Savaş Kapıda! Rusya NATO Birliklerine Karşı Bütün Denizaltılarını Gönderdi! Karadeniz'de Onlarca Savaş Gemisi Harekette

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wittroc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,230
Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Karadeniz'e iki savaş gemisi göndermesiyle sular ısınırken Rusya'dan dünyayı titreten bir hamle geldi. Koca bir filo Karadeniz'de!

0.png

Romanya'nın ev sahipliği yaptığı NATO tatbikatının başlamasından önce ABD ve diğer ülkeler, Taarruz Grubu savaş gemilerini ve uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower'ı Karadeniz'e göndermesiyle Rus medyasından korkutucu bir haber geldi.

NATO'nun gerçekleştirdiği Sea Shield 2021 tatbikatının başlamasıyla Karadeniz'e 18 savaş gemisi ve 10 savaş uçağı gönderildi. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkelere karşılık ise Rusya tarihte yapmadığı bir şey yaptı: bölgedeki bütün denizaltılarını sahaya gönderdi!

'Eşi benzeri görülmemiş' bir hamle olarak değerlendirilen bu hareket bütün dünyayı ayağı kaldırdı. Filo Komutanı Koramiral Igor Osipov ise durumla ilgili şunu söyledi:​
  • "Karadeniz donanmasındaki tüm denizaltılar verilen görevi yerine getirmek için üslerinden ayrıldı. Hiçbir denizaltı üslerinde değil. Bu Rusya'nın diğer filolalarında daha önce olmadı."​
ABD ve NATO'nun yığınak yapması sonrasında Karadeniz ısınırken bu hamle sonrasında ne olacağı belirsiz. Karadeniz ile ilgili diğer konular için:

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Bölgede ciddi bir güç savaşı var. Önce Suriye de Amerika - Rusya - Türkiye üçlüsü arasında ardından Türkiye - Fransa, Türkiye Libya - Yunanistan Mısır derken çarşı pazar karıştı desek yeridir. Gövde gösterisinden öteye gideceğini sanmıyorum. Amerika bu adımı atınca Rusyanın karşılık vermemesini beklemek gülünç olurdu. Biden yönetimi bu bölgeyi baya karıştıracak gibi duruyor.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,230
Bölgede ciddi bir güç savaşı var. Önce Suriye de Amerika - Rusya - Türkiye üçlüsü arasında ardından Türkiye - Fransa, Türkiye Libya - Yunanistan Mısır derken çarşı pazar karıştı desek yeridir. Gövde gösterisinden öteye gideceğini sanmıyorum. Amerika bu adımı atınca Rusyanın karşılık vermemesini beklemek gülünç olurdu. Biden yönetimi bu bölgeyi baya karıştıracak gibi duruyor.
Bu durumda yaşanabilecek tek çatışma Suriye ve Libya'da Türkiye-Rusya çatışması olur. Fransa parayı koparma derdinde, Yunanistan desen yaslamış kendini Avrupa'ya, Mısır ise savaş görmemiş ordusuyla şov yapıyor... Biden Trump'ın aksine çok sert hamlelerle geliyor ki Biden sonrasında Trump'ı Rus ajanı olarak anmaya başladılar.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Suriye ve Libya'da Türkiye-Rusya çatışması şimdi dahi yaşanmakta zaten ama dengeler o kadar hassas ki kim kimi pes ettirirse anlayışı hakim mücadelede ... Türkiye hiç bir zaman pes etmez hele ki teknolojimiz bu noktalara ulaşmışken, şimdi afrikada da operasyon yapıyoruz yapacağız, fransa için kötü haber :)

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
Çok güzel. Aferin bütün ülkelere ve başkanlarına falan. 3.dünya savaşı çıksın ve milyonlarca insan ölsün diye can atıyorlar herhalde.
İyicene araları gerilmeye başladı. Ama ne desek boş. İnsanoğlu kaç bin yıldır, ben güçlü olacağım ve tek ben zengin olacağım diye, güçe kapılma ve hırsı yüzünden bir sürü insan ölüyor.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Çok güzel. Aferin bütün ülkelere ve başkanlarına falan. 3.dünya savaşı çıksın ve milyonlarca insan ölsün diye can atıyorlar herhalde.
İyicene araları gerilmeye başladı. Ama ne desek boş. İnsanoğlu kaç bin yıldır, ben güçlü olacağım ve tek ben zengin olacağım diye, güçe kapılma ve hırsı yüzünden bir sürü insan ölüyor.
Savaşa sebep olanlar en önden biz gideriz deseler bile en güvende yalniz onlar kalır.
Insanoglu bunu bilmedigi sürece canını ortaya koymaya devam eder.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Bu durumda yaşanabilecek tek çatışma Suriye ve Libya'da Türkiye-Rusya çatışması olur. Fransa parayı koparma derdinde, Yunanistan desen yaslamış kendini Avrupa'ya, Mısır ise savaş görmemiş ordusuyla şov yapıyor... Biden Trump'ın aksine çok sert hamlelerle geliyor ki Biden sonrasında Trump'ı Rus ajanı olarak anmaya başladılar.
Türkiye ve Rusya arasında çatışma yaşanacağını sanmıyorum. NATO Türkiyeye karşı sırtını dönünce askeri anlamda Türkiye ve Rusya ciddi anlamda yakınlaştı. Suriyede ise dolaylı olarak Amerikan - Rus savaşı var ve çeşitli gruplar üzerinden dönüyor. Yunanistanda Avrupa'ya güveniyor ama Türkiyenin de Almanya, İtalya gibi devletlerle olan iyi ilişkileri işe yarıyor. Bunlar alışık olduğumuz sahneler. Neticede fiili bir savaş olması zor. Tabi Yunanistan işgal ettiği adacıkları bırakmazsa ve kıta sahanlığını arttırma gibi adımlara giderse o zaman durumlar değişebilir.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,230
Türkiye ve Rusya arasında çatışma yaşanacağını sanmıyorum. NATO Türkiyeye karşı sırtını dönünce askeri anlamda Türkiye ve Rusya ciddi anlamda yakınlaştı. Suriyede ise dolaylı olarak Amerikan - Rus savaşı var ve çeşitli gruplar üzerinden dönüyor. Yunanistanda Avrupa'ya güveniyor ama Türkiyenin de Almanya, İtalya gibi devletlerle olan iyi ilişkileri işe yarıyor. Bunlar alışık olduğumuz sahneler. Neticede fiili bir savaş olması zor. Tabi Yunanistan işgal ettiği adacıkları bırakmazsa ve kıta sahanlığını arttırma gibi adımlara giderse o zaman durumlar değişebilir.
Şu anda bile Türkiye ile Rusya arasında çatışma var. Direkt olarak Türkiye'ye yönelik bir saldırı olmasa da Türkiye'nin yükleme yapacağı tırlara ve Suriye'de Türkiye kontrolü altındaki bölgelerde bulunan petrol tankerleri ve benzin istasyonlarına balistik füzeler fırlatıyor. Yunanistan'ın adaları işgal etmesine karşı Türkiye'den bir adım geleceğini sanmıyorum. Daha öncesinde Yunanistan'ın en ufak bir hamlesinde komutanlar savaşa hazır olduklarını belirtirken, hükümetin arkasında olurken şu anda böyle bir durum söz konusu değil ne yazık ki.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Clik haber bunlar. Takılmayın. Savaşmak kolay değildir. Maddi manevi hazırlık ister. 3 5 denizaltı ile de olmaz.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Şu anda bile Türkiye ile Rusya arasında çatışma var. Direkt olarak Türkiye'ye yönelik bir saldırı olmasa da Türkiye'nin yükleme yapacağı tırlara ve Suriye'de Türkiye kontrolü altındaki bölgelerde bulunan petrol tankerleri ve benzin istasyonlarına balistik füzeler fırlatıyor. Yunanistan'ın adaları işgal etmesine karşı Türkiye'den bir adım geleceğini sanmıyorum. Daha öncesinde Yunanistan'ın en ufak bir hamlesinde komutanlar savaşa hazır olduklarını belirtirken, hükümetin arkasında olurken şu anda böyle bir durum söz konusu değil ne yazık ki.
Dediğim gibi zaten dolaylı yollardan dönüyor çatışmalar. Yunanistan konusunda da sanırım ilk başta barışçıl yollarla uzlaşmayı deniyorlar. Türkiye'de askeri operasyon yapacağına yönelik açıklamalar da Türk Hükümeti tarafından geliyor ama sanıldığının aksine savaş ilan etmek o kadar kolay değil. Yunanistandaki ABD üsleri engelleyici durumda. En başta iki ülke de NATO üyesi. Böyle bir savaşın ilanı bile sırf NATO'dan dolayı zor. O yüzden masada kazanmaya çalışmak, uzlaşma olamazsa sahaya inmek en doğru çözüm. NATO işi biraz daha komplike hale getiriyor.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Bu dünyada BARIŞ ancak SAVAŞ ile imzalatılan antlaşmalarla ve o da geçici bir süre sağlanabilir, işte gerçek budur :) Ne garip bir tezat öyle değil mi...

Kaan_M

Doçent
Reaksiyon puanı
1,887
Çoluk çocuk eğleniyor işte sakin olun öyle kolay mı savaşmak. Ben savaş olacağını sanmam. Olsa da az ötede savaşsınlar ?.

...İnsanoğlu durmamış biz durmadan savaşmışız. Barış yapmacık, barış karşılıksız değil artık ve barış karmaşık. Her bi' metrekarede yarış...

Onların nükleer silahı varsa bizim de Allah'ımız var!
Bal yiyin!

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
He aynen savaş çıkacak ??

2021 yılındayız artık o hayalindeki savaşlar olmuyor. 2 ülkenin savaşması herkesi etkileyeceği için gerilim bir noktadan sonra düşer. İlla savaş olacaksa da ekonomik savaş veya siber savaş yapılır. Üniversiteye hazırlanıyorsun veya gidiyorsun bunları bilmen gerekirdi ?

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,230
Dediğim gibi zaten dolaylı yollardan dönüyor çatışmalar. Yunanistan konusunda da sanırım ilk başta barışçıl yollarla uzlaşmayı deniyorlar. Türkiye'de askeri operasyon yapacağına yönelik açıklamalar da Türk Hükümeti tarafından geliyor ama sanıldığının aksine savaş ilan etmek o kadar kolay değil. Yunanistandaki ABD üsleri engelleyici durumda. En başta iki ülke de NATO üyesi. Böyle bir savaşın ilanı bile sırf NATO'dan dolayı zor. O yüzden masada kazanmaya çalışmak, uzlaşma olamazsa sahaya inmek en doğru çözüm. NATO işi biraz daha komplike hale getiriyor.
NATO ve ABD'nin yığınak yapıp kendini tampon olarak kullanması işi sahaya taşımayı zorlaştırıyor, haklısınız. Şu anda Yunan medyasında masada kaybettikleri, Türk heyetinin baskı kurmasıyla masada bir şey yapamadıkları lafları dönüyor zaten. AB'nin de yaptırım kararından vazgeçmesi sonrasında iyice topallamış durumdalar.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Amerika gerçekten saçma sapan işler peşinde. Bİr geliyor Doğu Akdeniz'de tatbikatlar yapıyor. Girit adası çevresine koskocaman Filo getiriyor. Üstüne Yunanistan' a askeri üstler kuruyor. Alt tarafta Suriye Irak'ta onlarca üsttü oldu.

Şimdide Karadeniz'e donanma çıkarıyor. Neymiş Tatbikat yapacam ayağına. Bu hareketler Rusya'ya sökmüyor pek. Adamlar çat diye KIRIM'ı ilhak ettik kim ne diyebildi 2-3 yıl geçti üstünden. ALt tarafta Gürcistan'ın üstüne çöktü kim ne diyebildi. Ermenistan'ın üstüne çöktü kim ne diyebildi. Diğer tarafta Suriye'de Esad'ın arkasında duruyor kim ne diyebiliyor. Amerika'nın dişi ancan diğer ülkelere geçiyor Ruslarda geri adım yok.

İki ülkede savaş istemeyecek kadar zeki. Onlar canbaza bak yaptırıp parsayı paylaşıyorlar. Yunanistan Kıbrıs Ukran'ya Romanya gibi ülkeleri Amerika aldı sömürgesine diğer ülkeleride Rusya Filler tepişiyor çimenler eziliyor.

ProgramBoy

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Denizaltı resmi yaz güneşinde çekilmiş , karadeniz ve anadoluda havalar bir haftadır kapalı. Haber değil hikaye.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Denizaltı resmi yaz güneşinde çekilmiş , karadeniz ve anadoluda havalar bir haftadır kapalı. Haber değil hikaye.

:D Efsane bir yorum. ( Resim temsilidir büyük ihtimal Rusya neden denizaltılarını göstersin yabancı devletlere )

Ayrıca Tatbikatlar zaten Karadeniz'in Romanya sularında yapılıyor. Sen burdan hava tahmini yapıyon. Tatbikat yapılan yer karadeniz'in bir ucu sen neredeki hava durumuna bakıyon kimbilir.

1616436496788.png