- Reaksiyon puanı
- 1,059
Apple nin apple watch serisi apple nin sitesinde 3000tl ye satılıyor.Ancak maliyeti sadece 580tl.Yani Apple %500 kar elde etmiş oluyor.
Vergisi vs var ama.Apple nin apple watch serisi apple nin sitesinde 3000tl ye satılıyor.Ancak maliyeti sadece 580tl.Yani Apple %500 kar elde etmiş oluyor.
Aslında devletin vergi hediyesi demek gibi bir şey sizin dediğiniz.Apple satmıyor. Bu ülkede elektronik aygıt namına ne alıyorsan bir tane de devlete alıyorsun. Olay bu.
Oradaki fiyatı niye dolar kurundan çevirip işlem yapıyorsunuz ki? Apple'ın suçu değil doların bu kadar yüksek olması. Bugün dolar 2 TL olsa. 3000 TL değilde 1000 TL hatta daha ucuz olur belkide o ürün.Amerika fiyatı ile 2700tl ediyor.Sadece 300tl daha ucuz.
IMEI yok, en fazla 1000TL vergi olsa 1580TL olur, yine kazık.Vergisi vs var ama.
MacBook çöpleri gibi kazık anladım.IMEI yok, en fazla 1000TL vergi olsa 1580TL olur, yine kazık.
1 tane de devlete alıyorsun o yüzden
MacBook iyi, ama yine de o kadar pahalı olmamalı.MacBook çöpleri gibi kazık anladım.
MacBook çöpleri gibi kazık anladım.
Türkiye'de kurun yüksek olmasının sebebi doların yükselişte olması değil, TL'nin değersiz olmasından kaynaklı. Dünya üzerinde TL piyasada işlem görmüyor. Çünkü yeterli ihracat ve ekonomik gelişmişlik yok. İnsanlar senden yüksek teknoloji ürün almıyor. O yüzden TL yüksek piyasada işlem görmüyor.383$.Ama ben şöyle biliyorum.Dolar kuru sadece türkiyede değil,Tüm dünyada düşerdi.(bence)
3000 TL olmalı 10000 TL lik olan I3 lü SSD sizler. Haram para yiyorlar.MacBook iyi, ama yine de o kadar pahalı olmamalı.
Evet MacBook Air 12 inç i3 lü ve harici ekran kartı da yok. Ona verilen para enayi parası doğru.3000 TL olmalı 10000 TL lik olan I3 lü SSD sizler. Haram para yiyorlar.
Mümkün değil, bir kere soğutması yetmez en başta.Bence Macbook Air,Monster Abra A7 den daha iyi
Mac herkesin hayali ama oyun oynayacaksanız sinirden parçalarsınız. GTA San Andreas'daki araba patlama sahnesinde 2FPS falan oluyor.Benim en büyük hayalim macos bilgisayarımın olması.(macbook şart değil)patates pc bile olsa bu bilgisayar yerine onu seçerim.Mac yüklemeyi denedim ama ilk önce siyah bir çizgi çıktı sonra windows çöktü
Windows kurarsan oynarsın UEFI olarak Mac'lerde.Hiç oyun oynamam Mac kullanırım...
Çünkü Apple alınca insanlar çok büyük b* yediğini zannediyor.Applenin ürünlerinin fiyatlarına amazon.de'den bakın sonra çok daha iyi ürünlere bakın Apple kazık ama insanlar alıyor??? ??
?
?
?
?
![]()
Apple en iyi UEFI mücadelesi vermiş firma. Çünkü 32 bit EFI kullandıkları dönemde bile UEFI kurma zorunluluğu ile geldiler.Çünkü Apple alınca insanlar çok büyük b* yediğini zannediyor.
E hocam ona bakarsak;Apple nin apple watch serisi apple nin sitesinde 3000tl ye satılıyor.Ancak maliyeti sadece 580tl.Yani Apple %500 kar elde etmiş oluyor.
Amerika fiyatı ile 2700tl ediyor.Sadece 300tl daha ucuz.
Gülüyoruz ama çokomelli vergi sistemimiz sağolsun bu gerçek.Apple satmıyor. Bu ülkede elektronik aygıt namına ne alıyorsan bir tane de devlete alıyorsun. Olay bu.