Evlilik dışı girilen cinsel ilişki !!!

Gfbercan

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Zina

zzzz.jpg
Bu, indirerek yasa olarak yayimladigimiz bir sure olup ögüt alasiniz diye içine apaçik ayetler yerlestirdik. (24/1)

Zina kisa ve öz tabiriyle; "evlilik disi girilen cinsel iliskidir". Kuran´a göre bunun bir baslangici veya siniri yoktur. Yani her kim, hangi inanisa sahip olursa olsun, evlilik sözlesmesi yapilmadan kurulan iliskilere zina denir.
Çagimizin bazi aydin görüslü-görünüslü gençleri(!), zina hükmüne girmemesi için degisik yöntemler kesfetmeye koyulmuslardir. Örnegin, gebeligi önleyici araçlar kullanarak(!). Kimileri de, "Parasiyla degil mi kardesim! Kim karisir?" felsefesiyle hareket etmekte, kendi çapinda Allah´in kurallarini degistirmeye çalismaktadir. Yusuf Peygamber´in ahlakindan habersiz olan bu toplumun, farkinda olmadan yol açtigi olumsuzluklari görmezlikten gelemezsiniz. Sadece ülkemiz genelinde, hemen hemen her ilde, bir çocuk yuvasi ve buralarda anasi-babasi belirsiz onlarca-binlerce çocuk bulunmaktadir. Sonuç; "tinerci-tecavüzcü-uyusturucu vb. kurbani gençlik".
Insanlik tarihi boyunca, onlarca kavim ve bunlari uyaran peygamberler geçmis olmasina ragmen, bazi peygamber-kavim iliskilerinin özellikle anilmasi, neyi gösterir sizce? Kuran´in bir ayetinde der ki; "Yoksa siz, sizden öncekilerin basina gelenler gibisi sizin de basiniza gelmeden cennete gireceginizi mi saniyorsunuz? ...2/214 " Diyebilir miyiz ki; "Yusuf ahlakina sahip olanlar ile olmayan Seytan ordulari birbirinden ayrilacak!" ve Allah, dünyada zinaya karismayan mümin kullarina su müjdeyi veriyor; "Dizilmis koltuklara yaslanmislardir ve onlari güzel eslerle eslendirmisizdir. 52/20" ve "Oralarda, daha önce ne bir insan ne de bir cin tarafindan dokunulmamis, bakislarini dikmis esler vardir.55/56"
Allah, bir seyin yapilmasini uygun görmüyorsa, bunun mutlaka geçerli bir sebebi vardir. Zinanin da öyle. Ölümcül hastaliklar(aids,frengi vb.)-siddetli geçimsizlikler vs. zinanin baslica sebep oldugu yikimlardir. Geçmis yillarinizda bir sekilde zinaya karismis olsaniz dahi, bunun sonucu, siz evlendikten sonra da çikabiliyor (çocuklarinizdaki soyaçekim, gensel özellikleri vb.).
ZINAYI ÖNLEMEK
Akli kasiklarina inmis birine, "Allah, zinayi yasak-evliligi helal kilmistir" deseniz, "Yok ya! Hoca mi kesildin basimiza!" deyip üzerinize yürür mazallah. Tabiki yöntem bu degil! Allah kitabinda zina edenleri "halkin önüne çikarip yüz celde vurun!" der (bkz.24/2). Bu hükmü, çagdas cahiliyeciler, "Yobazlik-gericilik" olarak nitelendirilirler. Fakat her nedense, kendi aile baglarini koruyamazlar, evlatlarina sahip olamazlar. Adlari çikinca da "asacagim-kesecegim!" diye nara atmaya baslarlar. Sonuç "kan ve gözyasi".
Cahil ve zevke düskün insan, "ne yapsam da Allah´in hükümlerini yumusatsam" gibisinden birtakim telkinlere kaptirir kendini. Daha küçük yaslarda, kiz ise erkegi-erkek ise kizlari tavlama yöntemleri (!) kesfetmeye baslar. "Gençlikte çapkinlik mübahmis!". Bosuna yirtinmayin Seytan elçileri, sizin ve insanligin durumu ortada!
Oysa bir caydirma yöntemi olan yüz celde, zina edenlere uygulanmis olsa, olumsuzluklar yasanmaz ve herkes namus güvencesi altinda, mutlu bir hayat sürdürür.
ZINANIN CEZASI
Eger esinizi biriyle zina ederken yakalamis iseniz, Allah sizden dört sahid getirmenizi ister. Bunun bilimsel bazi açiklamalari da olabilir.Yada ortada bir iftiranin dönüp-dönmedigi diger insanlar tarafindan da anlasilsin babinda degerlendirilebilir (bkz.24/4). Her iki duruma göre, dört kat daha ince düsünmeli ve çabuk karar vermelisiniz!(bkz.24/6-9 ve 2/226). Eger çikmaza gireceginizi düsünüyorsaniz Kuran´in yöntemi; "güzellikle saliverin!" ama "affederseniz de, Allah affedicidir!". (bkz.2/229 ve 65/2)
Bundan ayri bir de yukarida da degindigimiz gibi, yüz celde ile caydirma yöntemi vardir ki, bu, bildigim kadariyla dünyanin hiçbir ülkesinde uygulanmiyor. Dünyanin asil sahibi Seytan, kendisine sadik ögrenciler yetistirmesini bilmis!. (bkz 24/21)
Yahudi uydurmasi olan "taslama usulü" ise, Kuran´da yer almayan bir uygulamadir. Hem, hiçbir sekilde, insanin öldürülmesini istemeyen Allah, bu hükmü vermis olamaz. Bu olsa olsa, kendisi zina ettigi halde, kendisi disinda kalanlarin bu ise bulasmamasini saglamak amaciyla(!), uydurdugu bir önlem(!) olabilir.
EVLILIK
Kuran der ki; "Bekarlarinizi, erdemli kadin ve erkek hizmetçilerinizi evlendiriniz; eger yoksul iseler, ALLAH onlari kendi lütfundan zengin edecektir. ALLAH Cömerttir, Bilendir.24/32" Eger zinaya karismaktan korkuluyorsa, ebeveynler, çocuklarini biran önce evlendirmelidir. Ayette geçtigi üzere eger yoksul iseler, biraz daha sabretmeleri gerekir ki sabir, müminin bir vasfidir.
Evlilik bir sözlesmedir. Bir bagdir. Ahlaki degerlere sahip çikmak ve bunu korumak için gereklidir. Allah bunu helal, zinayi haram kilmistir.
Öte yandan ebeveynler, daha evlenememis olan çocuklarina, ahlaki egitimi Kuran´daki sekli ile kendileri vermelidirler. Bu egitime özen göstermeleri gereklidir. Yoksa, alinlarina vurulacak namussuzluk damgasi söz konusu. Müminler, iftira atmaz. Bu büyük bir günahtir (bkz.24/23). Fakat bazi cahiller ki onlar, vaktiyle, Hz. Meryem´e dahi iftirada bulundular (bkz.19/27-30), kendileri su an kadinlari sex kölesi olarak kullanmaktadirlar. Bu kisiler evlenseler dahi bu, pek uzun sürmüyor. Çocuk ise, pesimist toplumlarin arasina giriveriyor.
Çocugunuza, açik filmler izlemesini siddetle yasaklarsaniz, ilk eline geçen harçlikla geneleve gider! Kontrolü elinize alin ve siniri asmamasini ögütleyin! Kendisine zinanin yasak oldugunu israrla anlatin, inanmiyorsa da zorlamayin! Allah, ona hakettigi bir yasayis tarzi sunacaktir.
Evlenebileceginiz kisiler hakkinda Kuran, açiklayici bilgiler verir. Mezhepçi ögretilere kurban gitmeyin! (bkz. 4/22-25 ve 24/23) Yabancilarla evlilik durumu ise; "Ey inananlar, inanan göçmen kadinlar size sigindiginda onlari sorgulayin. ALLAH onlarin inançlarini çok iyi bilir. Inançli olduklarini anlarsaniz, onlari kafirlere geri göndermeyin. Ne bunlar o inkarcilara helaldir, ne de onlar bunlara helaldir. Inkarcilarin harcadigi mehirlerini onlara geri verin. Mehirlerini ödediginiz taktirde bunlarla evlenmenizde bir sakinca yoktur. Inkarci kadinlari sorumlulugunuzda tutmayin. Onlara harcadiginiz mehirlerinizi isteyebilirsiniz, onlar da verdikleri mehirlerini isteyebilirler. Bu, ALLAH´in hükmüdür. O, aranizda yargida bulunur. ALLAH Bilendir, Bilgedir. 60/10"
SINIRI ASANLAR
Allah, kendi saltanati altindakilere hep iyiyi-güzeli ögretmektedir. Seytan ise bunun tam tersini telkin eder. Öyle ki insan artik kendi hemcinsleri ile zina etmeye baslar (geçmiste oldugu gibi). Hangi inanisa sahip olursaniz olun, kendi cinslerinizle iliskiye girmeniz affedilemez! Bütün ilahi kitaplarda bu mesaj vardir. Onlarin baslarina neler geldigi de bu kitaplarda kayitlidir. Ayrica bunlarin canli tanik-kanitlari da yeryüzünde-gözlerinizin önünde durmaktadir.
Benim bir teorim var: "Yoksa siz, sizden öncekilerin basina gelenler gibisi sizin de basiniza gelmeden cennete gireceginizi mi saniyorsunuz? ...2/214 " ayeti geregince, geçmiste bu tür ters-sapkin iliskilere girmis kavimlerin hortlayacagini-çogalacagini ve akabinde Allah´in bosuna yaratmadigi volkanik daglarin, hepsinin, ayni anda faliyete geçip "suçlu günahkarlarin basina ates yagdiracagini" tahmin ediyorum.(bkz.51/32-34) Ama bu tezime katilirsiniz yada katilmazsiniz, o, sizin bileceginiz bir is!.

ZINA HAKKINDA SÖYLENEN YANLISLARDAN
  1. Gebeligi önleyici etmenler (evlilik disi ise) zinaya sebep olmaz gibi bir sacma düsünce
  2. Keyfi üç-bes esle evlilik zina sayilmaz
  3. Gençlikte çapkinlik mübahtir demek!
  4. Zina edenler tasla öldürülmelidir
  5. Çocuklarin/gençlerin yaptigi zina sayilmaz
  6. Parasiyla kurulan cinsel iliski mübahtir diyecek kadar alcalmak!
  7. Çiplak vücuda sehvetle bakmak göz zinasi degildir gibi bir yanlis bilgi.
  8. El-ele tutusmak, öpmek vb. zina sayilir.
  9. Nisanli iken iliskiye girmek yasak degildir diye söylenen sözler yanlistir!
Inananlarin arasindan hayasizligin yayginlasmasini arzulayanlar, dünya ve ahirette aci verici bir cezayi hakketmislerdir. ALLAH bilir, siz bilmezsiniz. (24/19)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
maalesef günümüzde inanılmaz derecede artmış durumda hele göz zinasının önüne geçilecek gibi değil ege bölgesindeyim yazın ortalığı tahmin etmek güç olsa gerek. Her ne kadar yaştan dolayı nefis bi dişiyi arzulasada 5 dklik zevk için ahireti tehlikeye atmak cahillikten başka bir şey olmaz

antilove

Profesör
Reaksiyon puanı
11
yazdıklarında son derece haklısın ama ben okulevrası gidip gelirken aklımdan bin türlü geçiyor

regedit1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
teşekürler konu için. Böyle bilgileri böyle sitelerde görmek sevindirici

arkanion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam bilgilendirme için sağolasın hepsine amenna inançta bir problem yok Allah imanımızı muhafaza buyursun daha da kuvvetlendirsin de,

zaman öyle kötü olmuş ki belini bağlasan elinle, elini bağlasan gözünle zinaya götürecek ortamlar var, biz de düştük bu belaya birkaç kez yine öyle bir ortam denk gelse yine yaparım, irademe sahip olamıyorum, alkolün damlasını koymadım ağzıma ama kızlara gelince bi zaaf var, karşı konulamaz bi durum benim bünyeme göre.
evlen dicen evlenecek ne maddi durum var, ne ailevi sebepler buna müsait.
e ben napayım şimdi?
biz Yusuf a.s. değiliz vesselam
hadi bakalım cevabını bekliyorum

Allah'a emanet...

Gfbercan

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hocam bilgilendirme için sağolasın hepsine amenna inançta bir problem yok Allah imanımızı muhafaza buyursun daha da kuvvetlendirsin de,

zaman öyle kötü olmuş ki belini bağlasan elinle, elini bağlasan gözünle zinaya götürecek ortamlar var, biz de düştük bu belaya birkaç kez yine öyle bir ortam denk gelse yine yaparım, irademe sahip olamıyorum, alkolün damlasını koymadım ağzıma ama kızlara gelince bi zaaf var, karşı konulamaz bi durum benim bünyeme göre.
e ben napayım şimdi?

Allah'a emanet...

1. Empati yapın
İsterseniz öncelikle gözlerimizi kapatıp hayal burağına binerek Allah Resulü’nün yaşadığı zamana, Asr-ı Saadet’e doğru yola koyulalım. İşte bakınız orada bir genç duruyor. Adı Cüleybib. Simasından, hal ve tavırlarından bir derdi olduğu anlaşılıyor.
Cüleybib, Resul-i Ekrem’in (a.s.m.) huzuruna çıkıyor ve “Ey Allah’ın Elçisi! Zina etmeme izin ver!” diyor.
Sahabiler onu böyle bir ifadeden dolayı “Sus! Sus!” diye susturmaya çalışıyorlar.
Ama İki Cihan Güneşi, onu “Hele şöyle gel!” diye yanına çağırıyor.
Cüleybib, Efendimizin yanına gelip oturuyor. Peygamber Efendimiz onunla konuşmaya başlıyor:
“Söyle bakalım. Bir başkasının senin annenle zina etmesine razı olur musun?”
“Canım feda olsun, hayır, olmam.”
“Zaten hiç kimse annesiyle zina edilmesine razı olmaz. Peki kızınla zina edilmesini ister misin?”
“Uğrunda öleyim ya Resulallah! Hayır, istemem.”
“Öyleyse hiç kimse kızıyla zina edilmesini istemez. Bir başkasının kız kardeşinle zina etmesini ister misin?”
“Yoluna feda olayım, hayır, istemem.”
“Hiçbir kimse, kız kardeşiyle zina edilmesini istemez. Peki halanla zina edilmesi seni memnun eder mi?”
“Canım feda olsun, hayır, kesinlikle.”
“Halasıyla zina edilmesi hiç kimseyi memnun etmez. Peki birinin teyzenle zina etmesine razı olur musun?”
“Uğrunda öleyim, hayır buna da razı olmam.”
“Teyzesiyle zina edilmesine kimse razı olmaz.”
Evet, bu konuşma ile akıl mantık planında Allah Resulü, Cüleybib’in aklını ikna eder ve onu doyurur. Ardından da elini bu gencin göğsüne koyar ve şöyle dua eder:
“Allah’ım! Onun günahını bağışla, kalbini temizle ve namusunu muhafaza buyur.”
Cüleybib, bu duadan sonra iffet abidesi haline gelmiştir. Gelmiştir, ama daha önceki hayatı bilindiği için kimse ona kız vermemektedir. Allah Resulü, aklını ikna ettiği bu sahabinin daha sonra derdine de derman olur. Bir kız babasına elçi göndererek kızını ister ve o kızla Cüleybib’i evlendirir.
Daha sonraları vuku bulan bir muharebede Cüleybib şehit düşer. Muharebe sonunda Allah Resulü etrafındakilere sorar:
“Hiç eksiğiniz var mı?”
Sahabe-i Kiram, “Yok ya Resulallah, hepimiz tamamız!” derler.
Ama Allah Resulü, “Benim bir eksiğim var” der ve Cüleybib’in başucuna gelir. Başını dizine koyar ve şöyle buyurur:
“Cüleybib benden, ben de Cüleybib’denim.”
Ve Cüleybib bu payeye kavuşarak ötelere uçar. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 5/256-257)
Bu hadisenin bize verdiği mesaj nedir? Kendin için istemediğin bir şeyi başkası için de yapma! Zina yapmak isteyen insan bu düşünceyi hatırından hiç çıkarmamalı. Empati yapmalı.
Çünkü Efendimizin ifadesiyle zina yaptığı insan mutlaka birisinin ya ablası veya abisi, amcası veya yengesi, teyzesi veya dayısı olacaktır. O yüzden insan, bir başkasının kendi eş, çocuk ve akrabalarına aynı gözlerle bakmasından duyacağı rahatsızlığı devamlı surette hatırında tutmalıdır.

Duygularımı kontrol edemiyorum!
İşte size günümüzün günaha teşvik eden ortamından bunalan bir gencin maili. Bu gencin sesine beraberce kulak verelim:
“Ben 20 yaşında üniversite öğrencisiyim. Liseden bu yana kızlara karşı aşırı bir ilgim var. Bu ilgi beni değişik yönlere itiyor. Bazen kendime hâkim olamayıp kötü şeyler yapmaktan korkuyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?”
Bu ifadeler aslında sadece maili gönderen gence ait değil. Bu arkadaşımız kendisi gibi pek çok gencin duygu ve düşüncelerine tercüman olmuş.
Öncelikle şunu söyleyelim. Tüm insanların kendi çaplarına, istidat, akıl, kabiliyet ya da zaaf, istek ve arzularına göre, eğilimleri ve hobileri vardır. Kimileri asker olmak paşa rütbesine erişmek, kimisi şöhret olmak ister.
Her bir erkek de karşı cinsine olan ilgisiyle bilinir. Bu, çeşitli oranlarda olduğu gibi her bireyin bu hissini dışavurumu da değişik şiddet ve şekillerde olur. Önemli olan bu duygularını her erkeğin, en basit bir 3 taş oyununun kurallarına uyulduğu gibi, bunu da normal insan normlarında yaşamasıdır.
Nasıl araba tutkunu bir insanın; bu hevesini karşılamak için hırsızlık yapıp araba çalıp tüm trafik kurallarını hiçe sayarak, sonra da kaza yaparak kendisi ve toplum için anarşiye yol açması büyük bir yanlışsa, hanımlara karşı aşırı ilgisi olan bir erkek de oyunu kurallarına göre oynamak durumundadır. Unutmamalıdır ki; annesi, teyzesi, halası, kız kardeşi ya da yengesi veyahut kız yeğenleri vardır ve onlar da hanımdır. Çizgiler, sınırlar ve dengeler önemlidir.
İşin içine namus, din, ahlak vb. mefhumlar da girince imtihan denklemi birkaç bilinmeyenliye dek uzanır. Belki de insanlar bu ifrat ve tefrit ikilemi içinde insanca orta yolu bulma gayretleri yüzünden yükseklere, meleklerden aldığı ödünç kanatlarla yükseliyorlar, farkında değiller
2. İffetli olun, iffetli yaşayın
3. Nefse düşkünlükten vazgeçin
4. Kitap okuyun, bol bol tefekkür edin
5. Hayalinizi kontrol altına alın
6. Ölümü çokça hatırlayın
7. Evlenin, mümkün değilse oruç tutun
8. Yalnız kalmayın, iyi arkadaşlar edinin
9. Yaşantılarıyla örnek insanların öğütlerini dinleyin, eserlerini okuyun
10. Boş kalmayın, spor yapın
11. Şehevi duyguları tahrik edici ortamlardan uzak durun
Zinadan Korunmanın Yolları İSLAMİ CHAT DİNİ SOHBET İSLAMİ CHAT SİTESİ

geceyürüyen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok güzle bir yazı olmuş. Allah razı olsun. Günümüz dünyasında bunlar sıkça rastlanan şeyler. Allah kötü yola sapanları ıslah etsin inşallah.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlarıma zinanın ne kadar günah olduğunu,bu yüzden cehenneme gidebiliceklerini söylediğimde bnmle alay ediyorlar ama Allah büyük ahiret gününde görücez hepsini.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174

e ben napayım şimdi?

Allah'a emanet...

" - Bize Ya'lâ haber verip (dedi ki), bize el-Ameş, Umâre'den, (O da) Abdurrahman b. Yezid'den (naklen) rivayet etti ki, O şöyle dedi: Abdullah şöyle demişti: Biz, Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ile beraber olan, hiçbir şeyleri bulunmayan gençlerdik. Bu sebeple (birgün) O şöyle buyurmuştu: "Ey genç topluluğu! Sizden kim evlenmeye güç yetirirse, evlensin. Çünkü bu gözü (haramdan) daha iyi sakındırıcı, namusu daha iyi koruyucudur. Kim de güç yetiremezse, o oruç tutmalıdır. Zira oruç onun için şehvet kırıcıdır!"-"

SÜNEN-İ DARİMİ Nikah bölümü Bölüm 2 Hadis no 2171

Cenab-ı Hakk'ın ikazına kulak verelim:

"Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur." (1) Cenab-ı Hak "Zinaya yaklaşmayın!.." diyor. “Zina yapmayın!” demiyor, “Yaklaşmayın!” diyor. Onun için İslam alimleri zinaya vesile olabilecek, davetçilik mânâsına gelebilecek, tahrik ve teşvikçi görüntüleri yasaklayan din, müstehcene bakılmasını da caiz görmüyorlar. Çünkü asıl mesele yaklaşmamaktadır. Yaklaşmazsanız kurtulmanız kolay olur. Yaklaştıktan sonraki gelişmelere dayanmanız zorlaşır, ateşe yaklaşanın içine düşmesi gibi bir sonuç çıkabilir.
Cenab-ı Hak bakma konusunda diğer bir ikazında şöyle buyuruyor:
"Mü’min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar.... Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, " (2)
Sofiyeden Şiblî (k.s.)'ye:

"Ne demektir? diye sormuşlar, demiş ki:
"Baş gözlerini haramlardan, kalp gözlerini Allah'tan gayri şeylerden çeksinler." (3)
Gözler müstehcene nazar etmekten sakınılmalı ki hayaller tertemiz olsun, zihinler kirlenmekten korunsun. Sadece kafa gözlerini kapamakla, sakınmakla kalınmamalı, haramlar hayallere dahi alınmamalı, hayaller bile korunmalı diyor büyükler. 1) İsra, 32 2) Nur, 30,31 3) Elmalı Tefsiri, Nur, 30

Evet, maalesef durumumuz seninde dediğin gibi vahim. Ama yukarıda ki ayette de sabit olduğu üzere "yaklaşmamak" en güzeli. Nefsi korumak için uzak durmak, terbiye için oruç tutmak ve Şehvet kırıcı gıdalarla beslenmek yapman gereken ilk şeyler. Tabii ki öncelikle Allah (c.c.)'dan aman dileyerek tövbe ve istiğfarda bulunup hakkında hayır dilemen gerek. Sen niyetini halis tutarsan, Rabb'in seni koruyup gözetecektir. Kendini ve nefsini O'na emanet et.

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
konu güzel. gündeme getirdiğine sevindim açıkçası

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
14-15 yaşında ergenliğe giren ama 23-24 yaşına kadar evlenmeyen (Günümüz toplumu için bu bile erken yaştır. Malum üniversite, askerlik, iş güç bulma derken...) evlenemediği için dine uygun olarak yaşamaya çalışmak adına mastürbasyon yapamayan, cinsel ilişkiye giremeyen adam o kadar hormonu biriktirince mümin değil sapık olur! Kulaklarından hormon sızar valla... Kimse de bu irade olduğunu da sanmıyorum. kimse kimseyi kandırmasın!

Heyban

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anlamadığım bişey var. Şimdi ben kız arkadaşımın elini tuttuğumda ya da onunla öpüştüğümüzde zina mı sayılıyor dinen ?

cambaz_4387

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şu zamanda yaklaşmamak gerçekten zor. Tavsiyeler de güzel.

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ülkemizde o kadar çok barzo varki kız arkadaşınla el ele tutuşurken senin kız arkadaşına bakıyorlar.. kaşlarını gözlerini açmak için can atıyorum ama kızın yanındada bunu yapamıyorsun.. işte bu adamlara sorsan bu saydığın bütün maddeleri doğru bulan tiplerdir aslında.. böylelerinden korkacaksın. anlayana.

XLone

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu konularda bilgi vermek isteyen arkadaşlar öncelikle bilgi verme amacınızı belirleyin daha sonra da açmış olduğunuz konunun içeriğini iyi bilin ve yararlandığınız kaynakları mutlaka belirtin.

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Zina gerçekten günümüzde cok acı bir hal almış..Ve gelecekte de durum pek parlak deil.Orda Yazılan empati kısmı gerçekten önemli.Rabbim bizi ve eşlerimizi temiz insanlardan eylesin..

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
14-15 yaşında ergenliğe giren ama 23-24 yaşına kadar evlenmeyen (Günümüz toplumu için bu bile erken yaştır. Malum üniversite, askerlik, iş güç bulma derken...) evlenemediği için dine uygun olarak yaşamaya çalışmak adına mastürbasyon yapamayan, cinsel ilişkiye giremeyen adam o kadar hormonu biriktirince mümin değil sapık olur! Kulaklarından hormon sızar valla... Kimse de bu irade olduğunu da sanmıyorum. kimse kimseyi kandırmasın!

Sevgili Arkadaşım,

İfade ettiğin gibi 14-15 hatta şimdilerde bir kaç yaş daha erken ergenlik dönemi içine giren gencin evlenene kadar kendini zinaya karşı koruması neredeyse imkansızdır.

Bir de gencin içinde bulunduğu ortam münasebetiyle sürekli 'uyarıcı'lara maruz kaldığı, ve bu yasak eylemi gerçekleştirmek için önüne bir çok imkanlar sunulduğu göz önüne alınırsa bütün bütün imkansız olduğu dahi düşünülebilir.

Peygamber Efendimiz "Allah'ım, bir göz açıp kapayıncaya kadar bile beni nefsimle başbaşa bırakma!" diye dua edermiş.

Yine Büyük Klavuzumuz Kur'an-ı Kerim Yusuf Suresi 24'te bildiriyor: "Yemin olsun, kadın onu arzulamıştı. Eğer Rabbinin gerçeğe dikkat çeken delilini görmeseydi, o da onu arzulamıştı. Biz böylece ondan, kötülüğü ve fuhşu uzak tutuyorduk. Çünkü o, bizim samimi/seçkin kullarımızdandı."

Bir açıdan bakınca, Efendimiz'in duası ve Yusuf Peygamber'in zinadan kendini kurtarabilmesi için Allah'ın açık yardımını almış olması, yoksa bu kötü işe düşebileceği bilgisi hepimizin benzer bir günaha düşme konusunda sınırda olduğumuz gösterir.
Yani burada Respector'un dediği gibi "Kimse de bu irade olduğunu da sanmıyorum. kimse kimseyi kandırmasın!"

Peki o zaman ne yapmalı, nasılsa bizde bundan uzak duracak irade mevcut değil boşu boşuna uğraşmayalım mı demeli?

Yusuf Suresi'ne dikkat edecek olursak "Biz böylece ondan kötülüğü ve fuhşu uzak tutuyorduk" diyor. Yani insanı zinadan koruyanın kendi iradesi değil Allah'ın yardımıdır diyor açıkça.

Yine İsra suresi 32'de: "Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur." buyruluyor.

Bu ayet çok dikkat çekicidir bence. "Zina etmeyin" demiyor, "Zinaya yaklaşmayın." diyor. Arada çok anlamlı bir fark var. Yani nefsi harekete geçirecek, zinaya yol açacak bütün eylemlerden men ediyor ayet. Cinsel yönden uyarıcı görüntüler, konuşmalar, yazılar, kız-erkek arkadaşlığında ölçülerin dışına çıkılması, el ele tutuşma, öpüşme, bir arada yalnız kalma vb... Bunların hepsi insanı zina etmeye yaklaştıran etkenlerdir. Allah, siz bunlara yaklaşmayın ve benden yardım isteyin ki ben de sizi o çirkin işten koruyayım diyor.

Sen bunların hiç birinden sakınmaz, sonra da o büyük günaha girersen iredem zayıf, ne yapayım diyemezsin.

Bu noktada hormonlar konusuna da değinmekte fayda var. Respector yine haklı sayılabilecek bir ifadede bulunmuş. Fakat bir yere kadar. Çünkü insanı hormonlar değil aklı yönetir. Ergenlik, çocukluktan çıkılıp akıl baliğ olma çağıdır. İnsana cinsel istekler verilmeye başlandığı yaşlarda akıl da onlarla baş edecek olgunluğa ulaşmıştır.

Vücud, hormonları ihtiyaca göre salgılar. Eğer aklın ve içinde bulunduğun şartlar hormonlar üzerinde uyarıcı bir etki oluşturmuyorsa salgılanıp kulaklardan fışkırması gibi bir durum asla olmaz, korkma. Bunun için de "zina etmeyin" değil "zinaya yaklaşmayın" denmiş zaten.

(Doğrusunu Allah bilir.)

ferdi35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ülkemizde o kadar çok barzo varki kız arkadaşınla el ele tutuşurken senin kız arkadaşına bakıyorlar.. kaşlarını gözlerini açmak için can atıyorum ama kızın yanındada bunu yapamıyorsun.. işte bu adamlara sorsan bu saydığın bütün maddeleri doğru bulan tiplerdir aslında.. böylelerinden korkacaksın. anlayana.

Günah ve ayıbı karıştırmayalım lütfen.Bu gibi Tipler deiğiniz adamlar önceliği günaha değil ayıba vermişlerdir.Yani toplum ne der kaygısı...
komşu ne der ile Allaha hesabını nasıl veririm arasında dağlar kadar fark var... Onun için toplumdan korkan ile Allah korkanı bir tutmayın.analayana...

candzh

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allah Razı olsun çok güzel olmuş herkes okumalı bu yazıları işimiz gerçekten çok zor Allah Sabır versin cümlemize.

vacip42

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Allah razı olsun bilgilendirme için

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Valla ellerine sağlık çok güzel yazı yazmışsın.Hepside çok doğru ya merak ettiğim şu evlenmeden zina yaptın eğer zina yaptığın kişiyle evlenirsen günahın affediliyor mu?Öyle birşey yapmayacam ama:)Aklıma takıldı.

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
ExCeLLeNT,

Bahsettiğin biçimde otomatik affedilme mekanizması mevcut değil. Zina işleyen kişilerin evlenmesinden daha ziyade yaptıklarından dolayı pişmanlık duyarak içten tövbe etmeleri, bir daha bu günahı işlemeyeceklerine dair samimiyetle niyette bulunmaları, kuruyan kalplerini göz yaşlarıyla yeşertmeleri gerekir. İşledikleri günaha karşılık nafile ibadetlerde bulunmaları, Allah'ın rızasını kazanmak için oruç tutup, vakit namazları ile birlikte tövbe namazları kılmaları, sadaka vermeleri affedilmeleri için vesile olur inşaallah. Nikah, Allah rızası gözetilerek, şartları emirlere uygun bir biçimde gerçekleşiyorsa nafile ibadet hükmünde olacağı için o da affedilme sebeplerinden bir olur inşaallah. Bu durumdaki bütün kardeşlerimizi Allah affetsin, rezil edici azabından muhafaza eylesin.Amin.

JuGoLaTe

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Peki nedir bunun günahi ?
Dönüsü nasil olur ?
Ne yapilmasi gerekir o günahtan temizlenmek icin?

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
kardeşimizdenAllah[cc]razı olsun
bize en büyük tehlikeyi hatırlattı
zaman geldi o çamurun içine değişik şekillerde düştük
müslüman korku ve ümit içinde olmalıdır
tu bu ilallahu tevbeten nasuha ayeticelilesi mucibince rabbimizden tevbe ve avf niyaz ederiz
o bizi avf ve nağfiret etmezse biz kaybedenlerden oluruz
bu faydalı konuya karınca kararınca birşeyler ekleyelim dedik
gazali kalblerin keşfi dedik
ZİNA
Yüce Allah (C.C.) söyle buyurur:

"Kurtulusa eren müminler, edep yerlerini (fuhustan ve diger haramlardan) korurlar."
(Mü'minûn Sûresi. 5)

Yine ulu Allah (C.C.) buyuruyor:

"Fuhsun açigina da, gizlisine de yanasmayiniz." (En'âm Süresi. 151)

Burada «açik fuhus» zina, «gizli - sakli; fuhus» deyimi ile de öpüsme, elleme ve bakisma kasdediliyor olmalidir.

Nitekim Peygamber'imiz (S.A.S.)

«— Eller de, ayaklar da, gözler de zina islerler.»

Nitekim ulu Allah (C.C), söyle buyuruyor:

"Mü'min erkeklere de ki; gözlerini (haramdan) saklasinlar ve irzrini korusunlar, bu kendileri hesabina en temiz yoldur. Hiç süphesiz, Allah yaptiklarini iç yüzü iie bilendir.

Mü'min kadinlara da de ki, (onlar da) gözlerini (haramdan) sakinsinlar irzlarini korusunlar. Kendiliginden belirenin disinda ziynetlerini açiga vurmasinlar. Baslarini gögüslerini kapayacak sekilde örtsünler. Güzelliklerini kocalarindan, babalarindan, kayin babalarindan, ogullarindan veya kocalarinin ogullarindan, erkek kardeslerinden, kardeslerinin ogullarindan, kiz kardeslerinin ogullarindan, yengelerinin ogullarindan, cariyelerinden, erkeklikten kesilmis hizmetçilerden, kadinlarin edeb yerlerinin herüz farkinda olmayan küçük çocuklardan baskasina göstermesinler. Sakli güzelliklerini ortaya çikaracak sekilde sesli adimlar atarak yürümesinler.

Ey mü'minter hepiniz Allah'a tevbe ediniz ki, kurtulusa eresiniz." (Nûr Sûresi. 30-31)

Görülüyor ki ulu Allah (C.C.) gerek erkeklere ve gerekse kadinlara harama bakmakdan sakinmayi ve irzi, haramdan korumayi emretmistir. Ulu Allah (C.C.) çesitli âyetler ile zinayi haram kilmistir.

Yüce Allah (C.C.) söyle buyuruyor:

"Onu (zinayi) isleyen agir azaba çarpilir." (Furkan Sûresi. 68)

Peygamber´imiz (S.A.S.) söyle buyuruyor:

"Aman zinadan sakininiz, çünki onun, üçü dünyâda ve üçü Âhirette olmak üzere alti âfeti vardir. Dünyadakiler sunlardir:

1 — Geçim darligina yol açar,

2 — Ömrü kisaltir,

3 — Sahibini kara yüzlü eder,

Âhîrettekiler de sunlardir:

1 — Allâh-i Teâlâ'nin gazabina sebep olur,

2 — Agir hesaplasmaya gerekçe olur,

3 — Cehenneme girmeye yol açar."

Rivayete göre Hz. Mûsâ (A.S.) Allah (C.C)'a:

"Yâ Rabbi! Zina edene ne ceza verirsin?" diye sorar.

Allah Teâlâ: «Yâ Mûsâ, ona yüce bir dagin üzerine atilsa dagi küle çevirebilecek olan atesten bir zirh giydiririm» diye buyurur.

Yine bildirildigine göre, kötü yola düsmüs olan bir kadin seytan katinda bin tane günahkâr erkekten deha sevimlidir.

«Mesabih» adli esere göre Peygamber´imiz (S.A.S.) söyle buyuruyor:

"Kul zina islerken imâni kalbinden çikarak gölge gibi basinin üzerinde asili kalir, ancak zina isi bitince kulun imâni yine geri dörer."

Kitabil iknâda rivayet olunduguna göre Peygamber´imiz (S.A.S.) söyle buyuruyor:

"Allah (C.C) katinda bir erkemin nikâhlisi olmayan bir kadinin rahmine akittigi bir damla meniden daha büyük günah yoktur."

Erkek erkege yapilan cinsî münâsebet ise, zinadan da daha egir bir günahtir. Nitekim Enes Bin Mâlik'den rivayet olunan bir hadisde Peygamber'imiz (S.A.S.) buyuruyor ki:

"Erkek - erkege cinsî münâsebette bulunan kimse Cennetin kokusunu bile duyamaz, oysa ki, Cennetin kokusu bes yüz senelik uzakliktan duyulabilir."

Hikâye ederler ki Abdullah Ibni Ömer (R.A.) bir gün evinin kapisi önünde oturuyorken parlak yüzlü ve yckisikii bir delikanli görür, hemen içeri kaçip kapiy: üzerine kitler, bir müddet sonra disardakilere «O fitne geçip gitti mi?» diye sorar, ona «gitti» diye cevap verirler, bunun üzerine disari cikar.

Orada bulunanlar ona «Sana ne oldu, yoksa bu husûsda Peygamber' (S.A.V)imizden bir sey mi duydun?» diye sorarlar. O da «Evet, duydum. Böylelerine bakmak, onlar ile konusmak ve yine onlar ile birarada oturmak haramdir» diye cevap verir.

Kadi imam {ranimehuilah} buyurur ki, «Bir seyhin söyle dedigini duymustum: «Hor kadinin yaninda bir, her parlak oglanin yaninda ise on sekiz tane seytan vardir.»

Yine söylendigine göre, bir parlak oglani sehvetle öpen kimseyi, Allah Teâlâ, bes yüz senelik cehennem azabina çarptirir.

Evli bir kadini sehvet ile öpen kimse, yetmis bakire ile zina etmis gibidir.

Bir bakire ile zina eden kimse de yetmis bin dul ile zina etmis gibidir.

Kelbî, «Revnak-üt Tefsir» adli eserde der ki: «ilk erkek erkege cinsî münâsebeti Lût kavmine ögreten Iblis idi, on'ara parlak yüzlü bir oglan kiliginda görünerek erkekleri kendisi ile cinsî münâsebette bulunmaya çagirdi. Bu kiskirtma üzerine bazi erkekler onun üzerinden geçti. Böylece erkek erkege cinsî münâsebet, aralannda pis bir aliskanlik haline geldi, her yabanci erkek ile ayni isi yapmaya koyuldular.

Bunun üzerine ulu Allah (C.C.) onlari bu çirkin aliskanliktan vazgeçmeye ve putlara tapmaktan cayarak Allah (C.C.)'a ibadet etmeye davet etmek üzere onlara Hz. Lût'u (A.S.) peygamber olarak gönderdi.

Hz. Lût onlari, bu isten menetti. Kendilerini Allah (C.C.)'a ibadete çagirdi. Yaptiklari kötü ise israrla devam ettikleri takdirde baslarina Allah (C.C.)'dan azab inecegini bildirdi ise de bunlar duyduklari sözleri hafife alarak ona: «Eger dogru söylüyorsan, bize Allah (C.C.)'in azabini getir» dediler.

Baska bir care kalmadigini gören Hz. Lût Allah (C.C.)'a dua ederek kendisini bu sapiklara karsi mahcup etmemesini diledi ve Allah (C.C.)'a «Ey Rabbim, bu bozguncular karsisinda beni muzaffer kil» diye yalvardi.
Bunun üzerine ulu Allah (C.C.) göge, o sopiklarin üzerine tas yagdirmasini emretti, her tasin üzerinde kimin üzerine düsecegi yâzîli idi, iste Âyet-i Kerimede yagan taslardan bahsedilirken «Rabb'inin katinda nisanli» deyiminin kullanilmasi, bu gerçegin delilidir. Yani taslarin her biri üzerinde Allah (C.C.)'in ezel hükmünde birer damga, birer nisan vardi.

Söylendigine göre Hz. Lût'ün (A.S.) kavminden olan bir tüccar, o sirada Mekke'de, Harem-i Serif'de alim - satim ile ugrasiyordu. Bu sirada gökten inen bir tas tam ona Harem-i Serifte çarpmak üzere iken araya giren melekler tasa «Geldigin yere dön. adam su anda Allah (C.C.)'in himayesinde bulunuyor» dediler. Bunun üzerine geri cikan tas, Harem-i Serifin disinda kirk gün yerle gök arasindaki boslukta asili kaldi ve edam alis - verisini bitirip Harem'den çikar cikmaz üzerine düsüp onu yok etti.

Hz.Lût (A.S) kavminin âfete ugramak üzere oldugunu ögrenince karisi ile kendisine inanan kimseleri toplayarak sehirden cikmaya koyuldu, ardindan gelenlere arkaya dönüp bakmamalarini tenbih etti. Bundan yalniz kansi müstesna idi. Bu kadin sehrin âfete ugrayacagini duyunca «vah kavmim» diye dönüp geriye bakti, bu sirada basina inen bir tas onu cansiz yere serdi.

Mücâhid (rahimehullah) der ki; «O gün sebahleyin Cebrail (A.S.) bu sapiklarin beldesine indi, beldenin yerle irtibatini keserek araya kanadini soktu, kanadi üzerinde beldeyi ve üzerinde yasayanlari havalandirdi, gök yüzüne kaldirarak öyne ki gök halki beldedeki horozlarin ötüsünü ve köpek havlamalarini duyabildiler. Sonra da bu beldeyi alt üst ederek yere birakti, ilk düsen evlerin damlari oldu, arkasindan her sey yerle bir oldu.

Onlarin basina gelen hic bir kavmin basina gelmemistir. Allah (C.C.) önce onlarin gözlerini kör etti, sonra da yurtlarini alt üst etti. Burada en büyügü Sodom olmak üzere bes sehir vardi. Kur'an-i Kerim'in «Berae» sûresinde bahis mevzuu edilen mütefikât âfete ugramis yerler bunlardir. Buralarda o zaman dört milyon insanin yasadigi söylenir.

http://www.tahavi.com/imam_gazali_kalplerin_kesfi/zina.html

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
hepsinin zinası ayrı ama herhalde en çok bizi uğraştıracak gözlerimizin zinasıdır
bir erkeğin veya hanımın mahremi dediğimiz üzerine nikah düşmeyen yakınları vardır bunların harici temas yasaklanmıştır velevki el teması olsun
Ayetlerinde zina yapmayın diye bir ayet yoktur
zinaya yaklaşmayın vardır
yani yapılmadan önlemedir
genç kardeşlerimize bir ağabey uyarısıdır
islamın bazı kuralları ağır gelebilir bazıları günümüzde düşüncelerinize ters veya uzak hatta anlamsızda gelebilir
bizim mantığımızla zaten islamı tam anlamıyla çözebilmemiz imkansızdır bizler ancak beynimizin müsade edileniyle düşünebişlirizki bu en zeki insanda dahi % 20 seviyesine ulaşmamıştır
uygulayamasanız dahi olmaz olurmu şöyle olsa gibi tereddüt reddetme inkar etme kelimeleri kullanmayın
haşa zina yapsanız el göz veya daha ağırı en büyük günahlardan olsa dahi tevbe olanağı vardır ama kullanacağınız kelimelerde bu yoktur
eğer ayet le sabit bir konuyu reddederseniz kur'anı reddetmiş olursunuzki dönüşü olmaz
en güzeli hayırlısı yaklaşmamak
yaptıysak Allah[cc]a sığınıp tevbe etmektir
O,çokça bağışlayan avf ve mağfiret edendir

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Eger zinaya karismaktan korkuluyorsa, ebeveynler, çocuklarini biran önce evlendirmelidir.

Bu ifade biraz fazla saçma ve yanlış evliliklere özendirici değil mi?

Zinaya karışılmasından korkuluyorsa bir çocuğun, o çocuğa ahlâk dersi vermek evlilikten daha güzel ve öncelikli bir çözüm olmalıdır bence. Şahsen buradaki çocuk ifadesi açıklığa kavuşturulmamış. Ne yani? Adamın biri 13 yaşındaki kızını "Gözü onun bunun kasıklarındaydı. Zinaya karışır diye korktum." diyerek evlendirme hakkını kendisinde bu kadar kolay bulabilecek mi?

Bazen İslamiyet adı altında geçen ifadeleri hiç anlayamıyorum.

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
Bu ifade biraz fazla saçma ve yanlış evliliklere özendirici değil mi?

Zinaya karışılmasından korkuluyorsa bir çocuğun, o çocuğa ahlâk dersi vermek evlilikten daha güzel ve öncelikli bir çözüm olmalıdır bence. Şahsen buradaki çocuk ifadesi açıklığa kavuşturulmamış. Ne yani? Adamın biri 13 yaşındaki kızını "Gözü onun bunun kasıklarındaydı. Zinaya karışır diye korktum." diyerek evlendirme hakkını kendisinde bu kadar kolay bulabilecek mi?

Bazen İslamiyet adı altında geçen ifadeleri hiç anlayamıyorum.

genç kardeşlerimize bir ağabey uyarısıdır
islamın bazı kuralları ağır gelebilir bazıları günümüzde düşüncelerinize ters veya uzak hatta anlamsızda gelebilir
bizim mantığımızla zaten islamı tam anlamıyla çözebilmemiz imkansızdır bizler ancak beynimizin müsade edileniyle düşünebişlirizki bu en zeki insanda dahi % 20 seviyesine ulaşmamıştır
uygulayamasanız dahi olmaz olurmu şöyle olsa gibi tereddüt reddetme inkar etme kelimeleri kullanmayın
haşa zina yapsanız el göz veya daha ağırı en büyük günahlardan olsa dahi tevbe olanağı vardır ama kullanacağınız kelimelerde bu yoktur
eğer ayet le sabit bir konuyu reddederseniz kur'anı reddetmiş olursunuzki dönüşü olmaz
en güzeli hayırlısı yaklaşmamak
yaptıysak Allah[cc]a sığınıp tevbe etmektir
O,çokça bağışlayan avf ve mağfiret edendir
quasimodo

bir üstte cevabını vermişiz
düz mantıkla islamı anlamanın imkanı yoktur
sadece kısaca besmele dediğimiz bismillahirrahmanirrahim kelimesini anlatabilmenin ilmen imkanı yok
ilimlerin kapısı Hz.Ali[keremallahüvecceh]40 deve yükü kitap yazardım buyuruyor
hadisi şerif dünya denizleri mürekkep ağaçları kalem olsa derken Kur'an 7 daha ekle buyuruyor
hükümler verilmiştir
imamırabbaniden [ksa]sonra müctehid imam gelmediği için bizlerin bu konuda arttıracak eksiltecek bir durumumuz yok denilene uyarız uyamadığımız için de Rabbimizden avf ve mağfiret Efendimiz[sav]dende biiznillah şefaat bekleriz
bu konuları hafife almayalım kurduğumuz cümlelere dikkat edelim

bunu günümüze uyarladığında
1-18 inden önce bir kızın evlenmesini mahzurlu görürüm vucut olarak gelişmemiştir yapacağı doğum veya göreceği tıbbi mudahaleler cinayet gibidir
ama bu gelişmişlik yöresel farklılıklar gösterir ülkemizde 15 yaşında bir kız çocuğu genelde cılız ufacıkken avrupa ülkelerinde 20 yaşında bizden uzun boylu gözüküyor

yöresel olarak dediğin din uğruna değil para için yapılıyor bu konuda islam ancak bize rahat huzur ve güvenlik getirir taşıyamayacağımız yük getirmez
2-islami hiçbir hükme saçma diyemezsin ama anlayamadım açıklayabilirmisiniz dersin bu daha şık olur ilim nasib işidir iman zaten hükümlere kayıtsız şartsız tereddütsüz inanmandır gerisi imanını zedeler itikadını bozar
sadece şu kadarını söyleyeyim yaradılmış 18.000 alemden sadece gözümüzün görüp duyularımızın algıladığı 1 alemi görüyoruz
şu an için değişik ışık ve ses algılamalarında farkedilebilecek onlarca alem ver ya ulaşamadıklarımız....
inşaAllah bir gün seyr-i sülüğünü tamamlarsın[bizede sen dua et]işte o alemlere o zaman ulaşabilirsin

netice itibarıyla itiraz etmeyin inandım kabul ettim deyin yapamadıklarınızdanda Allah[cc]a sığınınız sizin için en hayırlı olanıda budur
selam ve dua ile