Yeni Nesil Oyun Keyfi İçin Bekleyeceğiz

Salt Okunur

Profesör
Katılım
1 Haziran 2009
Mesajlar
2,593
Reaksiyon puanı
42
Puanları
0
Microsoft'un Xbox360 için geliştirdiği yeni kontrol sistemi Project Natal'ın çıkış tarihi için yetkililerden bir açıklama geldi.

Dünyanın önde gelen yazılım ve konsol üreticilerinden Microsoft, E3'te duyurusunu yaptığı ve büyük ilgi gören Project Natal için dün gece Chicago'da bir toplantı düzenlendi. Yazılım devinin CEO'su Steve Ballmer, toplantının bir bölümünde Project Natal'ın 2010'da satışa sunulabileceğini belirtti. Henüz resmi bir nitelik taşımayan bu açıklama, önümüzdeki günlerde firma tarafından doğrulanırsa, Project Natal'ın önümüzdeki yıl raflarda olacağı kesinleşecek.

[SDNTV]http://trailers.gametrailers.com/gt_vault/11397/t_projectnatal_e309_splat_stagedemo.flv[/SDNTV]

Yeni nesil kontrol sistemi olan Project Natal sayesinde, artık gamepad'lere gerek duymayacağız. Zira özel kamerası sayesinde her hareketimizi algılayan sistem, yaptığımız devinimleri direkt ekrana aktarıyor. Üzerimizde hiçbir ekstra aparat bulunmadan kullanacağımız Project Natal, diğer konsolların hareket algılayıcılarından çok daha gelişmiş görünüyor.

:: Project Natal hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net
 

fatboy310

Öğrenci
Katılım
13 Şubat 2009
Mesajlar
66
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ya bence önemli olan pes te veya nba de bu sistemi kullanmak yoksa böyle saçma sapan uygulamalarda wii gibi kullanmak o kadar da zevkli olmayacaktır bence
 

MuratSelim

Doçent
Katılım
21 Aralık 2008
Mesajlar
571
Reaksiyon puanı
15
Puanları
18
orcnd arkadaşımın sunduğu videoyu daha önce izlemiş ve etkilenmiştim , umarım bu yeni nesil Xbox un fiyatı uygun olur.(Hiç sanmıyorum ama :) )

Buda başka bir yerde okuduğum tanıtım yazısı ilginizi çekebilir.

Yeni Xbox 360: Project Natal
Microsoft, Los Angeles'de sürmekte olan E3 Video Oyun Konferansı'nda yeni nesil Xbox 360'ı tanıttı. Yeni PSP'nin kontrollerinin sakil olup olmadığını tartıştığımız şu günlerde Microsoft joystick/play pad/controller olayını tamamem kaldırmış. Yeni Xbox üzerindeki kamera sayesinde vücut hareketlerini ve yüzleri tanıyor, ses ile kontrol edilebiliyor. Ayrıca film seyretme ve sosyal etkileşim (facebook) özellikleri ile sadece bir oyun konsolu olmaktan çıkıp, yıllardır gelecekte geçen filmlerde gördüğümüz evin merkezi iletişim/eğlence portalı halini alıyor. Yani sanki PS3'ü alıp üzerine Wii ekleyip, bu kadarı da yetmez deyip film, facebook, video call, vs bir sürü özellik eklemişler.
 
Üst