- Reaksiyon puanı
- 259
En iyisi bence knk demi
En iyisi bence knk demi
pc oyundayken veya ansızın rest atar ve tekrar açılır ve sağ köşede şöyle bir yazı yazar. Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi. der ve sinir olursun o an öyle birşey tarif edilmez. Adamı çıldırtır bazen.Wattman nedir?
Ya AMD RX serisi ya da RTX. Teknolojinin nimetlerini bunlar veriyor.En iyisi bence knk demi
Bilgilendirdigin icin tesekkurlerpc oyundayken veya ansızın rest atar ve tekrar açılır ve sağ köşede şöyle bir yazı yazar. Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi. der ve sinir olursun o an öyle birşey tarif edilmez. Adamı çıldırtır bazen.
Hm eyw bilgilendirdigin icin knkYa AMD RX serisi ya da RTX. Teknolojinin nimetlerini bunlar veriyor.
Wattman'ın görevi ne yani? Hangi ayarları yapıyor.pc oyundayken veya ansızın rest atar ve tekrar açılır ve sağ köşede şöyle bir yazı yazar. Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi. der ve sinir olursun o an öyle birşey tarif edilmez. Adamı çıldırtır bazen.
Bunu neye dayanarak söyledin? 5500 XT diğer iki karttan daha çok sorunlu. En sıkıntısız olanı 5700 ve 5700 XT'dir5600 XT ve 5700 XT sorunlu ama 5500 XT'de herhangi bir sorun yok. Sorun yaşadığın başka bir kart üzerinden bu sonuca nasıl vardın?
HmBunu neye dayanarak söyledin? 5500 XT diğer iki karttan daha çok sorunlu. En sıkıntısız olanı 5700 ve 5700 XT'dir
Ben de çok yaşadım. 3 tane monitör kırdım sinirden hatta. Kalanını sen düşün.pc oyundayken veya ansızın rest atar ve tekrar açılır ve sağ köşede şöyle bir yazı yazar. Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi. der ve sinir olursun o an öyle birşey tarif edilmez. Adamı çıldırtır bazen.
Wattman'in görevi nedir? Ne işe yarıyor?Ben de çok yaşadım. 3 tane monitör kırdım sinirden hatta. Kalanını sen düşün.
Çevremdeki insanların deneyiminden ve forumlardan. Neredeyse hiç sorunlu 5500 XT ile karşılaşmadım.Bunu neye dayanarak söyledin? 5500 XT diğer iki karttan daha çok sorunlu. En sıkıntısız olanı 5700 ve 5700 XT'dir
Ekran kartının hızını ayarlayamaması sonucunda oluşan yazılımsal veya donanımsal bir problem miş galiba 1-2 sitede öyle yazmışlar. çözüm önerisi olarakda: GPU frekansını 100 MHz aşağıya çekin ya da biraz voltajı artırın. Özetle, GPU'yu daha kararlı çalışacak hale getirin demişler. Ne kadar doğru bilemem ama .Wattman'in görevi nedir? Ne işe yarıyor?
Pek bir görevi yok. Yazılımsal bir durum. Önce bilgisayar kendini yeniden başlatır. Beklenmeyen bir sistem arızası olarak görünür, sonra WattMan fabrika ayarlarına geri yükledi yazar. Tabi o sıradaWattman'in görevi nedir? Ne işe yarıyor?
Doğru değil. Kurtulmak için az denemedim. Çözümü 1 ay bekleyip satmak ile buldum.Ekran kartının hızını ayarlayamaması sonucunda oluşan yazılımsal veya donanımsal bir problem miş galiba 1-2 sitede öyle yazmışlar. çözüm önerisi olarakda: GPU frekansını 100 MHz aşağıya çekin ya da biraz voltajı artırın. Özetle, GPU'yu daha kararlı çalışacak hale getirin demişler. Ne kadar doğru bilemem ama .
Hayır.@Rizelimapper53, @mehmetali48, anladım bir hataymış.
Peki ekran kartına O.C. yapıldığında mı oluyor? Yoksa kendi kendine mi oluyor?
Sonuca varmadım sadece kendi yaşadığım sorunu söyledim ve internette bazı ekran kartlarında da mevcut olduğunu okudum. O yüzden öyle dedim. Ben bu wattman sorunu ile karşılaşalı uzun bir süre oldu sayılır. Belki sorun düzelmiştir kesin birşey demiyorum. AMD'yi de severim, hatta kendim işlemci olarak AMD tercih ederim genel olarak. Ben sadece sorun olabilir demek istedim almadan önce biraz araştırılması gerek sadece. Eğer sorun yoksa AMD ekran kartı her zaman tercih edilebilir.5600 XT ve 5700 XT sorunlu ama 5500 XT'de herhangi bir sorun yok. Sorun yaşadığın başka bir kart üzerinden bu sonuca nasıl vardın?
Zaten sizde sorun olmadığını söylemişsiniz o halde dediğim gibi her zaman tercih edilebilir.Çevremdeki insanların deneyiminden ve forumlardan. Neredeyse hiç sorunlu 5500 XT ile karşılaşmadım.
Her ekran kartında sorun yaşanılabilir. Ama AMD'de bu durum biraz daha olası olduğu için kullanıcıyı kendisinden uzaklaştırıyor. Kartlar çok hoş olsa da(güç bakımından) stabilite konusunda üzücü.Sonuca varmadım sadece kendi yaşadığım sorunu söyledim ve internette bazı ekran kartlarında da mevcut olduğunu okudum. O yüzden öyle dedim. Ben bu wattman sorunu ile karşılaşalı uzun bir süre oldu sayılır. Belki sorun düzelmiştir kesin birşey demiyorum. AMD'yi de severim, hatta kendim işlemci olarak AMD tercih ederim genel olarak. Ben sadece sorun olabilir demek istedim almadan önce biraz araştırılması gerek sadece. Eğer sorun yoksa AMD ekran kartı her zaman tercih edilebilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Zaten sizde sorun olmadığını söylemişsiniz o halde dediğim gibi her zaman tercih edilebilir.
dlss uzağı bozmazki aksine dahada güzel yapar.DLSS'in yaptığı ile aynı. Uzaktan nesneleri bozarken, yakındakileri sabit tutuyor. Defalarca test yaptım.
Fanboy diyorsun ama her şeye uyabilen tek kartı da AMD yapıyor.
Bilmiyorum ben yıllardır AMD kullandım hep. Memnun kaldım. İnsanlara da tavsiye ediyorum.
tensor core. tensor corelar rt deki kenarları güzelleştirir dlss için gereklidir.Ne sıkıntısı yaşadın?
DLSS'nin mantığı o. AMD'de seçiyorsun sadece. DLSS otomatik yapıyor bunu.
Çünkü DLSS'de tenor diye bir çekirdek var. Donanım. Yapay zeka.
AMD ise bir yazılım. Bize seçme imkanı tanıyor. Otomatik yapmıyor yani.
Yakında bir nesne bozulmadığı için, uzaktakini iplemiyorum.
Evet ben de onu dedim zaten. Tenor çekirdeği bir yapay zeka sağlıyor.dlss uzağı bozmazki aksine dahada güzel yapar.
şu amd wattman çözüm buldumu ?
sapphire kartların arka kısmının yarısı açık
tensor core. tensor corelar rt deki kenarları güzelleştirir dlss için gereklidir.
Arkadaş stabilite ve adam akıllı denge sağlanmadığı sürece bunlar bir halta yaramaz. Bunu anlatamıyorum ben. Ölüyü diriltmek dediğinde CP 77'de +1 FPS mi?Evet ben de onu dedim zaten. Tenor çekirdeği bir yapay zeka sağlıyor.
AMD'de ise, kullanıcı bunu ayarlıyor.
AMD'nin ki bir alternatif ve ölüyü diriltme yani. Çünkü eski kartlara bu destek geldi.
Nvidia'da ise sadece RTX kartlarda duruyor gibi duruyor bu teknoloji.
Arkadaş stabilite ve adam akıllı denge sağlanmadığı sürece bunlar bir halta yaramaz. Bunu anlatamıyorum ben. Ölüyü diriltmek dediğinde CP 77'de +1 FPS mi?
csgo gta gibi oyunlar akıyor benim öncesinde o vardı ama gtx 1660 aldım sonra. yani gtx 1660 al garanti al işiniPeki yaklaşık kaç fps alırım bi fikrin varmı
Arkadaş oyun oynayan biri Linux mu kullanacak? Mac mi kullanacak? Adam akıllı windows kullanacak. Benimde kanıtlarım var, şu anlık bir kart alırsam Nvidia alırım. AMD tarafında tek alacağım kartlar 5700/XT'dir.FidelityFX CAS, NVIDIA tarafından kullanılabilir mi?
Aslında yeni yeni keşfettiğim bir durum ama aklımda da bazı şüpheler var. İlk olarak AMD'nin DLSS'e cevap olarak verdiği iki adet teknolojisi var. 1.FidelityFX CAS, 2.Radeon Görüntü Keskinleştirme. Bu iki ayarın ilk önce açık, sonra kapalı olduğunu gösteren iki resim paylaşacağım. Denediğim...www.technopat.net
Benim kanıtlarım var. O yüzden AMD'yi seçerim.
Hem Nvidia sadece Windows ile uyumlu. AMD her platformda etkin olabiliyor.
Ben alırsam, ikinci el RX 470/480 veya sıfır RX 5500 XT 4GB alırım.Arkadaş oyun oynayan biri Linux mu kullanacak? Mac mi kullanacak? Adam akıllı windows kullanacak. Benimde kanıtlarım var, şu anlık bir kart alırsam Nvidia alırım. AMD tarafında tek alacağım kartlar 5700/XT'dir.
Onlarda olabilir. 560 olabilir. 550 almam elbet. 460-470-480 alınır. Ki bence 580 yerine bulursak 480 daha mantıklı. 2-3 FPS önde ve daha stabil.Ben alırsam, ikinci el RX 470/480 veya sıfır RX 5500 XT 4GB alırım.
Tek oyun oynamakta sıkıcı olur.
560/460, 550 falan alınmaz. Benim Vega8'im daha iyi desem yeridir.Onlarda olabilir. 560 olabilir. 550 almam elbet. 460-470-480 alınır. Ki bence 580 yerine bulursak 480 daha mantıklı. 2-3 FPS önde ve daha stabil.
560-460 alınır. 550 gerçekten çöp ama. 460 Vega 8 den daha iyi.560/460, 550 falan alınmaz. Benim Vega8'im daha iyi desem yeridir.
Yani mantık olarak işlemci + şu saydıklarım mı alınır yoksa Ryzen 3 3200G mi alınır?
Saydıklarım çöp yani.
Ve ilk başta 460 dediginde insanın aklına güçlü bir kart, 560 dediginde zayıf bir kart geliyor. Ama 560 daha güçlü560/460, 550 falan alınmaz. Benim Vega8'im daha iyi desem yeridir.
Yani mantık olarak işlemci + şu saydıklarım mı alınır yoksa Ryzen 3 3200G mi alınır?
Saydıklarım çöp yani.
İşte burada mantıklı düşünmek lazım.560-460 alınır. 550 gerçekten çöp ama. 460 Vega 8 den daha iyi.