PKK saldırdı ağır kayıp var

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Terör örgütü PKK Şemdinli'de Aktütün sınır karakoluna saldırdı. Çatışmalarda 1 astsubay, 6 uzman erbaş ile 8 erbaş ve er olmak üzere 15 asker şehit olurken, 2 uzman erbaş ise kayboldu. Çıkan çatışmada 23 terörist ölü ele geçirildi.

KUZEY IRAK'TAN AĞIR SİLAHLARLA GELDİLER

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Karargahı'nda düzenlediği basın toplantısında, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi bölgesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğünün batıdan emniyetini sağlayan Bayraktepe'deki unsurlarına karşı dün öğleden sonraki saatlerde bölücü terör örgütü tarafından Irak'ın kuzeyinde bulunan ağır silahlarının da desteğiyle saldırı girişiminde bulunulduğunu kaydetti.

Tuğgeneral Gürak, saldırıdan önce bir jandarma özel harekat timiyle takviye edilen emniyet unsurlarının bulunduğu Bayraktepe bölgesinde bir bölüğe yakın kuvvet olduğunu ifade ederek, ayrıca bölgenin gelişmelere bağlı olarak bir jandarma özel harekat bölüğü ve bir komando bölüğüyle de takviye edildiğini söyledi.

Çatışmanın başlamasından önce görüntü alınan bölgelerin topçu ve havanlarla ateş altına alındığını ve 2 kol taarruz helikopterlerinin de bölgede görev aldığını anlatan Tuğgeneral Gürak, ayrıca Aktütün Karakoluna 10 kilometre mesafede Irak'ın kuzeyinde bir terörist grup tespit edildiğini ve bu terörist grubun önce Hava Kuvvetleri, daha sonra topçu tarafından ateş altına alındığını belirtti.

Çatışmaların akşam karanlığına kadar devam ettiğini bildiren Tuğgeneral Gürak, şöyle konuştu:

“Çatışmalar esnasında 1 astsubay, 6 uzman erbaş, 8 erbaş ve er olmak üzere 15 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Zayiatın büyük kısmı Irak'ın kuzeyinden yapılan ağır silah atışları nedeniyle meydana gelmiştir. Çatışmada yaralanan personel tedavi edilmek üzere uçakla Ankara'ya getirilmektedir. 2 uzman erbaş ile henüz temas kurulamamış olup, bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir. Çatışmalar süresince 23 terörist etkisiz hale getirilmiş olup, Hava Kuvvetleri ve topçu ateşleri sonucunda etkisiz hale getirilen terörist miktarı henüz tespit edilememiştir. Şehit olan personelimize Allah'tan rahmet, silah arkadaşlarına ve onların değerli ailelerine, yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bölücü terör örgütü ile mücadeleye, yurt içinde ve yurt dışında artan bir kararlılıkla devam edilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır.”

Tuğgeneral Gürak, bir soru üzerine, 2 personelin ağır yaralı olduğunu, bölgede arama tarama faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.

Kaynak

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Eğer ki bu şehitlerin şehadetlerine göz yuman birileri varsa, eğer ki şehit haberleriyle destek bulacağını sanan omuzlular varsa, eğer ki azameti kendinden menkul kudretini bir vatan evladından daha aziz tutan devletlûler varsa; bilsin ki, bu millet koyun olmaktan keriz olmaktan kolay lokma olmaktan çıkalı çok oldu. bu terörü bitireceksiniz. millet bunu sizden istemiyor emrediyor. artık biraz da millete vatana devlete hizmet edin...

Diyorki 23 terörist öldürüldü hani nerde leşleri göster bizler de sevinelim ..

" ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ "

muratozelci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
allahtan şehitlerimize rahmet o canilere ise bela istiyorum amiin

kocaçınar

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu kandırılmışlara Çanakkale yi, Kurtuluş mücadelesini anlatmak lazim.

Kimler bu vatan için can verdiler? Edirneli, Karslı, Diyarbakırlı, Mardinli, Muşlu, Vanlı, Trabzonlu MEHMET'LER'i bir araya getiren sevgi neidi?

Onlar düşmanın toplarına, göğsünü vatanın bütünlüğü için siper etmediler mi? Birazdan parça parça olacağını bildiği halde bu vatana namerhem eli değmesindiye öne atılmıyor muydular?

Hangisi ayrıbir devlet kurmakiçin canverdi?

itsfresh

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Şerefsizler kanı bozuk köpekler o apo itiyle beraber hepiniz gebereceksiniz.

DogukanDogu84

Profesör
Reaksiyon puanı
9
şu b.k çukurunu (Kuzey Irak) artık kapatmak için neyi bekliyorlar anlamıyorum.Allah hepsinin belasını versin.

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu böyle bitmez silahlı mücadeleyle bir 35 sene daha gider.
Türkiye olarak bizden bile onların bitmemesini isteyenler var ( ergenekon )
allah sonumuzu hayır eylesin...

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
askeri gücümüzü çok iyi güçlendirmemiz lazım

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ağır silahlarla geliyorlar görmüyoruz, duymuyoruz çünkü siyasette kabadayılıla meşgul rütbelilerimiz var. Hani BBG eviydi diye soruyorlar ve bu çok haklı bir soru. Genelkurmay bu rezalete nasıl bir açıklama yapacak yoksa bugünkü o uyduruk kaydırık açıklama ilemi yetinecek. Bu milletin evlatları bozuk para gibi harcansın diye gönderilmiyor askere. Genelkurmay ortada kabadayılık yapacağına o çocukları eğitsin, ve gündüz gibi fotoğrafları çekine bu teröristlere niçin müdahale edilmediğini açıklasın. Başka ülkede olsa genelkurmay ya görevden alınırdı ya da istifa ederdi zira 3. bir onurlu şık yoktur böyle bir durumda..

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

Maalesef askerî kararlılık siyasi kararlılıkla beraber gidemiyor. Ordufobik hükümetseverler hemen orduya yüklenmiş görünüşe göre; ama maalesef ABD ve yandaşları Kuzey Irak'a operasyon yapılmasın denildiğinde, çok içeri girerseniz bedeli ağır olur, dediğinde siyasilerimiz dut yemiş bülbüle dönüyor. Dışarıda "olur, peki" haricinde cevapları yok. Yok belki de konuşuyorlardır ama... Bize konuşuyorlar ve o müthiş azim ve kararlılıktan bahsediyorlar. Ama lafta kalıyor. Ordu da yalan olmuş durumda; o müthiş güç ve kabiliyetler üç-beş çapulcu diye anılan kuçulara yem oluyor ya ona yanıyorum. Suçlusu kimse soruşturup kovuşturmak gerekiyor.

Burada kusacağım şiddet için kimse kusura bakmasın ama, artık hangi birliklerimiz bu konuzda uzmansa kamplarını yakıp yıkıp etrafta kaçışan her birinin boğazlarını teker teker kesip, etobur hayvanlara yedirinceye kadar durmamalı. İhtiyati tedbir olarak belirli bölgeler hava saldırısıyla dümdüz edilip etkin temizlik bile yapılabilir. Umrumda değil. Demokrasi, özgürlük... canı cehenneme. Bugüne kadar barış ve güzellikle hiçbirşey yürümemiş. İnsan doğasına aykırı. Ne zaman zalim denilen birisi bir ülkenin başına gelmiş, orada herşey tıkır tıkır yürümüş, memleketleri kalkınmış. Bu bağlamda Sayın başbakan'ın "bir tokat atana yanağımızı uzatamayız" yaklaşımını çok taktir edebilirim; yeterki uygulamaya geçsin. Yeter ki bir komutanımızın dediği gibi "canımızı acıtanların canlarını fena halde acıtalım". Hayır, ben eskiden hümanisttim. Son 7-8 yılda çok değiştim.

Netice olarak ordu istihbaratı çuvallamıştır. Geçmiş olsun. Başımız sağolsun. Yakında Akdeniz'den Hatay'a falan saldırırlarsa şaşırmayın.

Güzel günler dilerim.

jonjon

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Başımız sağolsun ..

Starcrossed

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ne yapsak bitmiyo bu Allahın belaları :( Yazık yitip giden genç insanlara onları bekleyen sevenlerine. Bu kafayla daha çok şehit veririz..

DogukanDogu84

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Merhaba,

Maalesef askerî kararlılık siyasi kararlılıkla beraber gidemiyor. Ordufobik hükümetseverler hemen orduya yüklenmiş görünüşe göre; ama maalesef ABD ve yandaşları Kuzey Irak'a operasyon yapılmasın denildiğinde, çok içeri girerseniz bedeli ağır olur, dediğinde siyasilerimiz dut yemiş bülbüle dönüyor. Dışarıda "olur, peki" haricinde cevapları yok. Yok belki de konuşuyorlardır ama... Bize konuşuyorlar ve o müthiş azim ve kararlılıktan bahsediyorlar. Ama lafta kalıyor. Ordu da yalan olmuş durumda; o müthiş güç ve kabiliyetler üç-beş çapulcu diye anılan kuçulara yem oluyor ya ona yanıyorum. Suçlusu kimse soruşturup kovuşturmak gerekiyor.

Burada kusacağım şiddet için kimse kusura bakmasın ama, artık hangi birliklerimiz bu konuzda uzmansa kamplarını yakıp yıkıp etrafta kaçışan her birinin boğazlarını teker teker kesip, etobur hayvanlara yedirinceye kadar durmamalı. İhtiyati tedbir olarak belirli bölgeler hava saldırısıyla dümdüz edilip etkin temizlik bile yapılabilir. Umrumda değil. Demokrasi, özgürlük... canı cehenneme. Bugüne kadar barış ve güzellikle hiçbirşey yürümemiş. İnsan doğasına aykırı. Ne zaman zalim denilen birisi bir ülkenin başına gelmiş, orada herşey tıkır tıkır yürümüş, memleketleri kalkınmış. Bu bağlamda Sayın başbakan'ın "bir tokat atana yanağımızı uzatamayız" yaklaşımını çok taktir edebilirim; yeterki uygulamaya geçsin. Yeter ki bir komutanımızın dediği gibi "canımızı acıtanların canlarını fena halde acıtalım". Hayır, ben eskiden hümanisttim. Son 7-8 yılda çok değiştim.

Netice olarak ordu istihbaratı çuvallamıştır. Geçmiş olsun. Başımız sağolsun. Yakında Akdeniz'den Hatay'a falan saldırırlarsa şaşırmayın.

Güzel günler dilerim.

sonuna kadar katılıyorum.ABD yapınca "Demokrasi" ve Özgürlük" biz yapınca Baas rejimi.Yok ya! Artık anlayın ABD denen şeytan imparatorluğu bizim MÜTTEFİKİMİZ falan değil.
:devil: :devil:

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Sen Kuzey Iraktakileri temizlemek yerine , Kahraman ordumuza dağı taşı bombalattırırsan olacağı buydu. Tabii kendi tuzu kuru. Oğulları askere gitmez, birisi Amerikada yaşar..Kendine ne olacakki.

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Teskere öncesi böyle bir saldırı yapılması normal. Ama normal olmayan O karakolun sürekli saldırı alması. Nedenide çok basit . Karakol iki dağ arasında. Saldırı yapanlar hep yukardan ateş ediyor. O karakolun kapanıp yuksek bölgelere taşınması lazım. O kadar terörist nasıl tespit edilmemiş anlamak zor. Hiç mi dağlarda mevzilenmiş adamları yok. Hiçmi elektronik cihazı yok.

Şehitlerimize Allah'tan Rahmet geride kalan aileler için baş sağlığı dilerim..

Legolas git başka yerde siyaset yap. Şehit kanı üzerinden haysiyetsizlik yapma. Böyle olaylarda fırsatmı kolluyorsun ?

promete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Takmayın kafanıza böyle şeyleri siz 2 taş çatlasın 3 gün içinde unuturuz. arkadaşın dediği gibi Normal böyle şeyler, olur. Askerdir yatacak değil ya ölecek elbet. Hükümetimiz vs TSK eşi görülmemiş bir azimle terörün üstüne gitmektedir. Hain örgüt darbe üstüne darbe almaktadır. Endişeniz olmasın.

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Normal böyle şeyler, olur.

Teskere öncesi böyle olayın olma ihtimali yüksektir. Lafı cımbızlama. Güvenlik seviyesini artırması gerekir. Ki sen daha iyi bilirsin Aktütün Karakolunu. Anlatsana dagların arasında her taraftan saldırı alabilecek bir durumda. Anlatsana kafanı dışarı çıkarırı çıkarmaz vurulacağını. Hatta bazı katır konvoylarını saldırı emri gelmediğinide anlat onlara....

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Şehitler ÖLMEZ Vatan BÖLÜNMEZ

zaferyörük

Doçent
Reaksiyon puanı
1
son 20 yılda görev yapan genelkurmay başkanlarına "siz ne işe yaradınız?" diye sorulmalı
confused.gif

***pkk kampları bizim icin bbg evi *****

lks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Artık birileri bir şey yapmalı.Bu millet aptallık uykusundan uyanmalı.Seçtiğimiz kişiler namkörlerle anlaşma yapmamalı.

doesluck

Profesör
Reaksiyon puanı
1
23 leşi de görebilir miyiz emin DEĞİLİM ?

as_lı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
asıl şerefsiz lanet olası göbeklerini büyütüp ülkenin en derin yerlerinde oturup bu çapulcuları besleyenlerdir sonrasında ise korunaksız bu çocukları bu leş kargalarına yem edenlerdir
okadar silah alınıyo savunmamız şöyle böyle diye ahkam kesiliyo bi çelik yelektemi alınmıyo
nasıl oluyoda gündüz vakti agır silahlarla sınır geçilip asker öldürülüyo ve nasıl oluyoda kimsenin haberi olmuyo bu nasıl istihbarat eger güpegündüz bölük bölük gelip 15 20 kişinin kanına giriliyo ve asker son anda haberdar oluyosa hiç birimiz güvende değiliz
bu son değil son olmıcak
istedikleri kadar toplansınlar yemişim demokrasisini insanhaklarını bu serefsizler insanda askerimiz değilmi
derme çatma kulüblerde tek tek kurban ediliyolar sonrada mücadelemiz sürüyo agır darbeler vuruyoruz diyip duruyolar capulcu diyolar o çapulcular hergün birimizin kanına girerken ne mücadelesinden bahsediliyo
bukadar acizmiyiz
lanet olsun

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Berkin Bozdoğan ın yazısına eklenecek pek birşey yok. Keşke içimizdeki "ordufobik ve ampülhobik" şahsiyetler de okusaydı o yazıyı uzun uzun..

Biz aslında boşa nefes tüketiyoruz. İyi insanlar diyarı olmaktan çıkmış benim ülkem..
Bayramlarda şehit ailesi ziyaret etmeyi "siyasi reklam olur" bahanesiyle önemsemeyenler bir yanda..
Ama "leş" evlerini ziyaret edip kendi tabanına kalleşçe mesaj veren şerefsiz insanlara kimse birşey demiyor.

Kimse bana üfürükten "barış,kardeşlik,bu topraklarda bilmemkaç yıllık beraber yaşama,kız alıp verme-akraba olma ..." teraneleri okumasın..
Bu millet hiçbir zaman kürt düşmanı olmadı zaten.. Bu toprağın mayasında kanı-teri olan kürtler her zaman asli unsurdu..

Ama kürtlerin bir kısmını iğfal eden, onları oy deposu görüp arada fışfışlayan insanlar kürt ise de her ne haltsa da vatan haini değilmidir?

Tekerlek kırıldı akıl verenler çok olmaya başladı yine..
Acımızı yaşayalım beyler, bayanlar..
Ama adam gibi yaşayalım izin verin de.. Bize prozacvari gereksiz sakinlik aşılayan konuşmalar da yapmayın.
Bir kısmı meclisin göbeğinde benim vergimle "ziftlenen" bir kısmı farklı kademelerde, bir kısmı dağda ve en büyüğü de İmralı da besiye çekilen p.çler yerine allem kullem tipleri de suçlu göstermeye çalışmayın..
Balık hafızalı olmayı da bırakalım..
pekaka denen vesikasız fahişeler topluluğunu da, onların meclis'te dahil uzantılarını da aynı kefeye koyamayanlar beynine tecavüz edilmişlerdir zaten..

Bu acı unutulmasın..
Bu millet unutmasın kendini satanları..

Bana masal anlatmayın kuru teselli cümleleriyle, üç beş çapulcu palavrasıyla: küçükken de masal sevmezdim..

Allah şehit ailelerine sabır versin, Şehitlerimize rahmet eylesin..

VE BU TOPRAKLARI ŞEHİTSİZ BIRAKMASIN! BU TOPRAKLAR İÇİN ÖLECEK İNSAN KALMADIĞI AN KIYAMET ZAMANIDIR ..

BAŞIMIZ SAĞOLSUN..

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Başlık son derece yanlış, "Ne demek pkk saldırdı ağır kayıp var" Saldırdı ne demek! Ağır kayıp ne demek! üstelik belkide bilinçsizcede olsa pkk kocaman harflerle yazılmış, forum kuralları gereği ilk harfler büyük olması gerekiyor ama üç harf birden büyük olmasıda yanlış ayrıca bu istisnai bir duruma girer!

Başlık ise pkk hain tuzak kurdu arkadan vurdu kalleşce yazılması daha doğru değilmidir. Yukarıdaki başlık pkk kalleşlerini övücü bir başlıktır! kimsenin dikkatini nasıl çekmez!

23 leşi'de görebilmeyi ümid ediyoruz!

BU VATAN KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR YAŞAYACAK!

Zaten memelekette seferberlik çıkması muhtemeldir artık.

Yakında bunlarada anti terör örgütü kurulursa şaşmamak lazım, devletin yapmadığını onlar yaparsa yine şaşmamak lazım, çizmenin boyu gerçekten çok aşıldı, aynısı onların ailelerinede yapılırsa, kardeşleri çocukları karıları anaları babaları onların yaptığı gibi haince tuzaklarla öldürülürlerse akılları başlarına gelir.

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5

Kesinlikle katılıyorum.

Artık bu gidişe bir dur denmeli daha kaç şehit vereceğiz?

Başımız sağolsun.Şehitlerimize Allah rahmet eylesin.

<head>

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben artık yas tutmak istemiyorum,askerim(abim,babam) ölsün istemiyorum
cevaplar istiyorum GERÇEKLER

bu çapulcuların elinde bizim müttefiklerimizin(!) ordusunun silahları niye var?
gelenkurmay ın açıklamasındaki söylediği en ağır kayıp k.ıraktan atılan ağır silahlarla verilmiş bu silahları nereden sağlamışlar, kaynağı nasıl bulmuşlar, o silahların yerleri insansız/insanlı, uçaklar devriyeler vs tarafından nasıl bulunamamış.
Aynı şekilde 300 kişiden bahsediliyor. Bu hareketlilik katırlarla uçaksavarlar taşınmış nasıl haberdar olunmamış.

doesluck

Profesör
Reaksiyon puanı
1
güpe gündüz karakol basmak kolay mı ya kaç kişi olduğuda bellideğil..bir sürü soru işareti var..

_megavisor_

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Gündem neydi,deniz feneri.gündem neydi,dengir fıratın yaptığı usulsüzlükler yolsuzluklar.günden neydi baykalın erdoğana yaptığı dokunulmazlıkları kaldır aklanalım teklifi.gündem neydi,bu teklifin geri çevrilmesi.gündem neydi,son aylarda iktidar partisinin iyiden iyiye desteğinin azalması.

iktidarın çeşitli olaylarda gündemi saptırmak için neler yaptığını biliyoruz.türbana çıkan onay/ergenekon ilk baskını gibi.
yakında seçimlerde var.
şimdi bu saldırıdan insanın aklına farklı şeyler geliyor...

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
_megavisor_ aklına her ne geliyorsa şunnarda gelsin bu karakola bu 3. büyük saldırı daha önceki gündemler neydide deyiştirilmek istendi ? bu nasıl mantıktır hem seçimler var diyorsun hem ima ettiyin şeye bak

şehitlerimize ALLAH rahmet eylesin milletimizin başı sağolsun

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Pamukoğlu paşamızı dinlediniz mi? Az önce.
Bilip bilmeden saçma sapan yorumlar yapmayın.