Mi A3 ekran altı parmak izi metal tabaka ile açıldı

karabatak1453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhaba sevgili arkadaşlar mi A3 cihazımın ekran kilit seçeneklerinden ekran altı parmak izi seçeneğini kullanıyorum.
cihazın parmaz iki okuyucusuna basit ince bir metral tabaka tuttum cihazın kilidi açıldı sevgili Hakkı abime mail üzerinden yazdım bana forumdan destek verebileğini yazdı bende sizden yardım istiyorum böyle birşey mümkün mü? mi store Türkiye resmi instagram hesabına yazdığımda telefonu teknik servise yollamamı istediler bende bana o süre zarfında geçiçi nir cihaz verirmisiniz dediğimde hayır teknik servisin konuyu araştırması lazım dendi. bu konu benim için bir güvenlik açığı ben bunu şikayet edebilirmiyim yada ne yapabilirim şimdiden geri dönüşleriniz için teşekkr edrim sağlıklı koranasız günler

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Basit ince metal dediğiniz nasıl bir şey? Alüminyum mu, çelik mi, mıknatıs mı?

Bir arkadaşta Mi A3 vardı. Ona söyleyeyim o da bir denesin. Onunki de açılırsa güvenlik açığı vardır. Onunki açılmazsa sizdeki teknik bir sorun olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başka parmak ile açılmayıp ince metal tabaka ile açılması da ilginçmiş.

karabatak1453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Dostum bu ünlem işaretlerini neden bu kadar abarttın?
dikkat çekmesi için D)

Basit ince metal dediğiniz nasıl bir şey? Alüminyum mu, çelik mi, mıknatıs mı?

Bir arkadaşta Mi A3 vardı. Ona söyleyeyim o da bir denesin. Onunki de açılırsa güvenlik açığı vardır. Onunki açılmazsa sizdeki teknik bir sorun olabilir.

Başka parmak ile açılmayıp ince metal tabaka ile açılması da ilginçmiş.
1 MM kalınlığında metal tabaka telefonu arabanın mıknatıslı aparatına tutturmak için almıştım

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Çok ilginç. 1 seferlik mi oldu sürekli açılıyor mu o yöntem ile?

karabatak1453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Mesela en basitinden çay kaşığı ile deneyince de açıyor mu?
denemedim daha ilk baştaaldırış etmedim sonra kafam dank etti değişik testler yapıcam

Çok ilginç. 1 seferlik mi oldu sürekli açılıyor mu o yöntem ile?
12 defa açtım biraz uzun sürdü yaklaşık 1 buçuk saatimi harcadım ilk başta açılınca pes etmedim sonunda açılıyor iyice ikna oldum şimdi video çekmeye çalışıyorum

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Hepsi kolayca kandırılabiliyor maalesef. Optik, ultrasonik ya da yerleşik fark etmiyor. Ulstrasonilkler biraz daha güvenli ama onlar da kaldırılabilir.
Ama güvenliği arttırmak için parmağınızı farklı biçimlerde okutun. Mesela bir kere parmak içini bir kere pamrak üstünü. Bir de öyle deneyin bakalım.

karabatak1453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Hepsi kolayca kandırılabiliyor maalesef. Optik, ultrasonik ya da yerleşik fark etmiyor. Ulstrasonilkler biraz daha güvenli ama onlar da kaldırılabilir.
Ama güvenliği arttırmak için parmağınızı farklı biçimlerde okutun. Mesela bir kere parmak içini bir kere pamrak üstünü. Bir de öyle deneyin bakalım.
denedim bir parmağımı 2 profiil olarak kaydettim bu şekilde daha hızlı tarıyor ama basit bir metal tabaka kilidi açıyor buda ciddi bir güvenlik sebebi bence

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
denedim bir parmağımı 2 profiil olarak kaydettim bu şekilde daha hızlı tarıyor ama basit bir metal tabaka kilidi açıyor buda ciddi bir güvenlik sebebi bence
Bende bir sitede okuştum hızı ve güvenliği artırıyor diye bende de işe yaradı.
Güvenlik için yapılacak bir şey yok maalesef.

karabatak1453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Bu tarz olaylar olabiliyor, Note 10+’da da silikon kılıfı ekrana takıp okuyordu.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Gayet normal olan bir durumdur, Ulstrasonik sensörler olmadığı sürece optik bir donanım 3D değl 2D bir tarama yaptığı için kandırabilirsiniz (mesela aynısı First Gen Touch ID içinde geçerlidir, bu şansa sahipsinizdir) fakat bu durum kafasına göre tekrar eder ve (genelde) sürekli olmaz.
Cihazlarda her zaman bir donanımın tam açıkta olması avantaj sağlar (mesela anteni içinde ve dışında olan internet alıcıları), cihaz tercihinde bulunurken böyle şeylere dikkat edilmeli (iade olarak Tüketici Mahkemeleriyle ve Hakem Heyetleri'yle biraz uğraşırsanız bir ihtimal olumlu sonuçlanır fakat yaşatacağı stresin haddi hesabı olmuyor sağolsun sistemimiz)

karabatak1453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Gayet normal olan bir durumdur, Ulstrasonik sensörler olmadığı sürece optik bir donanım 3D değl 2D bir tarama yaptığı için kandırabilirsiniz (mesela aynısı First Gen Touch ID içinde geçerlidir, bu şansa sahipsinizdir) fakat bu durum kafasına göre tekrar eder ve (genelde) sürekli olmaz.
Cihazlarda her zaman bir donanımın tam açıkta olması avantaj sağlar (mesela anteni içinde ve dışında olan internet alıcıları), cihaz tercihinde bulunurken böyle şeylere dikkat edilmeli (iade olarak Tüketici Mahkemeleriyle ve Hakem Heyetleri'yle biraz uğraşırsanız bir ihtimal olumlu sonuçlanır fakat yaşatacağı stresin haddi hesabı olmuyor sağolsun sistemimiz)
tesekkürler

mi store resmi instagram hesabına yazdığımda teknik servise ver dediler cerdiğimde kullanacak cihazım yok
cihaz vermeyiz dediler durum anlaşılmadan