Sokağa çıkma yasağı gelmelimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SND Anonim 5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sokağa çıkma yasağı gelmelimi

• Acilen gelmeli

• Bence gerek yok

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
S

SND Anonim 5

SDN Okuru
Bunun yarısı vaka sayısında sokağa çıkma yasağı varken şuanda okulları bile açmaları bi banamı saçma geliyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz bence acilen en azından bazı yaş gruplarına sokağa çıkma yasağı gelmeli düşünceleriniz neler

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,773
Kendi bulunduğum ülkede sokağa çıkmak yasak değil ama şehir merkezinde maskesiz adım atamasınız önce uyarı ardından ceza ve tekrarlamada daha caydırıcı cezalar veriliyor
Almanyada ceza veriliyor tamam da bizim ülkemizde herşeye kulp bulan insanlar var. Ceza kesmesen uyarmasan neden yapmadın oluyor yapsan milletin parasına göz diktiler oluyor. Sokağa çıkma yasağı gelse ona bir laf ediyorlar kalksa ona da bir laf ediyorlar. O yüzden aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,773
Adam gibi ülke olsaydı yapardı zaten.
Yapıldığında çok güzel kurallara uydu değil mi millet. Maske mesafe konusunda da kurallara uyuyoruz milletçe değil mi ? Bu işler sadece devlet dedi yaptı denetledi ile olmuyor millet olarak biz kurallara uymazsak nasıl olacak. Herkes sorumluluk almalı bence. Kurallara zaten uyacak kapasiteye sahip bir millet olsaydık bu kadar vaka olmazdı.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Gelmesin bence. Maske takmayanlara daha sıkı tedbirler alınsın, yasak gelince bu sefer de son güne tıklım tıklım olacak :) Millet maske taksa, partilere gitmese hastane yükü de azalır. Çok kalabalıkmış. 2,000 sırası olana 7,000 sırası vermişler

Reaksiyon puanı
385
Yapıldığında çok güzel kurallara uydu değil mi millet. Maske mesafe konusunda da kurallara uyuyoruz milletçe değil mi ? Bu işler sadece devlet dedi yaptı denetledi ile olmuyor millet olarak biz kurallara uymazsak nasıl olacak. Herkes sorumluluk almalı bence. Kurallara zaten uyacak kapasiteye sahip bir millet olsaydık bu kadar vaka olmazdı.

Yazsın kişi başına 10.000.Bak nasıl çıkıyolar.Zaten türk milleti ayrı bir suçlu.Ona lafım yok.

Constantin87

Profesör
Reaksiyon puanı
1,969
Denetleme doğru dürüst yapılmıyor yürüş yollarında sokaklarda maskesiz adam dolu etrafta hiçbir polis veya bekçi zabıta yani kolluk kuvveti yok

Mr.Scout

Asistan
Reaksiyon puanı
238
Bunun yarısı vaka sayısında sokağa çıkma yasağı varken şuanda okulları bile açmaları bi banamı saçma geliyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz bence acilen en azından bazı yaş gruplarına sokağa çıkma yasağı gelmeli düşünceleriniz neler
Yasak gelmeli ama ekonomi bunu kaldırır mı bilemem. Herkes sokağa çıkma yasağı istiyor ama sokaklarda geziyorlar. Herkes önce kendini frenlerse bir nebze olsun düzelir diye düşünüyorum.

S

SND Anonim 5

SDN Okuru
Bence gerçekten caydırıcı yasak olsa millet zaten %99 uyuyor polisin olduğu yerde neredeyse herkes maske takıyor sokağa çıkma yasağı olduğunda bikaç dışında herkes uyuyor bence daha katı birşekilde yeni kurallar getirilmeli mesela benim yaş grubum için(16) işte spora gitme alışveriş için bi site yapıcaklar çıkanda spora çıkıyorsam spor klubünden aldığım bi belgenin fotosunu atıcam yada benim yaş grubumdaki herkes günde en fazla 3 saat çıkabilcek yine o siteye çıktığımıx saatleri giricez gibi teknolojinin nimetlerinden faydalanarak çok daha sağlıklı bi şekilde yürütülebilir diye düşünüyorum

Scarmigli1 ded

Asistan
Reaksiyon puanı
463
valla bence gelmeli ama tek sokağa çıkmamak ile yeterli değil bunlar diğer tedbirler de önemli

MMTKR

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
521
gelirse çok saçma olur hayatın devam etmesi lazım nereye kadar kısıtlama gelecek

batukirtay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Benim düşüncem şu yönde, 2 haftalık bir yasak getirseler o kadar şey düzelir ve hastalık temizlenir ki. Yurt dışında bu şekilde yapan ülkeler var hep, sadece hafta sonu 2 gün yasak getirmek bir şeyin önüne geçmeyecek çok az bir etki sağlayacak belki. 14 gün kadar kuluçka süresi var hastalığın zaten, bu yüzden 2 haftalık bir yasak gelse çok etkili olur diye düşünüyorum ben. Tabi ki denetimlerin de artması lazım bununla beraber öyle kameralar karşısında toplu taşımaya 1 gün ceza kesmekle yetmez ne yazık ki.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Gelmeli fakat getireceklerini düşünmüyorum, sabah bir gazete yazarının yazısını görmüştüm sokağa çıkma yasağı bilim kurulunda gündeme gelmemiş.

Nurdisina

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
554
Coronavirus var diye okula vb. gitmeyen kişiler maskesiz kalabalık ortamlarda hakiri kukuri haha yapıyor arkadaşlarıyla , sonra ÇOK FOZLO VOKO VOR diyolar..

batukirtay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Şuan dünyada sokağa çıkma yasağı uygulayan ülke var mı ? Ben duymadım açıkçası varsada. O kadar nufus olarak kalabalık veya hasta sayısı olarak çok hasta olan ülkelerde bile olmuyor.

2-3 hafta sokağa çıkma yasağı olsun herşey düzelir demek biraz hayal gibi geliyor bana. Her halikarda nufusun en az yüzde 20-30'u çıkması gerekecek hayatı durdursan bile. Vaka sayılarında bir düşüş olur ama ekonomide çarklar durur. Ayrıca bizim Türk insanı kurallara dikkat etmedikçe ve saçma sapan partiler eğlencelere devam ettikçe 2 hafta kapatsan ne yazar vaka sayısı yarı yarıya düşse bile yasaklar kalktığı gibi gene yukarı yönde yükselecektir havaların soğuk olmasıyla birlikte...

S

SND Anonim 5

SDN Okuru
Coronavirus var diye okula vb. gitmeyen kişiler maskesiz kalabalık ortamlarda hakiri kukuri haha yapıyor arkadaşlarıyla , sonra ÇOK FOZLO VOKO VOR diyolar..
Tabiki öyle insanlar var ancak kurunun yanında yaş da yanıyor benim hiç evden çıktığım yok sadece akşamları koşuya çıkıyorum ki oda kimsenin olmadığı yerlerde yani okula gitsem risk var ztn 3 4 hocada çıkmış korona bide karantinaya alınan sınıflar var yani niye gidipte korona olayım bi başka yandan gitmesek sorumluluk yok diyorlar derse nereden çalışıcaz youtube fln hikaye yüzyüze olmadıktan sonra anlaşılmıyor yada kendi bireysel hocan olıcak oda çok zor en azından sınavlarla ilgili bişey yapılsın okullar kapansın okula giden yaş grubu günde sadece 3 4 saat çıkabilsin çıkana 1000 tl kesseler ztn kimse çıkmaz ama bixim devletimiz bizi değil dizin dediğiniz gibi kurallara uymayan insanlara göre yapıyorlar ayrıca internet sorunu olan insanlar var yani bırakın ya eba tv varmış hiç anlaşılır anlatılmıyor oradada

Nurdisina

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
554
Tabiki öyle insanlar var ancak kurunun yanında yaş da yanıyor benim hiç evden çıktığım yok sadece akşamları koşuya çıkıyorum ki oda kimsenin olmadığı yerlerde yani okula gitsem risk var ztn 3 4 hpcada çıkmış korona bide karantinaya alınan sınıflar var yani niye gidipte korona olayım bi başka yandan gitmesek sorumlulul yok diyorlae derse nereden çalışıcaz youtube fln hikaye yüzyüze olmadıktwn sonra anlaşılmıyor yada kendi bireysel hocan olıcak oda çok zpr em azından sınavlarla ilgili bişey yapılsın okullaer kapansın okula giden yaş grubu günde sadece 3 4 saat çıkabilsin çıkana 1000 tl kesseler ztn kimse çıkmaz ama bixim devletimiz bizi değil dizin dediğiniz gibi kurallara uymayan insanlara göre yapıyorlar
bence şu dönemde hiçbiryere gitme gerçekten tehlikeli

S

SND Anonim 5

SDN Okuru
Benim lösemi geçiren arkadaşım var babası çalışıyor sınavlara gidende bile otobüs kullanmak zorunda o çocuğa korona bulaşsa bunun vebalini kim ödeyebilir sınavlara girmese kalıcak ki aileside gitme diyor yani cidden hiç düşünceli değiller yani büyükler tepkilerinde haklılar ama bizi unutuyorlar sadece kötü olan kurallara uymayanlara göre cvp veriyorlar bizim suçumuz ne
bence şu dönemde hiçbiryere gitme gerçekten tehlikeli