Eski Bilgisayarımda Kullandığım Harddiskimi Yeni Laptopuma takmak istiyorum.

SkateBoard???

Asistan
Reaksiyon puanı
218
Arkadaşlar takabilirmiyim ki eski kasamda olan hddyi laptopa.Taksam çalışırmı direk yoksa HDD yi formatlamam mı lazım

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256

SkateBoard???

Asistan
Reaksiyon puanı
218
O zaman sizi boşa raporladım. Bir şey olmaz merak etmeyin. :)
Yok önemli değil de ben şimdi başka bilgisayarda kullandığım bir hddyi başka bir bilgisayara taksam format falan mı atmam gerekir yoksa PC direk açılır mı

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Yok önemli değil de ben şimdi başka bilgisayarda kullandığım bir hddyi başka bir bilgisayara taksam format falan mı atmam gerekir yoksa PC direk açılır mı
Verdim cevabı zaten. Takamazsınız ama evet, takınca Windows açılıyor.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,756
Sen masaüstündeki HDDyi laptopa takamazsın maalesef. Çünkü masaüstündeki HDD ebatı 3.5 inç laptopta ise 2.5 inç oluyor. Ama linkteki ürün ile harici olarak bağlayıp depolama olarak kullanabilirsin.

SkateBoard???

Asistan
Reaksiyon puanı
218
Sen masaüstündeki HDDyi laptopa takamazsın maalesef. Çünkü masaüstündeki HDD ebatı 3.5 inç laptopta ise 2.5 inç oluyor. Ama linkteki ürün ile harici olarak bağlayıp depolama olarak kullanabilirsin.

Yok ben kablo ve adaptör satın aldım zaten kargo bekliyorum sadece
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama kablo ve adaptör satın aldım yinede mi açılmaz?

Pardon yani takılmaz

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Yok ben kablo ve adaptör satın aldım zaten kargo bekliyorum sadece

Ama kablo ve adaptör satın aldım yinede mi açılmaz?

Pardon yani takılmaz
SATA veri ve güç kablosu mu aldınız?

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,756
Usb üzerinden bağlayacaksanız biostaki boot kısmından boot edilecek cihaz olarak ilk sıraya alınıp windowsa erişilebilir diye hatırlıyorum. Usb belleğe kurulan işletim sistemleri gibi. Ama bir anlık temassızlık sonucunda işletim sistemi kapanır.

SkateBoard???

Asistan
Reaksiyon puanı
218
SATA veri ve güç kablosu mu aldınız?
Evet

Usb üzerinden bağlayacaksanız biostaki boot kısmından boot edilecek cihaz olarak ilk sıraya alınıp windowsa erişilebilir diye hatırlıyorum. Usb belleğe kurulan işletim sistemleri gibi. Ama bir anlık temassızlık sonucunda işletim sistemi kapanır.
BİOS'da USB HDD yi mi üste alacağım USB FDD yi mi

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Hayır, açılmıyor harici olarak. Kendimden biliyorum. Windows Server 2008 R2'de BSOD, Windows 10'da ise BCD hatası veriyor.

Evet

BİOS'da USB HDD yi mi üste alacağım USB FDD yi mi
Siparişi iptal edin. Boşuna aldınız da o yüzden.

SkateBoard???

Asistan
Reaksiyon puanı
218
Hayır, açılmıyor harici olarak. Kendimden biliyorum. Windows Server 2008 R2'de BSOD, Windows 10'da ise BCD hatası veriyor.

Siparişi iptal edin. Boşuna aldınız da o yüzden.
Ama Windows 7 kurulu gene mi olmaz?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Ama Windows 7 kurulu gene mi olmaz?
Windows'la vb. bir alakası yok. Harici disk olarak takınca hiçbir Windows açılmıyor. Ek olarak zaten yanlış şeyleri almışsınız. Siparişi iptal etmeniz gerekiyor. Ek olarak Windows Server 2008 R2= Windows 7 zaten.

SkateBoard???

Asistan
Reaksiyon puanı
218
Windows'la vb. bir alakası yok. Harici disk olarak takınca hiçbir Windows açılmıyor. Ek olarak zaten yanlış şeyleri almışsınız. Siparişi iptal etmeniz gerekiyor. Ek olarak Windows Server 2008 R2= Windows 7 zaten.
E o zaman ben ne alacağım bilgisayarımın ssdsine kali linux kurmaya çalıştım kuramadım.Format Usb'im yok.İnternet kafeler kapandığı için format USB hazırlayamıyorum.Bir şekilde açmam gerek laptopumu bütçem 50 tl

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
E o zaman ben ne alacağım bilgisayarımın ssdsine kali linux kurmaya çalıştım kuramadım.Format Usb'im yok.İnternet kafeler kapandığı için format USB hazırlayamıyorum.Bir şekilde açmam gerek laptopumu bütçem 50 tl
Masaüstü PC'den Windows yazdırın o zaman.

0 TL ile sorununuz hallolacaktır. :)

SkateBoard???

Asistan
Reaksiyon puanı
218
Masaüstü PC'den Windows yazdırın o zaman.
Ama masaüstü PC mi kullanırken birden PSU mükemmel bir ses çıkardı.Ve orada sanat eseri olmama çok az kalmıştı.O yüzden annem bilgisayarı açmama izin vermiyor bende bir kere gizlice deniyim dedim güç vermiyor maalesef :(

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Ama masaüstü PC mi kullanırken birden PSU mükemmel bir ses çıkardı.Ve orada sanat eseri olmama çok az kalmıştı.O yüzden annem bilgisayarı açmama izin vermiyor bende bir kere gizlice deniyim dedim güç vermiyor maalesef :(
Anladım. Akrabanızdan vb. PC varsa gidip Windows 10 indirip USB'ye yazdırabilirsiniz.

SkateBoard???

Asistan
Reaksiyon puanı
218
Anladım. Akrabanızdan vb. PC varsa gidip Windows 10 indirip USB'ye yazdırabilirsiniz.
Ama işte hiçbir akrabam yok ve tek pcsi olan arkadaşım covide yakalandı.Bir şekilde düzeltmem gerek laptopu bir şekilde format USB hazırlamalıyım

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Ama işte hiçbir akrabam yok ve tek pcsi olan arkadaşım covide yakalandı.Bir şekilde düzeltmem gerek laptopu bir şekilde format USB hazırlamalıyım
Anladım. Hmm.. Bir PC'ciye gidip Windows 10 USB'sinize yazdırmasını isteyebilirsiniz.

SkateBoard???

Asistan
Reaksiyon puanı
218
Anladım. Hmm.. Bir PC'ciye gidip Windows 10 USB'sinize yazdırmasını isteyebilirsiniz.
Ya bir tane vardı gittim adam diyorki SSD Yi getir işletim sistemi kuralım adama diyorum ki abi olmaz sürücü nasıl kuracaksın adam anlamıyor ki birde 50 TL istiyor olmayacak birşey için

Kali Linux kurulan SSD'lere bir daha Windows kurulmuyor diye duymuştum

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Ya bir tane vardı gittim adam diyorki SSD Yi getir işletim sistemi kuralım adama diyorum ki abi olmaz sürücü nasıl kuracaksın adam anlamıyor ki birde 50 TL istiyor olmayacak birşey için
Sürücüyü sen kur ya da SSD'ne kurdur Windows'u. Sürücüleri TeamViewer üzerinden yüklerim.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Peki ya söyle birşey duymuştum Kali Linux kurulan SSD'lere Windows kurulmuyormuş öyle birşey varmı
Evet. Siz sanırım kendi USB'nizdeki Kaliyi kurdurtup sonra ise Windows indirip kurmayı düşünüyorsunuz. Saçma olur.

SkateBoard???

Asistan
Reaksiyon puanı
218
Evet. Siz sanırım kendi USB'nizdeki Kaliyi kurdurtup sonra ise Windows indirip kurmayı düşünüyorsunuz. Saçma olur.
Yok hayır öyle değil.Şimdi olay şöyle oldu.Benim bir anlık boşluğuma geldi ve ben şey gibi gittim kali linux USB hazırladım ve kali linux kurdum.Sonra ise bir iki gün kullandıktan sonra en sevdiğim oyunun kalide açılmadığını öğrenince delirdim ve hemen Windowsa dönmek için uğraşmaya başladım.İSO dosyasını her usbye atmak istediğimde hata veriyordu ve hatayı çözemedim.DD komutu ile Windows 10 yazdırdım.Ve maalesef ki yazdirdiktan sonra kali linux bir daha hiç açılmadı.Usb ile format da atamadım.Öylece kaldım :(

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Yok hayır öyle değil.Şimdi olay şöyle oldu.Benim bir anlık boşluğuma geldi ve ben şey gibi gittim kali linux USB hazırladım ve kali linux kurdum.Sonra ise bir iki gün kullandıktan sonra en sevdiğim oyunun kalide açılmadığını öğrenince delirdim ve hemen Windowsa dönmek için uğraşmaya başladım.İSO dosyasını her usbye atmak istediğimde hata veriyordu ve hatayı çözemedim.DD komutu ile Windows 10 yazdırdım.Ve maalesef ki yazdirdiktan sonra kali linux bir daha hiç açılmadı.Usb ile format da atamadım.Öylece kaldım :(
Anladım. :)

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Ben Türkiye de kullandığım 2,5 inc lik ssd yi almanyadaki bir tanıdığın diz üstüne 1.disk olarak takıp kullandım ssd içindeki işletim sistemi de windows 7 ve arada bir takıp kullanıyorum hala (=