İlk Corona Teşebbüsüm

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dora
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
İşim gereği şehir dışı plasiyerlerle sürekli içli dışlı oluyorum. Türkiyenin dört köşesinden insanlar geliyor.

3 gün önce bir öksürük başladı bende, üstüne gribal enfeksiyon. Biraz C vitamini biraz grip ilaç desteği ve pastil ile günü geçireyim dedim ama yok. Pazartesi günü başlayan hastalık bugün hala devam ediyor.

Bende akşam iş çıkışı hastaneye gideyim dedim. Ne olur, ne olmaz.

Yeşil alandan aldım sıramı.

Doktorla ufak bir muhabbet geçti aramızda. Her hasta olunca hastaneye gitmemem gerekiyormuş. Eğer yurtdışına çıkmamışsam, bizzat o ülkelerden gelen biri ile temasım olmamışsa corona şüphelisi olamazmışım. Hasta olunca hastaneye gitmek yerine sağlık ocağına gitmeliymişim. Ne hastaneyi meşgul etmem gerekirmiş nede hastalığımı o doktorlara bulaştırmamalıymışım. 3 paket ilaç yazdı yolladı :)

Sizin düşünceniz nedir bu konu ile alakalı?

Ayrıca corona şüphesi ile ilgili 8 kişinin il hastanesinde karantina altında olduğunu öğrendim.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Bir bakıma doğru söylemiş, ancak en azından bir test yapması gerektiğini düşünüyorum. Eğer şüphesi olanlar içinde test yapılmayacaksa kötü durumda olacağız. Hadi hayırlısı.. Geçmiş olsun bu arada.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Bir bakıma doğru söylemiş, ancak en azından bir test yapması gerektiğini düşünüyorum. Eğer şüphesi olanlar içinde test yapılmayacaksa kötü durumda olacağız. Hadi hayırlısı.. Geçmiş olsun bu arada.

Test şuan yurt dışından gelen, yurt dışından gelmiş olan biri ile temas da bulunman veya ateş ve nefes darlığı belirtisini aynı anda gösteren vakalara yapılıyor.

Artreverans

Asistan
Reaksiyon puanı
182
Muhtemelen testler yurt dışından ihracat ediliyor ve ateş ve nefes darlığı çekmediğin sürece test yapmıyorlar.
Bende mağazada kasiyerim malum sürekli parayla temas kuruyoruz 2 gün önce yıllık izne ayrıldım. Bu 2 gün içinde boğazım yanıyordu hemen doktora gitmeyi tercih etmedim evde odamda izole ettim kendimi meyve ve sağlıklı beslenmeye başladım. Her akşam elma sirkesi ılık su tuzla gargara yaptım evdekilerle iletişimi kestim. Şimdi şuan hamdolsun ki iyim. Paralardan virüsü kaptığımı düşündüm ve çok korktum. sürekli ellerimi yıkıyorum ama neticede para.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Muhtemelen testler yurt dışından ihracat ediliyor ve ateş ve nefes darlığı çekmediğin sürece test yapmıyorlar.
Bende mağazada kasiyerim malum sürekli parayla temas kuruyoruz 2 gün önce yıllık izne ayrıldım. Bu 2 gün içinde boğazım yanıyordu hemen doktora gitmeyi tercih etmedim evde odamda izole ettim kendimi meyve ve sağlıklı beslenmeye başladım. Her akşam elma sirkesi ılık su tuzla gargara yaptım evdekilerle iletişimi kestim. Şimdi şuan hamdolsun ki iyim. Paralardan virüsü kaptığımı düşündüm ve çok korktum. sürekli ellerimi yıkıyorum ama neticede para.

Ülkemiz test kiti üretmekte hatta İrana hibe bile yaptık ama bizde patlayınca üretim yetişmez oldu sonuçta belli bir üretim kapasitesi var bu arada yurt dışından almak ithalat oluyor ihracat bizim satmış olduğumuz demek :)

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Önlemlerin alınması için bir an önce ödenek ayrılması gerektiğini düşünüyorum.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Ateş, kuru öksürük, solunumda zorluk en önemli belirtiler. Grip ve öksürük yeterli değil demek ki.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Kulağımıza küpe olsun bir tek ateş belirtisi olmadı bende.

lotusadana

Doçent
Reaksiyon puanı
220
Ben ve eşim de atlattık.
Benim kendimde şüphelenmeme sebep olan şey bugüne kadar hiç yaşamadığım bir tür başağrısı oldu.
Tam tepemde ne ön ne arka dalgalı bir ağrı. Sağlık ve uykusuzluk durumuma bağlı ense, şakak, yan yüz, üst arka gibi baş ağrısı çekerim ama böylesi ilk kez oluyor.
(Tedavi sürecini ve öncesini yazmıştım ama yanlış yönlendirme olmaması için sildim.)
Öğretmen eşim getirdi eve. Okullar geç tatil edildi. Çocuklarda hastalık ve ölüm görülmüyor ama mükemmel taşıyıcılar. (Bizde çocuk yok.)

M

Murat Burç

SDN Okuru
İnatla yurt dışı goygoyu dolanıyor. Yahu nnereden biliyorsun aradan kaçan birinin alayına bulaştırmadığını?

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Ben ve eşim de atlattık.
Benim kendimde şüphelenmeme sebep olan şey bugüne kadar hiç yaşamadığım bir tür başağrısı oldu.
Tam tepemde ne ön ne arka dalgalı bir ağrı. Sağlık ve uykusuzluk durumuma bağlı ense, şakak, yan yüz, üst arka gibi baş ağrısı çekerim ama böylesi ilk kez oluyor.
(Tedavi sürecini ve öncesini yazmıştım ama yanlış yönlendirme olmaması için sildim.)
Öğretmen eşim getirdi eve. Okullar geç tatil edildi. Çocuklarda hastalık ve ölüm görülmüyor ama mükemmel taşıyıcılar. (Bizde çocuk yok.)

Korona virüse yakalanıp iyileştiniz mi yani? Tam anlayamadım.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Hay ağzına sağlık.
Umreden dönen milletinvekilleri neden vip ten kaçtılar. Hakkın adaletinden kaçamayacaklar
Umreye hangi milletvekili gitmiş ? Kanıtlı bir haberiniz vs. var mı ? Umre zamanında meclisten kimsenin gitmediği açıklandı

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Muhtemelen testler yurt dışından ihracat ediliyor
Yurtdışından test ihraç edilmez ithal edilir.Ayrıca ülkede test kitleri üretiliyor.Ücretsiz şekilde yapılıyor ve sadece semptomlara sahip hastalara yapılıyor.

Reaksiyon puanı
10,315
Bu arada sevgili @ÆSir geçmiş olsun, size ve bundan müşteki olan diğer arkadaşlara da Rabbimden en kısa sürede şifalar diliyorum.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
100 milyar lira ayrılmış sevgili Ufuk, bu dünkü toplantıda belirtilmişti sanırım.
100 milyar bu konu ile ilgili ayrılan para değil diye biliyorum 15 maddeydi galiba bu maddelerin ekonomik karşılığı olarak algıladım ben. Ama hakikaten bu maddelerde ev satın alınması ve ucak bilet fiyatlarında kdv indirimi çok tuhaf geldi

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Yani, aslında biraz haklı ama, hastaneye geldiyseniz size hizmet etmek zorundalar, bence biraz kaba davranmışlar size.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Sevgili Constantin, Bu virüs eğer sadece insanların sağlığını vursaydı haklıydınız der geçerdik... De, en büyük zararlarından biri de ekonomiye, şirketlere oluyor. Eğer devlet bu şirketlere destek olup ayakta kalmasını sağlamazsa bunun zararını sadece o şirketin sahipleri görmüyor ki... Orada çalışan yüzlerce, belki binlerce ekmekçi görüyor, onların çocukları görüyor. Hatta bundan devlet, ülke, millet zarar görüyor. Uçak bileti indirimi THY için getirilen bir kolaylık. Çünkü malum, bu şirketimiz bizim bayrak şirketlerimizden biri belki en önemlisi. Şu an yüksek miktardaki personel maaşlarını tıkır tıkır öderken gelir nerdeyse yarıdan çok daha aşağılara düştü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ah be Muratcım, bi türlü anlatamadık sana belli ki...
Peki o işveren olmasa, iflas bayrağını çekmiş olsa idi...
Sen;
evine nasıl ekmek götürecektin?
Merak ettim de...

O işverene yapılan yardım aslında iş verdikleri değil midir?
Adam iflas etmesin, etkilenmesin.
İş verdiklerinin çeli çocuğu aç kalmasın diye.

Ne ki konu Tayyip Erdoğan olunca...
Vur abalıya, nasıl olursa olsun.
İşverenler batmasın da. Ücretsiz izine çıkardıkları veya attıkları işçiler açlıktan, borçları ödeyememekten ölecek, cinnet geçirip ailesini öldürecek haberiniz var mı? Ücretsiz izine çıkmazsa da hastalıp kapıp ailesine bulaştıracak

Ben kimseye boş yere laf söylemem.

Elhamdülillah bugüne kadar şu aciz hayatımda kiminle herhangi bir konuda ateşli ve uzun soluklu bir tartışmaya girsem eninde sonunda evet sen haklıymışsın cümlesini duydum.

Bu konuda da gerçekler ortaya çıkacak. Ya burada ya da öbür dünyada. Ama elbet bir gün. Sizden de bu cümleyi duyacağım. İnancım tam.

Ben kimseye boş yere laf söylemem.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Sevgili Constantin, Bu virüs eğer sadece insanların sağlığını vursaydı haklıydınız der geçerdik... De, en büyük zararlarından biri de ekonomiye, şirketlere oluyor. Eğer devlet bu şirketlere destek olup ayakta kalmasını sağlamazsa bunun zararını sadece o şirketin sahipleri görmüyor ki... Orada çalışan yüzlerce, belki binlerce ekmekçi görüyor, onların çocukları görüyor. Hatta bundan devlet, ülke, millet zarar görüyor. Uçak bileti indirimi THY için getirilen bir kolaylık. Çünkü malum, bu şirketimiz bizim bayrak şirketlerimizden biri belki en önemlisi. Şu an yüksek miktardaki personel maaşlarını tıkır tıkır öderken gelir nerdeyse yarıdan çok daha aşağılara düştü.

Haklısın ancak evdekal diye bir bilinç oluşturmaya aynı zamanda cumhurbaşkanın da bunu tavsiye etmesine rağmen bu madde nasıl eklenir ki ? Bana mantıklı gelmiyor sadece

Reaksiyon puanı
10,315
Muratcım henüz işin başında sayılırız. Bahsettiğin ertelemeler, her türlü yardım vs. peyderpey zaman içinde uygulanacaktır, buna eminim. Bunu sen de ben de zaman içinde göreceğiz.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Hocam bir ara bizim buralarda herkes domuz gribi konuşur oldu. Şehir hastanesinin güvenliği, çağırdığı taksi, hademesi de dahil. Bizde onlardan öğrendik domuz gribi atlattığımızı, yoksa öğreneceğimiz yok.

Şuan zaten ortalık karışık. Allah yolunda hepimiz ölürüz (kendi adıma), umreye gidiyorsun nasip olmuş, gelmiken bari de ki beni karantinaya alın. İnsanların yüzüne tükürmeyle olmaz, karantinayı aşmaya çalışmayla olmaz! Yurt dışındaki çağdaş öğrencilerimiz, çalışanlarımız. Hepimiz niye kaçtığınızı biliyoruz. Sizde yandım deyip çağrıda bulunduğunuzda oturmanız lazım. Devletin 1 adım geç, toplum olarak ise 20 adım geç kaldığımızı düşünüyorum.

Reaksiyon puanı
10,315
Hocam bir ara bizim buralarda herkes domuz gribi konuşur oldu. Şehir hastanesinin güvenliği, çağırdığı taksi, hademesi de dahil. Bizde onlardan öğrendik domuz gribi atlattığımızı, yoksa öğreneceğimiz yok.

Şuan zaten ortalık karışık. Allah yolunda hepimiz ölürüz (kendi adıma), umreye gidiyorsun nasip olmuş, gelmiken bari de ki beni karantinaya alın. İnsanların yüzüne tükürmeyle olmaz, karantinayı aşmaya çalışmayla olmaz! Yurt dışındaki çağdaş öğrencilerimiz, çalışanlarımız. Hepimiz niye kaçtığınızı biliyoruz. Sizde yandım deyip çağrıda bulunduğunuzda oturmanız lazım. Devletin 1 adım geç, toplum olarak ise 20 adım geç kaldığımızı düşünüyorum.

Eğer Çin gibi bir devlet sistemimiz olsaydı belki çok daha kolay olabilirdi. Sağdan soldan okuduğum kadarıyla adamlar evlerin kapılarına bile dışarıdan kilit vurmuşlar ki kimse dışarıya adım atamasın diye. Eğer bunu bu ülkede uygulamaya kalk cinayet bile işler bu millet.

Ben devletin bu konuda ihmalkâr davrandığı görüşüne kesinlikle katılmıyorum. Daha ilk günden itibaren Sağlık bakanlığı olağanüstü bir gayretle çalıştı. Toplum yapısının ve şartlarının elverdiği ölçüde elinden gelen ne varsa yaptı onu. Keza bunda da çok büyük bir başarı gösterdi. Gösterdi göstermesine de sorumsuz ve cahil kişilerin aymazlığındaki gafleti yenemedi ne yazık ki... Karantina arabasından kaçmaya çalışacak kadar ağır bir cehalet içindeki insanların adeta zorla açtığı kapıyı kapamaya kimin gücü yetebilir? Keza bu akılsız ahmakların adeta davet ettiği virüs onca cahil cühelanın yardımıyla şimşek hızında geldi ve dayandı kapımıza işte. Bundan sonra yapacak tek bir şeyimiz kaldı, dua etmek, Allaha sığınmak... Ne diyelim bizler tedbirimizi alacağız, başaramazsak şehid, başarırsak gazi olacağız! :)

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
İşim gereği şehir dışı plasiyerlerle sürekli içli dışlı oluyorum. Türkiyenin dört köşesinden insanlar geliyor.

3 gün önce bir öksürük başladı bende, üstüne gribal enfeksiyon. Biraz C vitamini biraz grip ilaç desteği ve pastil ile günü geçireyim dedim ama yok. Pazartesi günü başlayan hastalık bugün hala devam ediyor.

Bende akşam iş çıkışı hastaneye gideyim dedim. Ne olur, ne olmaz.

Yeşil alandan aldım sıramı.

Doktorla ufak bir muhabbet geçti aramızda. Her hasta olunca hastaneye gitmemem gerekiyormuş. Eğer yurtdışına çıkmamışsam, bizzat o ülkelerden gelen biri ile temasım olmamışsa corona şüphelisi olamazmışım. Hasta olunca hastaneye gitmek yerine sağlık ocağına gitmeliymişim. Ne hastaneyi meşgul etmem gerekirmiş nede hastalığımı o doktorlara bulaştırmamalıymışım. 3 paket ilaç yazdı yolladı :)

Sizin düşünceniz nedir bu konu ile alakalı?

Ayrıca corona şüphesi ile ilgili 8 kişinin il hastanesinde karantina altında olduğunu öğrendim.
Başkan geçmiş olsun dikkat et kendine limon ye bol bol.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
1 haftadır dışarı adım atmıyorum bakalım ne olacak.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
1 haftadır dışarı adım atmıyorum bakalım ne olacak.
Marketede mi gitmiyorsun?

Teşekkür ederim Ferdi abi atlatmak üzereyim.
Dikkat et kendine kardeşim aman deyem bağışıklık sistemini dinç tutmak lazım gece yatmadan sarımsağı ezip limon suyunu sıkıp karıştırıp ye kardeşim gerçekten yararlı bu.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
@seyyah

Hocam cahille geldi cahille büyüyüp gider bu iş. Bu arada haber sitesinde gördüm umreci komşusunu kilitleyen adamı. Türkiyede de var bu. Araştırabilirim senin için :)