hayranlığı var :) bende bir windows kullanıcıısıyım ama bazen bazı alışkanlıları bozmak lazım yaklaşık 3 aydır linuz tabanlı işletim sistemlerinden pardusu yani bizim ulusal işletim sistemimizi kullanıyorum giriş seviyesi olduğum için bence harika bir işletim sistemi hiç driver kurma derdiniz yok o programı kurayım deme derdinizz yok herşeyi içinde ofisinden tutki resim işleme progrmaına kadar.
- Mesela windows 98-xp-vista yada 7 ne kulanırsanız kulanın film izlemek için illlaki bi kodek paketi kurmalısını işte bunu gibi bir sürü sayabileceğim program ve programcıklar kurmuyorsunuz.
-Diyelim bir programın var elinde onu linuxde de kullanmak istiyorusun ya "PİSİ" yani paket programcısından buluyorusun seçiyorsun yükle diyorsun o kendisi indiriyor, kuruyor sana çalışır bir vaziyette getiriyor. Daha bir çok şey var bunlardan en öenmliside Compiz Fusion yani 3 boyutlu pencereler parçalana pencerleer elastik penceler bir sürü bakmak isteyen youtube'ye pardus copiz fusion yazsın görsün.

bu kadar anlatmadan sonra size birde site vereyim burda pardus hakkında herşey vardır. temmuz 25 gibi 2009 u çıkacak o daha bi güzel denerseniz birazda sabır edersenzi araştırırsanız çok seveceksiniz.

Özgürlük için...

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
yorum içi saol arkadasım da ben pes 09 Crysis Need for Speed™ oynaya bilirmiyim hem senin masa üstün deki teme güzel bendeki oyledeyil
ve senin ki Kubuntu benim indirdiyim UBUNTU fark ne açaba...

fark kubuntu KDE masaüstü ubuntu gnome masaüstü kullanır.Ama istersen ubuntuya da KDE masaüstü yükleyebilirisin.Ya da diğer bir masaüstü (XFCE,Enlighmenet,LXDE,IceWM,vb.) seçenek çok :)

örnek olması içim şu sayfalarda yüklediğim ekran görüntülerine bakabilirisin.

http://forum.shiftdelete.net/konu-disi/5945-herkes-masaustunu-koysun-bakalim-87.html

LXDE için:http://forum.shiftdelete.net/konu-disi/5945-herkes-masaustunu-koysun-bakalim-77.html

peace_86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fark kubuntu KDE masaüstü ubuntu gnome masaüstü kullanır.Ama istersen ubuntuya da KDE masaüstü yükleyebilirisin.Ya da diğer bir masaüstü (XFCE,Enlighmenet,LXDE,IceWM,vb.) seçenek çok :)

örnek olması içim şu sayfalarda yüklediğim ekran görüntülerine bakabilirisin.

http://forum.shiftdelete.net/konu-disi/5945-herkes-masaustunu-koysun-bakalim-87.html

LXDE için:http://forum.shiftdelete.net/konu-disi/5945-herkes-masaustunu-koysun-bakalim-77.html

( tskler )arkadasım kubuntu yu da indiriyorum 100/50 gecti su an aslın da fazla bişi istemi yorum ki beni karsılıyorda sadece oyun oyun suz da yapamam en az pes olmak zorun da microsotftan çok sıkıl dım helede çook met etik leri xp açılısı beni bayıyor xp donma çok yapıyor vista her konu da daha ii xp den hızlı acıyor oyun da hızlı açıyor ve b.g seyler amcamın oğlu 64 bit xp kur dedi super dedi ta almanyadan gönderdi beyen medim mecburen vista kulanıyorum .ama kubuntu vey ubuntu kulanıcam kararlıyım

vlk4n

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya anlam veremiyoru nasıl olurda window masaüstünü översiniz. Ubuntu ile masa üstünde neler yapılıyor sırf bunu görseniz windowsu bir daha açmazsınız