BMW_M4
Doçent
Ne diyorsun?Evreni ve tüm yapıyı böyle görerim ben.
Canlılar içinde canlılar
Ne diyorsun?Evreni ve tüm yapıyı böyle görerim ben.
Canlılar içinde canlılar
Kendi düşünceni söylüyorsun.Hocam onun da inanma sebebi yanmaktan korkması çünkü. Korkusu sayesinde inanıyor arkadaş. Yargılamıyorum sadece söylüyorum.
onları kuzenin olarak düşün şimdikiler atan değilE ormandaki maymunlar?
Sebepleri söyle inanalımKendi düşünceni söylüyorsun.İnanmak için çok sebep var.
![]()
Herkes cehennem azabından korktuğu için olmuyor. Allah'ı sevende var.Hocam onun da inanma sebebi yanmaktan korkması çünkü. Korkusu sayesinde inanıyor arkadaş. Yargılamıyorum sadece söylüyorum.
Yani ben var olmamıştan önce canlıydım. Baba yada anne vücudunda.Ne diyorsun?
Zaman somut bir kavramdır. Yani önce-sonra diye bir şey aslında yok. Zaman her yerde aynı işlemiyor.ve atezime gore de eger allah varsa allahi kim ne zaman yaratti sonucta hic bir sey sonsuzdan var olamaz
Herkesin öyle olduğunu söylemedim hocam. Arkadaş bence o yüzden inanıyor dedim.Herkes cehennem azabından korktuğu için olmuyor. Allah'ı sevende var.
Ben evrime fazla da inanamıyorum maymunun bile bir soyu olması lazım.Yani ben var olmamıştan önce canlıydım. Baba yada anne vücudunda.
Mikroskobik canlıdan evrim geçirerek insan oldum içimde evren açtım.
Ve doğal ilerleme sonucu benimde içimde şuanda canlılar var.
evet eger boyleyse Tanri ne zaman yarandi ben tanriya inaniyorum ama ateizme de ssaygi duyuyorum sonucta hic bir seye emin degilizZaman somut bir kavramdır. Yani önce-sonra diye bir şey aslında yok. Zaman her yerde aynı işlemiyor.
Şimdi bilmiyorum görüp görmeme konusuna gelince sevgi veya nefreti de göremiyoruz.Allahı gözünüzle görseniz inanmamanız imkansız olurdu.Boşunamı cennet cehennem var.![]()
E görmediğim şeye niye inanayım?Allahı gözünüzle görseniz inanmamanız imkansız olurdu.Boşunamı cennet cehennem var.![]()
Çünkü bir sürü peygamber gönderildi. Ayrıca Kur'an değişmedi.Meleklerin olması ve bizim yaratılma sebebi semavi dinlere göre şöyle: Tevrat'ta tanrı sonsuz güce sahip olmadığı için melekleri ve insanları yarattı. Daha sonra Tevratın yeni versiyonları çıktı Kuran gibi. Hatta Tevrat ve Kuran gibi kitaplarda yazılan bir çok hadise sümerlilerin inancıyla çok benzer. Hikayeler neredeyse aynı.
Nefret veya sevgi gibi soyut varlıkları da göremiyoruz.E görmediğim şeye niye inanayım?
İşte onu kimse bilmiyor maalesef. Dev bir bilinmezlik.evet eger boyleyse Tanri ne zaman yarandi ben tanriya inaniyorum ama ateizme de ssaygi duyuyorum sonucta hic bir seye emin degiliz
E görmediğim şeye niye
ama yine de ben inaniyorum bence allaha inanip inanmamiza oldugumuz cemiyyet cok onemli etki yapiyor mesela bi cocuk ateist birinin ailesinde buyursen buyuk ihtimalle ateizmi dogru kabl edecekİşte onu kimse bilmiyor maalesef. Dev bir bilinmezlik.
Beynimizde gözükür onlar. Yani insanoğlunun geliştirdiği aletlerle görülebiliyor. Görmesek bile hissediyoruz, duyuyoruz. Tanrıyı hiç hissetmedim ben. Şimdi birisi çıkıp ben hissettim derse ben neden hissetmedim? Bana haksızlık olmuyor mu bu?Nefret veya sevgi gibi soyut varlıkları da göremiyoruz.
Ben dindar bir ailede büyüdüm, büyüyorum. Bu olay düşünceye bağlı.ama yine de ben inaniyorum bence allaha inanip inanmamiza oldugumuz cemiyyet cok onemli etki yapiyor mesela bi cocuk ateist birinin ailesinde buyursen buyuk ihtimalle ateizmi dogru kabl edecek
İnsanlar nefsine hakim olsaydı Allah'ın din göndermesine gerek kalmazdı.İşte bunu tam olarak kimse bilmiyor fakat bu dinlerin gerçek olduğunu kanıtlamaz. Yaratıcı belki vardır fakat dinler kesinlikle uydurmaca. Tek cevabı bu fakat beni çok tatmin etmiyor.
Zaman bir ödüldür gözümde. Güçlü olan o ödülü kazanır.Zaman somut bir kavramdır. Yani önce-sonra diye bir şey aslında yok. Zaman her yerde aynı işlemiyor.
Zihninini de göremiyorsun.E görmediğim şeye niye inanayım?
O zaman Allah bizi yaratmasaydı, insanlar nefsine hakim olmak zorunda kalmazdı.İnsanlar nefsine hakim olsaydı Allah'ın din göndermesine gerek kalmazdı.
bazi insanlar kitaplardan falan cok uzak mesela ben musluman bir ailede buyudum evde benim ateizme dair kitaplar okumam garip karsilaiyor/ mesela biri okumasa musluman olacakBeynimizde gözükür onlar. Yani insanoğlunun geliştirdiği aletlerle görülebiliyor. Görmesek bile hissediyoruz, duyuyoruz. Tanrıyı hiç hissetmedim ben. Şimdi birisi çıkıp ben hissettim derse ben neden hissetmedim? Bana haksızlık olmuyor mu bu?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ben dindar bir ailede büyüdüm, büyüyorum. Bu olay düşünceye bağlı.
Ben gizlice okudum, aileme açıklamadım. Çünkü üzülmelerini istemiyorum.evet ama
bazi insanlar kitaplardan falan cok uzak mesela ben musluman bir ailede buyudum evde benim ateizme dair kitaplar okumam garip karsilaiyor/ mesela biri okumasa musluman olacak
Hz.Muhammed ayi ikiye ayırdı ama ona rağmen inanmadılar şimdi sizlere kanıt gösterilse ne yazarDüşünün bir. Tanrısınız insanları yaratıyorsunuz belirli kesime (Peygamberlerin zamanında yaşayanlara) kendinizi gösteriyorsunuz (Denizin ikiye bölünmesi gibi). Ama diğerlerine kesin kanıt sunan hiçbir şey vermiyorsunuz. Ve buna adalet diyorsunuz.