Bu konuyu okuyanlar

M

Murat Burç

SDN Okuru
Eğer İphone 11 alırsanız birçok android cihazda yaşayacağınız kasma-donma , kare atlama, telefonun aşırı ısınması, uygulama durduruldu hatası gibi günlük kullanımda nefes almayı bile zorlaştırır seviyede sinir bozucu sorunları çok büyük ihtimalle yaşamayacaksınız. Hemde ilk 3 ay değil uzun yıllar boyunca :)
Fanbooooooooy diye bağırıyor kendisi.
7kya android amiralleri satılıyor. Adam giriş segment android cihazı ele alıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

5000-6000 verip 1.5-2 sene sonra abi kasıyo ya demektense gider İphone 11 alırım dertli tasalı hayatıma bir dert daha eklememiş olurum.
2 senelik 500 dolarlık op5t takır takır çalışıyor. Boyuna yalan söylüyorsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Girdiğiniz ortamlar da sizi söz sahibi yapacağı konusunda şüpheniz olmasın. Ayrıca çevrenizdeki birçok insan da fotoğraf çekmek için sizin telefonunuzu kullanmak isteyecektir. Tabi bunu fırsata dönüştürmek yine sizin elinizde
Şunu diyen adamı ciddiye almayın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bugün, kamerası iyi olsun ama 2 gün de şarjı gitsin, ee istediğim oyunu oynayamayacaksam ne yapayım öyle telefonu diyebileceğimiz donanımsal açıdan dolu android cihazlar en düşük 5000-6000 tl seviyelerinde bulunuyor.
Şu zamlar olmasaydı 4000 TL altı şu profile uyan 20 tane cihaz sayardım . Belki pili 2 gün gitmez o kadar piyasadaki hiçbir cihazın oyun oynamayla pili iki gün gitmez. İstisna cihazları bir kenara bırakıyorum. Hala da sayarım. O kadar ölmedi piyasa.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İphone 11 aldığınızda şuanda hiçbir android cihazın size sağlayamayacağı bir işlemci gücüne sahip olacaksınız.
Ayrıca video çekmeyi seviyorsanız güzel haber dünyanın en iyi video çeken telefonu da İphone 11.
Yalan 1 865=A13
Yalan 2 Find X2 Pro, Mi10 gibi cihazlar en az apple kadar iyi video çekerler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunu ben söylemiyorum bu arada araştırabilirsin. Bundan 5 sene sonra telefondan bir işlem yapmam gerektiği zaman örneğin video editleyip dışarı aktaracağım
Telefonda kaç defa video edit yaptın? Madem video edit meraklısın neden çok daha güçlü çok daha büyük ekranlı ve daha iyi ekranlı daha işlevsel ipad Pro almıyorsun?
Video editlemek için mi telefon alıyorsun?
çünkü telefon en fazla 18W destekliyor
XS ve sonrası USB PD ile 30 watt diye biliyorum ben.
 
Son düzenleyen moderatör:
M

Murat Burç

SDN Okuru
PUBG gibi bak bakalım hangisi daha önce açıyor
Başın arşa erer 10 saniye önce açınca. Gerçekten acınası bir yorum.

120Hz ekran diyorkar 120 fps diyorlar. Apple daha önce açıyor diyip 720p ekranı savunuyorsun. Vay arkadaş.
1-Snapdragon 865 çok iyi bir işlemci olmasına rağmen A13'den kötüdür
2-Oppo find X2 Pro ne kadar iyi video çekse de TR'de satılırsa en az 12.000 13.000 lira olucak , Mi 10'un kamerasını bende seviyorum ama stabilizasyon konusunda İphone 11'in çok gerisinde
Hadi öyle olsun sorun mu?

Bu cihaz alda 7000 TL verebilecek adamsam ki değilim. Yanına 500 TL'lik gimbalı takar. Çok öok daha büyük sensör sahip cihazla daha iyi video çekerim eğer video bu kadar dertse.

Madem bu kadar video işi ile ilgileniyorsun. Ben sana tavsiye vereyim. telefona 7000 vereceğine 5000e bir bilgisayar. 3000-4000e dslr al. 6.1 inç ekranla da uğraşmazsın adam gibi video yazılımın olur bak ona da bedava profesyonel program önereyim davinci resolve Free dandik dandik programlarla uğraşma. Bak ben seni düşündüğümden yapıyorum dalga falan geçiyorum sanma. 3000e de adam gibi Android cihazlar var. Mi9t olur mix 2s olur. Bulursun realme xt olur. Oyununu da oynarsın bilgisayarından işini de görürsün telefonundan dandik ıps ekranın olmaz kaliteli yüksek çözünürlüklü amoled ekranım olur.

Rahat rahat 7000e telefon alan adam telefonla video çekip editlemeye kolay kolay tenezzül etmez yorma bu kadar kafanı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

S20 daha iyi aksini iddia eden ile tartışmam.

İphone 11, s20den daha iyi diyenle bu konuda asla tartışmaya girip cevap verip kendimi yoramam bu da burada dursun.
 

_X_

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2013
Mesajlar
3,017
Reaksiyon puanı
1,544
Puanları
113
Sadece kullandığımız cihazları eleştirseydik o zaman forumda bunca konu açılmaz ve o açılan konulara bunca insan yorum yapıp tartışmazdı herhalde.
Ayırca tabiki de kağıt üzerinden eleşitiri yapacağız her cihazı alıp kullanma gibi bir lüksümüz yok. Zaten o cihazı deneyimlemesek bile bize neyin ne olduğunu gösteren teknoloji kanalları var onların işi de bu bize deneyim ve bilgi aktarmak.
"Sen ve senin gibiler kullanamadıkları telefonların" diye insanları gelir durumlarına göre ayırmak da son derece ayıp ve küstahça.

Anlamak İçin Tecribe Etmek İçin veya Edindiğinizi Düşünmek İçin Kağıt Üzerindeki Bilgiler Mağazalarda 3-5 Dakika Deneyimleme ve Reklam Yapmak İçin Yapılan Bazı Videolar İle Kalkıp Bir Telefonu Eleştirmek Başka Bizzat Deneyimleyerek Tecrübe Edinmek Başka.

Ayrıca Haddinizi Bilip Bilmemek Sizin Küstahlığınız Olacakki Burda Kullanmadığı Halde Ki Alıntıladığınız Mesajıma Muhatap Olan Kişi Kullandığını Belirtmesine Rağmen İnandırıcılık Seviyesi Tartışılır Bu Doğrultuda Yazdığım Bir Cevaptır.
Alamadığı Halde Pahalılığından Dolayı Eleştirenler ve Kullanmadıkları Halde Ukalalık Yapıp Bol Keseden Atan Tiplere Cevaptır.

Cümlenin Başı Bile Sen ve Senin Gibiler İle Başlayan Bir Yorumumu Genelleme Yapmışım Gibi Vurgulamanız Sizin Ayıbınız.
Burda Kimsenin Maddi Durumunu Aşağılayacak Hiçbir Söylemim Yoktur Olamaz.

Onca Safsatasına Susması İçin Tamam Diyerek Çıktığım Konuyu Böylesi Yakıştırmalarla Haddinizi Aşarak Hortlatıp Kendinize Böylece Muhatap Ettirdiğiniz İçin Özür Dilerim.

İyi Forumlar.
 
M

Murat Burç

SDN Okuru
Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Bugün 7000 lira telefona vermek için çok para bence. Ama android tarafındaki seçeneklere baktığımda bu kaliteyi bu fiyata bulamıyorum. Pubg'yi 10 saniye önce açması benim için de çok önemli değil o arkadaş ordan örnek verdiği için öyle cevap vermem gerekti. Atladığın nokta şu ben bu telefonda sadece video çekmiycem. Fotoğraf ta çekicem , Sosyal Medyaya da giricem , Oyun da oyniycam , Video da izliycem , Mesajlaşıcam , telefonla konuşucam , Sosyal medyaya içerik de üreticem , müzik de dinliycem , evet video çekip ufak tefek onu da editliycem ve bunların tamamını yüksek performansla uzun süreler yapıcam. Bunu androidin orta segmentiyle zaten yapamam bugün Mi9T'nin videosunu İphone 11 le kıyaslayanın aklından zoru vardır onu sana kim söylediyse bi gözden geçir. İphone 11'in ekranının kötü olduğunu size düşündüren nedir bilmiyorum ama yıllardır herkesin severek kullandığı İpad'lerinde İphone'ların da ekranı aynıydı ve kimse bunların ekranına kötü demiyordu ta ki şu zamana kadar. İphone ucuz cihaz çıkardı herkes almak istiyor diye android sevdalıları ki bende onlardan biriyim bu telefona çamur atmaya başladılar. Bu telefon kim ne derse desin bu fiyata alacağın her android cihazdan daha iyidir.
600 dolara satılan 7Tyi garantisiz 3350 TL'ye aldım.

Kamera sensörü herhangi bir Apple cihazdan daha büyük. 4K 60 FPS video çekebiliyor. Bugün o günün şartlarına göre garantili satılsa 6000e satılırdı. Gimbalımı alırım daha iyi video çekerim. Bu kadar basit. Daha büyük sensör eğer firma sıçıp sıvamadıysa daha iyi düşük performansı. Kameraların kuralıdır.

Tek katılacağım nokta Instagramın androidde çöp olması.

İlla garantili cihaz mı istiyorsun. G8S Thinq var. S10lar var S20 var.
Onlarca avantajlarının yanında. Daha hızlı video işliyor diye iPhone 11 alan adama hiçbirşey demem ne yaparsa yapsın.

Android kasıyor diyen gözümde ya fanboydur ya da yalancı.

7000 TL'ye İPS LCD ekranlı cihaz almam neden alayım? Sağladığı hiçbir üstünlük(ki yok) 5watt kutu adaptörünü o çerçeveleri ve ekranı bana aldıramaz.

Tekrar söylüyorum. Instagrama iki fotoğraf atacağım, daha hızlı video işleyeceğim diye ben iphone 11 almam.

Hiç utanmam o cihaza verebilecek 7000 TL'em yok. Olsa da o cihaza verecek kadar enayi görmüyorum. Kendimi. Alana enayi demem ben alırsam enayiyimdir.
 
M

Murat Burç

SDN Okuru
Bu arada yazılarında dikkat ettiğim kadarıyla sürekli yalancı, yalan , öyle yalan , böyle yalan diyorsun. Ben kendi fikirlerimi saygı çerçevesinde sana veya herhangi birine hiçbir itham da bulunmadan cevap veriyorum. Haddini aşma. Bana yalancı demek ne senin ne de bir başkasının haddine değil çünkü. Seviyeli olmanı tavsiye ve rica ederim. Ben kendi fikirlerimi söyledim , sen kendi fikirlerini söyledin ortak fikirlerimiz yok demek ki herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil. Ha bu arada yorma kafanı demişsin , merak etme benim kafam böyle ufak mevzulara yorulmuyo. İphone 11'e rakip olarak 1 Bilgisayar + 1 DSLR + 1 Android telefonu tek başına İphone 11'in karşısına koyarak zaten İphone 11'in çok daha iyi olduğunu kabul etmiş oluyorsun.
Ki bu üçünü aldığımda yine en az 12.000 lira para çıkıyo cebimden ki ben o telefonu 2 sene sonra değiştirmek zorunda kalıcam.
O telefonu 2 yıl sonra değiştireceğin düşüncesi bir ön kabul. Fanboy olduğun için asla bundan vazgeçmeyeceksin o yüzden buna birşey demeyeceğim.

İkinci olarak DSLR'ın mercimek sensörlü iphone 11dem çok çok daha iyi görüntü kalitesi sunacağından ve bilgisayarın çok daha geniş bir video düzenleme olanağı sunacağından haberin yok sanırım.

Ben nerede bu 3'lü 11 ile eşit dedim. Çok ilgileniyorsan bunlar kat be kat daha iyi sonuç verir. :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konuya bir daha cevap yazmayacağım. Herkes kendi yoluna.

İsteyen arkadaşı dinler isteyen beni.
 
M

Murat Burç

SDN Okuru
Kasma-donma gibi sorunları kabul edersem 2 yıldan daha uzun süre de kullanabilirim evet. Ama niye kabul ediyim. Kalite standartlarımı neden düşüreyim. İphone 11 yerine o cihazlar diyerek 3 farklı üründen bahsetmişsin (Marka Model belirtmeden) ben de söylediğinin bi mantığı olmamasına rağmen kabul ettim ve cevapladım. Cevap verip vermemek senin tercihin ben kendi tezimi savunuyorum. Yol herkesin yolu.
İyi forumlar
Ben 2 yıl önce 2500 TL'ye ithalatçı garantili OnePlus 5T aldım.

835 ve 8GB RAM var. Bu cihaz çatır çatır çalışıyor.
Ben bunu diyorum inatla kasma donma diyorsun. İstiyorsan kanıt atarım istediğini de yaparım. Nasıl bir cevap bekliyorsun?
 

Erenist2020

Müdavim
Katılım
17 Şubat 2020
Mesajlar
8,949
Reaksiyon puanı
7,299
Puanları
113
Yaş
40
İphone 11 herhangi bir mod olmadan 4K 60FPS'de hem arka hem de ön kamera da oldukça stabil çekiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:


Snapdragon 800 serisi güçlüdür. OnePlus ülkemizde resmi satışı olmadığı için ithalatçı garantili olarak uygun fiyatlara bulunabiliyor. Fakat İphone 11 Apple Türkiye Garantili fiyatından bahsediyorum. OnePlus'ın İphone 11'e rakip ürettiği 8 modeli 11 ile aynı fiyata sahip (699$)
Ben şuna inandım sen tescilli Apple fanatiğisin.Sene olmuş 2020 sen kalkmış utanmadan sıkılmadan android cihazlar 2 yıldan sonra kasıyor,donoyor demen, İphone 11 gibi Apple ın 720p çözünürlüğe, öküz gibi çerçevelere sahip cihazını savunman herşeyi anlatıyor.Sana masallarınla mutluluklar dilerim.7300 liraya S20 gibi mükemmel bir cihaz varken İphone 11 i savunan adam ya teknoloji cahilidir yada Apple fanatiğidir.
 
Katılım
19 Nisan 2020
Mesajlar
64
Reaksiyon puanı
46
Puanları
18
Yaş
22
Ben şuna inandım sen tescilli Apple fanatiğisin.Sene olmuş 2020 sen kalkmış utanmadan sıkılmadan android cihazlar 2 yıldan sonra kasıyor,donoyor demen, İphone 11 gibi Apple ın 720p çözünürlüğe, öküz gibi çerçevelere sahip cihazını savunman herşeyi anlatıyor.Sana masallarınla mutluluklar dilerim.7300 liraya S20 gibi mükemmel bir cihaz varken İphone 11 i savunan adam ya teknoloji cahilidir yada Apple fanatiğidir.
Teknoloji cahiliyim teşekkürler. Size de yok sayılmış hayatınızda başarılar.
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
android kasmıyor iphone11 ekran kasa oranı iyi saçmalamayın garageband için kullanılır iphone11...

buna bakın!
 

berat güven

Doçent
Katılım
16 Ocak 2020
Mesajlar
957
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
422
Puanları
63
Yaş
28
Söylediklerini
En başından beri gayet iyi anlıyorum ve fikirlerini saygılı bir şekilde paylpaylaştığın için teşekkür ederim ancak uzun koşuda İphone bataryası yorulur Samsung aynı preperformansına devam eder yorumuna katılmıyorum. Aynı sürümde kalsan bile sonuçta batarya yazılımsal bir donanım değil teknik ve mekanik bir donanım. Ayrıca samsung'un ürettiği bataryaları yıllardır telefonlarda kullanıyorum ancak hiçbirinin performansından memnun değilim. Ekrandaki 120Hz olayı gerçekten güzel ve başarılı fakat benim önceliğim değil. Güncellemelerden sonra İOS da yavaşlama olması demek İOS için kıyamet demek. Güncelleme kaynaklı hataları da İOS en kısa süre içinde çözüyor zaten. Ayrıca 7000 tl verdiğim bir cihazın da güncellemelerini yapmaktan korkmak istemem açıkçası.
ŞUAN S6 EDGE KULLANIYORUM 5 SENE OLDU ANDROID KISMINDA EXYNOS ISLEMCISI ISINIYORDU GARANTISI BİTTİGİ ANDA CIHAZA ROOT GIRIŞIMINDE VE CUSTOM ROM ATTIM ORTALAMA VİDEODA YÜZDE 20 GİDEN SARJ SUAN YÜZDE 2 GİDİYOR OYUNLARDA ISINMA SORUNUM GİTTİ SÜRÜMÜ ANDROİD 10 OLDU HİÇ DÜŞÜRMEDİM 2600 MAH BATARYA SUAN Bİ BUCUK GÜN GİDİYOR BAZİ ANDROİD TELEFONLAR İÇİ CİDDEN DOLU AMA SAMSUNG A 20 A50 GİDİ TELEFONLAR YAVAŞLIYOR OZELLİKLE SAMSUNG VE HUWAIEDE LİTE MODELLER IPHONE ALMAK YERİNE PİYASADA ONE PLUS ALMAYI TERCIH EDERIM
 

Umut Keleş

Ben;neden yaptım böyle.
Katılım
17 Mart 2020
Mesajlar
1,429
Reaksiyon puanı
864
Puanları
113
Yaş
17
Türkiye de varmı bilmiyorum ama nokia 9 purewiew 10 numara
 

0deep0

Öğrenci
Katılım
14 Mayıs 2020
Mesajlar
98
Reaksiyon puanı
56
Puanları
18
Üşenmeden tüm yazıları okudum ve benim de eklemek istediğim bazı şeyler var.
1. İlk çıktığında s8+ aldım. Bugüne kadar sorunsuz kullandım. Asla kasma ve donma olmadı. Çatır çatır da çalışıyor.
2. Bir telefona 7k bandında para verebilecek bir kişinin (kişisel algılanmasın genel söylüyorum) bence kesinlikle ayrı bir bilgisayarı da vardır /bence olmalıdır/. Bundan dolayı da edit yaparken 6.1 inçlik bir ekrana sıkışık kalmak yerine min. 2 kat daha büyük bir ekranla işlem yapmak verimi arttırır. Ki zaten profesyonel edit programları da (güzel içerik çıkarılması için) 15 inç ekrana bile zor sığar. (aynı anda 3 panel açılsa bile hepsini etkili kullanmak için büyütüp küçültmek gerekir.) Ayrıca cidden sadece meraktan soruyorum 6.1 inç ekranda güzel bir edit çıkacak mı? Bu arada edit derken aynı şeyi düşündüğümüzden emin olmak isterim çünkü benim aklımda edit: en az 3 4 videonun bir araya gelmesiyle kesme biçme içeren çeşitli geçişler barındıran, efektler ile süslenen bir olaydır. Ki bana göre bir telefon edit yapmak için üretilmemiştir. Sosyal medyaya içerik üreten biri kendi kamerasını geliştirir (altta anlattım), bilgisayar donanımını geliştirir.
3. Yukarıdaki arkadaşa (3 vs 1) sonuna kadar katılıyorum. Çünkü tartışmayı başlatan kişi sosyal medyaya içerik üretmekten bahsetmişti yanlış hatırlamıyorsam (öyleyse affola), Bir bilgisayar ve kamera senin içerik üretme arzunu ve verimliliğini sonuna kadar karşılayacaktır. Ki zaten bir "içerik üreticisi"nin kamerası olması şarttır.
4. İnstagram foto kalitesine gelirsek, kesinlikle haklısınız kalite düşüyor ve telefonun asıl değeri belli olmuyor diyecek bir sözüm yok. Fakat bu İnstagram'ın suçudur android kullanıcıları mağdur oluyordur.
5. Şunu da eklemeden geçmek istemedim, telefonları liste halinde kullandığınızı idaa etmişsiniz. Ben şunu anlamadım, arkadaş ortamında birkaç saat bir telefonu kullanmak sizi bu konuda söz sahibi yapar mı? Bütün teknoloji yayıncıları bile "içerik üreticileri" bir telefonun hakkında atıp tutmadan önce en az 1 hafta düzenli olarak hayatlarına telefonu eklerken birkaç saatin size yetmesine ben pek anlam veremedim. (Ben de bu mantıkla düşünülürse bugüne kadar olan 4den itibaren bütün iphone modellerini kullandım. Teknoloji mağazalarında saatler geçirmişimdir ailem alışverişteyken. Fakat ben uzun kullandığım telefonlar olduğundan dolayı kendimde sadece s6(babamın nokiası vardı kendi telefonu bozulunca ona verdim hala kullanır) ve s8+ üzerinde söz söyleme hakkına sahip olarak görüyorum.) Anladığım kadarıyla siz iphone 11'i sadece birkaç saat deneyimlemişsiniz (yorumlarınız iphonedo videosundan çokça alıntı içerir belirtmek istedim belki bilerek olmadı). Fakat kağıt üzerinde yazan hiçbir şey telefonlarda geçerli değildir. iphonedo'nun da dediği gibi sentetik testler bir anlam ifade etmez.
6. Şunun farkında olduğunuzdan emin olmak isterim ki iphone ile çekildiğini gördüğünüz hiçbir fotoğrafı elde edemeyeceksiniz. Bunun sebebi sizinle alakalı değil yanlış anlamayın. O fotoğraflar ekstra satın alınan ekipmanlarla çekilmiştir. (videolar için daha geçerli bu). Sizin o stüdyo ışığını elde etmeniz çok zor.
7. Pil ömrüne gelecek olursak, s8+ 2 yıldır elimde, hala akıl almaz hızda şarj ediyor. Pili çok güzel gidiyor hiçbir sıkıntım yok.
8. Ekran konusuna gelirsek, iphone 11 ile geçirdiğim aralıklı olan farklı günlerde 24 saatten fazla zamanda (siz bu süreyi deneyim olarak kabul ettiğiniz için ben de ediyorum) ekranı gerçekten leş. Yani renkler tamam çok can alıcı insanın baktıksa bakası geliyor. Ama onun ardından telime bakıyorum cam gibi.
9. Buraya kadar geldiyseniz çok teşekkürler baya bi uzun yazı oldu kendi açımdan toparlamak gerekirse,
Telefonunu efektif olarak kullanmayı bilen biri için Android cennettir. İos kapalı kutudur. Ama bir ipad veya maciniz varsa ekosistem için Apple alınır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya abi İphone 11'in mi var oha çok havalı.

İphone 11 her ne kadar kendi memleketi Amerika'da 699$'a satılsa da ülkemizde ki fiyatı ve ulaşılamaz bakılması sebebiyle oldukça prestijli bir telefon.

Girdiğiniz ortamlar da sizi söz sahibi yapacağı konusunda şüpheniz olmasın. Ayrıca çevrenizdeki birçok insan da fotoğraf çekmek için sizin telefonunuzu kullanmak isteyecektir. Tabi bunu fırsata dönüştürmek yine sizin elinizde :)
Buraya ayrı bir cevap yazmak istedim çünkü bu yukarıdaki önermeden daha mühim bir konu. Umarım ilk cümleyi ciddi bir biçimde kurmamışsınızdır. Bir insanı telefonu dolayısı ile yargılamak son derece yanlıştır bana göre. Maksimum 5 6 yıl kullanabileceğiniz bir metal parçasını bu kadar büyütmek çok saçma. Bir telefon asla bir kişiyi prestij sahibi yapmaz hatta çoğu durumda da buna bu kadar para mı verdin ciddi misin sen denilerek komik duruma düşürür. Ayrıca girilen bir ortamda bir telefonun kişiyi söz sahibi yapması çok yanlış bir ifade bence. Eğer böyle bir şey yaşanıyorsa bile o ortamdaki insanlara şaşarak bakarım ben. Bir ortama giren kişinin sözünü dinlettiği şey ya da onun prestijini ifade eden şey konuşması, değer verdiği ve başkalarında önemsediği şeyler (ki bu kesinlikle bir telefon olmamalı), zekası ve davranışları olmalıdır. İyiliği fırsata döndürmek hiç hoş bir davranış da değildir ayrıca.
 
Son düzenleme:

Erenist2020

Müdavim
Katılım
17 Şubat 2020
Mesajlar
8,949
Reaksiyon puanı
7,299
Puanları
113
Yaş
40
Üşenmeden tüm yazıları okudum ve benim de eklemek istediğim bazı şeyler var.
1. İlk çıktığında s8+ aldım. Bugüne kadar sorunsuz kullandım. Asla kasma ve donma olmadı. Çatır çatır da çalışıyor.
2. Bir telefona 7k bandında para verebilecek bir kişinin (kişisel algılanmasın genel söylüyorum) bence kesinlikle ayrı bir bilgisayarı da vardır /bence olmalıdır/. Bundan dolayı da edit yaparken 6.1 inçlik bir ekrana sıkışık kalmak yerine min. 2 kat daha büyük bir ekranla işlem yapmak verimi arttırır. Ki zaten profesyonel edit programları da (güzel içerik çıkarılması için) 15 inç ekrana bile zor sığar. (aynı anda 3 panel açılsa bile hepsini etkili kullanmak için büyütüp küçültmek gerekir.) Ayrıca cidden sadece meraktan soruyorum 6.1 inç ekranda güzel bir edit çıkacak mı? Bu arada edit derken aynı şeyi düşündüğümüzden emin olmak isterim çünkü benim aklımda edit: en az 3 4 videonun bir araya gelmesiyle kesme biçme içeren çeşitli geçişler barındıran, efektler ile süslenen bir olaydır. Ki bana göre bir telefon edit yapmak için üretilmemiştir. Sosyal medyaya içerik üreten biri kendi kamerasını geliştirir (altta anlattım), bilgisayar donanımını geliştirir.
3. Yukarıdaki arkadaşa (3 vs 1) sonuna kadar katılıyorum. Çünkü tartışmayı başlatan kişi sosyal medyaya içerik üretmekten bahsetmişti yanlış hatırlamıyorsam (öyleyse affola), Bir bilgisayar ve kamera senin içerik üretme arzunu ve verimliliğini sonuna kadar karşılayacaktır. Ki zaten bir "içerik üreticisi"nin kamerası olması şarttır.
4. İnstagram foto kalitesine gelirsek, kesinlikle haklısınız kalite düşüyor ve telefonun asıl değeri belli olmuyor diyecek bir sözüm yok. Fakat bu İnstagram'ın suçudur android kullanıcıları mağdur oluyordur.
5. Şunu da eklemeden geçmek istemedim, telefonları liste halinde kullandığınızı idaa etmişsiniz. Ben şunu anlamadım, arkadaş ortamında birkaç saat bir telefonu kullanmak sizi bu konuda söz sahibi yapar mı? Bütün teknoloji yayıncıları bile "içerik üreticileri" bir telefonun hakkında atıp tutmadan önce en az 1 hafta düzenli olarak hayatlarına telefonu eklerken birkaç saatin size yetmesine ben pek anlam veremedim. (Ben de bu mantıkla düşünülürse bugüne kadar olan 4den itibaren bütün iphone modellerini kullandım. Teknoloji mağazalarında saatler geçirmişimdir ailem alışverişteyken. Fakat ben uzun kullandığım telefonlar olduğundan dolayı kendimde sadece s6(babamın nokiası vardı kendi telefonu bozulunca ona verdim hala kullanır) ve s8+ üzerinde söz söyleme hakkına sahip olarak görüyorum.) Anladığım kadarıyla siz iphone 11'i sadece birkaç saat deneyimlemişsiniz (yorumlarınız iphonedo videosundan çokça alıntı içerir belirtmek istedim belki bilerek olmadı). Fakat kağıt üzerinde yazan hiçbir şey telefonlarda geçerli değildir. iphonedo'nun da dediği gibi sentetik testler bir anlam ifade etmez.
6. Şunun farkında olduğunuzdan emin olmak isterim ki iphone ile çekildiğini gördüğünüz hiçbir fotoğrafı elde edemeyeceksiniz. Bunun sebebi sizinle alakalı değil yanlış anlamayın. O fotoğraflar ekstra satın alınan ekipmanlarla çekilmiştir. (videolar için daha geçerli bu). Sizin o stüdyo ışığını elde etmeniz çok zor.
7. Pil ömrüne gelecek olursak, s8+ 2 yıldır elimde, hala akıl almaz hızda şarj ediyor. Pili çok güzel gidiyor hiçbir sıkıntım yok.
8. Ekran konusuna gelirsek, iphone 11 ile geçirdiğim aralıklı olan farklı günlerde 24 saatten fazla zamanda (siz bu süreyi deneyim olarak kabul ettiğiniz için ben de ediyorum) ekranı gerçekten leş. Yani renkler tamam çok can alıcı insanın baktıksa bakası geliyor. Ama onun ardından telime bakıyorum cam gibi.
9. Buraya kadar geldiyseniz çok teşekkürler baya bi uzun yazı oldu kendi açımdan toparlamak gerekirse,
Telefonunu efektif olarak kullanmayı bilen biri için Android cennettir. İos kapalı kutudur. Ama bir ipad veya maciniz varsa ekosistem için Apple alınır.
Mesaj otomatik birleştirildi:


Buraya ayrı bir cevap yazmak istedim. Umarım ilk cümleyi ciddi bir biçimde kurmamışsınızdır. Bir insanı telefonu dolayısı ile yargılamak son derece yanlıştır bana göre. Maksimum 5 6 yıl kullanabileceğiniz bir metal parçasını bu kadar büyütmek çok saçma. Bir telefon asla bir kişiyi prestij sahibi yapmaz hatta çoğu durumda da buna bu kadar para mı verdin ciddi misin sen denilerek komik duruma düşürür. Ayrıca girilen bir ortamda bir telefonun kişiyi söz sahibi yapması çok yanlış bir ifade bence. Eğer böyle bir şey yaşanıyorsa bile o ortamdaki insanlara şaşarak bakarım ben. Bir ortama giren kişinin sözünü dinlettiği şey ya da onun prestijini ifade eden şey konuşması, değer verdiği ve başkalarında önemsediği şeyler (ki bu kesinlikle bir telefon olmamalı), zekası ve davranışları olmalıdır. İyiliği fırsata döndürmek hiç hoş bir davranış da değildir ayrıca.
Mesaj otomatik birleştirildi:


Buraya ayrı bir cevap yazmak istedim. Umarım ilk cümleyi ciddi bir biçimde kurmamışsınızdır. Bir insanı telefonu dolayısı ile yargılamak son derece yanlıştır bana göre. Maksimum 5 6 yıl kullanabileceğiniz bir metal parçasını bu kadar büyütmek çok saçma. Bir telefon asla bir kişiyi prestij sahibi yapmaz hatta çoğu durumda da buna bu kadar para mı verdin ciddi misin sen denilerek komik duruma düşürür. Ayrıca girilen bir ortamda bir telefonun kişiyi söz sahibi yapması çok yanlış bir ifade bence. Eğer böyle bir şey yaşanıyorsa bile o ortamdaki insanlara şaşarak bakarım ben. Bir ortama giren kişinin sözünü dinlettiği şey ya da onun prestijini ifade eden şey konuşması, değer verdiği ve başkalarında önemsediği şeyler (ki bu kesinlikle bir telefon olmamalı), zekası ve davranışları olmalıdır. İyiliği fırsata döndürmek hiç hoş bir davranış da değildir ayrıca.
Hocam elinize emeğinize sağlık.Güzel yazı oldu.Yazdıklarınızda katılmadığım tek nokta var o da android instagram storiesde kalite kaybı fotoğraflarda değil videolarda oluyor.Fotoğraf tarafında bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
 

0deep0

Öğrenci
Katılım
14 Mayıs 2020
Mesajlar
98
Reaksiyon puanı
56
Puanları
18
dürüst olmak gerekirse ben böyle bir şeyi hiç yaşamadım. (instagrama öyle aham şaham video atmayan biriyim) Aklımda okuduğum yazılrdan öyle kalmış düzeltirim yarın teşekkürler geri bildirim için...
 
Katılım
19 Nisan 2020
Mesajlar
64
Reaksiyon puanı
46
Puanları
18
Yaş
22
Türkiye de varmı bilmiyorum ama nokia 9 purewiew 10 numara
Üşenmeden tüm yazıları okudum ve benim de eklemek istediğim bazı şeyler var.
1. İlk çıktığında s8+ aldım. Bugüne kadar sorunsuz kullandım. Asla kasma ve donma olmadı. Çatır çatır da çalışıyor.
2. Bir telefona 7k bandında para verebilecek bir kişinin (kişisel algılanmasın genel söylüyorum) bence kesinlikle ayrı bir bilgisayarı da vardır /bence olmalıdır/. Bundan dolayı da edit yaparken 6.1 inçlik bir ekrana sıkışık kalmak yerine min. 2 kat daha büyük bir ekranla işlem yapmak verimi arttırır. Ki zaten profesyonel edit programları da (güzel içerik çıkarılması için) 15 inç ekrana bile zor sığar. (aynı anda 3 panel açılsa bile hepsini etkili kullanmak için büyütüp küçültmek gerekir.) Ayrıca cidden sadece meraktan soruyorum 6.1 inç ekranda güzel bir edit çıkacak mı? Bu arada edit derken aynı şeyi düşündüğümüzden emin olmak isterim çünkü benim aklımda edit: en az 3 4 videonun bir araya gelmesiyle kesme biçme içeren çeşitli geçişler barındıran, efektler ile süslenen bir olaydır. Ki bana göre bir telefon edit yapmak için üretilmemiştir. Sosyal medyaya içerik üreten biri kendi kamerasını geliştirir (altta anlattım), bilgisayar donanımını geliştirir.
3. Yukarıdaki arkadaşa (3 vs 1) sonuna kadar katılıyorum. Çünkü tartışmayı başlatan kişi sosyal medyaya içerik üretmekten bahsetmişti yanlış hatırlamıyorsam (öyleyse affola), Bir bilgisayar ve kamera senin içerik üretme arzunu ve verimliliğini sonuna kadar karşılayacaktır. Ki zaten bir "içerik üreticisi"nin kamerası olması şarttır.
4. İnstagram foto kalitesine gelirsek, kesinlikle haklısınız kalite düşüyor ve telefonun asıl değeri belli olmuyor diyecek bir sözüm yok. Fakat bu İnstagram'ın suçudur android kullanıcıları mağdur oluyordur.
5. Şunu da eklemeden geçmek istemedim, telefonları liste halinde kullandığınızı idaa etmişsiniz. Ben şunu anlamadım, arkadaş ortamında birkaç saat bir telefonu kullanmak sizi bu konuda söz sahibi yapar mı? Bütün teknoloji yayıncıları bile "içerik üreticileri" bir telefonun hakkında atıp tutmadan önce en az 1 hafta düzenli olarak hayatlarına telefonu eklerken birkaç saatin size yetmesine ben pek anlam veremedim. (Ben de bu mantıkla düşünülürse bugüne kadar olan 4den itibaren bütün iphone modellerini kullandım. Teknoloji mağazalarında saatler geçirmişimdir ailem alışverişteyken. Fakat ben uzun kullandığım telefonlar olduğundan dolayı kendimde sadece s6(babamın nokiası vardı kendi telefonu bozulunca ona verdim hala kullanır) ve s8+ üzerinde söz söyleme hakkına sahip olarak görüyorum.) Anladığım kadarıyla siz iphone 11'i sadece birkaç saat deneyimlemişsiniz (yorumlarınız iphonedo videosundan çokça alıntı içerir belirtmek istedim belki bilerek olmadı). Fakat kağıt üzerinde yazan hiçbir şey telefonlarda geçerli değildir. iphonedo'nun da dediği gibi sentetik testler bir anlam ifade etmez.
6. Şunun farkında olduğunuzdan emin olmak isterim ki iphone ile çekildiğini gördüğünüz hiçbir fotoğrafı elde edemeyeceksiniz. Bunun sebebi sizinle alakalı değil yanlış anlamayın. O fotoğraflar ekstra satın alınan ekipmanlarla çekilmiştir. (videolar için daha geçerli bu). Sizin o stüdyo ışığını elde etmeniz çok zor.
7. Pil ömrüne gelecek olursak, s8+ 2 yıldır elimde, hala akıl almaz hızda şarj ediyor. Pili çok güzel gidiyor hiçbir sıkıntım yok.
8. Ekran konusuna gelirsek, iphone 11 ile geçirdiğim aralıklı olan farklı günlerde 24 saatten fazla zamanda (siz bu süreyi deneyim olarak kabul ettiğiniz için ben de ediyorum) ekranı gerçekten leş. Yani renkler tamam çok can alıcı insanın baktıksa bakası geliyor. Ama onun ardından telime bakıyorum cam gibi.
9. Buraya kadar geldiyseniz çok teşekkürler baya bi uzun yazı oldu kendi açımdan toparlamak gerekirse,
Telefonunu efektif olarak kullanmayı bilen biri için Android cennettir. İos kapalı kutudur. Ama bir ipad veya maciniz varsa ekosistem için Apple alınır.
Mesaj otomatik birleştirildi:


Buraya ayrı bir cevap yazmak istedim çünkü bu yukarıdaki önermeden daha mühim bir konu. Umarım ilk cümleyi ciddi bir biçimde kurmamışsınızdır. Bir insanı telefonu dolayısı ile yargılamak son derece yanlıştır bana göre. Maksimum 5 6 yıl kullanabileceğiniz bir metal parçasını bu kadar büyütmek çok saçma. Bir telefon asla bir kişiyi prestij sahibi yapmaz hatta çoğu durumda da buna bu kadar para mı verdin ciddi misin sen denilerek komik duruma düşürür. Ayrıca girilen bir ortamda bir telefonun kişiyi söz sahibi yapması çok yanlış bir ifade bence. Eğer böyle bir şey yaşanıyorsa bile o ortamdaki insanlara şaşarak bakarım ben. Bir ortama giren kişinin sözünü dinlettiği şey ya da onun prestijini ifade eden şey konuşması, değer verdiği ve başkalarında önemsediği şeyler (ki bu kesinlikle bir telefon olmamalı), zekası ve davranışları olmalıdır. İyiliği fırsata döndürmek hiç hoş bir davranış da değildir ayrıca.
Öncelikle yazdıklarınızı saygılı bir şekilde yazdığınız için çok teşekkür ederim. Önce 2. kısıma cevap vereyim o bölüm ironi ve mizah temalı bir yazıydı. Tabii ki bir telefon kimseyi bir ortamda söz sahibi yapmaz. Ve iyiliği fırsata dönüştürmekte gerçekten kötü bir davranış. Dediğim gibi yazımın o bölümü birkaç bölümü ile daha birlikte ironi ve mizah temelli kısımlar.

Asıl yazınıza gelirsek onun içinde ayrıca teşekkür ederim bütün yazıları üşenmeden okuyup cevap vermişsiniz.

1.S8+ kullanan çok yakın bir arkadaşım var ve telefonun bataryası ile ilgili ciddi şikayetleri var ki kendisi de sizin gibi ilk çıktığı zamandan itibaren bu cihazı kullanıyor.

2. Bir telefona 7 bin tl ilk bakışta çok fazla bir para gibi gözüküyor ancak en başından beri benimle farklı düşünen insanlara anlatamadığım (belki de benim beceriksizliğimdir) bu cihaz bakıldığında bir Kameralı Akıllı Telefon. Yani bu cihaz sadece 1 amaca değil aynı anda birçok amaca hizmet ediyor. Video editleme tanımınız benimkine benzer o yüzden tekrar dan bir edit tanımı yapmadan sizinkini baz alarak evet bu telefonda bunları yapmak imkaansız olmasa da oldukça zor. Profesyonel bir edit için büyük ekranlı (ki bence 15 inç yeterlidir bunun için) bir bilgisayara ihtiyaç var bence de. Ancak benim burdaki iddaam bu fiyata hiçbir android cihazda(telefon) bu seviyede video düzenlemesi yapılamayacağı yönündedir.

3. Bu nokta da da size katılmıyorum. Sosyal medyaya içerik üretmek(ki bundan kastım sadece instagram'da hikaye paylaşmak değil) için bu telefon bence uygun bir cihaz. Eğer çok uzun süreli videolar çekiyorsanız evet size katılabilirim. Bence de bir örneğin bir Youtuber sadece bu telefonun kamerasıyla video çekemez bunun başlıca sebebi de bence cihazın maksimum 256GB depolama seçeneği olmasıdır. Ancak sosyal medyaya içerik üretmek sadece videodan ibaret değildir.(Yanlış anlaşılmasın sizin böyle iddia ettiğinizi söylemiyorum).
Twitter'da bir tweet atmak da sosyal medya'ya içerik üretmektir bence. Veya bir uygulama da blog yönetmek.
Bu cihazı dediğiniz gibi çok uzun süre kullanmadım ancak yalan olmasın yarım saate yakın süre video çekme imkaanım oldu. Bu video bir evin içinde arkadaşlarımla sohbet ederken ayakta ve yürüyerek çekildi. Evin içinde farklı ışık seviyeleri olduğu için hem güneş altında hem de karanlık ortamda ki video performansına bakabildim. Ayrıca bu videoyu çekerken geniş açılı kamera ve ana kamera arasında da geçişler yaptım.
Şimdi bu deneyimimden yola çıkarak söylüyorum ki ben bu performansı herhangi bir (İphone 11'le aynı zamanada veya daha sonra çıkmış) android cihazda alabileceğimi düşünmüyorum. Tabii ki yarım saatlik video deneyimiyle bu şekilde bir söylemde bulunmak doğru mu değil mi orası tartışılır dediğiniz gibi bunlar kısa süreler ve bu deneyimler beni bu konuda söz sahibi yapmayabilir ancak , bu telefon hakkında internette bulduğum birçok Türkçe ve yabancı kaynaklı yazılı ve videolu paylaşımları tükettim. Ve bunu temel alarak yazdığım bir yazıydı ancak tabii ki bu telefon hakkında birşeyler konuştuğunda sözüne güvenilecek insan olmayabilirim.

4. Sizin de söylediğiniz gibi android cihazların İnstagram da fotoğrafın kalitesini düşürmesi Android'in değil instagramın suçu.
Fakat "6. Şunun farkında olduğunuzdan emin olmak isterim ki iphone ile çekildiğini gördüğünüz hiçbir fotoğrafı elde edemeyeceksiniz. Bunun sebebi sizinle alakalı değil yanlış anlamayın. O fotoğraflar ekstra satın alınan ekipmanlarla çekilmiştir. (videolar için daha geçerli bu). Sizin o stüdyo ışığını elde etmeniz çok zor."
bu söyleminize tamamen katılmıyorum. İphone ile herhangi bir ekipman kullanmadan çok güzel fotoğraflar çekebileceğime inanıyorum ki benim bu cihazın fotoğraf performansı için baz aldığım fotoğraflar stüdyo da çekilenler değil genel de açık hava da günlük kullanıcılar tarafından çekilen fotoğraflardır. Tabii ki stüdyo fotoğraflarının da çok güzel olduğunu düşünüyorum.

5. Telefonları dediğiniz gibi bazılarını sadece birkaç saat inceledim ancak S10+ ve Xiaomi Mi 9'u ben de yaklaşık 1 hafta inceleme şansım oldu. Öncelikle söylemeliyim ki S10+'ın ekranı çok güzeldi. Beni gerçekten en memnun eden şeylerden biri olduğunu söyleyebilirim.
Mi 9 da ise şarj olma hızı ve pil tüketimi beni gerçekten hayran bırakmıştı. Bunlar , eğer siz de onaylarsanız memnun olurum , geçtiğimiz senenin amiral gemisi android cihazlar. Ve ben fotoğraf ve video performanslarının İphone 11'in gerisinde olduğunu düşünüyorum. Tabii ki bu yine de benim fikrim ve ben böyle düşünüyorum diye doğrusu budur diye birşey yok ancak bunun böyle olduğunu düşünen tek kişi olmadığımı biliyorum. S10+'ın video performansı da hiç fena değildi ancak İphone 11'in gerisindeydi kanımca.

6.Iphonedo'yu severek takip ederim ve telefonlar hakkında ki görüşlerine de genel de katılırım. Bu yüzden yorumlarımız size benzer hissettirmiş olabilir.

7.Ekran evet birçok android cihaza göre çözünürlük olarak oldukça geride katılıyorum. Fakat leş söylemine katılmıyorum benim için gayet idare eder bir ekran olduğunu söylemek istiyorum. Evet belki yüksek çözünürlüklü bir android cihazda baktığınız ekrandan daha çok zevk alırsınız ama bu ekranı kullanan birinin kullanım sürecinde ya keşke daha iyi ekranlı bir telefon alsaydım diyeceğini zannetmiyorum.

8.Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Sizin gibi iyi ve saygılı forum kullanıcılarına ihtiyaç var. Şu yazıyı yazdığımdan beri özel olarak ne tür mesajlar aldığımı tahmin bile edemezsiniz. Bir insanın fikirlerini belirttikten sonra o insana açıkça hakaret edebilme haddini insanlarda oluşturan düşünce yapısını hala kabul edebilmiş değilim. Sanki ben bu yazıyı yazdıktan sonra bir belge onaylayıp evet ben bu yazıyı yazdım ve ben bunu yazdığım için insanlar hakkımda istediğini söyleyebilir demişim gibi.
Ben de istemeden bir saygısızlık yaptıysam özür dilerim.
İyi forumlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

dürüst olmak gerekirse ben böyle bir şeyi hiç yaşamadım. (instagrama öyle aham şaham video atmayan biriyim) Aklımda okuduğum yazılrdan öyle kalmış düzeltirim yarın teşekkürler geri bildirim için...
Ayrıca eklemeyi unutmuşum elimdeki cihazın her özelliğini en üst düzeyde kullanayım diyen bir insan için bence İphone biçilmiş kaftandır. Android bizi ne kadar birçok konuda özgür bıraksa da hiçbir zaman ben sana bunu veriyorum dediği şeyi tamamı ile vermediğini gözlemledim. Birkaç marka hariç android cihazlarının genelinin bazı şeyleri yaptım demek için yaptığını düşünüyorum. Bu yüzden insanlar beni Apple fanboy'u olarak nitelendiriyor sanırım.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: _X_

0deep0

Öğrenci
Katılım
14 Mayıs 2020
Mesajlar
98
Reaksiyon puanı
56
Puanları
18
Sizi gayet iyi anladım. Aslında bir bakıma haklısınız. Keşke iphonelar 21k lira daha ucuz olsaydı da böyle bir tartışma içine girmeden rahatça pro modelleri alabilip rahat rahat kullansaydık. En azından vergileri çıkarsak bile yeter... /:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada şöyle bir gerçek var ki eğer mac sahibi iseniz kendi setinizi iphone ile tamamlamanız çok daha doğru olur ekosistem olarak. Ne yazık ki android cephesi IOT alanında çok geri (tamam belki bazı ürünler dolaylı yoldan bağlantılı olabilir fakat ben apple.com 'a girince kendime yeterli bütçeyle güzel bir ekosistem kurabiliyorum tek bir site üzerinden bunu android'de yapamıyoruz). Bundan dolayı da mac ( book / masaüstü fark etmez) + iphone + watch üçlüsü bana göre vazgeçilmezdir. Bundan dolayı iphone alınır. Belki birkaç ay sonra macbook alacağım ve bir sonraki telefonum da iphone olur belki.
 
Son düzenleme:

Umut Keleş

Ben;neden yaptım böyle.
Katılım
17 Mart 2020
Mesajlar
1,429
Reaksiyon puanı
864
Puanları
113
Yaş
17
Öncelikle yazdıklarınızı saygılı bir şekilde yazdığınız için çok teşekkür ederim. Önce 2. kısıma cevap vereyim o bölüm ironi ve mizah temalı bir yazıydı. Tabii ki bir telefon kimseyi bir ortamda söz sahibi yapmaz. Ve iyiliği fırsata dönüştürmekte gerçekten kötü bir davranış. Dediğim gibi yazımın o bölümü birkaç bölümü ile daha birlikte ironi ve mizah temelli kısımlar.

Asıl yazınıza gelirsek onun içinde ayrıca teşekkür ederim bütün yazıları üşenmeden okuyup cevap vermişsiniz.

1.S8+ kullanan çok yakın bir arkadaşım var ve telefonun bataryası ile ilgili ciddi şikayetleri var ki kendisi de sizin gibi ilk çıktığı zamandan itibaren bu cihazı kullanıyor.

2. Bir telefona 7 bin tl ilk bakışta çok fazla bir para gibi gözüküyor ancak en başından beri benimle farklı düşünen insanlara anlatamadığım (belki de benim beceriksizliğimdir) bu cihaz bakıldığında bir Kameralı Akıllı Telefon. Yani bu cihaz sadece 1 amaca değil aynı anda birçok amaca hizmet ediyor. Video editleme tanımınız benimkine benzer o yüzden tekrar dan bir edit tanımı yapmadan sizinkini baz alarak evet bu telefonda bunları yapmak imkaansız olmasa da oldukça zor. Profesyonel bir edit için büyük ekranlı (ki bence 15 inç yeterlidir bunun için) bir bilgisayara ihtiyaç var bence de. Ancak benim burdaki iddaam bu fiyata hiçbir android cihazda(telefon) bu seviyede video düzenlemesi yapılamayacağı yönündedir.

3. Bu nokta da da size katılmıyorum. Sosyal medyaya içerik üretmek(ki bundan kastım sadece instagram'da hikaye paylaşmak değil) için bu telefon bence uygun bir cihaz. Eğer çok uzun süreli videolar çekiyorsanız evet size katılabilirim. Bence de bir örneğin bir Youtuber sadece bu telefonun kamerasıyla video çekemez bunun başlıca sebebi de bence cihazın maksimum 256GB depolama seçeneği olmasıdır. Ancak sosyal medyaya içerik üretmek sadece videodan ibaret değildir.(Yanlış anlaşılmasın sizin böyle iddia ettiğinizi söylemiyorum).
Twitter'da bir tweet atmak da sosyal medya'ya içerik üretmektir bence. Veya bir uygulama da blog yönetmek.
Bu cihazı dediğiniz gibi çok uzun süre kullanmadım ancak yalan olmasın yarım saate yakın süre video çekme imkaanım oldu. Bu video bir evin içinde arkadaşlarımla sohbet ederken ayakta ve yürüyerek çekildi. Evin içinde farklı ışık seviyeleri olduğu için hem güneş altında hem de karanlık ortamda ki video performansına bakabildim. Ayrıca bu videoyu çekerken geniş açılı kamera ve ana kamera arasında da geçişler yaptım.
Şimdi bu deneyimimden yola çıkarak söylüyorum ki ben bu performansı herhangi bir (İphone 11'le aynı zamanada veya daha sonra çıkmış) android cihazda alabileceğimi düşünmüyorum. Tabii ki yarım saatlik video deneyimiyle bu şekilde bir söylemde bulunmak doğru mu değil mi orası tartışılır dediğiniz gibi bunlar kısa süreler ve bu deneyimler beni bu konuda söz sahibi yapmayabilir ancak , bu telefon hakkında internette bulduğum birçok Türkçe ve yabancı kaynaklı yazılı ve videolu paylaşımları tükettim. Ve bunu temel alarak yazdığım bir yazıydı ancak tabii ki bu telefon hakkında birşeyler konuştuğunda sözüne güvenilecek insan olmayabilirim.

4. Sizin de söylediğiniz gibi android cihazların İnstagram da fotoğrafın kalitesini düşürmesi Android'in değil instagramın suçu.
Fakat "6. Şunun farkında olduğunuzdan emin olmak isterim ki iphone ile çekildiğini gördüğünüz hiçbir fotoğrafı elde edemeyeceksiniz. Bunun sebebi sizinle alakalı değil yanlış anlamayın. O fotoğraflar ekstra satın alınan ekipmanlarla çekilmiştir. (videolar için daha geçerli bu). Sizin o stüdyo ışığını elde etmeniz çok zor."
bu söyleminize tamamen katılmıyorum. İphone ile herhangi bir ekipman kullanmadan çok güzel fotoğraflar çekebileceğime inanıyorum ki benim bu cihazın fotoğraf performansı için baz aldığım fotoğraflar stüdyo da çekilenler değil genel de açık hava da günlük kullanıcılar tarafından çekilen fotoğraflardır. Tabii ki stüdyo fotoğraflarının da çok güzel olduğunu düşünüyorum.

5. Telefonları dediğiniz gibi bazılarını sadece birkaç saat inceledim ancak S10+ ve Xiaomi Mi 9'u ben de yaklaşık 1 hafta inceleme şansım oldu. Öncelikle söylemeliyim ki S10+'ın ekranı çok güzeldi. Beni gerçekten en memnun eden şeylerden biri olduğunu söyleyebilirim.
Mi 9 da ise şarj olma hızı ve pil tüketimi beni gerçekten hayran bırakmıştı. Bunlar , eğer siz de onaylarsanız memnun olurum , geçtiğimiz senenin amiral gemisi android cihazlar. Ve ben fotoğraf ve video performanslarının İphone 11'in gerisinde olduğunu düşünüyorum. Tabii ki bu yine de benim fikrim ve ben böyle düşünüyorum diye doğrusu budur diye birşey yok ancak bunun böyle olduğunu düşünen tek kişi olmadığımı biliyorum. S10+'ın video performansı da hiç fena değildi ancak İphone 11'in gerisindeydi kanımca.

6.Iphonedo'yu severek takip ederim ve telefonlar hakkında ki görüşlerine de genel de katılırım. Bu yüzden yorumlarımız size benzer hissettirmiş olabilir.

7.Ekran evet birçok android cihaza göre çözünürlük olarak oldukça geride katılıyorum. Fakat leş söylemine katılmıyorum benim için gayet idare eder bir ekran olduğunu söylemek istiyorum. Evet belki yüksek çözünürlüklü bir android cihazda baktığınız ekrandan daha çok zevk alırsınız ama bu ekranı kullanan birinin kullanım sürecinde ya keşke daha iyi ekranlı bir telefon alsaydım diyeceğini zannetmiyorum.

8.Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Sizin gibi iyi ve saygılı forum kullanıcılarına ihtiyaç var. Şu yazıyı yazdığımdan beri özel olarak ne tür mesajlar aldığımı tahmin bile edemezsiniz. Bir insanın fikirlerini belirttikten sonra o insana açıkça hakaret edebilme haddini insanlarda oluşturan düşünce yapısını hala kabul edebilmiş değilim. Sanki ben bu yazıyı yazdıktan sonra bir belge onaylayıp evet ben bu yazıyı yazdım ve ben bunu yazdığım için insanlar hakkımda istediğini söyleyebilir demişim gibi.
Ben de istemeden bir saygısızlık yaptıysam özür dilerim.
İyi forumlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:


Ayrıca eklemeyi unutmuşum elimdeki cihazın her özelliğini en üst düzeyde kullanayım diyen bir insan için bence İphone biçilmiş kaftandır. Android bizi ne kadar birçok konuda özgür bıraksa da hiçbir zaman ben sana bunu veriyorum dediği şeyi tamamı ile vermediğini gözlemledim. Birkaç marka hariç android cihazlarının genelinin bazı şeyleri yaptım demek için yaptığını düşünüyorum. Bu yüzden insanlar beni Apple fanboy'u olarak nitelendiriyor sanırım.
Ahmet benim mesajı niye alıntı yaptın :)
 
Katılım
19 Nisan 2020
Mesajlar
64
Reaksiyon puanı
46
Puanları
18
Yaş
22
Öncelikle yazdıklarınızı saygılı bir şekilde yazdığınız için çok teşekkür ederim. Önce 2. kısıma cevap vereyim o bölüm ironi ve mizah temalı bir yazıydı. Tabii ki bir telefon kimseyi bir ortamda söz sahibi yapmaz. Ve iyiliği fırsata dönüştürmekte gerçekten kötü bir davranış. Dediğim gibi yazımın o bölümü birkaç bölümü ile daha birlikte ironi ve mizah temelli kısımlar.

Asıl yazınıza gelirsek onun içinde ayrıca teşekkür ederim bütün yazıları üşenmeden okuyup cevap vermişsiniz.

1.S8+ kullanan çok yakın bir arkadaşım var ve telefonun bataryası ile ilgili ciddi şikayetleri var ki kendisi de sizin gibi ilk çıktığı zamandan itibaren bu cihazı kullanıyor.

2. Bir telefona 7 bin tl ilk bakışta çok fazla bir para gibi gözüküyor ancak en başından beri benimle farklı düşünen insanlara anlatamadığım (belki de benim beceriksizliğimdir) bu cihaz bakıldığında bir Kameralı Akıllı Telefon. Yani bu cihaz sadece 1 amaca değil aynı anda birçok amaca hizmet ediyor. Video editleme tanımınız benimkine benzer o yüzden tekrar dan bir edit tanımı yapmadan sizinkini baz alarak evet bu telefonda bunları yapmak imkaansız olmasa da oldukça zor. Profesyonel bir edit için büyük ekranlı (ki bence 15 inç yeterlidir bunun için) bir bilgisayara ihtiyaç var bence de. Ancak benim burdaki iddaam bu fiyata hiçbir android cihazda(telefon) bu seviyede video düzenlemesi yapılamayacağı yönündedir.

3. Bu nokta da da size katılmıyorum. Sosyal medyaya içerik üretmek(ki bundan kastım sadece instagram'da hikaye paylaşmak değil) için bu telefon bence uygun bir cihaz. Eğer çok uzun süreli videolar çekiyorsanız evet size katılabilirim. Bence de bir örneğin bir Youtuber sadece bu telefonun kamerasıyla video çekemez bunun başlıca sebebi de bence cihazın maksimum 256GB depolama seçeneği olmasıdır. Ancak sosyal medyaya içerik üretmek sadece videodan ibaret değildir.(Yanlış anlaşılmasın sizin böyle iddia ettiğinizi söylemiyorum).
Twitter'da bir tweet atmak da sosyal medya'ya içerik üretmektir bence. Veya bir uygulama da blog yönetmek.
Bu cihazı dediğiniz gibi çok uzun süre kullanmadım ancak yalan olmasın yarım saate yakın süre video çekme imkaanım oldu. Bu video bir evin içinde arkadaşlarımla sohbet ederken ayakta ve yürüyerek çekildi. Evin içinde farklı ışık seviyeleri olduğu için hem güneş altında hem de karanlık ortamda ki video performansına bakabildim. Ayrıca bu videoyu çekerken geniş açılı kamera ve ana kamera arasında da geçişler yaptım.
Şimdi bu deneyimimden yola çıkarak söylüyorum ki ben bu performansı herhangi bir (İphone 11'le aynı zamanada veya daha sonra çıkmış) android cihazda alabileceğimi düşünmüyorum. Tabii ki yarım saatlik video deneyimiyle bu şekilde bir söylemde bulunmak doğru mu değil mi orası tartışılır dediğiniz gibi bunlar kısa süreler ve bu deneyimler beni bu konuda söz sahibi yapmayabilir ancak , bu telefon hakkında internette bulduğum birçok Türkçe ve yabancı kaynaklı yazılı ve videolu paylaşımları tükettim. Ve bunu temel alarak yazdığım bir yazıydı ancak tabii ki bu telefon hakkında birşeyler konuştuğunda sözüne güvenilecek insan olmayabilirim.

4. Sizin de söylediğiniz gibi android cihazların İnstagram da fotoğrafın kalitesini düşürmesi Android'in değil instagramın suçu.
Fakat "6. Şunun farkında olduğunuzdan emin olmak isterim ki iphone ile çekildiğini gördüğünüz hiçbir fotoğrafı elde edemeyeceksiniz. Bunun sebebi sizinle alakalı değil yanlış anlamayın. O fotoğraflar ekstra satın alınan ekipmanlarla çekilmiştir. (videolar için daha geçerli bu). Sizin o stüdyo ışığını elde etmeniz çok zor."
bu söyleminize tamamen katılmıyorum. İphone ile herhangi bir ekipman kullanmadan çok güzel fotoğraflar çekebileceğime inanıyorum ki benim bu cihazın fotoğraf performansı için baz aldığım fotoğraflar stüdyo da çekilenler değil genel de açık hava da günlük kullanıcılar tarafından çekilen fotoğraflardır. Tabii ki stüdyo fotoğraflarının da çok güzel olduğunu düşünüyorum.

5. Telefonları dediğiniz gibi bazılarını sadece birkaç saat inceledim ancak S10+ ve Xiaomi Mi 9'u ben de yaklaşık 1 hafta inceleme şansım oldu. Öncelikle söylemeliyim ki S10+'ın ekranı çok güzeldi. Beni gerçekten en memnun eden şeylerden biri olduğunu söyleyebilirim.
Mi 9 da ise şarj olma hızı ve pil tüketimi beni gerçekten hayran bırakmıştı. Bunlar , eğer siz de onaylarsanız memnun olurum , geçtiğimiz senenin amiral gemisi android cihazlar. Ve ben fotoğraf ve video performanslarının İphone 11'in gerisinde olduğunu düşünüyorum. Tabii ki bu yine de benim fikrim ve ben böyle düşünüyorum diye doğrusu budur diye birşey yok ancak bunun böyle olduğunu düşünen tek kişi olmadığımı biliyorum. S10+'ın video performansı da hiç fena değildi ancak İphone 11'in gerisindeydi kanımca.

6.Iphonedo'yu severek takip ederim ve telefonlar hakkında ki görüşlerine de genel de katılırım. Bu yüzden yorumlarımız size benzer hissettirmiş olabilir.

7.Ekran evet birçok android cihaza göre çözünürlük olarak oldukça geride katılıyorum. Fakat leş söylemine katılmıyorum benim için gayet idare eder bir ekran olduğunu söylemek istiyorum. Evet belki yüksek çözünürlüklü bir android cihazda baktığınız ekrandan daha çok zevk alırsınız ama bu ekranı kullanan birinin kullanım sürecinde ya keşke daha iyi ekranlı bir telefon alsaydım diyeceğini zannetmiyorum.

8.Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Sizin gibi iyi ve saygılı forum kullanıcılarına ihtiyaç var. Şu yazıyı yazdığımdan beri özel olarak ne tür mesajlar aldığımı tahmin bile edemezsiniz. Bir insanın fikirlerini belirttikten sonra o insana açıkça hakaret edebilme haddini insanlarda oluşturan düşünce yapısını hala kabul edebilmiş değilim. Sanki ben bu yazıyı yazdıktan sonra bir belge onaylayıp evet ben bu yazıyı yazdım ve ben bunu yazdığım için insanlar hakkımda istediğini söyleyebilir demişim gibi.
Ben de istemeden bir saygısızlık yaptıysam özür dilerim.
İyi forumlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:


Ayrıca eklemeyi unutmuşum elimdeki cihazın her özelliğini en üst düzeyde kullanayım diyen bir insan için bence İphone biçilmiş kaftandır. Android bizi ne kadar birçok konuda özgür bıraksa da hiçbir zaman ben sana bunu veriyorum dediği şeyi tamamı ile vermediğini gözlemledim. Birkaç marka hariç android cihazlarının genelinin bazı şeyleri yaptım demek için yaptığını düşünüyorum. Bu yüzden insanlar beni Apple fanboy'u olarak nitelendiriyor sanırım.
Yazımı tekrardan okuduğumda farkettim İphoenla
Ahmet benim mesajı niye alıntı yaptın :)
Öyle mi yapmışım ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sizi gayet iyi anladım. Aslında bir bakıma haklısınız. Keşke iphonelar 21k lira daha ucuz olsaydı da böyle bir tartışma içine girmeden rahatça pro modelleri alabilip rahat rahat kullansaydık. En azından vergileri çıkarsak bile yeter... /:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada şöyle bir gerçek var ki eğer mac sahibi iseniz kendi setinizi iphone ile tamamlamanız çok daha doğru olur ekosistem olarak. Ne yazık ki android cephesi IOT alanında çok geri (tamam belki bazı ürünler dolaylı yoldan bağlantılı olabilir fakat ben apple.com 'a girince kendime yeterli bütçeyle güzel bir ekosistem kurabiliyorum tek bir site üzerinden bunu android'de yapamıyoruz). Bundan dolayı da mac ( book / masaüstü fark etmez) + iphone + watch üçlüsü bana göre vazgeçilmezdir. Bundan dolayı iphone alınır. Belki birkaç ay sonra macbook alacağım ve bir sonraki telefonum da iphone olur belki.
Söylediğin gibi Türkiye'de bu cihazların pahalı olmasının temel sebeplerinden biri vergi. Diğeri de kur farkı zaten. Maalesef biz bu cihazlara yarı fiyatına belki de daha uygun fiyatlara sahip olabilecekken bu fiyatları ödüyoruz. Keşke bu durum farklı olsa da içimiz rahat bir şekilde Android İos gözetmeksizin işimizi en iyi şekilde halledebileceğimiz sistemler oluşturabilsek.
 

retired

Dekan
Katılım
14 Haziran 2019
Mesajlar
7,356
Çözümler
25
Reaksiyon puanı
9,988
Puanları
113
iPhone 11, çok da F/P sayılmaz. Fakat alınabilir, bazı üstün özellikleri bulunmakta rakiplerine göre.
 

larsbutgod

Asistan
Katılım
13 Mayıs 2020
Mesajlar
134
Reaksiyon puanı
71
Puanları
28
Yaş
25
P40 Pro Fotoğraf kalitesi İphone 11'den çok çok daha iyi. Video öyle mi peki ? Veya işlemci ?
Mesaj otomatik birleştirildi:


Senin de anlayamadığını düşündüğüm nokta şu.Bu senin kullanım tarzınla alakalı. Sen basit günlük kullanıcısın. Sosyal medyaya girersin , telefondan film , video izlersin. Sosyal medya için basit fotoğraf ve video çekersin. Oyunları yüksek grafik ayarlarında oynarsın. Yani Android bir cihaz senin için yeterlidir. Benim hobim profesyonel fotoğraf ve video. Ben android'de İphone ile çektiğim fotoğraf ve videoyu çekip düzenleyemem ama senin girdiğin sosyal medya ya girerim. Senin oynadığın oyunu en üst grafik ayarında ve senden daha az kasma donma yaşayarak oynarım ve bunu uzun yıllar sonra da bugünkine yakın performansla yapabilirim. Ben belki senin ekran kaliteni alamam. Ben belki senin kadar ekran süresi alamam. Ama ben bugün aldığımı 5 yıl sonra da alırım. Sen alamazsın. Herkes kullanım şekline göre telefon seçmelidir. Benim gibi güçlü kullanıcılar İphone cihazları daha uzun süre ve daha aktif kullanabilirken senin gibi basit günlük kullanıcılar Android cihazlarla mutlu olabilir bir süre. Basit kelimesini yanlış anlama şahsına söylemiyorum kullanım tarzından bahsediyorum. Telefonlar çok amaçlı cihazlardır ve ben uzun süre yüksek verim almak için İphone 11 tercih ediyorum. Android ile hayatında başarılar bu sana son cevabımdı daha fazla yazmak isterdim ama bir sonuca varabileceğimizi düşünmüyorum.
Harfi harfine katılıyorum... Keşke bu yorumun alnı olsada öpebilsem..
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
ayranları yok içmeye tahtirivalle iphone almaya gidiyorlar hemde amerikalının 7 katı fiyata atlıyor sazanlar...
 
Katılım
19 Nisan 2020
Mesajlar
64
Reaksiyon puanı
46
Puanları
18
Yaş
22

ertucift

Öğrenci
Katılım
25 Kasım 2020
Mesajlar
50
Reaksiyon puanı
8
Puanları
8
Yaş
19
Son vergilendirme ve fiyat zamları sonrası uygun fiyatlı dediğimiz cihazların fiyatları ciddi oranda arttı.

F/P (fiyat/performans) ürünleri dediğimiz özellikle android ekosisteminde bulunan cihazların fiyatları cep yakar seviyeye geldi.

Bugün, kamerası iyi olsun ama 2 gün de şarjı gitsin, ee istediğim oyunu oynayamayacaksam ne yapayım öyle telefonu diyebileceğimiz donanımsal açıdan dolu android cihazlar en düşük 5000-6000 tl seviyelerinde bulunuyor.

Peki yıllardır ya bi telefona bu kadar para verilir mi diyerek, aslında biraz da gücümüz yetmediği için salladığımız İphone'lar ne durumda.

Ben gerçekten bir telefona 6000-7000 tl den fazla verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hatta bu üst sınır fiyatlarını veriyorsanız da gerçkten ihtiyacınız olmalı bence. Sonuçta asgari ücretin 3 katı neredeyse.

Dediğim gibi yıllardır İphone'lar hep çok pahalıydı ve o paraları vermek yerine daha uygun fiyatlı yüksek işlemci gücüne sahip android cihazları almak çok daha mantıklıydı. Fakat günümüzde İphone 11 aldığınızda verdiğiniz 7000-7500 tl, android amiral gemilerine vereceğiniz fiyattan daha ucuz.

Peki neden İphone 11. XR olmuyo mu o daha ucuz.
Evet XR daha ucuz ama hem kamera hem batarya konusunda İphone 11'in gerisinde ayrıca hepimizin bildiği gibi en iyi İphone YENİ İphone'dur.

İphone 11 aldığınızda şuanda hiçbir android cihazın size sağlayamayacağı bir işlemci gücüne sahip olacaksınız.
Ayrıca video çekmeyi seviyorsanız güzel haber dünyanın en iyi video çeken telefonu da İphone 11.
İOS işletim sisteminin Sosyal Medya optimizasyonu sayesinde çektiğiniz fotoğraf ve videolar'da bir kalite kaybı yaşamadan paylaşılacak.
Eğer İphone 11 alırsanız birçok android cihazda yaşayacağınız kasma-donma , kare atlama, telefonun aşırı ısınması, uygulama durduruldu hatası gibi günlük kullanımda nefes almayı bile zorlaştırır seviyede sinir bozucu sorunları çok büyük ihtimalle yaşamayacaksınız. Hemde ilk 3 ay değil uzun yıllar boyunca :)

Telefonun teknik özellikleri internette var zaten şimdi onlardan bahsetmeyeceğim ancak çok önemli bir konu var.
Apple iPhone 11 128 GB Cep Telefonu

Ya abi İphone 11'in mi var oha çok havalı.

İphone 11 her ne kadar kendi memleketi Amerika'da 699$'a satılsa da ülkemizde ki fiyatı ve ulaşılamaz bakılması sebebiyle oldukça prestijli bir telefon.

Girdiğiniz ortamlar da sizi söz sahibi yapacağı konusunda şüpheniz olmasın. Ayrıca çevrenizdeki birçok insan da fotoğraf çekmek için sizin telefonunuzu kullanmak isteyecektir. Tabi bunu fırsata dönüştürmek yine sizin elinizde :)

Tabii uzun yıllardır android kullanıyorsanız ve de apk muhabbetine çok alıştıysanız kötü haber artık spotify'a para vereceksiniz. İsterseniz Apple Müzik kullanın ama o da paralı. Ee tabi Youtube Vanced indiremeyeceğiniz için o da paralı. Ya da reklam izleyebilirsiniz size kalmış.
Sizin yerinize herşeyi yapan Cake Browser , Brave Tarayıcı gibi allahtan daha ne isterim tarayıcıları da artık hayatınız da olmayacak. Chrome'a merhaba deyin.

Oyunları hileli apk indiren arkadaşlar.
Çok ayıp niye hile kullanıyorsunuz kardeşim. İphone'a geçerseniz o da yok App Store'a mahkumsunuz.

Yani anlatmak istediğim Android'den İphone 11'e geçtiğiniz de birçok özgürlüğünüzden feragat etmiş olacaksınız ancak İOS'un temiz ve saf dünyasında kanser olmadan hayatınızı sürdürebilirsiniz.

Buraya kadar okuduysanız helal olsun.
Evde kalın , sağlıklı kalın.
Okumaya üşendim başlığa göre cevap vereyim
bana göre en iyi f/p iphone modeli xr veya se
 
  • Beğen
Reactions: bwr

Son mesajlar

Üst