Everest PSU Var Yeni PSU Önerisi

aliyasiny65

Profesör
Reaksiyon puanı
2,277
Everest 350 watt psu var ama internette patlar hatta nükleer bomba felan diyenleri gördüm korktum ondan dolayı size soruyorum 100 tl bütçem var everest güç kaynağımı kullanmaya devammı edeyim yoksa yenimi alayım yeni alacaksam frisby veya everest olmasın sistem bu
i3 540
gigabyte h57m rev. 2.0
asus r7 240 2 gb 128 bit
ram 4+4 1333 mhz ram g.skill
wd green ssd 240 gb
wd blue hdd 500 gb 7200 rpm

enes.wtp

Asistan
Reaksiyon puanı
744
Böyle saçma sapan şeylere inanmayın everest dünyanın en çok satan firmaları arasında ve oldukça kaliteli. Ancak genede PSU modelini atarsan sevinirim
Hocam yapmayın, etmeyin. Şu an saçmaladınız. En çok satan bir firma da değil bu arada. Ülkede fazlaca ucuz mal almak isteyen var ki sadece ülkede satılıyor. Dış ülkede kim Everest alır.

Değiştirin derim ama şu anlık 100₺'ye alacağın güç kaynağı da C4'ten farksız olur. Biraz bütçeni arttır ve ikinci el güzel güç kaynağı al. @Ghost 123'ün dediğine zaten aldırış etme, o saçmaladı.

Reaksiyon puanı
768
Hocam yapmayın, etmeyin. Şu an saçmaladınız.

Değiştirin derim ama şu anlık 100₺'ye alacağın güç kaynağı da C4'ten farksız olur. Biraz bütçeni arttır ve ikinci el güzel güç kaynağı al. @Ghost 123'ün dediğine zaten aldırış etme, o saçmaladı.
Yaklaşık 1 ay kadar Everest'in PSU'sunu kullanmıştım bir sorun çıkarmadı hatta linkinide veriyim

enes.wtp

Asistan
Reaksiyon puanı
744
Yaklaşık 1 ay kadar Everest'in PSU'sunu kullanmıştım bir sorun çıkarmadı hatta linkinide veriyim

1 ay baya iyi süre bu arada. Elektriği ben versem yine ben de sorun çıkartmam. O güç kaynağını kim üretiyor? Bu sorunun cevabını bulabilirsen, bu forumdan gidiceğim ve bir daha dönmem de.

1 ay kullanmanız çok iyi, zaten kalite 1 ayda belli oluyor.

Siz de biraz para biriktiniz dediğim gibi en aşağı VX 400W alın.

aliyasiny65

Profesör
Reaksiyon puanı
2,277
En ucuz şekilde nasıl bir ürün önerirsiniz linkli olursa sevinirim

Reaksiyon puanı
768
1 ay baya iyi süre bu arada. Elektriği ben versem yine ben de sorun çıkartmam. O güç kaynağını kim üretiyor? Bu sorunun cevabını bulabilirsen, bu forumdan gidiceğim ve bir daha dönmem de.

Daha sonra satmak zorunda kalmıştım sistemi o nedenle 1 ay kullandım sattığım kişide bana herhangi bir şikayette bulunmadı.

Bu arada @enes.wtp hocamın önerdiği PSU'yu alabilirsiniz

enes.wtp

Asistan
Reaksiyon puanı
744
Bu arada bu pcye atıyorum 750 watt takarsam sorun olurmu fazla gelip patlama olayı varmı
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://www.hepsiburada.com/high-po...li-guc-kaynagi-hpe-400br-a12s-p-HBV0000071XJI iyimidir
İsterseniz 1200W takın yine de patlama olmaz. O güç kaynağı iyidir ama o fiyata 500W olanını alabiliyorsun. High Power 500W 80+ ECO Bronze Kırmızı Fanlı Aktif PFC Güç Kaynağı (HPE-500BR-A12S) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor ben fazla kaçar diye önermedim size ama yine de alabilirsin.

Frieza

Asistan
Reaksiyon puanı
87
Patlama ihtimali çok düşük evet en dandik psu'lardan ama patlamaz patlasa bile bomba etkisi yaratmaz etrafa koku yayar sizde anlar prizleri çekersiniz bu kadar FSP marka PSU'lara bakın bence onlar iyidir. Pahalı olmasalar Corsair ya da Cooler Master önerirdim fakat 100₺ bütçe var diyorsunuz. Bütçeyi biraz arttırıp FSP almak en mantıklısı bence.

aliyasiny65

Profesör
Reaksiyon puanı
2,277
Son düzenleme:

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861

PSU'nun korumaları ve güvenliklerini yazarsan sevinirim ama everest konusunda 10 yıldan uzun süredir belki aynı everest kalvyeyi kullanıyorum hayla taş gibi ama psu konusunda çöp.

Reaksiyon puanı
768
PSU'nun korumaları ve güvenliklerini yazarsan sevinirim ama everest konusunda 10 yıldan uzun süredir belki aynı everest kalvyeyi kullanıyorum hayla taş gibi ama psu konusunda çöp.
PSU konusundan pek anlamam ancak bende 2-3 sene everestin mouse klavyesini kullandım gayet kaliteli o nedenle everestin kaliteli bir firma olduğunu savunuyordum PSU konusunda çöp olduğunu bilmiyordum

aliyasiny65

Profesör
Reaksiyon puanı
2,277
Bunun yerine başka öneriniz varmıdır

Yukarıda verdiğimi alayımmı o zaman

Son düzenleme:

Realhas_The_GreatFan2

javareal
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,396

80+ sertifikası yok elektrik gittiğinde pc bom

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Everest ürünleri bahsedildiği gibi SAMA'nın (About us) üretim bandından çıkan ucuz malzemeli ve dayanıksız olan malzemeler fakat 100 TL'ye alacağın PSU'da pek farklı olmayacak, tavsiyem ya 150 TL daha ekleyin ya 70 TL'ye 120 GB SSD alın, alacağınız PSU'da 80+(Gold olmasını öneririm en az) serfitikası olmasına da dikkat edin.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
+80 ile ne alakası var? PSU'ya fiyat eklememek için test yaptırmamış da olabilir de +80 ile ne alakası var?
En azından risk olmaz, kendini kanıtlamış bir ürün almak var birde adı şanı duyulmamış bir ürün almak var, pahalı donanımlarda asla yapmayın diyeceğim bir şey olur.

Ama 80+ koruma değilmi
Verimliliğini temsil ediyor.

enes.wtp

Asistan
Reaksiyon puanı
744
@okurbaba Gold sertifika böyle bir sistem için gereksiz. @Java Ama 16 Gb istiyor 80+ verimliliktir. Sistem de çöp olmaz. 80+ Platinium var diye de patlama olmaz denemez ama genellikle platinium sertifikasını almak için çok fazla kalite standartını yenmek gerekir.

80+ yeterli olur, merak etmeyin. Gamepower ürünlerine de bulaşmayın. Bu arada @okurbaba haklı, SAMA üretimi ve Sohoo üretimleri ile ayakta duruyor. Çin malı diye tabir ettiklerimiz olarak alınacak bana tek PSU; Segotep'tir, o da ülkede yok zaten.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Everest ürünleri bahsedildiği gibi SAMA'nın (About us) üretim bandından çıkan ucuz malzemeli ve dayanıksız olan malzemeler fakat 100 TL'ye alacağın PSU'da pek farklı olmayacak, tavsiyem ya 150 TL daha ekleyin ya 70 TL'ye 120 GB SSD alın, alacağınız PSU'da 80+(Gold olmasını öneririm en az) serfitikası olmasına da dikkat edin.
Onun dışında SAMA Techpowerup'ta da bahsedildi ama Everest'e demiyorum:

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
@okurbaba Gold sertifika böyle bir sistem için gereksiz. @Java Ama 16 Gb istiyor 80+ verimliliktir. Sistem de çöp olmaz. 80+ Platinium var diye de patlama olmaz denemez ama genellikle platinium sertifikasını almak için çok fazla kalite standartını yenmek gerekir.

80+ yeterli olur, merak etmeyin. Gamepower ürünlerine de bulaşmayın. Bu arada @okurbaba haklı, SAMA üretimi ve Sohoo üretimleri ile ayakta duruyor. Çin malı diye tabir ettiklerimiz olarak alınacak bana tek PSU; Segotep'tir, o da ülkede yok zaten.
Gerekli olmasada ben kendi bilgisayarımda yapmayacağım yükseltmeyi bir başkasına sadece sistemi daha dusuk diye tavsiye etmemezlik yapmam, güçlü bir PSU alır ve bir sonraki bilgisayarinda PSU masrafı yapmaz O’da.

Onun dışında SAMA Techpowerup'ta da bahsedildi ama Everest'e demiyorum:

Bunu bildiğim için dikkat ederseniz ucuz diye belirttim.

Ona bakarsak Foxconn’un bandından çıkan beş para etmeyen ürünler de insanların ağzından salyaları akarak baktığı ürünler de çıkıyor, bir firmanın kalitesini ürettiği ürün değil üretebildiği ürün belirler (mesela bütün ürünleri kalitesiz olan bir marka kaliteli ürün üretirse o marka kaliteli olmaz ve kaliteli bir marka kalitesiz ürün üretirse kalitesiz olmaz gibi).

Son düzenleme: