Merhaba,ben ergenlik çağını yaşayan kendimce her şeye farklı bakış açısında bakabilen bir insanım.Yaz tatilinde sesimin ve boyumun değişmesiyle beraber sorgulamam da başladı.Ailemle bu konu hakkında konuştum ama bir değişiklik olmadı.Din hocama sorular sorduğumda bana mantıklı cevaplar veremiyordu.İzlediğim bir film yüzünden oldu bunlar sanırım.Beni sorgulamaya yöneltti.Hiç istemedim.Hatta bugünlerin olacağını bilip her zaman inanacağıma yemin etmiştim.İçimde inanma hissi vardı aslında ama ne bileyim cevap bulamıyorum falan.Ama son zamanlarda bu azaldı.Artık biraz düzeldim, hatta ben bunu araştırmıştım.Baya kafayı yedim.Okuduğum kadarıyla ergenlik çağında normalmiş.İçimden kara sular indi.Öncelikle sorum şu:
1 - Bunun günahı nedir ?
2 - Mesela Tevrat'ın,Zebur'un,İncil'in mantığı hep Allah'a(Tanrı'ya) inandırmak.O zaman yahudi olan birisinin cennete gitmesi lazım, müslüman olmak şart değil.
3 - Çok iyi insanlar var dünyada, tüm müslümanlardan iyi olan insanlar.Bu insanlar namaz kılmıyor, müslüman değiller yani bu insanlar cennete gidemez mi ? Cennet sadece ibadet,Allah'ın rızkı... ile mi gidilir?
4 - Din esprisi yapmanın günahı nedir?
1 - Bunun günahı nedir ?
2 - Mesela Tevrat'ın,Zebur'un,İncil'in mantığı hep Allah'a(Tanrı'ya) inandırmak.O zaman yahudi olan birisinin cennete gitmesi lazım, müslüman olmak şart değil.
3 - Çok iyi insanlar var dünyada, tüm müslümanlardan iyi olan insanlar.Bu insanlar namaz kılmıyor, müslüman değiller yani bu insanlar cennete gidemez mi ? Cennet sadece ibadet,Allah'ın rızkı... ile mi gidilir?
4 - Din esprisi yapmanın günahı nedir?