Hiç Alışveriş Yapmıyor Olmak Sizce Garip Mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 636405
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

636405

Doçent
Reaksiyon puanı
493
Bazen internette denk geliyorum, millet kargodan, alışveriş sitelerinden falan bahsediyor, kimisi bunlardan şikayet ediyor vs. Benim hiç bu muhabbetlerle bir alakam olmadığını farkettim.

Hiç dışardan yiyecek sipariş etmişliğim yok mesela. Millet böyle şeyleri yapınca bana nedense ilginç geliyor.

Kendi param olmadığından dolayı böyle düşünüyorum sanırım. Ailemle yaşıyorum, onların alışverişle falan hiç alakası yoktur, para da pek yetmez zaten. Onlardan görmediğim için bende de böyle bir alışkanlık yok.

Hiç kıyafet alma durumu da yok bizde. Çocukken neyse de yavaş yavaş büyüdükçe sıkıntı oluyor bu durum. 20 yaşındayım dolapta doğru düzgün tek bir pantolon var mesela. Bazı kıyafetler çocukluktan kalma vs. derken hep aynı şeyleri giyiyorum. İlerde param olsa bile kıyafet alışverişi nasıl yapılır hiç fikrim yok Neyseki asosyalim de dışarı az çıktığım için pek farketmiyor. Belki de bu durumdan dolayı asosyalimdir gerçi :D

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Bazen internette denk geliyorum, millet kargodan, alışveriş sitelerinden falan bahsediyor, kimisi bunlardan şikayet ediyor vs. Benim hiç bu muhabbetlerle bir alakam olmadığını farkettim.

Hiç dışardan yiyecek sipariş etmişliğim yok mesela. Millet böyle şeyleri yapınca bana nedense ilginç geliyor.

Kendi param olmadığından dolayı böyle düşünüyorum sanırım. Ailemle yaşıyorum, onların alışverişle falan hiç alakası yoktur, para da pek yetmez zaten. Onlardan görmediğim için bende de böyle bir alışkanlık yok.

Hiç kıyafet alma durumu da yok bizde. Çocukken neyse de yavaş yavaş büyüdükçe sıkıntı oluyor bu durum. 20 yaşındayım dolapta doğru düzgün tek bir pantolon var mesela. Bazı kıyafetler çocukluktan kalma vs. derken hep aynı şeyleri giyiyorum. İlerde param olsa bile kıyafet alışverişi nasıl yapılır hiç fikrim yok Neyseki asosyalim de dışarı az çıktığım için pek farketmiyor. Belki de bu durumdan dolayı asosyalimdir gerçi :D
Garip bir durum değil

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Bir söz geldi aklıma.
"Bize yetinmeyi, şükretmeyi öğretiyorlar. Biz çocukluktan şükretmeyi ve yetinmeyi öğrendikçe zengin her zaman daha fazla harcamayı biliyor."

Ailen ile ilgili olmasa da sosyal çevrenin enjekte ettiği çoğu aile içinde olan bir psikoloji. Gereksiz harcamadan kaçınıyorsun, yemek evde pişiyor, e dışarı da çıkmayan birisiymişsin. Kıyafet almana gerek yok.

Su tankı

Doçent
Reaksiyon puanı
641
Kimse alamıyor (4000 tl maaş altında)kiradan,sudan,doğal gazdan,elektrikten,borçtan ve daha fazlasında türkiyede survival yaşanıyor(siyaset olarak algılanmasın)

spigen

Asistan
Reaksiyon puanı
45

Dostum yanlış anlama ezmek için demiyorum bir kaç konunuda baktım kızlarla aran yok arkadaşın yok ailen yemek almıyor dışardan kıyafet almıyonuz meraktan soruyom mağara yaşayıp mızrakla hayvanmı avlıyonun

636405

Doçent
Reaksiyon puanı
493
Bir söz geldi aklıma.
"Bize yetinmeyi, şükretmeyi öğretiyorlar. Biz çocukluktan şükretmeyi ve yetinmeyi öğrendikçe zengin her zaman daha fazla harcamayı biliyor."

Ailen ile ilgili olmasa da sosyal çevrenin enjekte ettiği çoğu aile içinde olan bir psikoloji. Gereksiz harcamadan kaçınıyorsun, yemek evde pişiyor, e dışarı da çıkmayan birisiymişsin. Kıyafet almana gerek yok.

Ama işte belki de alamadığım için çıkmıyorumdur. Ne bileyim durumu hemen hemen aynı olanlar da yapıyor bir şeyler. Bu arada evde yemekte olmaz genelde. Çoğu zaman ekmek arası falan yapıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

En iyisini yapıyorsun. Lüks harcamalara bağımlı olmaya gerek yok. Nasıl mutluysan öylesi iyidir :)
Mesele lüks alışveriş değil. Lüks olsun olmasın hiçbir şey almıyoruz.

Kimse alamıyor (4000 tl maaş altında)kiradan,sudan,doğal gazdan,elektrikten,borçtan ve daha fazlasında türkiyede survival yaşanıyor(siyaset olarak algılanmasın)
Bana nedense alan varmış gibi geliyor.

Su tankı

Doçent
Reaksiyon puanı
641
Ama işte belki de alamadığım için çıkmıyorumdur. Ne bileyim durumu hemen hemen aynı olanlar da yapıyor bir şeyler. Bu arada evde yemekte olmaz genelde. Çoğu zaman ekmek arası falan yapıyorum.

Mesele lüks alışveriş değil. Lüks olsun olmasın hiçbir şey almıyoruz.

Bana nedense alan varmış gibi geliyor.
Pazardan 2 don 1 çorap toplamda 20 tllik alışveriş alışveriş olmuyo

Ben görmedim geliri düşük olup 250 tl üstünde alışveriş yapan

636405

Doçent
Reaksiyon puanı
493
Dostum yanlış anlama ezmek için demiyorum bir kaç konunuda baktım kızlarla aran yok arkadaşın yok ailen yemek almıyor dışardan kıyafet almıyonuz meraktan soruyom mağara yaşayıp mızrakla hayvanmı avlıyonun

Evet kızlarla aram yok, çekinirim. Arkadaşım da yoktur çünkü çocukluktan temelini kuramadım böyle şeylerin nedense. Çocukken, ergenken tek takılmaya alıştım. 20 yaşından sonra da bana biraz zor olur gibi geliyor. Böyle şeyler içinde biraz şans lazım. Ailemin parası kendimi bildim bileli faturaya, borca gider. Para kalmadığı için bir şey satın alma alışkanlığı da yok bende. Hatta doğum günümü tam 1 ay sonra hatırladılar :D "He sen geçen ay doğmuştun değil mi?" diye.

Dışarda giyecek kıyafet yok, olanları da yıkanmıyor hatta. Banka evi satmış çünkü, büyük ihtimal taşınılacak önümüzdeki aylarda. Eve tam anlamıyla yerleşemedik, çamaşır makinesi de çalışmıyor :D

Bazen diyolar neden asosyalsin, çık gez dolaş ama asosyallik zorunluluk gibi bir şey benim için.

Pazardan 2 don 1 çorap toplamda 20 tllik alışveriş alışveriş olmuyo

Ben görmedim geliri düşük olup 250 tl üstünde alışveriş yapan

20₺'lik alışveriş de yapılmıyor. O bile lüks aslında :D

Su tankı

Doçent
Reaksiyon puanı
641
Evet kızlarla aram yok, çekinirim. Arkadaşım da yoktur çünkü çocukluktan temelini kuramadım böyle şeylerin nedense. Çocukken, ergenken tek takılmaya alıştım. 20 yaşından sonra da bana biraz zor olur gibi geliyor. Böyle şeyler içinde biraz şans lazım. Ailemin parası kendimi bildim bileli faturaya, borca gider. Para kalmadığı için bir şey satın alma alışkanlığı da yok bende. Hatta doğum günümü tam 1 ay sonra hatırladılar :D "He sen geçen ay doğmuştun değil mi?" diye.

Dışarda giyecek kıyafet yok, olanları da yıkanmıyor hatta. Banka evi satmış çünkü, büyük ihtimal taşınılacak önümüzdeki aylarda. Eve tam anlamıyla yerleşemedik, çamaşır makinesi de çalışmıyor :D

Bazen diyolar neden asosyalsin, çık gez dolaş ama asosyallik zorunluluk gibi bir şey benim için.

20₺'lik alışveriş de yapılmıyor. O bile lüks aslında :D
Bruh. Yaşamıyon herhalde

636405

Doçent
Reaksiyon puanı
493
Yani bizde pek zengin değilizde yine harcama oluyor eve yiyecek falan 120 tl gidiyo ben kumbaraya 10 tl üstünde falan atıyom

İşte boşuna demiyorum millet yine yapıyor bir şeyler diye.

J3aDEM |S-D

Asistan
Reaksiyon puanı
126
Askerliğini yaptın mı? İşte çalışıyor musun?

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Bu arada yiyecek için 120 tl falan harcıyoz aylık 200 tl falan çıkıyo aylık
Ciftcilik ve hayvancilik mi yapiyor ailen ?
Bizde 800 1000 den asagi tutmuyorda ?
Tek yasadigim 5 yilda da 300 500 civari mutfaga gidiyordu ?

636405

Doçent
Reaksiyon puanı
493
Askerliğini yaptın mı? İşte çalışıyor musun?
Açık liseye gittiğim için askerlik tecilli şimdilik. Evden taşınacağımız için çalışmam gerekecek önümüzdeki aylarda.

800 1000 den asagi tutmuyorda ?
Yiyeceğe 800₺ mi harcıyorsunuz. Oha. Babam ayda bi koli yumurta alıyor 1 ay onunla idare ediyoruz. Bazen eserse domates biber alınıp menemen yapılıyor maksimum.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Bir an 2000li yillara döndüm sandım. 200 TL ile bir aylik mutfak masrafi ? (bim acildiginda 100 e dusmustu)

Yiyeceğe 800₺ mi harcıyorsunuz. Oha. Babam ayda bi koli yumurta alıyor 1 ay onunla idare ediyoruz. Bazen eserse domates biber alınıp menemen yapılıyor maksimum.
Ziyaaaa ?

Su tankı

Doçent
Reaksiyon puanı
641
4 kişiyiz çokta obur değiliz stoklarıda tüketiyoz öyle

4 kişiyiz çokta obur değiliz stoklarıda tüketiyoz öyle

636405

Doçent
Reaksiyon puanı
493
Bir an 2000li yillara döndüm sandım. 200 TL ile bir aylik mutfak masrafi ? (bim acildiginda 100 e dusmustu)

Ziyaaaa ?
Yok arkadaş millet fakirim diye geçiniyor. Adamlar fakir görmemiş.

636405

Doçent
Reaksiyon puanı
493

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Çalışmayan elinden bişey gelmeyen insan için normal hayat tarzı sürüyorsun. Pekte üzülmeli durumun yok.

Evde herkes çalışır. Her birimiz bir şeyin parasını öderiz. Ben normalde dükkana ayda iki defa felan girerim. Bir ayda en az 1000-1250 TL civarı para gider mutfağa.
Genel ödemeler elektrik felan benlik olmasada Mutfak ve internet ödemesi benim üzerimde.

Kendime İstediğim gibide gidip kiyafet alırım dükkandan 3-5 adet.
Eeee sonra arabanın dizelini hep dolu tutarım. yağı falan filan bakımları evrakları hepsinde dayıya yardım ederim ödemesinde.

Şimdi derseniz ben zengin miyim? Elbette hayır.
Çalışıyorum ve maaşımın yarıdan biraz fazlasını da harcamasam eeee yaşamamın ne anlamı kaldı ki?

Sabaha yaşamam garanti mi? nefesim gitti gelmedi ne olacak? hep soğan ekmek mi yiyip yaşamalıyım?

Son düzenleme: