Şoka gittim Şok oldum

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
evde yalnızım acıktım bari burger köftesi alıp yiyim dedim, markete girdim tam gideceğim ne göreyim çürük.

olabilir hatadır dedim, bıraktımdiğer paketi aldım aa o da çürük. onuda bıraktım diğeri aldım,o da çürük

sonra baktım satılanların yarısı çürük (fark edemediklerim varmı bilmiyorum) ve market görevlileri fark etmemiş millete satıyorlar

aldım paketleri yanlarına gidip uyardım size iyilik olsun ürünlerinizin çoğu böyle size bunu vereni bence dövün ürünlerinizin çoğu böyle dedim

ekmek ile çay alıp çıktım bandıra bandıra yiyorum

not:hangi şok olduğu belli değil ve kimsenin yüzünü çekmedim dolayısı ile paylaşmakta sakınca görmüyorum

tarihide geçmemişti

diğerlerini videoya aldım ama yüklemeye üşendim resimle idare edin

teşekkür ederim şok. Beni harbiden şok ettin marketten çıktıktan sonra elim ayağım titreye titreye gittim eve .

Ben farketmesem 5-6 kişi 'nin yakınları köfte yerine helva yiyecekti. Belkide yemişlerdir :eek::eek::eek::eek::eek:

Son düzenleme:

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Ben olsam o ürünü alır bi de ilgili yerlere şikayet ederek tazminat bile kazanırdım ? İlgili, doğru yere şikayet edildi mi hem üretici hem satıcı aleyhinde karar çıktı mı, sonrasında tazminat hakkı bile doğuyor...

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Bende şokla a101le aynı prensipte çalışan bimde çalıştım bir süre deneme süresi 3 aydı ben 2. Ayda istifa ettim ve en büyük sebeplerinden biri de budur.O kadar yoğun iş yaparken bide bunları kontrol etmek beni deli ediyordu.Eğer şikayet gelirse işte o zaman yandın demektir.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,593
Migros biraz pahalı olsa da, sağlığımızı sokakta bulmadık sonuçta. Genelde bu tarz ürünlerde Migros'u tercih ediyorum. Belki biraz pahalı oluyor ama arada iyi indirimler yapılıyor. Zaten bu tarz ürünleri de çok almadığım için, bütçeye direkt etkisi de az oluyor.

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
Migros biraz pahalı olsa da, sağlığımızı sokakta bulmadık sonuçta. Genelde bu tarz ürünlerde Migros'u tercih ediyorum. Belki biraz pahalı oluyor ama arada iyi indirimler yapılıyor. Zaten bu tarz ürünleri de çok almadığım için, bütçeye direkt etkisi de az oluyor.
şok zaten migros un alt mağazası.
migrosta satılamayan ürünleri gönderiyorlar oralara.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Ben kaç aydır piliç ve piliç ürünleri almıyorum, aldırmıyorum...

1578743339420.png

1578743318430.png

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,810
Yıllardır tavuk ile beslenen bireyler olarak en az üç çocuğumuz var. Kısırlık?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Yıllardır tavuk ile beslenen bireyler olarak en az üç çocuğumuz var. Kısırlık?
Allah çoluk çocuğunuza sağlık, afiyet versin ama bu tür açıklamalar ilimle, bilimle komik bulunan açıklamalardır. Zaten bu kanser ve kısırlık gibi meselelerde genelde bi sonraki jenerasyonlar hedef alınır, süreç uzun ve karmaşıktır.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Food horror story

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Bende benzer bir olayı yumurtalarla yaşamıştım.Hangi kutuyu açsam en az 2 tanesi kırık.O yumurtalar acil lazımdı,bende sağlamları tek bi kutuda toplayıp öyle almıştım,sıkıntılı bir market zinciri.Hiç bir ürün çalışanların umurunda değil.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Bende benzer bir olayı yumurtalarla yaşamıştım.Hangi kutuyu açsam en az 2 tanesi kırık.O yumurtalar acil lazımdı,bende sağlamları tek bi kutuda toplayıp öyle almıştım,sıkıntılı bir market zinciri.Hiç bir ürün çalışanların umurunda değil.
yumurtadan civciv çıkmadığına dua et

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Bunlar hep elemanların iş yoğunlu ve işi bilen insanların olmamasında ve 1 kişiden 3 kişilik performans beklemekten kaynaklanıyor.
İş yükleri o kadar ağır ki bizim etraftaki marketlerde bile bir kere gördüğümü 2-3 hafta sonra göremiyorum çoğu işi bırakıyor. Zaten çoğu yeni lise veya üniversite mezunu oluyor 18-25 yaş aralığında ilk iş deneyimi olduğu için üstesinden gelemiyor.
Benim kuzenimde 1-2 ay kadar çalışmıştı böyle marketlerde. Koca markette 2 kişi veriyorlar. Hem yerleri temizle hem rafları temizle ve düzenle üstüne sürekli eksik malları tamamla eskik malların takibini yapıp yeni sipariş geç üstüne kasaya bak o sırada mal gelirse git malları indir tekrar malları diz. Mal dizeken tekrar tripli bir müşteri gelip kasaya bakan yokmu diye bağırır fırça çeker flan. Müfteri bir ürün sorduğunda ürüne kadar götürmesi gerekir flan. Çok sıkıntılı bir iş. Adamlar başlarını kaşıyacak vakit bulamıyorlar akşam 6 dan sonra zombi gibi oluyorlar birde SKT kontrolü yap üstüne dışarda yeşil sebzeler var onların kontrolünü yap flan kaldıramıyorlardır.
Bu konuda bu kişilerin çalışma şartları ve hakları konusunda sendikalar kurulması lazım aslında. İnsanları sabah 9 akşam 9-10 çalıştııryorlar.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,593

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Bir ay önceydi sanırsam, zaman zaman karşılaştığım bir sorun; etiket fiyatıyla kasa fiyatı farklı olabiliyor... A101 marketinde kasiyer 3-5 TL fark istedi, dedim etiket fiyatı düşük, etiket fiyatı üzerinden vermelisiniz. Kasiyer daha yeni başlamıştı sanırsam ve makul bir cevap veremedi aynı zamanda kuyruk da oluşmuştu ve durum kötü olduğundan kasiyer açısından hiç diretmedim. Kasa fiyatından aldım, kolay gelsin dedim. çıktım...

Ucuzcu marketlerde çalışanlara adil davranılmadığını ben de düşünüyorum, en ufak bir hatada çalışanlardan ücret kesintisi yapıldığını duymuştum, zaten asgari ücrete çalışıyolar bir de biz zaman zaman kızabiliyoruz ama asıl suçlu bu marketlerden milyonlar, milyarlar kazanan Şok, a101, bim gibi mağaza yönetimleridir. İşçi haklarına değer verilmiyor, işçiler ezdiriliyor, vatandaşla karşı karşıya getiriliyolar...

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Bir ay önceydi sanırsam, zaman zaman karşılaştığım bir sorun; etiket fiyatıyla kasa fiyatı farklı olabiliyor... A101 marketinde kasiyer 3-5 TL fark istedi, dedim etiket fiyatı düşük, etiket fiyatı üzerinden vermelisiniz. Kasiyer daha yeni başlamıştı sanırsam ve makul bir cevap veremedi aynı zamanda kuyruk da oluşmuştu ve durum kötü olduğundan kasiyer açısından hiç diretmedim. Kasa fiyatından aldım, kolay gelsin dedim. çıktım...

Ucuzcu marketlerde çalışanlara adil davranılmadığını ben de düşünüyorum, en ufak bir hatada çalışanlardan ücret kesintisi yapıldığını duymuştum, zaten asgari ücrete çalışıyolar bir de biz zaman zaman kızabiliyoruz ama asıl suçlu bu marketlerden milyonlar, milyarlar kazanan Şok, a101, bim gibi mağaza yönetimleridir. İşçi haklarına değer verilmiyor, işçiler ezdiriliyor, vatandaşla karşı karşıya getiriliyolar...
ben her gidişimde o sorunu yaşıyorum

Reaksiyon puanı
10,315
Ben bu kadını samimi bulmuyorum. Aşıya karşı birisi kendisi. Bu devirde aşıya karşı bir profesör inanılmaz gerçekten. Tamam bazı dediği şeyler doğru ancak biraz şovmen bana kalırsa.

Belki biraz şovmenliği de seviyor olabilir; Lakin, söylediklerinde samimi olduğuna inanıyorum. Daha önce söylediği bazı aykırı görüşlerin akabinde Amerikan gıda enstitüsü'nün yaptığı açıklama ve raporlar hep ondan yanaydı. Sadece aşı konusunda bir bilgim yok gerçekten, eğer aşı konusunda aleyhte bir tutum takındıysa ben de yanıldığını düşünüyorum.

macindows

Asistan
Reaksiyon puanı
56
rezalet, rezalet.... avrupada herhangi bi ülkede olsa o marketin iflahını keserler. yıldız holding ne yapmaya çalışıyor..???

macindows

Asistan
Reaksiyon puanı
56
halk sağlığı açısından çok ciddi bir konu bu... eğer o küfü yeseydiniz allah korusun karaciğere organlara çok ciddi hasarlar verirdi... bu olay bu forumun dışına taşmalı bunları denetleyen kurumlara gönderilmeli gıda bakanlığı bilgilendirilmeli.. twittirden ulaşır mısınız... @TCTarim

Postacıı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Gerçekten yazık, geçen kemeraltından balık aldık bozuk çıktı ALLAH’tan fark ettik.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
halk sağlığı açısından çok ciddi bir konu bu... eğer o küfü yeseydiniz allah korusun karaciğere organlara çok ciddi hasarlar verirdi... bu olay bu forumun dışına taşmalı bunları denetleyen kurumlara gönderilmeli gıda bakanlığı bilgilendirilmeli.. twittirden ulaşır mısınız... @TCTarim
Ben şu an ulaşamam video konuda resimler konuda uğraşmak isteyenler göndersin

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
teşekkürler şok

beni zorla diyete sokacaksın yine

我喜欢人

Asistan
Reaksiyon puanı
75

merhaba, bence bilerek yapılıyor ben de ve çok kez karşılaştığım bir durum bu çünkü. hatta ben cimerden şikayet bile gönderdim,ama fotoğraflar sisteme yüklenemiyor gibi cimerden (e devlet).

birde açıkçası devletde biraz korkuyor mu ney bazı durumlarda ceza kesmeye ..neden dersen bende bozulmuş sütle karşılaşmıştım a101 de. şu küçük pipetle içilen sütlerden. tam içerken ekşi böyle pas kokusunda bir şey içmiş gibi hisstemeyeyimmi.

kusar gibi yaptım attım hepsini ....

şikayet sonucundada adeta mağazaya övgülerde bulunmuşlar gibi bilgilendirme yapıldı tarafıma

kutunun ağzının kapalı olduğu , son kullanma tarihiyle uyumlu olduğu, bozulmamış olduğu , uygun sıcaklıkta ve uygun kokuda olduğu sonucuna varılmıştır (laboratuar analizleri)

..
tepem atmasın mı ..

telefondaki ablaya az kalsın orda size verdiklerinden değil benim içtiğimi bi alacaktınız laboratuara diyecektim de...

neyse kısaca bence devlet de bişey yapmaya çekiniyor gibi çünkü düşünsenize koskoca bime a101 e yaptırım yapsa ne olacak?

yani ben bu sonuca vardım ama tabi devlet bizi korumalı tabi aynı zamanda.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Çalışma prensipli diye düşünüyorum. Örneğin A101'de bu durum olsaydı ve ürün satılmayıp tarihi geçip bu şekilde bir sonuç alınsaydı çöpe atılırdı ve ücreti ilgili bayideki satıcısına ödettirilirdi. LAkin burada farklı olarak ürün, fabrika çıkışlı bile bozuk olabilir. Dikkat etmek lazım

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Geçen gün bende Kim markette karşılaştım, canım pizza istemişti. Tüm pizza standını talan ettim yaklaşık 20 adet pizza tarihleri geçik..

Reaksiyon puanı
2,148
Çürük çok büyük, alan illa ki görürdü. Esas tehlike görünmeyen bozulmalar.