Redmi note 9, 9s, 9 pro olanlar

Reaksiyon puanı
13
1-) Evet şuan yeni telefon arayışındayım redmi 9 serisi kullanan arkadaşlar avantaj ve dezavantajlarını yazabilirler mi?
2-) Xiaomi telefonlarda Zfont ile emojileri değiştiren arkadaşlar varsa herhangi bir sıkıntı var mı ?

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Dezavantajı sadece biraz ağır onun dışında dezavantajı yok, zfont nedir hiç kullanmadım nasıl kullanıldığını yazarsan deneyip yazarım.

Reaksiyon puanı
13
Dezavantajı sadece biraz ağır onun dışında dezavantajı yok, zfont nedir hiç kullanmadım nasıl kullanıldığını yazarsan deneyip yazarım.
Bilmiyorum ama Instagram da hikayede emojili bir yazı vs yazdığınızda iPhone emojileri gibi olmuyor. Bu uygulama bunu sağlıyor ve iPhone emojileri gibi oluyor. Bunu yapmadan önce YouTube dan Zfont nasıl yapılır videosunu izlemeniz lazım aksi takdirde İngilizce bilmiyorsanız zorlanabilirsiniz. Eğer denerseniz çok memnun olurum. ?

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Bilmiyorum ama Instagram da hikayede emojili bir yazı vs yazdığınızda iPhone emojileri gibi olmuyor. Bu uygulama bunu sağlıyor ve iPhone emojileri gibi oluyor. Bunu yapmadan önce YouTube dan Zfont nasıl yapılır videosunu izlemeniz lazım aksi takdirde İngilizce bilmiyorsanız zorlanabilirsiniz. Eğer denerseniz çok memnun olurum. ?
Bakıyorum hemen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bakıyorum hemen.

Stabil çalışmıyor, Türkçe klavye deki harfler kutu işaretine dönüşüyor.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
13
Bakıyorum hemen.

Bakıyorum hemen.

Stabil çalışmıyor, Türkçe klavye deki harfler kutu işaretine dönüşüyor.
Teşekkürler üşenmeden denediğiniz için ?

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Daha 2 gün oldu note 9 aldım
Avantajları çok ama Bana göre dezavantajlarının bir kaçını sayayım.
Parmak izi sensörüne dokununca yanlışlıkla veya kasayı tam tutmak isterken, kilitli siyah ekranın açılması. (parmak izi kullanmıyorum)

Menü geçiş aralıkları efektini ayarlıyorum ama bir kaç saat sonra kendiliğinden standart kaydırma oluyor. Ayara baktığımda ben seçtiğim görünüyor ama o işlevi görmüyor.

İnternet speed meter diye program var bedava reklamsız. Wifi ve Hatt internetin megabayt tarifesini ölçüyor üste de internetin hızını gösteriyor her zaman.
Bu programı eski Zte Blade A6 telefonumda bir defa açtım mı herzaman bildirim çubuğunda görseniyordu.
Ama Redmi note 9 da bir kaç saat sonra hız göstergesi ve bildirim çubuğundan data bilgileri kayboluyor yeniden programı başlatmak lazımım oluyordu.
Sildim programı pek kafaya takan biri değilim zaten.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Daha 2 gün oldu note 9 aldım
Avantajları çok ama Bana göre dezavantajlarının bir kaçını sayayım.
Parmak izi sensörüne dokununca yanlışlıkla veya kasayı tam tutmak isterken, kilitli siyah ekranın açılması. (parmak izi kullanmıyorum)

Menü geçiş aralıkları efektini ayarlıyorum ama bir kaç saat sonra kendiliğinden standart kaydırma oluyor. Ayara baktığımda ben seçtiğim görünüyor ama o işlevi görmüyor.

İnternet speed meter diye program var bedava reklamsız. Wifi ve Hatt internetin megabayt tarifesini ölçüyor üste de internetin hızını gösteriyor her zaman.
Bu programı eski Zte Blade A6 telefonumda bir defa açtım mı herzaman bildirim çubuğunda görseniyordu.
Ama Redmi note 9 da bir kaç saat sonra hız göstergesi ve bildirim çubuğundan data bilgileri kayboluyor yeniden programı başlatmak lazımım oluyordu.
Parmak izi biraz öyle evet, menü geçiş efekti nasıl yapılıyor bende değiştireyim.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
3d olandan bir önceki iyi benim gözümde. Ama kendiliğinden özelliği değişince orijinale döndürdüm daha dokunmam.
Güzel bir tema yaptım birde arka plan çok hoş durdu baya iyi görünüyor.

Bu Google Arama ve mesaj kısmının simgesi değişmiyor sen değiştirebiliyor musun?

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Güzel bir tema yaptım birde arka plan çok hoş durdu baya iyi görünüyor.

Bu Google Arama ve mesaj kısmının simgesi değişmiyor sen değiştirebiliyor musun?
Sağa kaydırınca google haberlerini kapatmışım. Artık kaydırmayla gelmiyor.
Google araması bana gerekli değil diye anasayfadan kaldırmışım.
Mesaj iconları filan yeni tema indirdiğinde değişiyor. Tema yazılmış sizde arayüz olabilir ne bileyim hermeyse artık.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Sağa kaydırınca google haberlerini kapatmışım. Artık kaydırmayla gelmiyor.
Google araması bana gerekli değil diye anasayfadan kaldırmışım.
Mesaj iconları filan yeni tema indirdiğinde değişiyor. Tema yazılmış sizde arayüz olabilir ne bileyim hermeyse artık.
Google Arama olmadan arama yapamazsın ki nasıl işine yaramıyo

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Google Arama olmadan arama yapamazsın ki nasıl işine yaramıyo
Abi ben via browser kullanıyorum. Aramasını Yandex'e atamışım. Aradığım şeyleri dahada içerikli arayıp bulabiliyorum.

Bana göre google gereksiz birşey. El mecbur Play market kullanırım o kadar.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Abi ben via browser kullanıyorum. Aramasını Yandex'e atamışım. Aradığım şeyleri dahada içerikli arayıp bulabiliyorum.

Bana göre google gereksiz birşey. El mecbur Play market kullanırım o kadar.
Onu demiyorum telefon görüşmesi yapmak için Google Arama kısmı onu kastetmiştim.

Reaksiyon puanı
6,371
Tek dezavantajı ağırlığı diye düşünüyorum.

Bunu rn8 üzerinden yazıyorum, bir kere bile yazılımsal hata görmedim, yazılımsal hatalar çok oluyor diyenleri ciddiye almanızı önermem.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Vay be telefon görüşmesi yapmak için google arama mı?
Abi aklım basmıyor o kadar benlik değil desem inanmazsın.

Bunu rn8 üzerinden yazıyorum, bir kere bile yazılımsal hata görmedim, yazılımsal hatalar çok oluyor diyenleri ciddiye almanızı önermem.
Hata değil de yapılmış ince ayarı hafızada pek tutamıyor sanki.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968

Evet evet, tek dezavantajı ağırlığı uzun kullanımda serçe parmakta ağrı yapabiliyor.

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115

Sizde yazılım hatası olmadığı için şanslısınız.
Sizde yazılım hatasının olmaması kimsede yazılım hatasının olmadığını göstermez.

Reaksiyon puanı
6,371
Sizde yazılım hatasının olmaması kimsede yazılım hatasının olmadığını göstermez.
Yazılım hatası olan kişilerde görülen hatalar da tüm Xiaomi telefonlarda var demek de doğru değil.

Eğer tüm Xiaomi cihazlarda o hatalar olsaydı o Xiaomi sorunu olurdu. Binlerce kullanıcının içinde bir kaç tanesi yazılım hatası gördü diye Xiaomi cihazlarda yazılım hatası var demek yanlış.

Çevremdekilere soruyorum onların da karşılaştığı bir hata yok.

Arayüzde reklam gören birini görmedim zaten.

Son düzenleme:

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Uygulama pil tasarrufu bölümünden kısıtlama yok u seçin muhtemelen düzelecektir

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Bendede yazılım hatası yok. Gördüğüm kadarıyla sizde her xiaomi yerinde Xiaomi'yi kötülüyorsunuz.