Prof. Türkan Saylan hayatını kaybetti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sazan06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
herkes önceden ne hazırladığına baksın. bu dünyada iken hükmünü sürdü, şimdi hüküm Allah (CC)'ın. cehennem varacağı yer olsun.

dctor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hic üzülmedim rahmet ancak inananlara dilenir

ennteresan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kavga edip tartışmaya gerek olmadığı gibi, Allah'tan rahmet okumaya da gerek yoktur. Türkan Saylan'ın kendisi de herhalde rahmet okunmasını istemezdi, nitekim hangi çağda yaşıyoruz.
doğru diyorsun bu çağda dinmiş minmiş hepsi aldatmaca zaten;)

allah rahmet eylesin. yaptığı iyi şeyler adına....
elbette herkes gibi o da kendi inandığı şeyi savunup başkalarına yayma hakkını kullandı. sizlerinde böyle hakkı var onu kötüleyeceğinize sizler de kullanın haklarınızı

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Bazı arkadaşlar buraya Türkan Hanım'ın kazandığı ödülleri, aldığı sertifikaları vs koymuşlar. Burada benzer sertifikaları ben de veriyorum. Teşbihte hata olmaz; o ödüllerin çoğu danışıklı dövüştür. 2007 yılında ortadoğuyu kökünden kazıyıp kaldırmak isteyen her müslümanı terörist gören bir adama Nobel Barış Ödülü verildi. Keza sırf bizim Ermenileri katlettiğimizi yazma cesaretini(!) gösterdiği için Orhan Pamuk'a Edebiyat ödülünü verdikleri gibi.

Bu sertifika, ödül vb gibi şeylerin ismine aldanmayın, birinici dereceden görüyorum, hepsi formalite. İnsanların gözünü boyamak için verilmiş bazı nişanlardır.

Üstelik de bunu yazmaktan bile utanmanız gerekir. Ödüllerin belki yarısından çoğunu Lions klüpleri vermiş. Kim bu kulüpler hiç aklınıza gelmez mi? :) Lions Atatürkçü Düşünce bilmem ne ödülü.. Tabi ki Türkan Saylan'a verecekler bu ödülü, evine sipariş bile yollarlar.

O sebeple, ödüllerinin olsa şimdi faydasını görmesini dileriz.

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Allah'tan rahmet dilemeyin türkan saylan bunu istemezdi.Hangi çağda yaşıyoruz..Allah kime rahmet edeceğini iyi bilir şüphesiz.

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Hüsnüzan ?

Allah rahmet eylesin diyelim.

Netekim biz cennet olsun cehennem olsun desekte hassas tartıya bizim fikirlerimiz etkimez.
Kim nerde Allah bilir.
Savunduğumdan değil, istesem çok atar tutarım ama öyle olmasın dimi?

since1453

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Bana göre misyonerin tekiydi..Bu ülkeye yararından çok zararı dokunmuştur.Allah bu dünyada yaptıklarını burnundan fitil fitil getirir inşallah. Ölünün arkasından konuşulmaz ama canlısının yüzüne de aynı şeyleri söylerdim.

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Allah ameliyle muamele etsin. Bu kadın için arkasından edebileceğim en iyi dua budur.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Selamlar.

doğru diyorsun bu çağda dinmiş minmiş hepsi aldatmaca zaten;)

allah rahmet eylesin. yaptığı iyi şeyler adına....
elbette herkes gibi o da kendi inandığı şeyi savunup başkalarına yayma hakkını kullandı. sizlerinde böyle hakkı var onu kötüleyeceğinize sizler de kullanın haklarınızı

Sayın arkadaşım, benim alıntıladığın mesajımdan onu "kötülediğimi" nasıl çıkardın? Alıntıladığın mesajım şu:

Elmacik dedi ki:
Kavga edip tartışmaya gerek olmadığı gibi, Allah'tan rahmet okumaya da gerek yoktur. Türkan Saylan'ın kendisi de herhalde rahmet okunmasını istemezdi, nitekim hangi çağda yaşıyoruz.

Kendisi rahmet diye bir şeye inanmadığı için rahmet okumanın anlamı yoktur dedim. Bu onun kendi inancı, benim yargım değil ki?

Yine de işini kolaylaştırayım, onu kötülediğimi açıkça söyleyebilirim. Çünkü fikir özgürlüğü demek, herkesin işlediği suçlara hoşgörü ile bakmak demek değildir. Türkan Saylan'ı kötülemek için sebep olarak onun beni kötülemesini gösterebilirim. Çünkü kendisi beğenmediği, kenid kafasına uymayan herkesi kötülediği için, aslında kendisi kötülenmeye müstehak olmuştur. Yoksa dini görüşlerinden ötürü ne onu kötülerim, ne de ateistleri dahi. Çünkü kendi inancında hürdür, ancak bıraksın da ben de kendi inancımda hür olayım. Ne dersin, böylesi daha demokratik değil mi?

Unutmayalım, mahkeme sistemi, kanunlar, yargı, hepsi birilerinin haksızlık yapmasını engellemek için kurulmuştur. Dolayısıyla hiç kimse Türkan Saylan'a birisinin inancı hakkında ileri geri konuşma ve hatta sadece konuşma değil, bir akyino girişme, insanları bir düşünceye zorla veya aşağılayarak sevk etmeye çalışma ve kendi fikrine inanmayanları cahil vb görme hakkı vermez.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Arkadaşlar tartışmaya gerek yok. Aşırılar bu dünyada oldukça her zaman karşsında bir aşırı olacak kavga olacaktır. Zalimler için yaşasın cehennem :):D

Walla hiç üzülmedim aksine birilerine inat çok sevindim...:mrgreen:

efk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkasından konuşmaya devam eden kişiler..Umarım sizin de irmiğinizi yeriz en kısa zamanda...

Allah sizi bildiği gibi yapsın!

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hiç üzülmedim. Allahtan rahmet dilememiz için islamla ilgili bir emaresi olması gerekir.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ALLAH(c.c) kime rahmet edeceğini veya etmeyeceğini bizden daha iyi bilir artık o insan ölmüş gitmiş konuşunalanlar boş bence biz bundan sonrasına bakalım konu başka yerlere kaymadan artık susalım bence birilerinin ekmeğine yağ sürmeyin ülkemize düşman olanlar bizden bunu istiyor birbirlerini yesinler diye gözlerini dört açmış bekliyorlar lütfen sakin olun.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Arkasından konuşmaya devam eden kişiler..Umarım sizin de irmiğinizi yeriz en kısa zamanda...

Allah sizi bildiği gibi yapsın!

Kişi yaptığı işlerle anılır. Şimdi Bush ölse, ya da Abdullah Öcalan, Allah'tan rahmet okuyup "arkasından konuşmayın" der misin?

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24

Yaşadığı hergün kendisine küfür etmiş biriyim. Bu saatten sonra konuşmamayı ve gerçekten inanıyorsak adaleti Allah'a havale etmeyi bilmeliyiz. Bu dünyada yapacağı kötülükler ve varsa iyilikler artık sona ermiştir. Yaptığı iyiliklerin bazıları ardından defterini kapatmayacağı gibi yaptığı kötülüklerden defterini kapatmayacaklarda vardır. O yüzden kanunları lastik gibi olmayan gerçek adalet sistemine Türk adaleti muamelesi yapmamalı ve bu saatten sonra o kadının adını unutmalıyız. Vatana millete hayırlı olsun sevenerine de geçmiş olsun...

Rahmet istemeyen birine Rahmet etmek doğru olmaz. Ama ölünün arkasından da kötü konuşulmaz. Zaten o şimdi görmüştür anyayı konyayı..

Hüsnüzan ?

Allah rahmet eylesin diyelim.

Netekim biz cennet olsun cehennem olsun desekte hassas tartıya bizim fikirlerimiz etkimez.
Kim nerde Allah bilir.
Savunduğumdan değil, istesem çok atar tutarım ama öyle olmasın dimi?

ALLAH(c.c) kime rahmet edeceğini veya etmeyeceğini bizden daha iyi bilir artık o insan ölmüş gitmiş konuşunalanlar boş bence biz bundan sonrasına bakalım konu başka yerlere kaymadan artık susalım bence birilerinin ekmeğine yağ sürmeyin ülkemize düşman olanlar bizden bunu istiyor birbirlerini yesinler diye gözlerini dört açmış bekliyorlar lütfen sakin olun.

+1231212321

Kişi yaptığı işlerle anılır. Şimdi Bush ölse, ya da Abdullah Öcalan, Allah'tan rahmet okuyup "arkasından konuşmayın" der misin?

ne kadar kurallar öyle olsa da ustam şu köpeğin adını büyük harflerle yazmayınız.

hanfendiye gelince, Allah hakkıyla bilendir.

Zachary

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Rahmet okumak mı ... Tövbe de :D
O bizim namaz kılmamızı istemediği gibi bale yapmamızı isterdi...
Öyleyse gidip mezar başında bale yapalım. Bale gösterileri düzenleyelim ruhu ancak böyle şad olur :D

lepiska

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu kadar şey sizdede olsun kim bu dünyada daha çok çalışmış görürsünüz..
siz sıcacık koltuğunuzda otururken o kadın dünyada cüzzam hastalarına ilaç oldu..
siz hala oturduğunuz yerden atıp tutun..
ölünün arkasından konuşmak çok adil doğru bir iş değilmi..
madem benim imanım sağlam müslümanım diyorsunuz , ozaman ölen bir kulun arkasından niye atıp tutuyorsunuz.
Editör: Kombat çıkartacak içerik kırpılmıştır.

Allah herşeyi biliyor siz merak etmeyin ;)
Kesinlikle katılıyorum..
Bir insanı sevmek için veyahut basarılarını takdir etmek için illaki müslümanmı olması gerekir.. Kendi annesi bile sonradan müslüman olan bi kadın.. Sizi anlayamıyorum insanlık için o kadar sey yapmıs asıl müslüman olan insan ölen bi kadının arkasından ne olursa olsun rahmet etmiyorum bilmem ne yapmıyorum gibi sözler sarfetmez bumu müslümanlık.. İlahi adalete inanıyorum ve bu kadar acımasız oldugunuz için kınıyorum bazılarını.. kadın televizyonda bile söyledi benim basılı kapalı arkadaslarımızla sorunum yok ben erkek baskısı yüzünden zorla kapatılan insanlarla derdim var dedi. Allah rahmet eylesin..

ozan87

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bravo sdn, ölen bir insanın arkasından konuşulmasına, hakaret edilmesine izin verdiğin için bravo.

Sayın Saylan'a da Allah'tan rahmet diliyorum.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22

Onlarda o yürek ne gezer, onlar sadece işine gelene laf sölerler:mrgreen:

sazan06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
"Eve gitmem gerekiyor, bir sürü röportaj bekleyenler var. Benim bir süre daha ölmemem lazım" bunu kendisi söylemişti. Ölüm Allah (cc) emri. Türkan Saylan ve onun gibilerin hesapları boşa çıkacaktır.

sevgiseven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayatı boyunca gusel islam dinimizi, çağdaşlık adına , çocukalara namaz kılmak yerine baleye gidin bir kadın. ve başörtüsü yüzünden okuldan atılan binlerce insanın eğitimine engel olmak için çalışan bu kadın şimdi cami avlusuna gitti..

artık hesap zamanı geldi...

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Aynen öle, hesap zamanı geldi.Bakalım bu dünyadaki Prof.Dr ona öbür dünyada ne kazandıracak.Hakkında ii bir şey söyleyemiceğim....

SECURİTY-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu kadar şey sizdede olsun kim bu dünyada daha çok çalışmış görürsünüz..
siz sıcacık koltuğunuzda otururken o kadın dünyada cüzzam hastalarına ilaç oldu..
siz hala oturduğunuz yerden atıp tutun..
ölünün arkasından konuşmak çok adil doğru bir iş değilmi..
madem benim imanım sağlam müslümanım diyorsunuz , ozaman ölen bir kulun arkasından niye atıp tutuyorsunuz.
Editör: Kombat çıkartacak içerik kırpılmıştır.

Allah herşeyi biliyor siz merak etmeyin ;)

O kadar ödülü belli bir görüşe sahip çevreden,insanlardan aldı.Peki kainatın yaratıcısı ALLAH TAN (CENNET)ÖDÜLÜNÜ ALABİLECEKMİ.?İnanmadığı için alamayacağı kesin.Rahmet okunacak kişi değil demekki.!!!

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
Allah günahlarını affetsin.

Bakalın ölümünden kimler nemalanacak. Başlarlar şimdi hükümet öldürdü diye yaygaraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...