SLayer2001
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 34
Bir kaç gün önce işletim sistemimin rutin güvenlik kontrollerini yaparken İdle Buddy isimli bir klasör buldum (konum Program Dosyaları x86) İnternetten biraz araştırma yapınca Uygulamanın bir bitcoin miner aracı olduğunu öğrendim (kim bilir ne zamandır çalışıyor...) Kaspersky kullanıcısı olduğum için normalde çok rahatım bu konularda kaspersky virüsü tespit etmeyince çok şaşırdım virüslü .exe dosyalarını virus totale okuttum ve cidden kaspersky uygulamayı tespit etmiyordu. Hitman pro & notron power eraser gibi profesyonel kötü amaçlı yazılımları kaldırma araçlarını denedim ama hiçbiri sonuç vermedi. Son olarak virüsü manuel olarak güvenli moddan kaldırmaya çalıştım ama o da olmadı. Az öncede kaspersky rescue disk ile denedim ama o bile işe yaramadı. Kim yaptı arkadaş bu virüsü helal olsun cidden... Formatsız kaldırmanın bi yolu varmı bilen varsa yazsın.
Son olarak bunu yazarken windows defender ile tarattım uygulamayı tespit etti ancak kaldıramadı şu anda diskin tamamını defender kullanıyor çabuk cevap verirseniz sevinirim.
Son olarak bunu yazarken windows defender ile tarattım uygulamayı tespit etti ancak kaldıramadı şu anda diskin tamamını defender kullanıyor çabuk cevap verirseniz sevinirim.