- Konuyu başlatan
celebi123
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 283
çok sağolunaynen efendim.
çok sağolunaynen efendim.
o kadar yoğun Ram kullanılacağını sanmıyorum.Kullanılacak ise daha sonradan sd kart yada hard disk'ten swap alanı etkinleştirilebilir. Günümüzde takas alanının pek önemi kalmadı ayrıca SSD ömrüne gerçekten zarar verebiliyor 5 yada 6 ay VRAM benim dikkatsizliğimden açık bir şekilde kaldığı için SSD sağlığım %72 lere kadar düştü o kadarda çok SSD'yi kullanmadığım halde.Dediğin şey çok saçma. Ram'in dolup o anki çalışmanı tamamen kaybetmekten iyidir. Zaten %99 swap alanı kullanılmayacak. Uzun işlemler için.
VRAM derken?o kadar yoğun Ram kullanılacağını sanmıyorum.Kullanılacak ise daha sonradan sd kart yada hard disk'ten swap alanı etkinleştirilebilir. Günümüzde takas alanının pek önemi kalmadı ayrıca SSD ömrüne gerçekten zarar verebiliyor 5 yada 6 ay VRAM benim dikkatsizliğimden açık bir şekilde kaldığı için SSD sağlığım %72 lere kadar düştü o kadarda çok SSD'yi kullanmadığım halde.
Virtual Ram=Sanal bellektir,takas alanı ile sanal bellek aynı şey diye biliyorum ben.O yüzden o tabiri kullandım.VRAM derken?
Hard disklerde pek sıkıntı olacağını sanmıyorum ama çok şüphelenirseniz bir sd kart alıp onu swap alanı olarak kullanabilirsinizBende 4gb swap alanı ayrılı hdd kullanıyorum bir sıkıntı çıkartır mı mesajları okuyunca şüphelendim
önemli değil efendim.çok sağolun
Bios menüsünden boot önceliğini deepin OS'a verebilirsiniz.Hocam neden yine windows 7 açıldı?
Şey ayarı yok mu pc açıldıgında hangisine girmek istersiniz diye?Bios'tan boot önceliğini deepin OS'a verebilirsiniz.
Peki bunu hep değiştirebiliyormuyuz win 7 başlası /deepin başlasınŞey ayarı yok mu pc açıldıgında hangisine girmek istersiniz diye?
Evet o menü var.Grub zaten büyük ihtimal ile windows 7 yüklü diskinizi görmüştür,bios menüsünden boot öncelliğini Deepin OS yaptıktan sonra büyük ihtimal ile size zaten hangi işletim sistemini kullanacaksın diye sorar(biraz kötü açıklamışım,özür dilerim).Şey ayarı yok mu pc açıldıgında hangisine girmek istersiniz diye?
Teşekkür ederim.Ama o ayarı nasıl yapacağız?Evet o menü var.Grub zaten büyük ihtimal ile windows 7 yüklü diskinizi görmüştür bios menüsünden boot öncelliğini deepin OS yaptıktan sonra büyük ihtimal ile size zaten hangi işletim sistemini kullanacaksın diye sorar.
Öncelikle Bios menüsüne giriniz ordan boot'a geliniz ordanda Deepin OS en yukarıya alınız sonrada tercihlerinizi kayıt edip bilgisayarınızı yeniden başlatınız. Grub sizin windows 7 yüklü diskinizi görürse zaten direk size hangisini kullanacaksın diye sorar.Teşekkür ederim.Ama o ayarı nasıl yapacağız?
VMware isimli bir program var, onu kurman gerekiyor, ardından işletim sisteminin disk görüntüsünü yükle, vmware da yeni sanal makine olustura bas, sonrası kolay. Birkaç adımda kurarsın ama istersen YouTube dan bir araştır ben aynı şekilde tek başıma kali kurdum hem Windows açıkken kullanabilirsin, saniyesinde çıkış yapabilirsin tabi başka şekilde istiyorsan başka, ben kali linux dan YouTube videoları izliyorum Windows dan daha akıcı.Deepin Os'un görüntüsü acayip hoşuma gitti.Windowsun yanına nasıl kurabilirim?
Hayır.Arkadaş dedi ya boota gir diye ben hangisine girmeliyimVMware isimli bir program var, onu kurman gerekiyor, ardından işletim sisteminin disk görüntüsünü yükle, vmware da yeni sanal makine olustura bas, sonrası kolay. Birkaç adımda kurarsın ama istersen YouTube dan bir araştır ben aynı şekilde tek başıma kali kurdum hem Windows açıkken kullanabilirsin, saniyesinde çıkış yapabilirsin tabi başka şekilde istiyorsan başka, ben kali linux dan YouTube videoları izliyorum Windows dan daha akıcı.
Ben görmemiştim yapmaya başladığını bootdan işlem yapalı çok oldu bilmiyorumHayır.Arkadaş dedi ya boota gir diye ben hangisine girmeliyim
USB belleği boot ettiğin ekranda deepini (bende deepin kurulu ama ubuntu diye gözüküyor biosta sende de deepin yazmıyorsa onu taşırsın) windows yazan diskin üstüne al.Burdan hangisini seçeceğim?Ekli dosyayı görüntüle 130115
Advanced BİOS features'de olacağını düşünüyorum.Burdan hangisini seçeceğim?Ekli dosyayı görüntüle 130115
Olacaktır değil mi?USB belleği boot ettiğin ekranda deepini (bende deepin kurulu ama ubuntu diye gözüküyor biosta sende de deepin yazmıyorsa onu taşırsın) windows yazan diskin üstüne al.
Oranında fotoğrafını atayım mı?Advanced BİOS features'de olacağını düşünüyorum.
Olur, fotoğraf atabilir misiniz?Olacaktır değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Oranında fotoğrafını atayım mı?
Evet, olacaktır. Deepin'e ait olanı windows boot manager isimli diskin bir tık üstüne çıkartacaksınız.Olacaktır değil mi?
Böyle bir ekran geldi
Hocam şuan canlı dersim var.Bitsin oranında fotoğrafını atacağımEvet, olacaktır. Deepin'e ait olanı windows boot manager isimli diskin bir tık üstüne çıkartacaksınız.
Hocam hangisini seçmeliyim?Böyle bir ekran geldi![]()
Hocam şuan canlı dersim var.Bitsin oranında fotoğrafını atacağım
Büyük ihtimal ile Boot Device Priortity olacaktır eğer işinizi bios'tan halletmek istemiyorsanız attığım video'ya gidebilirsiniz sizin işinize yarayan kısmını attım,sanırım programın linkide budur:https://www.filecroco.com/download-file/download-easybcd/8201/560/ eğer bu bir korsan vb. link ise lütfen bana bildirin düzeltirim.Böyle bir ekran geldiEkli dosyayı görüntüle 130116
Hocam şuan canlı dersim var.Bitsin oranında fotoğrafını atacağım
Hocam hangisini seçmeliyim?
peki oraya tıkladıktan sonra ne yapayımBüyük ihtimal ile Boot Device Priortity olacaktır.
Çıkan sonuçlar nedir?peki oraya tıkladıktan sonra ne yapayım
Hocam bu da boot menünün fotoğrafıBüyük ihtimal ile Boot Device Priortity olacaktır eğer işinizi bios'tan halletmek istemiyorsanız attığım video'ya gidebilirsiniz sizin işinize yarayan kısmını attım.
Çıkan sonuçların fotoğrafını çekip atıyorum edit: şuan canlı dersim var 4-5 dakika bekler misiniz?Çıkan sonuçlar nedir?
İlk başta windows 7 açıldığına göre en üstteki büyük ihtimal ile windows 7'dir en alttakini seçiniz.Hocam bu da boot menünün fotoğrafı Ekli dosyayı görüntüle 130119
Çıkan sonuçların fotoğrafını çekip atıyorum
peki efendim,sıkıntı olmaz benim için,beklerim.Hocam bu da boot menünün fotoğrafı Ekli dosyayı görüntüle 130119
Çıkan sonuçların fotoğrafını çekip atıyorum edit: şuan canlı dersim var 4-5 dakika bekler misiniz?
Evet bulmuşsunuz,Deepin 20 GNU/Linux seçiniz.Windows 7'yi kullanmak isterseniz onu tercih edebilirsiniz.Şuanda Dual Boot kurulumu tamamladınız.Çok teşekkür ederim efendim,sanırım bahsettiğiniz ekran bu idi.Ekli dosyayı görüntüle 130127
Hocam,Deepinde Zoom kurabilir miyim?Evet bulmuşsunuz,Deepin 20 GNU/Linux seçiniz.