Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı!

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Ortalama 8 yıl gider. İyide içeride kalan para halka yansıtılacak mı? Yoksa yandaş ve aile üyeleri zengin edilmeye devam mı edilecek?
Bu sorunun cevabını iyi biliyoruz bence. İnşallah halk için kullanılır da yeni saraylarımıza gitmez para

Reaksiyon puanı
427
Öncelikle hayırlı olsun ancak bu rezerv bize en fazla 7 sene yeter sonra yine ithalata talim ayrıca sanki doğalgazı biz keşfetmişiz gibi anlatılması bence yanlış asıl bizim doğu Akdeniz'de bulmamız gerekiyor.Tabii ki iyi ki bulmuşuz ancak benim anlayamadığım olay ne hikmetse 2023'de kullanmaya başlamamız.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Önemli bir gelişme yerme çabaları hoş değil. 2010 yılındaki doğalgaz ithalatımız 38 milyar m3'müş ve bu rezervde 320 milyar m3 gaz olduğu açıklandı. 2010'daki ithalat istatistiğine göre 8 yıllık doğalgazı karşılıyor. Başka rezervlerinde bulunması çok olasıymış eğer bulunur rezervler Rusya,İran gibi trilyon m3 seviyelerine çıkarsa o zaman işler çok değişir. Ama şuan bulunan rezerv tek başına çokta anlam ifade etmiyor 2046 yılına kadar Rusya ile doğalgaz ithalatı anlaşmamız var. Bu gelişme ekonomide istenilen düzelme etkisini tek başına sağlaması imkansız. Ekonomideki başarısızlığı perdeleyemeycektir. :)

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Öncelikle hayırlı olsun ancak bu rezerv bize en fazla 7 sene yeter sonra yine ithalata talim ayrıca sanki doğalgazı biz keşfetmişiz gibi anlatılması bence yanlış asıl bizim doğu Akdeniz'de bulmamız gerekiyor.Tabii ki iyi ki bulmuşuz ancak benim anlayamadığım olay ne hikmetse 2023'de kullanmaya başlamamız.

maksat halkı hep bekletmek işte düşmemek :) adam çok akıllı.. halk daha da akıllı

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,130
Neden bu kadar pesimistsiniz?
Olmama gibi bir imkan var mı abi?
Araba üretilir İtalyanlar yaptı
Virüs için hastaneler yapılır ne gerek var boşa para
Siha, İHA, tiha gibi savunma ve saldırıya katkı sağlamak amacıyla YERLİ üretim yapılır ABD nin ki daha iyi moruqqqqq
Ayasofya camii olur MÜZE kalsın moruqqq ülkeye paqa lazemm ( Sanki oradaki para ülkeyi kalkindiracak)
Doğalgaz bulunur bierr beedonn petrol Bir tane deeammlaaee cikoolataaa etmeyerrr
Ve Daha niceleri

Didem Ergin

Profesör
Reaksiyon puanı
2,343
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi bulunduğunu açıklamasının ardından dolar 7.22 TL seviyesinden 7.32 TL’ye yükseldi.

Ekrem İmamoğlu : Bulunan doğalgaz rezervinin milletimizin refahını ve ülkemizin gücünü artırmasını temenni ediyorum. Denizlerimizde ailelerinden uzakta aylar boyunca fedakarca çalışan Fatih Sondaj Gemisi’nin tüm mürettabatına da şükranlarımı sunuyorum.

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Ne bekliyorsunuz ki? Aha bulduk dayayın hortumu dağıtın millete mi? Daha açıklanmadan bulunan gazın kullanılması için 10 yıl uğraşılması gerek deniyordu. Bugün 3 yıl içinde kullanıma başlanacak deniliyor neden 2023? İşin en güzel yanı muhalefeti deli edecek şekilde bu işleri yapan bir Avrupalı firmanın batması ve bunun akabinde bizim doğal gazı bulmamız. Şimdi bu adamlar gelir maliyetine malzemeyi bize satar. Ha bu seferde denir ki neden 2. el alıyoruz. Ya azıcık bu vatanın evladı olarak sevinin ya. Sevme kardeşim iktidarı sevmek zorunda da değilsin. Seçimde vermezsin oyunu iktidar yapmazsın. Adam doğal gazı benim bu diyip alıp gidecek mi? Gene bu millete kalacak. Adamın Allah demesi nasıl rahatsız ettiyse anlam veremedim. 10 kere 100 kere Allah denmesi neden zorunuza gidiyor kardeşim? Biz müslümanız sen değilsen saygı duy...

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Bu kadar büyük bir doğalgaz kaynağı bulmamız çok güzel birşey, devamının da geleceğini söylüyorlar ama inşallah dış ülkelere satılmaz ülkemize yararı dokunur dışarıdan doğalgaz almak yerine kendi doğalgazımızı kullanırız inşallah.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Kendi bölgemizde bulunmuş İNŞALLAH bulaşmaz ABD petrol köpeği Rusya doğalgaz köpeği
Adamlar başka ülkeleri işgal ediyor senin toprağında ki doğalgaza mı karışmayacaklar. Bence illa karışan bir ülke çıkacak ya Rusya ya abd.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
57 tane mesaj olmuş konuda inatla kötümser karamsar toblo çizmeye çalışan bir kitle var fark ettiniz mi kim onlar :) Hep aynı kişiler.
Profil fotosu Atatürk olan insanlar bile yok Amerika alırsa Rusya gelirse diye korkuyor. Bu vatan için gerekirse ölürüz öldürürüz anlayışına ne oldu =? Bu kadar mı olduk. Daha muhalafette bu kadar korkarsalar iktidar olunca tuvalate gidemezler Amerika'ya sormadan.

Birde Dİkkati mi çekti çok saygıdeyer CHP genel başkanı Kemal Kılıçtaroğlu beyfendi bir açıklama yaptı mı =? Hadi açıklamayı geçtim bir Tweet attı mı bu hayırlı haber ile ilgili =?

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
57 tane mesaj olmuş konuda inatla kötümser karamsar toblo çizmeye çalışan bir kitle var fark ettiniz mi kim onlar :) Hep aynı kişiler.
Profil fotosu Atatürk olan insanlar bile yok Amerika alırsa Rusya gelirse diye korkuyor. Bu vatan için gerekirse ölürüz öldürürüz anlayışına ne oldu =? Bu kadar mı olduk. Daha muhalafette bu kadar korkarsalar iktidar olunca tuvalate gidemezler Amerika'ya sormadan.

Birde Dİkkati mi çekti çok saygıdeyer CHP genel başkanı Kemal Kılıçtaroğlu beyfendi bir açıklama yaptı mı =? Hadi açıklamayı geçtim bir Tweet attı mı bu hayırlı haber ile ilgili =?
Şu forumda bu güzel ve mutlu günümüzde hiçbir saçma sapan mesajlar bile benim sevincime gölge edemeyecek, onlara diyorum ki, kendi nefretiniz de ve kininiz de debelenip durun....sizler isteseniz de istemeseniz de bu ülke çok daha güçlü, çok daha cesur ve çok daha zengin ve müreffeh olacak.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
2023 mü? sanırım seçimlerin yapıldığı tarihe salmışlar.
Şimdi senaryoyu söyleyeyim. Seçimler yapıldı ve yine herşey yolunda devam ediyor Başkan Şok şok şok açıklama yaptı.

Arkadaşlar bizim zannettiğimiz gaz.... Helium gazı yani şişme balon gazı çıktı. Hayde herkes işinin başına doğal gaz filan yok ortada. ? ? ?

Eğer hakkatten doğal gaz bulduysanız bence kuşu havada gözünden vurdunuz demektir. Para birimi baya ferahlar eskisi gibi Dolara karşı değeri artar.