- Reaksiyon puanı
- 3,781
Halil Konakçı
Bunu yazan ateistmi hristiyanmı? Çok şükür imanım sağlam temeller üzerine kurulu.Biraz konuyu hareketlendirmek isterim ?
Çok mümin adamsın biliyorum Bu yazılanlar seni yoldan çıkaramaz zaten dizi tadında hikaye.
Ayet felan yok korkma?
![]()
Şeytanın Hikayesi - Gerçekler kitabı.
Selam arkadaşlar. Din bölümü tüm dinlere ait olduğundan Size hikaye tadında bir başka kitap sunarım. Bana Neyiyse ispatlamaya çalışmayın cevap alamazsınız benden. Beni kışkırtmaya çalışanlara sözüm, "Dinini bu konu altında öğreteceğine git kendi konunu aç zaten hikaye gibi yazıyorum bunu"...forum.shiftdelete.net
Bilmem ama biraz sert dille yazılmıştı. Hafifletip düzenledim öyle ekledim buraya.Bunu yazan ateistmi hristiyanmı? Çok şükür imanım sağlam temeller üzerine kurulu.![]()
Faydalı bir şey ekleseydin keşke.Bilmem ama biraz sert dille yazılmıştı. Hafifletip düzenledim öyle ekledim buraya.
Edit - Yani foruma eklemiştim zamanında.
Buda bir bakış açısı. Sadece hikaye beeFaydalı bir şey ekleseydin keşke.
Hepsini okuyup kendimi yoramam baştan ortadan sondan biraz okudum.Buda bir bakış açısı. Sadece hikaye bee
Okumaya mı korktun? ?
Cennetin nasıl bir yer olduğunu anlattığı yeri okudun mu?Hepsini okuyup kendimi yoramam baştan ortadan sondan biraz okudum.
Bu yazı şeytanca yazılmış. Başlıkta ''şeytanın hikayesi'' zaten.Cennetin nasıl bir yer olduğunu anlattığı yeri okudun mu?
Edit - Adefersin ama her kitapı öyle okuduğunu düşünüyorum.
Ee tabi. Müslüman adamsın son noktasına kadar okuyup değerlendirmeliydin. Yalnışlar bulmalıydın yazılanlarda.Bu yazı şeytanca yazılmış. Başlıkta ''şeytanın hikayesi'' zaten.![]()
Ne diye uğraşayım o yazıyla? gerek duymuyorum.Ee tabi. Müslüman adamsın son noktasına kadar okuyup değerlendirmeliydin. Yalnışlar bulmalıydın yazılanlarda.
Zaten baya bir çakışan sözler var onları seçip göstermeliydin![]()
Peki o zaman Cennete gidesin zamanı gelince.Ne diye uğraşayım o yazıyla? gerek duymuyorum.
Cennette uyumak yok, ölmek yok, hasta olmak yok, üzülmek yok, dilediğin anında oluyor. Cennet sonsuza kadar mutlu olacağımız bir yer.Peki o zaman Cennete gidesin zamanı gelince.
Ama senin için cennet cehennemin ta kendisi olabilir. Çünkü orası bir dinlenme yeri değildir.
Emin misin?Cennette uyumak yok, ölmek yok, hasta olmak yok, üzülmek yok, dilediğin anında oluyor. Cennet sonsuza kadar mutlu olacağımız bir yer.
Zaur senin imansız olman hakikati değiştirmiyor. Allah imanlıların imanını arttırıyor. Siz inkarcılar ise daha kötüye gidiyorsunuz.Emin misin?
Bunu şeye benzetebilirsin. Seçimlerde başkan adayları, yok ben seçilince böyle yapıcam yok böyle yapıcam. Eeee seçildikten sonra devleti süründürüyor. ?
Fakiri kandırmak kolay kardeşim![]()
O sevdiğin cennete kavuşman dileğiyle sana hayırlı geceler.Zaur senin imansız olman hakikati değiştirmiyor. Allah imanlıların imanını arttırıyor. Siz inkarcılar ise daha kötüye gidiyorsunuz.
Sağol inşallah hiç ateş değmeden girebilirim.O sevdiğin cennete kavuşman dileğiyle sana hayırlı geceler.
Mantık yürütmeni bekliyordum ama olmadı konuyu değiştin.
En temel insani özelliklerimiz yok, robotlaştırılıyoruz diye yorumladım.Cennette uyumak yok, ölmek yok, hasta olmak yok, üzülmek yok, dilediğin anında oluyor.
Mantıklı düşünen dinden mi çıkıyor?Sağol inşallah hiç ateş değmeden girebilirim.
Neyin mantığı dindenmi çıkartacaktın beni?
Sizden böyle düşünce çıkar.En temel insani özelliklerimiz yok, robotlaştırılıyoruz diye yorumladım.
Mantıklı düşünen dinden mi çıkıyor?![]()
Ne robotu kardeşim. Hepimiz uzaylıyız ?En temel insani özelliklerimiz yok, robotlaştırılıyoruz diye yorumladım.
He söylersin söylersin. El hareketi yapmayıda unutma sakın ?Sizden böyle düşünce çıkar.
Sizi ahirette görmek isterdim. Ne oldu laan noldu? derdim.![]()
He söylersin söylersin. El hareketi yapmayıda unutma sakın
Açıkçası ben yalan olduğu bariz şeylere kör kütük inanıp cennete gitmek yerine Orta Doğu'dan çıkmış tonla dinin arasından rastgele bir tanesini reddedip cehenneme gitmeyi yeğlerim.![]()
![]()
![]()
Aklınız var kullanmıyorsunuz sonsuz cehenneme gidiyorsunuz.
![]()
Cahillik işte böyle bir şey cehenneme gitmeyi yeğler.Açıkçası ben yalan olduğu bariz şeylere kör kütük inanıp cennete gitmek yerine Orta Doğu'dan çıkmış tonla dinin arasından rastgele bir tanesini reddedip cehenneme gitmeyi yeğlerim.
Eğer beni "hay şu dilimi..." diye düşünecek veya diyecek kadar rahat bıraktılarsa, cehennemde değilimdir muhtemelen. Bahsettiğiniz cehennem azabı, rastgele bir insanın beni dövmesinden daha mı yumuşak yoksa? Zira, dayak yerken, dayak yememin sebebinden çok nasıl kurtulabileceğim hakkında düşünürüm ben.Cahillik işte böyle bir şey cehenneme gitmeyi yeğler.Ateşe attıklarında melekler vurduğunda hay şu dilimi... dersin.
![]()
Sadece paylaşıyorum hadi tartışalım demiyorum. İsterlerse izlerler isterlerse hiç konuya girmezler.böyle konular açmayın bence mutlu mesut geçinip gidiyoz bırakın neye inaniyolarsa inansınlar inanmıyolarsa inanmasın
İnançlı birinin kuşkucu birine oranla daha mutlu olduğunu söylemek, sarhoş birinin ayık birinden daha mutlu olduğunu söylemekten daha dolaysız bir söylemdir.Cahillik işte böyle bir şey cehenneme gitmeyi yeğler.Ateşe attıklarında melekler vurduğunda hay şu dilimi... dersin.
![]()