İngilizce seviyem biraz düşük olduğundan korkuyorum, nekadar sürede öğrenirimİkisini de kullanmanızı öneririm. İlk önce dijital olarak eğitim alıp sonra kitap üzerinden pekiştirebilirsiniz. BTK Akademi'de ücretsiz kurslar mevcut ve Udemy üzerinden de eğitimler satın alabilirsiniz.
Haklısın ama evde öğrenmeye çalışmak istiyorumen güzel öğrenme biçimi okul veya kurs ortamı ama kurslar pahalıdır![]()
Onu öğrenmeden geçemezmiyim direkİlk önce programlama dilinin girişini yani algoritma öğrenmen gerekebilir.
Temel atardın.Onu öğrenmeden geçemezmiyim direk
Sence ne kadar zamanda öğrenirim algoritma ve C# yiTemel atardın.
Kısa zamanda öğrenebilirsin. Ben Java'yı hemen anladım ve bilgim yoktu o kadar.Sence ne kadar zamanda öğrenirim algoritma ve C# yi
Algoritmayı öğrenmeden geçsem sorun çıkarırmı bana ilerideKısa zamanda öğrenebilirsin. Ben Java'yı hemen anladım ve bilgim yoktu o kadar.
Eğer operatör, mantık, döngü, karşılaştırma, koşul gibi kavramları biliyorsan ve bir uygulama tasarlarken izlenecek adımları biliyorsan geç direkt.Algoritmayı öğrenmeden geçsem sorun çıkarırmı bana ileride
Sıfırdan başlicam hiçbişe bilmiyorum desen yalan olmazEğer operatör, mantık, döngü, karşılaştırma, koşul gibi kavramları biliyorsan ve bir uygulama tasarlarken izlenecek adımları biliyorsan geç direkt.
Algoritmadan başla o zaman. Algoritma çok güzel bir şey.Sıfırdan başlicam hiçbişe bilmiyorum desen yalan olmaz
Algoritma bir amaca ulaşmak veya bir işi tamamlamak için kullanılan yollar ve işlemler kümesidir mesela sana basit bir algoritma örneği vereyimAlgoritmayı öğrenmeden geçsem sorun çıkarırmı bana ileride
int not1,not2,ortalama; //gerekli değerleri tutmak için değişken oluşturduk
Console.WriteLine("1.Notu Giriniz:");
not1=Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); // 1.Sınav notunu girdik
Console.WriteLine("2.Notu Giriniz:");
not2=Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); //2.Sınav notunu girdik
ortalama=(not1+not2)/2; // 2 sınav notunun aritmetik ortalamasını aldık
if(ortalama>=50) // eğer ortalama 50 ye eşit veya 50 den büyükse
{
Console.WriteLine("Ortalamanız"+ortalama+"dersi geçtiniz") // Dersi Geçtiniz
}
else //Değilse
{
Console.WriteLine("Ortalamanız"+ortalama+"derten kaldınız") //Dersten Kaldınız
}
Console.Read();
Dahada iyi anladım şuan teşekkür ederimAlgoritma bir amaca ulaşmak veya bir işi tamamlamak için kullanılan yollar ve işlemler kümesidir mesela sana basit bir algoritma örneği vereyim
Not ortalamasına göre dersten geçtiğini ve kaldığını gösteren algoritma
1.adım: 1.Sınav notu girilir
2.adım: 2.Sınav notu girilir
3.adım: (1.sınav notu + 2.sınav notu)/2
4.adım: eğer ortalama 50 üstü ise dersi geçer
5.adım:eğer ortalama 50'nin altında ise dersten kalır
Bu bizim algoritmamız ve bütün kodu bu algoritma üzerinden yazarız
C#:int not1,not2,ortalama; //gerekli değerleri tutmak için değişken oluşturduk Console.WriteLine("1.Notu Giriniz:"); not1=Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); // 1.Sınav notunu girdik Console.WriteLine("2.Notu Giriniz:"); not2=Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); //2.Sınav notunu girdik ortalama=(not1+not2)/2; // 2 sınav notunun aritmetik ortalamasını aldık if(ortalama>=50) // eğer ortalama 50 ye eşit veya 50 den büyükse { Console.WriteLine("Ortalamanız"+ortalama+"dersi geçtiniz") // Dersi Geçtiniz } else //Değilse { Console.WriteLine("Ortalamanız"+ortalama+"derten kaldınız") //Dersten Kaldınız } Console.Read();
bu da algoritma üzerinden yazdığımız kod
Yani Kodlama yaparken hangi adımları uygulayacağımızı algoritma çizerek belirleyebiliriz kodlamaya başlamadan önce algoritma yeteneğini yani uygulanacak işlemleri seçme ve sıraya koyma yeteneğimizi geliştirirsek kod yazarken daha az sorunla karşılaşırız
Rica ederimDahada iyi anladım şuan teşekkür ederim
Hocam 1 milyon yazılımcı projesine katılın ben başvurdum ama e devlet üzerinden onaylamadim. Bir sürü ders var.Oyun tasarlamayı düşünüyorum, bu dili öğrenmem lazımmış ama hangi kaynaklardan öğrenmem daha faydalı olur ? kitap olarakmı, dijital platformdanmı öğrensem daha verimli olur ?
Hocam ben sıfırdan başlicam daha hiç bişe bilmiyorumki beni almazlarHocam 1 milyon yazılımcı projesine katılın ben başvurdum ama e devlet üzerinden onaylamadim. Bir sürü ders var.
Yok hocam zaten sıfırdan başlayanlar katılabiliyor. Adı da o yüzden 1 milyon yazılımcı ülkenin gençleri kendini gelistirsin diye.Hocam ben sıfırdan başlicam daha hiç bişe bilmiyorumki beni almazlar
Nasıl katılıcamBen de şu anda BTK akademiden Engin hocanın C# dersini alıyorum, link bıraktım aşağıya baya iyi anlatıyor.
https://www.btkakademi.gov.tr/portal/course/c-7008
Geçen günlerde bi fuara gitmiştim ve Btk akademinin tezgahını görmüştüm. Biraz sohbet ettik bana bu platformu biraz anlattılar gerçekten işe yarar bir platform istersen hiç para verme direk oradan eğitim alHocam ben sıfırdan başlicam daha hiç bişe bilmiyorumki beni almazlar
Tavsiyelere göre hareket etsem daha kolay öğrenirim diye düşündüm, ama dediğin doğruHerkesin öğrenme şekli değişir. Nasıl iyi öğrendiğini düşünüyorsan öyle öğrenmelisin bence. Herkesin dediği gibi derslere de katılabilirsin.
Hocam en iyisi btk akademinin devlet desteğiyle olan 1 milyon yazılımcı projesi. Hemde beleş. Bende onaylatirim herhalde bugün.Tavsiyelere göre hareket etsem daha kolay öğrenirim diye düşündüm, ama dediğin doğru
Udemy den Murat yücedağ önerebilirim. En basit düzeyden anlatıyor. Udemy indirimlerini beklersen 30-40 tl ücrete satın alabilirsin.Oyun tasarlamayı düşünüyorum, bu dili öğrenmem lazımmış ama hangi kaynaklardan öğrenmem daha faydalı olur ? kitap olarakmı, dijital platformdanmı öğrensem daha verimli olur ?
Btk akademiden düşünüyorum hocam, sıfırdan başlayanlara uygunsa ve tavsiye ediyorsan düşünürüm onuda hocam sağolunUdemy den Murat yücedağ önerebilirim. En basit düzeyden anlatıyor. Udemy indirimlerini beklersen 30-40 tl ücrete satın alabilirsin.
Hocam oyun tasarlama işini bir ekiple yapmanız en iyisi olur.Btk akademiden düşünüyorum hocam, sıfırdan başlayanlara uygunsa ve tavsiye ediyorsan düşünürüm onuda hocam sağolun
1-2 gün önce 30₺ bandında bişeydi, şimdi çıkmış indirimden
Tek başına olmazmı dersinHocam oyun tasarlama işini bir ekiple yapmanız en iyisi olur.