Evrim islama aykırımıdır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ARX

Asistan
Reaksiyon puanı
265
Maymun ayrı bir kategori. Gözümde.
Benim düşüncemde İnsan bu dünyaya başka gezegenden geldi, şimdilerde nasıl başka gezegen arayışına girdiyse kısır döngü yani.

İmkansız diye birşey olamaz.
İmkansız diye bir şey var kanıtlarım

BMW_M4

Doçent
Reaksiyon puanı
1,159
Reaksiyon puanı
4,724
Ben evrimin Allah’ı dini reddettiğine inanmıyorum yada reddettiği olayı insanların ayrışmak için çıkardığı birşey, Müslüman inançlı biri olarak evrimde Allahın elinde olan birşey değilmidir?

Allah bu dünyada genel manada hiçbirşeye müdahale etmez, iyi yada kötüye, Allah kendinide kanıtlmaya çalışmıyor istiyorsan inanıyorsun istemiyorsan inanmıyorsun, bence evrimi okumadım yüzeysel biliyorum ama bence Allahın tasarladığı gerçek olan birşey, bilmiyorum daha önce benim gibi düşünen oldu mu?

Adem ile Havvaya inanıyorum ama bu kadar insan iki kişiden gelmesi garip geliyor cennetten kovuldular geldiler yaşadılar öldüler gittiler nerdeler bilmiyoruz.

iki kişiden beyaz siyahi asyalı bimbir türlü insan çıkması garip yani, dünya evrilerek bugünlere kadar geldi, ve devam ediyor milyon sene sonra insanların şimdiki gibi kalacağına inanmıyorum, 100 sene içinde bile insanların tipleri değişiyor, örnek vereyim 20. Yüz yılın başındaki insanların resimlerine bakın bide şimdiki insanlara bakın, yanlış anlaşılmasın ama erkekler bedenen daha efemine olmaya başladı kıllı kaba vücudunu kaybetti, kızlar daha güzel olmaya başladı.

İlk miss turkey güzeli

A5863647-CEE5-4EEF-BF56-FBA03DECA07E.jpeg

Leyla Tuğutlu yakın zamanda

B91DF455-B224-448C-BF0C-CF80D694587D.jpeg

Şuan üst resimdeki kız sokakta gezse kimse yüzüne bakmaz ama o zaman güzeldi genele göre.

70’li yılların filmlerini izleyin bide 2010 sonrası filmleri izleyin oradaki insanların bedenini tipini inceleyin insanlar değişiyor, buda Allahı reddetmiyor bence, hepsi Allahın tasarladığı şeyler.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Peki bu canlılar nasıl meydana geldi?
Bir organ olmasa bile vücudun ne hallere düştüğünü görüyoruz.
Aslına bakarsak eğer maymundan gelsek bile maymunun bir başlangıcı olması lazım.
Veya bir yeni doğan bebek, annesini görünce emmeye başlıyor, refleks diye geçiyor ama bu refleks doğar doğmaz nasıl gelecek?
İşte bunu tam olarak kimse bilmiyor fakat bu dinlerin gerçek olduğunu kanıtlamaz. Yaratıcı belki vardır fakat dinler kesinlikle uydurmaca. Tek cevabı bu fakat beni çok tatmin etmiyor.

BMW_M4

Doçent
Reaksiyon puanı
1,159
İşte bunu tam olarak kimse bilmiyor fakat bu dinlerin gerçek olduğunu kanıtlamaz. Yaratıcı belki vardır fakat dinler kesinlikle uydurmaca. Tek cevabı bu fakat beni çok tatmin etmiyor.
Ya ben anlamadım Deist misin Ateist misin. :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cinler ve göz perdesi ne peki? Biz niye normal olarak göremiyoruz? İnternette kâfir cin resimleri var (korkacaklar bakmasın sakın).
Ben de bunu diyecektim, Cinler var gerçekten büyü veya diğer şeyleri yaparsanız görme imkanınız olur. :) İstemezsiniz :D

ARX

Asistan
Reaksiyon puanı
265
Tesadüfen oluştuğu yok zaten. Doğal seçilimle oluştular, daha basit tanımıyla elek sistemiyle.
Ben şuan bu işin ehli değilim. Pek bir şey bilmiyorum.Ama bizim zaten nasıl yaratıldığımızı ya da evrimi kesin bir sekilde kanıtlayamayız. O zaman sınavın anlamı kalmaz.Belki bu evrim saçmalıgı sizin imtihanınızdır. Kuranda hzAdem yaratıldı yazıyor sonra dünyaya gönderildi.

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Arkadaşlar konuya girip boş tartışmalarla uğraşmak istemiyorum ama şunu bilmeniz gerekiyor. Bir şeyin mesela bizim oluşumuzun açıklanamıyor olması İslam'ı veya herhangi bir dinin varoluş hikayesini gerçek kılmaz.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Aslında İslam dini hakkında bir kaç soru sormak istiyorum. Ben biliyorum cevapları fakat siz ne cevap vereceksiniz merak ediyorum. Allah bizi neden yarattı? Neden bize ihtiyaç duyuyor ki? Sıkılıyor mu yoksa? Sıkılıyorsa insani duygulara sahip olmuş olmaz mı? Bizi yaratırken düşüncelerimizi de yaratmıyor mu? Kendi yarattığı düşünceler için bize neden ceza veriyor? Geleceği biliyorsa bizim ne yapacağımızı neden bilmiyor? Egoist olduğu için yaratmış olabilir, bu da Allah'ın insanı duygulara sahip olduğunu mu gösteriyor?

Ya ben anlamadım Deist misin Ateist misin. :D

Ben de bunu diyecektim, Cinler var gerçekten büyü veya diğer şeyleri yaparsanız görme imkanınız olur. :) İstemezsiniz :D
Agnostiğim.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Aslında İslam dini hakkında bir kaç soru sormak istiyorum. Ben biliyorum cevapları fakat siz ne cevap vereceksiniz merak ediyorum. Allah bizi neden yarattı? Neden bize ihtiyaç duyuyor ki? Sıkılıyor mu yoksa? Sıkılıyorsa insani duygulara sahip olmuş olmaz mı? Bizi yaratırken düşüncelerimizi de yaratmıyor mu? Kendi yarattığı düşünceler için bize neden ceza veriyor? Geleceği biliyorsa bizim ne yapacağımızı neden bilmiyor? Egoist olduğu için yaratmış olabilir, bu da Allah'ın insanı duygulara sahip olduğunu mu gösteriyor?

Agnostiğim.
Allah'ın bunun için sıfatı ve Kur'an da ayeti var (ihtiyaç duymadığı hakkında).

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Allah bizi neden yarattı? Neden bize ihtiyaç duyuyor ki? Sıkılıyor mu yoksa? Sıkılıyorsa insani duygulara sahip olmuş olmaz mı? Bizi yaratırken düşüncelerimizi de yaratmıyor mu? Kendi yarattığı düşünceler için bize neden ceza veriyor? Geleceği biliyorsa bizim ne yapacağımızı neden bilmiyor? Egoist olduğu için yaratmış olabilir, bu da Allah'ın insanı duygulara sahip olduğunu mu gösteriyor?
Bunu tek bir dine yönlendirmek yanlış bence. Direkt olarak dinlerdeki kutsal tanrı inancına yönlendirilmeli. Bir deist olarak soruya cevap veremem çünkü yaratıcı diye aklıma gelen şey dinlerdeki yaratıcı değil.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Allah'ın bunun için sıfatı ve Kur'an da ayeti var (ihtiyaç duymadığı hakkında).
İhtiyaç duymuyorsa neden yaratıyor? Canı sıkıldığı için mi? Bizi geçtim melekleri neden yaratıyor?

Bunu tek bir dine yönlendirmek yanlış bence. Direkt olarak dinlerdeki kutsal tanrı inancına yönlendirilmeli. Bir deist olarak soruya cevap veremem çünkü yaratıcı diye aklıma gelen şey dinlerdeki yaratıcı değil.
Aslında semavi dinler birbiriyle bağlantılı, bu soruya verilen cevap üzerinden açıklayacaktım.

BMW_M4

Doçent
Reaksiyon puanı
1,159
Allah bizi neden yarattı? : Bir yaratıcı olduğunu düşün, övünmek istersin, bunun için.
Neden bize ihtiyaç duyuyor? : Bize ihtiyaç duymuyor, sadece biz ona kul olalım diye bizi yarattı, kul demek sadece Müslüman demek değildir, Ateist de bir kuldur,
Bizi özgür yaratıyor, melekler istedikleri gibi hareket edemezler, Allah'a itaat etmek zorundadır,
İnsan melekten üstün yaratılmıştır.
Geleceği görüyor, ama şöyle düşün, çok çalışkan bir çocuk var, öğretmen bunun 100 alacağını biliyor çünkü aşırı çalışmış, hatta sınavın cevaplarını biliyor, (Kul olma ve ibadet cevaplar)
Diyor ki bu cevapları biliyor ama o 100'ü hak ediyor mu?
İşte imtihan burada başlıyor.
Melekleri neden yaratıyor sorusuna gelirsek;
Allah melekleri ihtiyaç duyduğu için değil, kudretinin ne kadar büyük olduğunu göstermek için yaratmıştır.
İnanıyorum ki bu soruları soran sitelere girdiğiniz kadar cevap veren sitelere girmişsinizdir.

• Beğen
Reactions: ARX

ARX

Asistan
Reaksiyon puanı
265
Bu sorulara cevap bulamazsın zaten bulabilseydin imtihan olmazdı.

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
Sen tek başına bir evreni tüm düzeniyle "yaratmaya" çalış bakalım yapabilecek misin? Abi kör müsünüz bir elmanın bile yaratılması bir mucize mesela senin evinin önüne elma gelse sen acayip şaşırırsin değil mi ama 300. Kez elmanın gelmesinde sasirmazsin ama aslında mucizedir işte bu sana anlatır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...