Gelişmiş Soğutma Bloğu

Bu konuyu okuyanlar

Yavuz Şahin-1

Müdavim
Katılım
2 Şubat 2009
Mesajlar
1,721
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Günden güne ilerleyen teknoloji bilim adamlarının farklı yönlere eğilmelerine sebep oluyor. Son gelen bir haber bizi oldukça şaşırttı.

Normal soğutma teknolojilerinde ısı yayan donanımın üzerine soğutma için yüzeyi arttırıcı plakalar konulur. İşte karşınızda devrim yaratan silindirik plaka. Yanlış duymadınız aşağıdaki resme bakarsanız ürünün soğutma bloğu olduğunu hemen fark edersiniz. Buradaki önemli konu soğutma yüzeyinin arttırılması için silindirik yüzeyler kullanılmış olması. Eğer bu boyutta bir plakada dik hatlar kullanılmış olsaydı bu kadar soğutma yüzeyi elde edilemezdi.

Ürünün performansı da oldukça başarılı. Geleneksel soğutmalara göre %30 daha iyi soğutma sağlayan ürün alüminyum alaşımlı malzemeden üretilmiş. Fakat ürünün üst bölümü düzgün bir yüzeye sahip olmadığı için blok, fanlı soğutmaya uygun değil. Sadece pasif soğutma için kullanılabiliyor.
Flared_pin_fin_heat_sinks1234780763.jpg
 
:: Pasif soğutma kullanıyor musunuz?

Yazan: Yavuz Şahin
SDN - http://shiftdelete.net
 

intricate

Müdavim
Katılım
15 Aralık 2008
Mesajlar
1,692
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
fansız CPU soğutması pek çekici gelmiyor (su soğutma hariç). Çok başarılı olabileceğinden kuşkuluyum ne bileyim.
 

Tsunmys

Müdavim
Katılım
29 Mayıs 2008
Mesajlar
1,546
Reaksiyon puanı
2
Puanları
38
Çok çakma duruyor. İyi sonuç alınacağından kuşkuluyum :(
 

xismailaydin

Müdavim
Katılım
28 Eylül 2008
Mesajlar
1,379
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Yaş
34
fansız CPU soğutması pek çekici gelmiyor (su soğutma hariç). Çok başarılı olabileceğinden kuşkuluyum ne bileyim.

Thermaltake Tsunami Dream kasa'ya Zerotherm BTF95'i tak bakiyim soğutuyo mu soğutmuyo mu!?!

Kasa içerisinde yeterli sirkülasyon en iyi şekilde sağlanıyorsa Ekran Kartı ve İşlemci'yi rahatlıkla pasif soğutabilirsin. Böylece kasandan daha az gürültü çıkar ve en azından sadece kasa fanlarını değiştiririsin.
Temizlemesi filan da kolay olur. Hem daha az fan daha yeşil bilgisayar demek :D
Estetik olarak da Pasif Soğutucular çok güzel şekillerde bulunabilmektedirler.

Ben uzun zamandır Zerotherm BTF95'i kullanıyorum. İlk işlemcim AMD 4200'de aldığım soğutucuyu şimdi kullandığım AMD 6000 Black Edition'da da kullanıyorum.

İlk ekran kartım Sapphire ATI X1600'ün orjinal fanını sökerek de Thermaltake Schooner takarak pasif hâle getirmişrim. İnan orjinal fanlı sisteminden daha iyi soğutma sağlıyordu.
Sonra His ATI Hd 2600 I-Silence 3 aldım. Onda da kartın üzerinde ZALMAN'ın pasif soğutması vardı. Çok da memnundum karttan.
Şimdi His ATI HD3870 Iceq3 Turbo ekran kartı kullanıyorum ve bu sefer fanlı. Buna göre altlı üstlü sağlam soğutma yapabilecek bir pasif soğutma ünitesi bulursam alırdım emin ol. Ama Iceq serisi zaten özel seri olduğundan şimdilik çok da önemsemiyorum. Çünkü Iceq çok sesli çalışmıyor zaten. Sesi çıkana kadar da DX11'li bişe alırım muhtemelen :D

Resimde gördüğümüz ürünün de İşemci için değil, chipsetler için olduğunu sanıyorum. Orjinal chipset heatsink'inden güzel bence :D
 

MoNsTeRaZoR

Doçent
Katılım
20 Mayıs 2007
Mesajlar
551
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Aktif soğutma kullandım bugüne kadar ama neden olmasın ileride
 

Son mesajlar

Üst