Soru Sizce Recep Tayyip Erdoğan istifa etmeli mi ?

Reaksiyon puanı
1,766
Senin reçel, Türk insanları borçtan, atanamamak vb. yüzünden intihar eden ülkeye sahipken, bir yangın söndürme uçağının tamirine 1 milyar dolar veremeyen tahin, Somali'ye 30 milyon dolar hibe vermiş. Aaa baksana ya, ben de artık oy vereceğim ! Sonuçta dünyaya havamız olur ? :sunglasses: Ümmetin lideri elhamdülillah :smilingimp: (Silivri'ye bir adım daha yaklaştım, şuan Çatalca'dayım yardım edin ?)
Alıntıladığın mesajın en alt paragrafı şu yazdığın yorumla ilgiliydi keşke okusaydın be

Reaksiyon puanı
269
Ulan bir dene yeni birini. Belki seveceksin, yönetimi hoşuna gidecek. Beğenmezsen değiştirirsin bir dahaki seçimde. At la deve değil. Millete hakaret dediğin, sence 60 yaşında bir birey ile 25-30 yaşındaki veya ortaokul mezunu birinin kapasitesi bir mi ?
Güzel kardeşim bu oyuncakmı beğenmediğini at gitsin ülkeyi adama emanet ediyorsun 4 yıl 4 belki çok güvendiğimiz adam 4 yılda ülkeyi batıracak bitirecek. Şu an gördüğümüz adaylar daha kendileriyle çelişiyorlar neyi savunduklarını bilmiyorlar. Kendini bilmeyen adamdan hayır gelecekse bile gelmesin arkadaşım.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,840
Güzel kardeşim bu oyuncakmı beğenmediğini at gitsin ülkeyi adama emanet ediyorsun 4 yıl 4 belki çok güvendiğimiz adam 4 yılda ülkeyi batıracak bitirecek. Şu an gördüğümüz adaylar daha kendileriyle çelişiyorlar neyi savunduklarını bilmiyorlar. Kendini bilmeyen adamdan hayır gelecekse bile gelmesin arkadaşım.
Şu anki yönetimden dolayı zaten değiştirsen de değiştirmesen de ülke batıyor. O yüzden başkasını seçsek düzelme ihtimalinden dolayı değiştirmek istiyoruz. Kaderimize boyun eğmek yerine çırpınmak daha mantıklı değil mi?

Reaksiyon puanı
1,766
O zamanlar beynimin çıkmadığı zamanlardı, malum 11 yaşında aktif olarak forumda yazı yazıyordum. Eski halime göre daha mantıklı konuştuğumu düşünüyorum.
Bunu kast ettim işte sürekli bişeyler öğreniyoruz birkaç ay sonra da şu an dediğin bazı şeylerden utanacaksın belki
Şahsen benim başıma çok geliyor

Yaşlı adam daha tecrübeli o en son bu duyguyu yaşadığından bu yana 40 yıl geçmiştir :D

Bence 3-5 mesele haricinde herkesin fikrine saygı duyulması gerekir
(O 3-5 mesele de dini milli değerler vs siyaset yok yani)

Reaksiyon puanı
269
Kesinlikle etmeli. Şimdi diceklerki 97 türkiyesi kötüydü vs şimdi durum daha beter ab
evet 1997 türkiyesinin döviz kuru çok iç açıcı. AJFNMKÖLŞPİehemkbölçş
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allah aşkına 20 yıldır ekonomi iyiye doğru ilerliyor eski döviz kurlarına bakın bi tamam ekonomi çöp ama 20 yıl önce 25 kat daha kötüydü yani, az insaf ayol.

Ulan bir dene yeni birini. Belki seveceksin, yönetimi hoşuna gidecek. Beğenmezsen değiştirirsin bir dahaki seçimde. At la deve değil. Millete hakaret dediğin, sence 60 yaşında bir birey ile 25-30 yaşındaki veya ortaokul mezunu birinin kapasitesi bir mi ?
Kılıçdaroğlumu geçecek Yossi (!) İmamoğlumu Ekrem İstanbula geldi icraat nerede kılıçdaroğlu zaten adam kendi kendine çelişiyor partide her kafadan ses çıkıyor. Atamın partisi 100 yıldır böyle kötü yönetilmedi diğer partilere girersek konu uzar da uzar.

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (280).png
    Ekran Görüntüsü (280).png
    250.8 KB · Görüntüleme: 103

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,840
Allah aşkına 20 yıldır ekonomi iyiye doğru ilerliyor eski döviz kurlarına bakın bi tamam ekonomi çöp ama 20 yıl önce 25 kat daha kötüydü yani, az insaf ayol.
Ne? Attığım grafiğe bakar mısın? Nasıl eskiden daha kötüydü? 6 Ağustos 2021'de dolar 8,63'ken, 9 Haziran 2006'da dolar 1,53. Ben iyiye ilerleme göremiyorum. Kendi celladına aşık olmuş bir milletimiz var.

1628529871058.png

1628529896804.png

Reaksiyon puanı
269

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608

Kılıçdaroğlumu geçecek Yossi (!) İmamoğlumu Ekrem İstanbula geldi icraat nerede kılıçdaroğlu zaten adam kendi kendine çelişiyor partide her kafadan ses çıkıyor. Atamın partisi 100 yıldır böyle kötü yönetilmedi diğer partilere girersek konu uzar da uzar.
Şimdide dolar 8.6 larda knk merak etme. ?

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
ben ekonomi süper diyen dayılardan değilim öz ve öz Z kuşağındanım ekonomi berbat ama abi sen 97 de ekonomi daha iyi deyince hiddetlendim ekonomi berbat ama kim yönetecek güzelim ülkeyi.
Aga ben 97 türkiyesinde ekonomi iyiydi demedimki. O zamanda kmtüydü ama Yaşlı dayıkar hep tÜrKlEr hEp tÜp kUyRuĞuNa gİreRdi şimdi girmiyoz gibi aptalca şeyler söylüyorlar ondan dedim.

hakancalis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
953
Söylemlerini de duyuyoruz sürekli yalan doğru demeden insanları kışkırtmalarını da görüyoruz "bu iktidar dünyanın en iyi şeyini de yapsa eleştiririz" diyenlerden gram umudum yok.

Alınma da reis senin de saçma konuşmuşluğunu gördük birkaç kez
Saçma konuşan saçma konuştuğunu anlayabilir mi :D

(Bu arada harbiden dişiniz var diye şükredin olm ben burada yanık ağzımla ne işkenceler çekiyorum dişsiz olsam düşünemiyorum bile :( )
Şükür önemli ama bir yere kadar şükür et diyerekten ülke yönetilmez bu adamlar diş ile ekonomi ölçüyor.

1997 yılında yaklaşık 11 tane çeyrek altın alınıyordu şimdi ise 4 tane bile alınamıyor.

Reaksiyon puanı
269
Şükür önemli ama bir yere kadar şükür et diyerekten ülke yönetilmez bu adamlar diş ile ekonomi ölçüyor.

1997 yılında yaklaşık 11 tane çeyrek altın alınıyordu şimdi ise 4 tane bile alınamıyor.
Nerde ne zaman döviz kuru 200 tl idi o zaman bi bak sen kim demiş Allah Allah.

Tamamda soruyorum kim geçsin başa.

uydu3405

Doçent
Reaksiyon puanı
115
İstifa kişisel bir tercihdir baskı ile istenenez. Seçilmiş Cumhurbaşkanı dir . Seçim de kaybetme olasılığı da artıyor. Sandıkta herkes karnesini alıp yoluna bakacaktır.
Bu iktidarin yaptığı iyi şey bence hasta olduğumuzda hastaneye sabah sabah gidip kuyruk beklemekten kurtardı bu iyiydi Allah razı olsun.
Devletin işçi ve memur dan kestiği konut edindirme yardımını ödedi.
Baş örtüsü sorununu çözdüler.
Ancak yaptıkları yanlislarda var en önemlisi ekonomi iyi gitmiyor. Ekonomi iyi olsa idi tekrar kazanırdı ancak ekonomi iyi değil.

hakancalis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
953
Nerde ne zaman döviz kuru 200 tl idi o zaman bi bak sen kim demiş Allah Allah.

Tamamda soruyorum kim geçsin başa.
O yıllarda yine sağcı yönetim hakimdi yani bu suçunda CHP'ye yıkmazsınız umarım o zamanlar parada 6 sıfır vardı o altı sıfırı attık ama enflasyon ve kur karşısında çaktırmadan geri aldık.Kim geçsin demişsin başa şimdi bence şu düşünce yanlıştır Erdoğan yönetemiyor ama verecek adam yok CHP içinde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu gibi çok güzel adaylar var ancak olaya çoğu kişi partizanlık yönüyle bakıyor mesela Mansur Yavaş gayet iyi bir aday çoğu kişinin oy verebileceği biri ancak sırf CHP'de olduğu için kötü olduğunu sanıyorlar bu yüzden partizanlık yapmayı bırakıp aday odaklı bakmalısınız olaya.

Reaksiyon puanı
269
O yıllarda yine sağcı yönetim hakimdi yani bu suçunda CHP'ye yıkmazsınız umarım o zamanlar parada 6 sıfır vardı o altı sıfırı attık ama enflasyon ve kur karşısında çaktırmadan geri aldık.Kim geçsin demişsin başa şimdi bence şu düşünce yanlıştır Erdoğan yönetemiyor ama verecek adam yok CHP içinde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu gibi çok güzel adaylar var ancak olaya çoğu kişi partizanlık yönüyle bakıyor mesela Mansur Yavaş gayet iyi bir aday çoğu kişinin oy verebileceği biri ancak sırf CHP'de olduğu için kötü olduğunu sanıyorlar bu yüzden partizanlık yapmayı bırakıp aday odaklı bakmalısınız olaya.
Mansur yavaş çankaya belediyesi çöpler Ekrem imamoğlu sıfır icraat. Partizanlık yapmıyorum.

Mansur bey 2 twitche çıktı diye süper iyi aday olmuyor.

Sağ olunca ne değişiyor. Bu işin sağ ve solla alakası yok. Yöneten kişi ile alakası var.

Ben sağcı değilim Kemalistim.

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Ve sürekli adam islamı kullanıyor. Yok şükret yok inşallah maşallah kitap din. Adam resmen islamı kullanıyor

hakancalis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
953
Mansur yavaş çankaya belediyesi çöpler Ekrem imamoğlu sıfır icraat. Partizanlık yapmıyorum.

Mansur bey 2 twitche çıktı diye süper iyi aday olmuyor.
Çankaya belediyesi çöpler bitti bu mudur yani? Çöp toplama işi ilçe yönetimine ait ancak yinede açıklayayım Temizlik görevlileri 6,750 TL maaşı beğenmiyormuş ve greve gitmişler sonrasında büyükşehir belediyesi hemen ekipleri yönlendirerek olayı çözdü ayrıca Ekrem İmamoğlu sıfır icraat demişsiniz gerçekten partizanlık yapıyorsunuz bir belediye başkanından en fazla ne kadar verim alınabiliyorsa şu an iki başkandan da alınıyor siz de bana Erdoğan İBB başkanıyken yaptığı icraatleri sayar mısınız? Ve Ekrem İmamoğlu'ndan hangi icraatleri beklediğinizi eğer bir fikriniz var ise İstanbul'un geleceğine yön ver adresinden İBB yönetimine istediğiniz projeleri iletebilirsiniz.

İstifa kişisel bir tercihdir baskı ile istenenez. Seçilmiş Cumhurbaşkanı dir . Seçim de kaybetme olasılığı da artıyor. Sandıkta herkes karnesini alıp yoluna bakacaktır.
Bu iktidarin yaptığı iyi şey bence hasta olduğumuzda hastaneye sabah sabah gidip kuyruk beklemekten kurtardı bu iyiydi Allah razı olsun.
Devletin işçi ve memur dan kestiği konut edindirme yardımını ödedi.
Baş örtüsü sorununu çözdüler.
Ancak yaptıkları yanlislarda var en önemlisi ekonomi iyi gitmiyor. Ekonomi iyi olsa idi tekrar kazanırdı ancak ekonomi iyi değil.
Hastane kuyrukları mı? :) Şöyle açıklıyayım o zamanlar internet henüz kullanılabilir olmadığı için randevu sistemi yoktu yani şimdi ki gibi gidipte internetten randevu alınamıyordu o zamanlar telefonda randevu alınabilecek kadar gelişmiş değildi yani anlayacağınız bu icraat değil teknolojinin gelişmesidir.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
1,766
Ve sürekli adam islamı kullanıyor. Yok şükret yok inşallah maşallah kitap din. Adam resmen islamı kullanıyor
Erdoğanı kast ediyorsan İslam üzerinden siyaset yaptığını görmedim bir müslüman nasılsa öyle davranıyor hatta daha az desem yeridir

İslam üzerinden kim prim kasıyor diye sorarsan arka koltuklar boş olduğu halde önde dip dibe iki tane başörtülü kadını oturtan ya da baret taktırmayan veya canan kaftancıoğlunun kurban meselesini biliyorsundur vs

@Tecnopattankaçan söylemiyim söylemiyim dedim de reis dolar o zaman şöyleydi şimdi böyle arttı azaldı diye bir dünya yok sen dolara değil dolar üzerinden aldığın asgari ücrete bakacaksın (RTE dönemi baya arttı sonra dolar yükselişe geçti şu an ufak ufak azalıyor)
Döviz kurlarına bakacaksak japonya örneği karşımızda dimdik duruyor :D bazı ülkeler var parası dolardan daha değerli ama ülkeye baksan kıt kanaat geçiniyor
Bari sen şu hataya düşme dövizin sayısı değil gerçek değeri önemli

Geçen bunların aynısını başkasına anlattım bana dedi ki "aynen birde japon Yen'i karşısında TL nin değerini de görmezden geliyorlar (muhalifler)"
O an camdan atlamak istedim sen de böyle yapma :D

Rootsyl

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
516
RTE istifa etmelidir. Teknokratik oligarşiye geçilmelidir. Herkes talibi olduğu konu hakkında yetkiye sahip olmalıdır. Güçler ayrılığı şarttır. Ülkenin en eğitimlilerini ülkenin başına geçirmek esastır. Bunun uygulanabilmesi için hilesiz sınavlar, iyi okullar şarttır. Şu an için ise ülkede bulunan işinin ehli olan bir çok alandan bir sürü insanın bir grup haline getirilip geçici olarak başa getirilmesi gerekmektedir. Ve alanı olmayan konularda bu gruptaki insanların karar vermesi yasaklanmalıdır.

Sen ki insan; bencil, cahil, neye muhtaç olduğunu bilmeyen/göremeyen. Seçme ve seçilmeye layık değilsin. Bu yüzden seçme ve seçilme toptan kaldırılmalıdır.

Reaksiyon puanı
269
Erdoğanı kast ediyorsan İslam üzerinden siyaset yaptığını görmedim bir müslüman nasılsa öyle davranıyor hatta daha az desem yeridir

İslam üzerinden kim prim kasıyor diye sorarsan arka koltuklar boş olduğu halde önde dip dibe iki tane başörtülü kadını oturtan ya da baret taktırmayan veya canan kaftancıoğlunun kurban meselesini biliyorsundur vs

@Tecnopattankaçan söylemiyim söylemiyim dedim de reis dolar o zaman şöyleydi şimdi böyle arttı azaldı diye bir dünya yok sen dolara değil dolar üzerinden aldığın asgari ücrete bakacaksın (RTE dönemi baya arttı sonra dolar yükselişe geçti şu an ufak ufak azalıyor)
Döviz kurlarına bakacaksak japonya örneği karşımızda dimdik duruyor :D bazı ülkeler var parası dolardan daha değerli ama ülkeye baksan kıt kanaat geçiniyor
Bari sen şu hataya düşme dövizin sayısı değil gerçek değeri önemli

Geçen bunların aynısını başkasına anlattım bana dedi ki "aynen birde japon Yen'i karşısında TL nin değerini de görmezden geliyorlar (muhalifler)"
O an camdan atlamak istedim sen de böyle yapma :D
yok ben öyle değilim fakat o zamanlar alım gücü vb baya düşüktü. Şu an durum eskiden daha ii ama yinede berbat kötünün iyisi vasatın üstü diyelim.

RTE istifa etmelidir. Teknokratik oligarşiye geçilmelidir. Herkes talibi olduğu konu hakkında yetkiye sahip olmalıdır. Güçler ayrılığı şarttır. Ülkenin en eğitimlilerini ülkenin başına geçirmek esastır. Bunun uygulanabilmesi için hilesiz sınavlar, iyi okullar şarttır. Şu an için ise ülkede bulunan işinin ehli olan bir çok alandan bir sürü insanın bir grup haline getirilip geçici olarak başa getirilmesi gerekmektedir. Ve alanı olmayan konularda bu gruptaki insanların karar vermesi yasaklanmalıdır.

Sen ki insan; bencil, cahil, neye muhtaç olduğunu bilmeyen/göremeyen. Seçme ve seçilmeye layık değilsin. Bu yüzden seçme ve seçilme toptan kaldırılmalıdır.
Ama öyle de olmamalı ben çok kişi gördüm ilkokul mezunu ama sevecen ahlaklı çok kişi gördüm üniversite mezunu şerefsizin önde gideni.

Rootsyl

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
516
yok ben öyle değilim fakat o zamanlar alım gücü vb baya düşüktü. Şu an durum eskiden daha ii ama yinede berbat kötünün iyisi vasatın üstü diyelim.

Ama öyle de olmamalı ben çok kişi gördüm ilkokul mezunu ama sevecen ahlaklı çok kişi gördüm üniversite mezunu şerefsizin önde gideni.
Sadece eğitime bakılmıyor ülke birincisini seçerken. Tüm o bilim aleminin ortak kararı olması lazım. Yoksa çok haklısın.

Reaksiyon puanı
1,766
Sadece eğitime bakılmıyor ülke birincisini seçerken. Tüm o bilim aleminin ortak kararı olması lazım. Yoksa çok haklısın.
Senin fikir güzel uygulanamaz devlet yönetimini bilene bırakacaksın onun dışında CB danışmanları var genel olarak senin bahsettiğin kişilerden oluşuyor bence böyle daha güzel

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,591
Ya abi neyden şikayetçisiniz anlamıyorum.
Asgari maaş Bizden iyi.
Dükkanlarda Fiyatlar ve çeşitlilik bizden kat kat iyi.
O kadar zam olmasına karşı neredeyse bizim fiyatlara denk gelen bazı ürünler olabilir ama. Elektronik cihazlar felan.
Sonra efenime söyliyim, Alım gücü bizden kat kat iyi bir ülkesiniz. Daha saymak için unuttuğum şeyler var eminim.

Cumhurbaşkanınız çok iyi Başkan. Değerini bilin.

Zamanında Kaddafi`ye çamur attılar kendi halkını üzerine kabarttılar. Adam asılmadan önce dedi ki beni mumla arayacaksınız.
Şimdi Halkı sürüm sürüm sürünüyor

Açın Hakkında okuyun biraz. Nedensiz Savaş olmadan yaşıyorsanız bu demek ki Bir sağlam başkanınız var.

Wab Sharan

Doçent
Reaksiyon puanı
422

20 sene önce dediğin 50 sene önce 2. dünya savaşı bitti neyden bahsediyorsun sen. Mecazlama yaparsak o zamanlar taş devriydi şimdi ise teknoloji. Bak ya, reisİMİZ ne güzel yapmış ekonomiyi, 20 sene önce su içemiyorduk, saolsun şimdi içmekte zorlanıyoruz ama içiyoruz sonuçta. Ulan adam o zamanla bu zamanın hayat şartları bir mi

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
İstifa etmelidir çünkü Cumhurbaşkanı artık Türkiye Cumhuriyeti'nin menfaatlerini koruyamaz durumdadır ve milli güvenlik sorunu haline gelmiştir.

Reaksiyon puanı
1,766
Ulan adam o zamanla bu zamanın hayat şartları bir mi lan
Sakin ol aga .d hep sinir stres

Kendi kendine bişey uydurup kendini haklı çıkardın sana ayrı helal olsun :D
Su içebiliyor muydun bilmem de o zamandan bu zamana alım gücü arttı mı arttı aldığın maaş hem TL hem dolar cinsinden arttı kişi başına düşen milli gelir arttı

Biz sana akepeden önce akıllı telefonun yoktu şimdi var fln demedik sonuçta xd

Sakin ol aga .d hep sinir stres

Kendi kendine bişey uydurup kendini haklı çıkardın sana ayrı helal olsun :D
Su içebiliyor muydun bilmem de o zamandan bu zamana alım gücü arttı mı arttı aldığın maaş hem TL hem dolar cinsinden arttı kişi başına düşen milli gelir arttı

Biz sana akepeden önce akıllı telefonun yoktu şimdi var fln demedik sonuçta xd
@ConfickerBelasi ya hepsini geçtim buna niye kızgın attın şimdi :D