Hackerlar tarafindan bize gelen mesajlar

mustafasrc60

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar çok yakın bir akrabam var onlara gmail üzerinden sürekli mesaj atılıyor meselâ; evde makarna yaparken mail atıyorlar makarna salçalı olsun diye
Evdeki çocukların ikiside üst düzey seviyede zeki bu çocuklar online sınavlara girerken isimlerini değiştiriyor sonuna küfür yazıyor ne yapmalıyız hiç kimseyle alıp veremediğimiz yok kendi halimizde yaşıyoruz her sohbetimizi dinleyim bize msj atıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar çok yakın bir akrabam var onlara gmail üzerinden sürekli mesaj atılıyor meselâ; evde makarna yaparken mail atıyorlar makarna salçalı olsun diye
Evdeki çocukların ikiside üst düzey seviyede zeki bu çocuklar online sınavlara girerken isimlerini değiştiriyor sonuna küfür yazıyor ne yapmalıyız hiç kimseyle alıp veremediğimiz yok kendi halimizde yaşıyoruz her sohbetimizi dinleyim bize msj atıyor
Daha bir sürü mesaj var ama saymak istemiyorum

NuLdERGAMER

Profesör
Reaksiyon puanı
638
Bana da CS:GO diye bi instagram hesabı açmışlar

Bu arada format atın.

mustafasrc60

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar evde herkes en ufak teknoloji alete varana kadar sıfırladı onlara şuan hiçbirşekilde ulaşamıyoruz hat falan herşey kapalı yine bir akrabam onlara ulaşamadığımız için telefon ve hattını verdi fakat o telefonun sahibinin ailesine de sürekli mesaj geliyor beni kizdirmayin diye

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,217
Tüm diskleri biçimlendirerek format atın.

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,217
Arkadaşlar evde herkes en ufak teknoloji alete varana kadar sıfırladı onlara şuan hiçbirşekilde ulaşamıyoruz hat falan herşey kapalı yine bir akrabam onlara ulaşamadığımız için telefon ve hattını verdi fakat o telefonun sahibinin ailesine de sürekli mesaj geliyor beni kizdirmayin diye
Sizinle aynı ağda olabilir. Aynı ağdan tüm cihazlara sızmıştır.

Olay çok ciddiye bindi öyle birşey olduğunu sanmıyorum
Hocam tanıdık olmasa direkt özel ses kayıtları videoları fln çalar karşılığındada para ister. Tanıdığınız biri olduğunu düşünüyorum çünkü normalde hiç bir hacker böyle şeyler yapmakla uğraşmaz. Direkt olarak veriler için para fln ister.

Nebulas7234

Asistan
Reaksiyon puanı
251
Sizinle aynı ağda olabilir. Aynı ağdan tüm cihazlara sızmıştır.

Hocam tanıdık olmasa direkt özel ses kayıtları videoları fln çalar karşılığındada para ister. Tanıdığınız biri olduğunu düşünüyorum çünkü normalde hiç bir hacker böyle şeyler yapmakla uğraşmaz. Direkt olarak veriler için para fln ister.
Bende öyle düşünüyorum.Alıp veremediği ne yoksa.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Öncelikle merhabalar,

1) Modemi sıfırla, ev ağına girmiş olabilir.
2) Evdeki tüm tekno aletleri formatla veya hard resetle.
3) Evde IoT cihaz var mı? IoT cihazlar genelde güvenlik açıklı oluyor.
4) Tüm cihazlarınıza Kaspersky Internet Security kurun.
5) Bir de gelen mailin ekran görüntüsünü atar mısın?

mustafasrc60

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Öncelikle merhabalar,

1) Modemi sıfırla, ev ağına girmiş olabilir.
2) Evdeki tüm tekno aletleri formatla veya hard resetle.
3) Evde IoT cihaz var mı? IoT cihazlar genelde güvenlik açıklı oluyor.
4) Tüm cihazlarınıza Kaspersky Internet Security kurun.
5) Bir de gelen mailin ekran görüntüsünü atar mısın?
Bana atarsa size yonlendiricem

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Bir de makarna salçalı olsun diyor demişsiniz. Eğer gerçekse iyi bir hackermış. Ama biraz sallamasyon gibi. Webcam ve mikrofon izleniyor olabilir. Webcame bant atsın.

Zaten birazdan suç duyurusunda bulunmaya gideceğiz
Suç duyurusundan önce biraz araştırın, bizlere atın.

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,217
Bir de makarna salçalı olsun diyor demişsiniz. Eğer gerçekse iyi bir hackermış. Ama biraz sallamasyon gibi. Webcam ve mikrofon izleniyor olabilir. Webcame bant atsın.
Evde ip camera varsa ordan görmüş olabilir. Veyada evde küçük wifili robot süpürge varsa onunla dinleyip öğrenmişte olabilir. Robot süpürgeyi dinleme cihazı yapmak mümkünmüş (wifiliyse).

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Reaksiyon puanı
207
bizzat her şeyi sıfırlayın modemi kapatın kameraya siyah bant falan çekin modemi kapatın ve fişten sökün ve sakın takmayın

mustafasrc60

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Beni düşüncem çocukların zekasını kıskanan ve bunu istemeyen biri olabilir diye düşünüyorum

tobraki

Asistan
Reaksiyon puanı
515

IP adresiniz hackerların elinde galiba.

İsimyok08

Profesör
Reaksiyon puanı
6,233
Suç duyurusunda bulun. PC'ye Kaspersky veya Malwarebytes kur. Modemi kapat. Tam tarama yap.

SalahEfsoBir

Asistan
Reaksiyon puanı
78
Evdeki modemi sıfırlayıp A'dan Z'ye tüm teknolojik aletlere format atın

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Norton indirip Power Eraser özelliğini kullanabilirsiniz. Normal taramalarda çıkmayan tehditleri buluyor. Modem dahil her şeyi sıfırlamak işe yaramdıysa ben olsam ben de yasal işlem başlatırdım.

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru

İnterneti kapatıp Malwarebytes ile tarama yapın.Bence çocuklar şaka yapıyor olabilir.

Son düzenleyen moderatör:

Laufeyson

Rektör
Reaksiyon puanı
13,029
Öncelikle geçmiş olsun. O mail adreslerine bakın. Bence çocuklar yapıyor. Çocuğun telefonunu ve bilgisayarını bir anda elinden alsınlar ve mail hesaplarına baksınlar. Bence onlar.
Değilse durum vahim. Kaspersky yükleyin. Kameradan izliyorlarsa da kamerayı bantlayın. Modemi resetleyin.

En iyi çözüm format atın herşeye ama hard reset
Bana da CS:GO diye bi instagram hesabı açmışlar

Bu arada format atın.
Muhtemelen bilen tanıyan bir kişi yapıyor bunu.

Benim önerim de format atmak.
Tüm diskleri biçimlendirerek format atın.
Ya arkadaşlar. Bilginiz yoksa neden her şeye format format diyorsunuz?
Tek bildiğiniz format mı????????

Reaksiyon puanı
1,338
H
Öncelikle geçmiş olsun. O mail adreslerine bakın. Bence çocuklar yapıyor. Çocuğun telefonunu ve bilgisayarını bir anda elinden alsınlar ve mail hesaplarına baksınlar. Bence onlar.
Değilse durum vahim. Kaspersky yükleyin. Kameradan izliyorlarsa da kamerayı bantlayın. Modemi resetleyin.

Ya arkadaşlar. Bilginiz yoksa neden her şeye format format diyorsunuz?
Tek bildiğiniz format mı??????
Hocam en kolay yol diye ben dedim.