Kopyalama ve C: sorunu?

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim şöyle bir sorunum var arkadaşlar .dosyaları kopyalıyamıyorum mesela c deki bi dosyayı başka bi dosyaya ya da d ye kopyalıyamıyorum dosyanın adını değiştiremiyorum .bilgisayara ne kurduysam öle.c sürücüsü doldu d ye bi şey atamıyorum ne yapmalıyım..?:helpsmilie:

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
nasıl ya kopyala - yapıştır olmuyomu
anlamadım tam olarak

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani bi dosyaya sağ tıklayıp kopyala ya da kes deyip başka bir yere yapıştır dediğimde dosya kopyalanmıyor ve dosyanın adını değiştirmek istediğimde klasör veya dosya yok diye uyarı mesajı çıkıyor

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dosya üzerinde işlem yapamıyorum yani :(

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Sistem geri yüklemeyi denesen ??

Ben çok bilmem sadece bir fikir bence benimkini hemen yapma :) Mazallah yanlış bişeler olabilir

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayarını güvenli modda Administarator (Açılışta F8 tuşuna basarak Güvenli Mod) olarak aç. Bilgisayarım'a gir. C yi sağ tıkla. Özllikler'i tıkla. Oradan üstteki sekmelerden Güvenlik de. Sonra kendi kullancı adını tıkla (onu göremezsen Everyone 'ı da seçebilirsin) Tam denetim de ordaki kutucuktan. bak bir sanırım okuma yazma izinleri gitmiş. En azından benim tahminim böyle :)

Yapamazsan yaz buraya detaylı yardımcı olayım.

Combofix ile de bir tarama yaptırsan iyi olur.

Not: Arkadaşlar her şeye format demeyin. Gerçek bilgisayardan anlayan insanlar format atmadan sorunları halledebilen insanlardır. Format en son ve en uzun iştir. Hele bir de yedek programı yoksa..

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
virüs bulaşmış olabilir avast indir kur güncelle tarattır. olmadı sistem geri yükle , oda olmadı disk falan birleştirme yap. ee artık oda olmazsa format at :)

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
virüs bulaşmış olabilir avast indir kur güncelle tarattır. olmadı sistem geri yükle , oda olmadı disk falan birleştirme yap. ee artık oda olmazsa format at :)

İyi niyetli olmadığınızı bilsem yuh diyeceğim. :D Disk birleştirmeyle ne alakası var :D

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
format atma kurduğun programda sorun vardır bu sorunu yapmadan önce hangi programı kurmuştun gerekirse şüphelendiğin tüm programları kaldır ama önce bi kağıda isimlerini yaz ;) kolay gelsin bndede aynısı olmuştu bluetooth programı yapıyormuş bnde meğersem kaldırdım bitti

alpware

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bnce önce forum kurallarını okumalısın arkadaşım :)

konu başlıkları büyük harfle başlamalı daima..

sorununa qelince.format ii bi çözüm olabilir wirüsdendir büyük ihtimal.
wirüsü silmeyi başarabilceqni düşünüosan eqer..sil we tekrar dene.ilk defa böyle birşey duyduqumu da ilave etmek isterim elbette :)

kolay qelsin!

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
virüs girmiş senin bilgisayara okkalı hemde. Bazı virüsler dosyanın gizlem-nmesine izin vermez bunu yapan solucan virüsüdür. Seninki daha dehşet bir virüs olabilir. kaspersky av ü yükle ook.

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
benim bildiğim kopyalanacak dosyalar önbellekten geçerek yapıştırılır önbellek boyutuna bi bak

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bilgisayarını güvenli modda Administarator (Açılışta F8 tuşuna basarak Güvenli Mod) olarak aç. Bilgisayarım'a gir. C yi sağ tıkla. Özllikler'i tıkla. Oradan üstteki sekmelerden Güvenlik de. Sonra kendi kullancı adını tıkla (onu göremezsen Everyone 'ı da seçebilirsin) Tam denetim de ordaki kutucuktan. bak bir sanırım okuma yazma izinleri gitmiş. En azından benim tahminim böyle :)

Yapamazsan yaz buraya detaylı yardımcı olayım.

Not: Arkadaşlar her şeye format demeyin. Gerçek bilgisayardan anlayan insanlar format atmadan sorunları halledebilen insanlardır. Format en son ve en uzun iştir. Hele bir de yedek programı yoksa..

Senin sorunun böyle halledilecek gibi değil. Bi kere daha duymuştum bunu; bir virüs bulaşıyor bilgisayara, kendini çoğaltıyor bir kaç dakika içinde harddiski dolduruyor.
Antivirüs indirirsin silersin ama derdine çare olmaz. çünkü bazı sistem dosyalarını da mecburen siler ve sistem tam çalışmaz. Bi de çok ağır olur.

İyisi mi sen Avg indir. güncellemesini yaptıktan sonra virüsü temizle. Sonra da temiz bir formatla kurtarırsan iyi... O da olmazsa komple harddiski temizlemen gerekebilir.

Sana kolay gelsin. Bu arada böyle şeylerle karşılaşmamak için daima sağlam bir antivirüs kullanmak lazım. Bu aralar favorim AVG...

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
ya kardeşim bi sorunun var diyene ilk olarak format demeyin ya, bu toplumumuzun bilgisizligini kanıtlar

arkadaşım sen önce bilinen anti-virüs programlarını kur (kaspersky,avg,awast,norton....) tarama yaptır sonrasına bakarız

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1
başlattan çalıştıra clipbrd yaz
pano defterindeki içeriği düzen menüsünden sil
belki düzelir.
bilgisayarında virus ve spy (spybot adaware vs) ile tarama yaptır.
gene düzelmezse alternatif bir pano defteri (clipboard) programı yüklemeyi dene

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar yardımlarınıza teşekkür ederim ama sorunum hala çözülmedi.yabancı forumlarda araştırdım sanırım vistadan kaynaklanan bir sorunmuş bu .oradaki çözümleri denedim ama işe yaramadı.yeni bir clipboard kurdum artık kopyala yapıştır çalışıyor ama kes yapıştır hala çalışmıyor bir de hala klasör ismini değiştiremiyorum klasör veya dosya yokdiye uyarı mesajı çıkıyor .vista home premium kullanıyorum .virüs programıyla tarattım virüsleri sildim ama sorun çözülmedi sanırım windowsun bazı dosyaları silindi yada kayıt kütüğünde bazı dosyalar değişti.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
arkadşım şimdi çözdüm ben olayı
şahsen benim bazı dosyalarımdada oluyo
ndeni diskten kaynaklanıyo yani diskteki veriler çok sıkışıksa oluyo denedim

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani disk birleştirmrmi yapayım dün yükledim öle bi program yaptrdım orda hardisk performansı %99 diyordu ( disk birleştirmesi yaptırdıktan sonra)programı çalıştırdıktan sonra hızlandı pc

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ama söylediğinde haklılık payı var 1-2 oyun kurduydum ondan sonra yaptı sanırım hardiski boşaltayım bakalım olucak mı

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok bu böyle çözülecek gibi değil ne yaptıysam olmadı .işin ilginç tarafı bunun sadece normal klasörlerde olması yani rarlı ya da zipli dosyalarda ya da setuplarda bi sorun yok onları istediğim gibi kes yapıştır yapabiliyorum adını değiştirebiliyorum ama klasörlerde olmuyor

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
aynısı bendede oluyor toplu dosyalarımda
mesela 1 kasörde toplam 5gb dosya varsa içinde fazla degişiklik yapamıyorum
sen

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
yok bu böyle çözülecek gibi değil ne yaptıysam olmadı .işin ilginç tarafı bunun sadece normal klasörlerde olması yani rarlı ya da zipli dosyalarda ya da setuplarda bi sorun yok onları istediğim gibi kes yapıştır yapabiliyorum adını değiştirebiliyorum ama klasörlerde olmuyor

kullandığın oturum hesabı "yönetici hesabı"mı yoksa "sınırlı hesap" mı? erişim hakları ile ilgili bir problem olabilir..

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yönetici hatta yeni hesap açtım denemek için onu da yönetici yaptım değişen olmadı

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynısı bendede oluyor toplu dosyalarımda
mesela 1 kasörde toplam 5gb dosya varsa içinde fazla degişiklik yapamıyorum
sen

dediğini anladım bendeki sorun farklı .masaüstünde mesela 2 mg lık klasörü kes deyim başka yere yapıştır dediğimde herhangi bir işlem olmuyor.acaba bazı sistem dosyalarını değişmiş ya da silinmiş olabilir mi.vistayı yükseltsem sorun çözülürmü acaba .vista home premium kullanıyorum ultimate yükseltsem aklıma başka da bişey gelmiyor.format atmak istemiyorum .sinek küçük ama mide bulandırıyor işte