Haber Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gençlere Vaatleri

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168

1) Gençlerin ilk teknolojik ürünlerinde vergiler kaldırılıyor (telefon, oyun konsolu)
2) Gençlerin ilk otomobil alımlarında ötv sıfırlanıyor.
3) Kamuda torpili önlemek adına mülakat kaldırılacak. çok çok zorunlu olduğu durumda ise kamera kaydı ile yapılacak.
4) Kyk borçları sıfır faizle yapılandırılacak. işe başladıktan ödemeler ise başladıktan sonra yapılacak.
5) Gençlere 1000 tl lik kart ya da mobil kart tanımlanacak. (tiyatro, sinema vs etkinlik)
6) Pasaport ücretleri 0 olacak, yurtdışına çıkış harcı alınmayacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
İnşallah dediği gibi olur. Mutlu olmak istiyoruz. Umarım sözünde dururda gözümüzü kara çıkarmaz. Düşünsene 9000 tl lik telefonu 3000 4000 e alabiliyon (mesela) Umarım :(

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Wooow Efsane süper demek isterdim ama gene her zaman ki gibi boş ve bol keseden atıp bu aradaki FARK nerden sağlanacak bu kayıp olan vergiyi nasıl telafi edecek veya bütçe nerden bulunacak TEK KELİME EDİLMEMİŞ :(

Türk insanının kafası full hinliğe cinliğe çalışır. Sistemin açığını kollamaya çalışır bunu bilmeden heralde bu vaadleri veriyor.

1- Sen Gençlerde ilk alacakları Telefonda Konsolda flan vergiyi sıfırlayacam dersen herkes çevresinden sağdan soldan bir genç bulup vergisiz almaya çalışır o ürünü ve talep patlaması olur herkes 5-6 bin TL verip konso alıp 8-10 bin TL verip telefon alıp ithalata para harcayacak bu açık nasıl kapatılacak ! Üstüne devlet tek kuruş kazanmadan.

2- Üstte dediğime geliyor ÖTV sıfır demek arabasına göre değişir ama yeri geldimi 300-500 bin TL bile oynatabilir arabalarda Al satçılar fırsatçılar bunları boş geçer mi ! İlan açıp adam toplarlar üniversite öğrencisi çağırırsan al sana 10 bin TL senin üstünden araba alacaz diye. onların üstünden ÖTV siz sıfır arabalar alırlar böyle saçma sapan iş mi olur. Millet aç deyip Öğrenciye sıfır arabada Sıfır ÖTV demek nedir :)

3- Kamuda mülakata kısmen karşıyım ama bunun gerekli olduğu hallerde var. Her şeyin ama herşeyin sadece KPSS'ye bağlanması bana saçma geliyor. Devlet kadrosuna memur alırken bazı kırıterlerde belirleyebilmeli ihtiyaca göre o özelliklerde adam alabilmeli. Mesela bir satın alma işi için eleman alacan ama hiç evden çıkmayan iki lafı bir araya getiremeyen öz güveni olmayan pazarlık yapmayı ürün araçtırmayı bilmeyen birisi KPSS'den 95 aldı diye direk onu mu atamak lazım oraya. Yoksa çevresi geniş iletişimi kuvvetli pazarlık yapabilen ve ağzı laf yapabilen insan ilişkileri yüksek 92 alanı mı atamak daha mantıklı olur ! Veya şöför alacan adam ehliyeti var ama aktif şöför değil. Pc ile uğraşan memur alacan klavye kullanamyı bile bilmiyor flan.

4- Bu KHK borçlarını sıfırlayacaz diyorlardı eskiden bol keseden. Artık akıllanmışlar ve Faizsiz geri ödeme yapacaz diyorlar. ( Şuan zaten gene böyle 1-2 yılda bir devlet faiz sıfırlıyor yapılandırma yapıyor üstüne toplu ödemede yüzde 10 indirim yapıyor. )

5- Gene bol keseden bir vaad. Gençlere 1000 TL deniyor :) Yaa bu paranın kaynağı nereden gelecek ! Bu ülkede her yıl alttan 3-5 milyon genç geliyor üstüne 25-30 milyon şuan genç statüsünde insan vardır bunların hepsine nereden kaynak bulup 1000 TL verecen !

6-Bak bu güzel ve mantıklı bunu beğendim. Yurtdışına gitmek isteyen üniversite öğrencisine harc alınmayacak ve pasaport ücretsiz olması güzel bir vaad.

Not: Gerçekten muhalefetin işi gücü bol keseden atmak :( Bu vaadlerin içinde doğru dürüst dişe dokunan vaad bile yok. Bu kadar borç harç varken devletin kasası zorda dolar 8.5 TL bandında iken insanları sadece İthal ürüne özendirecek hamleler. Veya bol keseden 1000 TL verecez demek hiç normal işler değil.

Son düzenleme:

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Wooow Efsane süper demek isterdim ama gene her zaman ki gibi boş ve bol keseden atıp bu aradaki FARK nerden sağlanacak bu kayıp olan vergiyi nasıl telafi edecek veya bütçe nerden bulunacak TEK KELİME EDİLMEMİŞ :(

Türk insanının kafası full hinliğe cinliğe çalışır. Sistemin açığını kollamaya çalışır bunu bilmeden heralde bu vaadleri veriyor.

1- Sen Gençlerde ilk alacakları Telefonda Konsolda flan vergiyi sıfırlayacam dersen herkes çevresinden sağdan soldan bir genç bulup vergisiz almaya çalışır o ürünü ve talep patlaması olur herkes 5-6 bin TL verip konso alıp 8-10 bin TL verip telefon alıp ithalata para harcayacak bu açık nasıl kapatılacak ! Üstüne devlet tek kuruş kazanmadan.

2- Üstte dediğime geliyor ÖTV sıfır demek arabasına göre değişir ama yeri geldimi 300-500 bin TL bile oynatabilir arabalarda Al satçılar fırsatçılar bunları boş geçer mi ! İlan açıp adam toplarlar üniversite öğrencisi çağırırsan al sana 10 bin TL senin üstünden araba alacaz diye. onların üstünden ÖTV siz sıfır arabalar alırlar böyle saçma sapan iş mi olur. Millet aç deyip Öğrenciye sıfır arabada Sıfır ÖTV demek nedir :)

3- Kamuda mülakata kısmen karşıyım ama bunun gerekli olduğu hallerde var. Her şeyin ama herşeyin sadece KPSS'ye bağlanması bana saçma geliyor. Devlet kadrosuna memur alırken bazı kırıterlerde belirleyebilmeli ihtiyaca göre o özelliklerde adam alabilmeli. Mesela bir satın alma işi için eleman alacan ama hiç evden çıkmayan iki lafı bir araya getiremeyen öz güveni olmayan pazarlık yapmayı ürün araçtırmayı bilmeyen birisi KPSS'den 95 aldı diye direk onu mu atamak lazım oraya. Yoksa çevresi geniş iletişimi kuvvetli pazarlık yapabilen ve ağzı laf yapabilen insan ilişkileri yüksek 92 alanı mı atamak daha mantıklı olur !

4- Bu KHK borçlarını sıfırlayacaz diyorlardı eskiden bol keseden. Artık akıllanmışlar ve Faizsiz geri ödeme yapacaz diyorlar. ( Şuan zaten gene böyle 1-2 yılda bir devlet faiz sıfırlıyor yapılandırma yapıyor üstüne toplu ödemede yüzde 10 indirim yapıyor. )

5- Gene bol keseden bir vaad. Gençlere 1000 TL deniyor :) Yaa bu paranın kaynağı nereden gelecek ! Bu ülkede her yıl alttan 3-5 milyon genç geliyor üstüne 25-30 milyon şuan genç statüsünde insan vardır bunların hepsine nereden kaynak bulup 1000 TL verecen !

6-Bak bu güzel ve mantıklı bunu beğendim. Yurtdışına gitmek isteyen üniversite öğrencisine harc alınmayacak ve pasaport ücretsiz olması güzel bir vaad.

Not: Gerçekten muhalefetin işi gücü bol keseden atmak :( Bu vaadlerin içinde doğru dürüst dişe dokunan vaad bile yok. Bu kadar borç harç varken devletin kasası zorda dolar 8.5 TL bandında iken insanları sadece İthal ürüne özendirecek hamleler. Veya bol keseden 1000 TL verecez demek hiç normal işler değil.
Dedikleriniz doğru olabilir fakat biz muhalif kesim ne yapacağız? Ömür boyu açlık sefalet içinde sürünüp, kuru ekmek + soğan yiyerek en azından devletimiz, dinimiz, namusumuz var, PKK, YPG yok. Bunu mu diyeceğiz? Ülkede muhalefet yok çünkü.

Son düzenleme:

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
E biz muhalif kesim ne yapacağız? Ömür boyu açlık sefalet içinde sürünüp, kuru ekmek + soğan yiyerek en azından devletimiz, dinimiz, namusumuz var, PKK, YPG yok. Bunu mu diyeceğiz? Ülkede muhalefet yok çünkü.

Şöyle anlamsız fakir edebiyatı yapma lütfen. Düzgün bir muhalefet bulacaksınız yapılacak olan tek şey bu. Sırf muhalif diye Kemal Kılıçdaroğlunun peşinden gitmeyeceksiniz.

Açlıkla kuru ekmek soğan ile bu verilen vaadlerin ne alakası var !

Adamlar derki öğrenciler zor durumda onlara yardım amaçlı atıyorum aylık akbil 50 TL olacka devlet olarak yurtlar yapacaz 150 TL ye 1 aylık yurt verecez veya ne bileyim devlet destekli öğrenciye 4 çeşit yemek 5 TL olacak. Veya yıllık 500 TL giyecek yardımı yapacaz. Öğrencilere tabletlerde ÖTV yüzde 1 e düşecek. ( Ama kota olacak max 1500 TL'ye kadar ) Kırktasiye ürünlerinde vergiyi yüzde 1'e düşürdük Kitapta vergisi yok flan. Bunlar maddi durumu kötü olan öğrenciler için sevindirici haberler. Veya maddi durumu olmayanlara ekstra burs flan.

Ama millet aç o zaman SIFIR TELEFON dan vergiyi kaldırdık ki 5-10 bin TL lik telefon alın millet aç o zaman PS5 ten vergiyi kaldırdım 5-6 bin TL verin alın bol bol oyun oynayın ithal ürün ithal oyun alın. Millet aç o zaman Öğrencilere sıfır arabada ÖTV yok 250-300 bin TL verip araba alın diye SAÇMA-SAPAN vaadler mi olur ya...

Son düzenleme:

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Şöyle anlamsız fakir edebiyatı yapma lütfen.

Adamlar derki öğrenciler zor durumda onlara yardım amaçlı atıyorum aylık akbil 50 TL olacka devlet olarak yurtlar yapacaz 150 TL ye 1 aylık yurt verecez veya ne bileyim devlet destekli öğrenciye 4 çeşit yemek 5 TL olacak. Veya yıllık 500 TL giyecek yardımı yapacaz. Öğrencilere tabletlerde ÖTV yüzde 1 e düşecek. Kırktasiye ürünlerinde vergiyi yüzde 1'e düşürdük Kitapta vergisi yok flan. Bunlar maddi durumu kötü olan öğrenciler için sevindirici haberler. Veya maddi durumu olmayanlara ekstra burs flan.

Ama millet aç o zaman SIFIR TELEFON dan vergiyi kaldırdık ki 5-10 bin TL lik telefon alın millet aç o zaman PS5 ten vergiyi kaldırdım 5-6 bin TL verin alın bol bol oyun oynayın ithal ürün ithal oyun alın. Millet aç o zaman Öğrencilere sıfır arabada ÖTV yok 250-300 bin TL verip araba alın diye SAÇMA-SAPAN vaadler mi olur ya...
Kardeşim bizde oyun oynayamıcakmıyız bizde araba alamıcakmıyız bizde konsol alamıcakmıyız? Eve gel ekmek al sebze meyve al et al hepsini yemek yap ye sonra tamam bitti yat uyu sonra hiçbişi yapmadan tekrarla. Tamam aç olunca ps veya araba almak zorunda değiliz ama bizde eğlenmek veya araba sürmek istiyoruz. Yoksa Gider youtube dan oyun videoları açarız yada gider otobüse bineriz sıkıntı yok

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Yine komik GAFı ile beraberiz. ?
%100 sözünde durmayacak.
O adam seçilirse zaten ülkeye namussuz siyaseti getirir. ? İstanbul'u gördük...
Namussuz siyaseti getirecez diyor ve buna destek veren var yani yuh... (Bu forumda da var destekleyen o kişileri biliyorum)
İnsanlar yaşlanınca kafası gidebiliyor. Once Said videolarında bol bol görebileceğimiz manzara..

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Kemal dedeyi severim, zaten hükümetin değişeceği artık su götürmez bir gerçek ve ben neler yapacaklarını merak ediyorum. İlk 6 ay iddiaları üzerinde çok duruyorlar, bundan biraz şüpheliyim sadece. Yine de oyum CHP'den yana olacak.
Aga ben bu siyasetin değişeceğini sanmıyorum. Aynı hamam, aynı tas şeklinde devam edecekler (başa gelirlerse)..

Reaksiyon puanı
3,029
Aga ben bu siyasetin değişeceğini sanmıyorum. Aynı hamam, aynı tas şeklinde devam edecekler (başa gelirlerse)..
CHP ve AKP iki ayrı kutup. Gün içerisinde hükümetin ne kadar çok karar aldığını takip edersen, bunlara CHP'nin nasıl yaklaşabileceğini az çok kestirebilirsin.

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
CHP ve AKP iki ayrı kutup. Gün içerisinde hükümetin ne kadar çok karar aldığını takip edersen, bunlara CHP'nin nasıl yaklaşabileceğini az çok kestirebilirsin.
Ayrı kutuplar olabilir ama aynı kafadalar. Değişen bir şey olmayacak bence.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Kemal dedeyi severim, zaten hükümetin değişeceği artık su götürmez bir gerçek ve ben neler yapacaklarını merak ediyorum. İlk 6 ay iddiaları üzerinde çok duruyorlar, bundan biraz şüpheliyim sadece

Sen biraz aklı eren birisisin. 6 ay içinde bu kadar yüksek vaadleri yapabileceğine inayon mu ?

Dolar'ın 8.5 TL ye dağandığı bir dönemde direk İTHALATI arttıracak bu tarz vaadler olabilir mi ? Dolar ile yurtdışından alınnan Telefon- Tablet - PC- PS5 gibi ürünlerdeki ÖTV'yi DİREK SIFIRLAYACAZ diyor. Direk talep patlaması. ( İhtiyacım yok ama öyle bir imkan olursa 5-6 bin TL ye bende PS5 alırım. )

Veya İthal Alınan Arabadan direk Sıfırlayacaz diyor !

Devletin bütçesi kasası ortada maddi sıkıntılar varken bütün gençlere 1000'er TL nerden bulacak diye soruyon mu mesela kendine !

Benzer şekilde ev hanımına işsize engelliye flanda 1000 'er TL verecez diyorlar

Yok çifçiye Mazot şöyle verecez Memura emekliye böyle para verecez yok Asgari ücretliden vergiyi sıfırlayaaz ! Bu KARA DELİK NASIL KAPANACAK. Borçlar var ekonomi kötü ama 6 ayda halen bol keseden para dağıtma vaadi veriliyor.

Not: En yakın fragman İBB seçimlerinde oldu. Ulaşım ucuzluyordu Su ucuzluyordu Halk ekmeğe zam gelmiyordu vatandaşa bol keseden neler neler veriliyordu ne oldu ! Her mağalleye Yurtlar yapılıyordu öğrencilere burslar veriliyordu.
Ulaşıma zam Suya 3 kere zam( Yakında tekrar zam gündemde ) Halk ekmeğe 2 kere zam geldi. Her şey güzel olmadı.

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Sen biraz aklı eren birisisin. 6 ay içinde bu kadar yüksek vaadleri yapabileceğine inayon mu ?

Dolar'ın 8.5 TL ye dağandığı bir dönemde direk İTHALATI arttıracak bu tarz vaadler olabilir mi ? Dolar ile yurtdışından alınnan Telefon- Tablet - PC- PS5 gibi ürünlerdeki ÖTV'yi DİREK SIFIRLAYACAZ diyor.

Devletin bütçesi kasası ortada maddi sıkıntılar varken bütün gençlere 1000'er TL nerden bulacak diye soruyon mu mesela kendine !

Yok çifçiye Mazot şöyle verecez Memura emekliye böyle para verecez yok Asgari ücretliden vergiyi sıfırlayaaz ! Bu KARA DELİK NASIL KAPANACAK. Borçlar var ekonomi kötü ama 6 ayda halen bol keseden para dağıtma vaadi veriliyor.
Kanka, Somali gibi ülkelere yardım yapılıyor. Bize neden yapılmasın?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Kanka, Somali gibi ülkelere yardım yapılıyor. Bize neden yapılmasın?
Para hesabı yapabiliyorsun dimi !

Kaz gelecek yere Tavuk vermek gibi şeyler onlar. Verilen paralarda 3 milyon 5 milyon 10 milyon flan.

Ama sen 20 milyon Öğrenciye 1000 TL veriyom dedimi kaç para yapar ? Veya bütün asgari ücretlilerden vergiyi kaldırdım dediğinde oluşacak zararı hesaplaya biliyon mu ? Veya herkese ikramiye verdimi karşılıksız para verdimi bütçede oluşacak açığı anlayabiliyon mu ?

Veya PS5 'ten telefondan arabadan ÖTV'yi sıfırladım dediğinde alınacak telefon sayısı konsol sayısı kaçtır bir tahmin edebiliyon mu ?

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Para hesabı yapabiliyorsun dimi !

Kaz gelecek yere Tavuk vermek gibi şeyler onlar. Verilen paralarda 3 milyon 5 milyon 10 milyon flan.

Ama sen 20 milyon Öğrenciye 1000 TL veriyom dedimi kaç para yapar ?

Veya PS5 'ten telefondan arabadan ÖTV'yi sıfırladım dediğinde alınacak telefon sayısı konsol sayısı kaçtır bir tahmin edebiliyon mu ?
O para ile evi yanan vatandaşlara yardım yapılırdı. Yapıldı mı peki? Hadi onu geçtim, faturaların fiyatını düşürür insan. Fazlasıyla vergi alınıyor, sonuç = karşılık alınmıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

CHP gelirse başa zaten Türkiye %100 batmayacak. (!)
Ön yargılı davranmamak lazım ancak kafalar hep aynı olur mu ya?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
O para ile evi yanan vatandaşlara yardım yapılırdı. Yapıldı mı peki? Hadi onu geçtim, faturaların fiyatını düşürür insan. Fazlasıyla vergi alınıyor, sonuç = karşılık alınmıyor.

Onu evi yananan depremde yıkılana veya selda su altında kalana gidip soracan devlet yanlarında mı değil mi ? Yardımcı oluyor mu olmuyor mu ? Olmuyorsa önümüzde ki seçimde oy vermezler olur biter. Ama iktidar kanadı bu afet bölgelerinde yatarken muhalefet eleştirmekte oralara gidemiyor bile.

Gerçekten dış politikada bazı yapılan hamleleri çok yanlış yorumluyonuz. İki ülke arasında ki ticari ilişki için bazı çıakrkar için yapılan olayları yanlış yorumluyonuz.
Kurtuluş Savaşından çıkmış Türkiye daha Atatürk zamanında çevrede bazı ülkelere yardımlar yollamış destek olmuştur. Çok mü iyidi durumumuz çok mu güçlüydük halk refah içindemiydide bunları yaptık ? İkili ilişki için orada nufus sağlamak için bazı işler yapılabilir bunların ucuz siyasi malzeme yapılması yanlış. Oraya yollanan 10 milyon para ilerde 100 milyon olarak dönebilir.

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
İki ülke arasında ki ticari ilişki için bazı çıakrkar için yapılan olayları yanlış yorumluyonuz.
Elin çorak ülkesi ile ne ticari ilişkimiz olabilir ki?

Ya adamlar namussuz siyaseti getircez diyor özgürlük siyaseti getircez diyor (Anlamayanlar için özgürlük siyasetinden kastı bizi islamdan uzaklaştırmaya çalışacaklar müslümanlıktan uzaklaştırmaya çalışacaklar) Terör örgütlerine yardım yataklık yapıyorlar bunları bilip de oy veriyorsa o kişi demek ki Türkiye'nin batmasını sağlamaya çalışıyor diye anlıyorum! Yani fazla birşey söylemek istemiyorum anlayan anladı!
Dostum, şu komplo teorilerinden uzaklaşman gerek. Siyasetini dini kullanarak yapanlar, anca islamcı kişileri kandırıyor ve kandırmaya devam ediyor. Rica ediyorum halkı bi gözetle. Yaşamları nasıl, ne durumda? Türkiye'nin kalbi diyebileceğimiz İstanbul'da kira ve ev fiyatları uçmuş. Geçen ay tamı tamına 550₺ elektrik faturası geldi. Elektriği fazla kullanmıyoruz bile.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Elin çorak ülkesi ile ne ticari ilişkimiz olabilir ki?

Gerçekten bilmeden konuşuyon :(

Haritadan bir Somali nerde Sudan nerde Yemen nerde veya diğer yardım gönderdiğim ülkeler nerde bir bak bence. O ülkelerin stratejik konularını gör ondan sonra konuş bence. O ülkeler ile ikili ilişkiler babında geçenlerde birisi bize Ada vermişti. Diğer 2-3 ülke 1 milyon metrekare tarım arazisi verdi flan.

Sudan çok kritk yerden bize ada verdi mesela . Kızıl denizin tam girişinde çok önemli bir ada.

Yakın zamanda Sudan ve Nijerya bize 1 milyon Metre kare Tarım arazisi verdi işeletmemiş için.

Sonra Somalide bizim İnşaat şirketleri işler yapıyor. Ticaret yapıyor Liman aldık ordan flan Afrikaya açılıyoz Ortadoğuya açılıyor oralardan. Veya oralara Asgari üst kuruyoz stratejik konum alıyon.

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Ve İstanbul'da kim başkan? CHPli çürük ekrem başkan. Zamdan başka birşey yaptıkları yok ki?
Evlere zammı yapanın Ekrem İmamoğlu'nun yaptığını mı sanıyorsun cidden? Fırsatçı ev sahipleri zam yapıyor. Tüm iş imkanları bu şehirde. Hali ile en çok göç alan ilimizde İstanbul..

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Şöyle anlamsız fakir edebiyatı yapma lütfen. Düzgün bir muhalefet bulacaksınız yapılacak olan tek şey bu. Sırf muhalif diye Kemal Kılıçdaroğlunun peşinden gitmeyeceksiniz.

Adamlar derki öğrenciler zor durumda onlara yardım amaçlı atıyorum aylık akbil 50 TL olacka devlet olarak yurtlar yapacaz 150 TL ye 1 aylık yurt verecez veya ne bileyim devlet destekli öğrenciye 4 çeşit yemek 5 TL olacak. Veya yıllık 500 TL giyecek yardımı yapacaz. Öğrencilere tabletlerde ÖTV yüzde 1 e düşecek. ( Ama kota olacak max 1500 TL'ye kadar ) Kırktasiye ürünlerinde vergiyi yüzde 1'e düşürdük Kitapta vergisi yok flan. Bunlar maddi durumu kötü olan öğrenciler için sevindirici haberler. Veya maddi durumu olmayanlara ekstra burs flan.

Dediklerin doğru zaten, ama neyi nasıl yapacağını açıklayan, bilgili bir muhalif parti göster oyumu basayım.
Ya hocam ben CHP başa gelirse ülke hemen düzelecek, hemen kalkınma sürecine geçeceğiz demiyorum. Bizim coğrafi konumumuz baştan yanlış olduğundan her şeye 2-0 geride başlıyoruz. Almanya'nın komşusu olsak, İsveç'in komşusu olsak 10 yılda çok iyi işler yapılır ama Orta Doğu da olmaz. İyi ihtimalle 10 sene içerisinde Yunanistan, Bulgaristan standartlarında ülke oluruz ondan 10 sene sonra Belçika, İtalya standartlarında ondan 10 sene sonra Almanya, İsviçre standartlarında ülke oluruz.

NOT : Benim muhalif en olarak en iyi tavsiyem Turizm'e ve Silah ihracatına dayalı ekonomi modeli kurulması. En kısa sürede en fazla para şu an bu modelle sağlanabilir. Turizme dayalı ekonomi için daha laik, daha batılı bir ülke olmamız gerek ki ülkemizi düzgünce tanıtalım. Avrupa'nın mülteci deposu olursak bu iş olmaz.

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Sonra Somalide bizim İnşaat şirketleri işler yapıyor. Ticaret yapıyor flan Afrikaya açılıyoz Ortadoğuya açılıyor oralardan.
Sadece betona parayı gömmek oluyor bu da. Her yer beton. Ayrıca o ticari anlaşmalardan hep 5'li çete çıkıyor. Adamlar koca ülkeyi beton yığınına çevirdi ya!
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediklerin doğru zaten, ama neyi nasıl yapacağını açıklayan, bilgili bir muhalif parti göster oyumu basayım.

Ya hocam ben CHP başa gelirse ülke hemen düzelecek, hemen kalkınma sürecine geçeceğiz demiyorum. Bizim coğrafi konumumuz baştan yanlış olduğundan her şeye 2-0 geride başlıyoruz. Almanya'nın komşusu olsak, İsveç'in komşusu olsak 10 yılda çok iyi işler yapılır ama Orta Doğu da olmaz. İyi ihtimalle 10 sene içerisinde Yunanistan, Bulgaristan standartlarında ülke oluruz ondan 10 sene sonra Belçika, İtalya standartlarında ondan 10 sene sonra Almanya, İsviçre standartlarında ülke oluruz.

NOT : Benim muhalif en olarak en iyi tavsiyem Turizm'e ve Silah ihracatına dayalı ekonomi modeli kurulması. En kısa sürede en fazla para şu an bu modelle sağlanabilir. Turizme dayalı ekonomi için daha laik, daha batılı bir ülke olmamız gerek ki ülkemizi düzgünce tanıtalım. Avrupa'nın mülteci deposu olursak bu iş olmaz.
Dediklerine kesinlikle katılıyorum. Mülteci deposu olacağımıza, turizme dayalı ekonomi mantıklı. İsveç'te gördük, adamlar mültecileri aldıklarına pişman.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Gerçekten bilmeden konuşuyon :(

Haritadan bir Somali nerde Sudan nerde Yemen nerde veya diğer yardım gönderdiğim ülkeler nerde bir bak bence. O ülkelerin stratejik konularını gör ondan sonra konuş bence. O ülkeler ile ikili ilişkiler babında geçenlerde birisi bize Ada vermişti. Diğer 2-3 ülke 1 milyon metrekare tarım arazisi verdi flan.

Sudan çok kritk yerden bize ada verdi mesela . Kızıl denizin tam girişinde çok önemli bir ada.

Yakın zamanda Sudan ve Nijerya bize 1 milyon Metre kare Tarım arazisi verdi işeletmemiş için.

Sonra Somalide bizim İnşaat şirketleri işler yapıyor. Ticaret yapıyor Liman aldık ordan flan Afrikaya açılıyoz Ortadoğuya açılıyor oralardan. Veya oralara Asgari üst kuruyoz stratejik konum alıyon.
Afrika, Somali falan karlı olduğun sanmıyorum. Çünkü Afrika'nın problemi medeniyetsizlikte yatıyor. Açlık olmasına rağmen 4-5 çocuk yapmaya devam ediyorlar.

Son düzenleme:

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064

Bulsam ben oy verecem zaten :) AKP'nin artık yorulduğunu düşünüyorum. Ama sırf Kemal Kılıçdaroğlu ve ortaklı HDP zihniyeti iktidar olmaması için mecbur halk gene Erdoğan'a oy vrecek önümüzde ki seçimde. Muhalefet iktidar olalımda ne olursa olsun diye öyle vaadler veriyorki bu kadar söz verip o koltukta 1 yıl bile dayanamazlar. Bu kadar futursuz ve hesapsız vaad verilmez.

Ya hocam ben CHP başa gelirse ülke hemen düzelecek, hemen kalkınma sürecine geçeceğiz demiyorum. Bizim coğrafi konumumuz baştan yanlış olduğundan her şeye 2-0 geride başlıyoruz

Baksana 6 ayda her şeyi Hallediyor Kemal Kılıçdaroğlu :D Ekonomiyi düzeltiyor Z kuşğaına sözler veriyor Çifçiye İşçiye Emekliye sözler veriyor 6 ayda her şey düzeliyor diye. Faizi enflasyonu düşürüyor üstüne Doları düşürüyor. ÖTV - KDV düşürüyor.
Veya dış ılışkileri çözüyor 6 ay içinde TÜm ülkeler ile barışıyor.
Hatta 1-2 yıl içinde bütün göçmenleri bile yolluyor :D

Sadece betona parayı gömmek oluyor bu da. Her yer beton. Ayrıca o ticari anlaşmalardan hep 5'li çete çıkıyor. Adamlar koca ülkeyi beton yığınına çevirdi ya!

Ne alakası var ! Somali devleti senin inşaat firmana para veriyor bana şuraya yol yap köprü yap bina yap diye parası karşılığında Türk işçiler ve firmalar çalışıyor bunu bile eleştirmeye çalışıyon.Bilmeden biraz alakasız konuşuyon 5 li çete flan şu ucuz muhalif söylerleri bırak lütfen. Konudan konuya atlıyon sürekli :)

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Bulsam ben oy verecem zaten :) AKP'nin artık yorulduğunu düşünüyorum. Ama sırf Kemal Kılıçdaroğlu ve ortaklı HDP zihniyeti iktidar olmaması için mecbur halk gene Erdoğan'a oy vrecek önümüzde ki seçimde. Muhalefet iktidar olalımda ne olursa olsun diye öyle vaadler veriyorki bu kadar söz verip o koltukta 1 yıl bile dayanamazlar. Bu kadar futursuz ve hesapsız vaad verilmez.

Baksana 6 ayda her şeyi Hallediyor Kemal Kılıçdaroğlu :D Ekonomiyi düzeltiyor Z kuşğaına sözler veriyor Çifçiye İşçiye Emekliye sözler veriyor 6 ayda her şey düzeliyor diye. Faizi enflasyonu düşürüyor üstüne Doları düşürüyor. ÖTV - KDV düşürüyor.
Veya dış ılışkileri çözüyor 6 ay içinde TÜm ülkeler ile barışıyor.
Hatta 1-2 yıl içinde bütün göçmenleri bile yolluyor :D

Ne alakası var ! Somali devleti senin inşaat firmana para veriyor bana şuraya yol yap köprü yap bina yap diye parası karşılığında Türk işçiler ve firmalar çalışıyor bunu bile eleştirmeye çalışıyon. Çok bilmeden konuşuyor 5 li çete flan şu ucuz muhalif söylerleri bırak lütfen. Konudan konuya atlıyon sürekli :)
1- Çok alakası var! Elin Afrika ülkesini düşüneceklerine, ilk halka yatırım yapılmalıydı. Yol, köprü yapmakla gelişmiş olmuyorsun. Aksine parayı betona gömüyorsun. Osmangazi köprüsü en büyük örneği.

2- Ayrıca ön yargılı davranmayı bırakmalısın. Adamlar kaç yıldır iktidar değiller ve klasik bir AKP'linin yaptığı gibi, suçu muhalefete yüklemeyi bırak.

3- Adam kendi ağızı ile dedi:

"Ekonominin sorumlusu benim, ben!". Bu hale düşmemizin en büyük sebebi ise malum kişi. Ona rağmen oy verecek kitlenin IQ seviyesini çok merak ediyorum..

Reaksiyon puanı
3,029

Dolar'ın 8.5 TL ye dağandığı bir dönemde direk İTHALATI arttıracak bu tarz vaadler olabilir mi ? Dolar ile yurtdışından alınnan Telefon- Tablet - PC- PS5 gibi ürünlerdeki ÖTV'yi DİREK SIFIRLAYACAZ diyor. Direk talep patlaması. ( İhtiyacım yok ama öyle bir imkan olursa 5-6 bin TL ye bende PS5 alırım. )

Not: En yakın fragman İBB seçimlerinde oldu. Ulaşım ucuzluyordu Su ucuzluyordu Halk ekmeğe zam gelmiyordu vatandaşa bol keseden neler neler veriliyordu ne oldu ! Her mağalleye Yurtlar yapılıyordu öğrencilere burslar veriliyordu.
Ulaşıma zam Suya 3 kere zam( Yakında tekrar zam gündemde ) Halk ekmeğe 2 kere zam geldi. Her şey güzel olmadı.
Boş koltuğun mevcut hükümetten iyi yönettiği ülkede bu ihtimaller bile seçim vaadi. Bu vergi kalkacak konusundaki görüşüne katılıyorum öylece fiyatları ucuzlatmaya çalışmak uzun vadede ekonomiye zarar verecektir. Benim beklentim o yüzden sosyal imkanlardan.

Ayrıca ben İstanbul'da yaşıyorum, çevremden falan hiç İBB ile ilgili şikayet duymadım. Ulaşıma suya zam diyorsun ama bu zamların gerekçelerinin kapısı yine hükümete çıkıyor. Benzin zamlanınca İBB ne yapsın? Halk ekmek zaten ucuz, son zamla birlikte 1.25 TL oldu İBB'ye bağlı olmayan fırınlarda ise 2.5 oluyor yavaş yavaş. İmamoğlu'nun öğrencileri ve genç girişimcileri desteklediğini daha önce sosyal medyada gördüm. Tabii AKP zihniyeti, desteklenen kızın kıyafetine takılmakla yetindi :q Kısacası özellikle ulaşımda İBB ile çok buluşan biri olarak sporculara verdikleri destekten de memnunum. AKP'li Bahçelievler belediyesinde ikamet ediyorum, buranın sorunlarını saysam bitmez. İBB güzel iş çıkarıyor, sel falan var diyenler AKP'li doğu Karadeniz illerinde baksın.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
@OzkanK. Ülkenin parası var aslında, berbat politikalar ve kleptomanik yöntemler sayesinde halkın parası yok.

6 ay içinde bu söylediklerini yapabilir mi yapamacaz !

Bunun yanında diğer saydığı yüzlerce vaad ile birlikte . Bekara karı boşamak kolay diye çok güzel ve anlamlı bir atasözü vardır. Hemen ona 1000 TL verdim şunu kaldırdır ÖTV yi sıfırladım demek kolay muhalefette yapabilir mi yapamaz mı !

Öğrenciler vatandaş aç o zaman ÖTV'yi sıfırlayım herkes Araba Telefon tablet PC ve PS5 alsın demek nedir doları dengelenemediği bir Türkiye'de CARİ AÇIK arttırmanın kralı olur. Aynı anda milyonlarca insanın borçlanıp borçla ithal ürün alması.

Son düzenleme: