İntihar etmeli miyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Reaksiyon puanı
10,315
Bütün sevgilerin... Huzurun, saadetin... Aşk'ın, muhabbetin!
Kaynağı Allah Tealadır. Onu sevince, kalpleri onun sevgisiyle tezyin edince coşkun bir çağlayana dönüyor yürek.
Herşeyi seviyor o zaman, insanı, tabiatı, hayvanı... Börtü böceği bile...
Çünkü o kalbi yaratan onun merkezini kendine barigâh edinmiş.
Orada o olunca uçuyor, coşuyor... Hani bazıları bazen diyor ya, "Mutluluktan uçuyorum, bulutların üzerinde gibiyim" işte bundan.
Ayet bu yüzden bize bu yüzden mutluluğun, muhabbetin formülünü vermiş: "Nerede olursanız olun, Allah sizinle beraberdir." (Hadid/4)
O yüzden ki dünyanın en büyük zenginliği, serveti Allah'ı bilmek, onu sevmek... Herşeye ama herşeye onun gözü olarak bakabilmek.

Şükür onu sevmeye, hamd onu tanımaya...

Pardon, biri intihardan mı bahsetmişti! :)

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Dini katmadan mantıklı düşün kardeşim. Sonuçta intiharı düşünmüşssün bu düşünceyi değiştirmeye çalış zor biliyorum ama...

hastysquirrel

Asistan
Reaksiyon puanı
235
Dini katmadan mantıklı düşün kardeşim. Sonuçta intiharı düşünmüşssün bu düşünceyi değiştirmeye çalış zor biliyorum ama...
Bence inanan bir insan intihardan uzaktır. Çünkü hiçbir dinde intihar serbest değildir. İnanan bir insan bütün zorlukların bir sınav olduğunu bilir, mücadele eder. Araştırmalar da ortaya koyuyor ki inanmayan insanlar intihara meyilli çünkü bir yaşama amacı olmadığını düşünüyorlar.
Bu arada senin inancına saygı duyuyorum, ancak dini katma diyerek insanları dinden uzaklaşmaya teşvik etme, lütfen.

Artal73

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Sen bu dünyadaki en değerli varlıksın. Şu an yaşadıkların geçici problemler ve kesinlikle geçecekler. Sadece zamana ve desteğe ihtiyacın var. Ölüm giden için değil de daha çok arkada kalanlar için acıdır. Sakın kendine bir şey yapıp bizi üzme emi. Dertleşmek istersen özelden bana yazabilirsin.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Dalga geçecek olanlar şimdiden yazmasın.18 yaşındayım ve çok asosyalim.Tek bir arkadaşım bile yok.En yakın okuldan arkadaşımla kavga ettim onunla bağımız koptu.Bir arkadaşım daha vardı,fazlasıyla aptal olduğu için onunla da iletişimimi kestim.Daha önce flörtüm oldu,konuştuğum kızlar oldu ama hiç sevgilim olmadı.Şimdi muhabbet edip laflayacağım,dışarı çıkıp gezeceğim tek bir arkadaşım bile yok.O kadar asosyal ve donanımsızım ki internetten tanıştığım 2 aylık sevgilimle bile doğru dürüst muhabbet edemiyorum.
Dini inancım yok,agnostiğim.Bir idealim ve hedefim yok,hiçbir ideolojiyi de savunmuyorum.Açıkçası varlığımın gereksiz olduğunu düşünüyorum.Daha önce birkaç kez intiharı düşündüm ve planladım,fakat doğru zamanın gelmediğini düşünerek erteledim.İçinde bulunduğum durumun içinden çıkılmaz olduğunu düşünüyorum.Sizce intihar etmeli miyim?
Anladığım kadarıyla bir amacın olmadığı için sınıra gelmişsin ve durum kötüye gidiyor.
Bak şimdi güzel kardeşim dediklerimi başlangıç olarak yapmanı istiyorum.
Sokaktaki hayvanlar için mama al ve onları besle. Bunu yaparken belirli aşamalardan geçip sokak hayvanlarının mutlu olduğunu görüp hayatta bir amaca hizmet ettiğini görmekle başlayabilirsin. Ve bu durum hayvanları mutlu ediceği gibi senide mutlu edicektir.
Bir şeyler yapabildiğini gördün mü ?
Derslerine deli gibi sarılcaksın. Lamı cimi yok.
Sporunu yapıcaksın.
Belgesel izle boş zamanlarında. Kitap oku.
Beyninin aktif çalışmasını sağla.
Vucudun seni intahar etmeye değil yaşamaya adapte olman için faaliyet gösterir.
Yani anlamıyorum şunu arkadaşım yok asosyalim demek ne demek ? Kime göre bu ?
Mesela bak benim bir ton arkadaşım var. Bazen oyle bir hal alıyor ki telefonumu kapatıyorum kimse ulaşmasın diye. Ve köpeğimle vakit geçiriyorum. Buda bana daha huzur veriyor.
Sevgilinle muhabbet edememen noktsına gelincede kardeşim bilgi birikimin yoksa bir yere kadar muhabbet edersin ve konu biter.
O yüzden hayatta kendini geliştirmek zorundasın. Kendin için okumak, öğrenmek, beynini daha iyi çalıştırmak zorundasın. Yaşın daha 18 hiç bir şey için geç değil.
Sana ufaktan kendimden bahsedeyim. Lise 1 de 11 zayıfım vardı ve daha X karenin ne demek olduğunu bilmiyordum. Şuan 3. üniye hazırlanıyorum. Sınavda 430 küsür puan çektiğimi hatırlıyorum. Kendine güvenin olmadığı sürece kaybedersin kardeşim.
Sakın bana öz güvenim yok falan deme. Olucak başka çaren yok. Hadi kolay gelsin güzel kardeşim :) Hayatta başarılar dilerim

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
.Açıkçası varlığımın gereksiz olduğunu düşünüyorum.
varlığınız gereksiz olsa bu yazdıklarınızı dikkate almayıp burada kimse size cevap yazmazdı.intihar etmeliym şeklinde sorunuz da çok yanlış.burada normal biri size evet intihar edin şeklinde öneride bulunmaz.

Reaksiyon puanı
10,315
Dini katmadan mantıklı düşün kardeşim.

İşte bütün sorun da tam bu noktada çıkıveriyor işte. "Din"i katmadığı için intihara teşebbüs ediyor insanlar. Çünkü din hayattır, yaşamın ta kendisidir. Onu sizin gibi hayatın (Olsa da olur, olmasa da olur) folklorik bir süsü zannedenler tarafından zehirleniyor hayatlar, değersizleşiyor... Ki sonuç intiharın eşiğine gelebiliyor.

"Ah keşke bilebilseydiniz!" (Nuh, 4)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Dini inancım yok,agnostiğim.Bir idealim ve hedefim yok,hiçbir ideolojiyi de savunmuyorum.Açıkçası varlığımın gereksiz olduğunu düşünüyorum.Daha önce birkaç kez intiharı düşündüm ve planladım,fakat doğru zamanın gelmediğini düşünerek erteledim.İçinde bulunduğum durumun içinden çıkılmaz olduğunu düşünüyorum.Sizce intihar etmeli miyim?

O' nu tanıyan ve itaat eden zindanda dahi olsa bahtiyardır. Onu unutan saraylarda da olsa zindandadır, bedbahttır.

Allah' a itaat ettiysen herşey sana dosttur. Dünyadaki sevdiğin, ilgi duyduğun herşey kabir kapısına kadardır. Geçici olana değil, sonsuz olana çevir yüzünü..

Eğer O razı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok.

Kabirde toprak olup çürümek için gelmemişiz dünyaya, bir vazifemiz var. Hazırlık yapmak, birikim yapmak için gelmişiz.

İnsan şu üç soruya cevap arayıp durur:
  1. Necisin ?
  2. Nereden geliyorsun ?
  3. Nereye gidiyorsun ?

Konuya yazacağın güzel cümleleri bekliyoruz. Diğer ileti yazanların da söylediği gibi, özelden yazmak istersen elimden geleni yaparım inşallah.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
En büyük zayıflıklarımız aslında en iyi silahlarımızdır, yeter ki onların farkında olup onları doğru şekilde kullanabilelim.
Asosyal olman da aslında sana farkında olmadığın çok büyük bir alan ve konsantrasyon gücü sağlıyor. Ne yapmak istersen herşey için vaktin var ve bunu bölecek başka önemsiz meşguliyetin yok demek. Dil öğren, kitap oku, tiyatro izle, sinema izle, spor yap, müzik dinle, bir şeyler tasarla ortaya koymaya çalış. Yeter ki iste!
Arkadaş hususuna gelirsek; ilkokul arkadaşlarımın hiçbirisini hatırlamıyorum. Ortaokuldan hatırladığım akrabalar dışında 1 kişi var. Lise sadece facebookta ekli. Üniversite çoktan herkes biryerlere dağıldı bile.
İnsanlar hayatın onları serpiştirdiği alanlarda yeni çevreler oluşturuyorlar. Yapımız gereği sosyal bir varlığız. Senin sorunun asosyal olmaktan ziyade içinin boş olması ve onu nasıl dolduracağına karar verememen.
Dil öğren dünyadan farklı insanlar ile iletişime geç onların nasıl yaşadığını öğren. Yukarıdaki dediklerimi de yanına ekleyebilirsen inan bana seni susturabilene aşk olsun.

yıldıztozu17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Şu anda yanımda olsaydın şöyle kuvvetli bir tokat atardım sana ki kendine gelesin. Bunlardn çok daha büyük dertler var bi sorsana kimin derdi yok diye. Bak ben 4 yıl bi çöp kadar kıymet görmedğim bi yerde yaşadm buna rağmen yaşıyorum.
Herkesin derdi kendine büyük.Değer görmemek,arkadaş muhabbeti edip gezip tozamamak,yıllarını hiçbir kayda değer anın olmadan geçirmek de zor.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Bak dostum sen istersen her şeyi yaparsın tanıyan bilir ben bütün gün evdeyim. Tanıdığım, konuştuğum insanların çoğu İnternetten. Arkadaşım yok diyorsun da konuşup dertleşeceğin bir abin, kardeşin de mi yok? Sevgilim var diyorsun ne güzel anlat birlikte çıkın bu karanlıktan. Konu bulamamakta bu kadar büyük bir problem değil unutma.
Benden yaşça daha ufak bir kardeşim var,derdimi anlatabileceğim,bana yol gösterecek bir abimin ya da ablamın olmaması işleri zorlaştırıyor maalesef..
Sevgilime karşı hep güçlü göründüm,ona zayıflıklarımı anlatamam.Sanırım sevgili ve arkadaşlık birbirine bağıntılı.Arkadaşlık ilişkilerin kötü olunca sevgilini de memnun edemiyorsun,konuşamıyorsun, eğlendiremiyorsun vb.

Son düzenleme:

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
En azından senle internetten de olsa konuşan bir sevgilin var beni kabul etmemişti kız en azından yaşın daha 18 ben 28 yaşındayım hala tek sevgilim yok bende spora sardım ne yapayım zira sevdiğim kitapları alacak param bile yok.Bu akılla senin yaşında olsaydım 20 yaşına kadar iyi bir üniversite için çabalardım eğer olmuyorsa açıktan üni okur bu süre zarfında her türlü yerde çalışırdım sonra okul bitince zaten askere gider gelince de aynı şekilde çalışmaya devam ederdim.Böylece hiçbir zaman asosyal olmazsın ve hiçbir zaman iş sıkıntın olmaz çünkü heryerde çalışman sana herbiri ayrı birşey katar.Zaman çok değişti artık herşeyin yolu paradan geçiyor eskisi gibi kanaat kalmadı insanlarda bu yüzden kariyer yapmak şart oldu ve sen daha yolun başındasın senin önünde 30una daha 12 yıl var benim sadece 2 yıl sence hangimiz daha kötü durumdayız ?
Hatta benim şuan sigortam bile yok haline şükret bence.
İnsanın hayatının en güzel yılları 18-30 yaş arası 30undan sonra da bu sürede yaptığın şeyler belirliyor e baktığın zaman benim 28 yılım komple boş geçmiş her dönemi kötü hatıralarla dolu e muhtemelen sonrası da böyle olacak olmasa bile zaten geçen geçti yani ancak sende daha geçmedi ve geçmemesi de şuan senin elinde bişeyler yapmak zorundasın.

hastysquirrel

Asistan
Reaksiyon puanı
235
Herkesin derdi kendine büyük.Değer görmemek,arkadaş muhabbeti edip gezip tozamamak,yıllarını hiçbir kayda değer anın olmadan geçirmek de zor.

Benden yaşça daha ufak bir kardeşim var,derdimi anlatabileceğim,bana yol gösterecek bir abimin ya da ablamın olmaması işleri zorlaştırıyor maalesef..
Sevgilime karşı hep güçlü göründüm,ona zayıflıklarımı anlatamam.Sanırım sevgili ve arkadaşlık birbirine bağıntılı.Arkadaşlık ilişkilerin kötü olunca sevgilini de memnun edemiyorsun,konuşamıyorsun, eğlendiremiyorsun vb.
Sen istersen fark ettiğin gibi burada bir ton insanın sana yol göstermek istediğini fark edersin. Ve bu insanların çoğu otuza yaklaşmış hayat tecrübesi yüksek olan insanlar. ( ben hariç :) ). Kardeşin küçük ise hâlâ aynı fikirdeyim sevgiline anlat seni gerçekten seviyorsa seni küçük görmez. Bunları sakın unutma : zayıf olmak utanılacak bir şey değildir, ne demiş Mevlana ; ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. Kendin ol ya dünya da insanın kendi olduğu için sevilmesi kadar güzel bir şey yoktur. Hem inan bana sevmeyen bir kız muhabbet açmaya çabalamaz :). İkincisi: dünya artık sokağa çıkmaktan ibaret değil, internette sokakta tanıyabileceğinden daha fazla insan tanırsın. Yaşadığın sürece her zaman bir umut vardır. Lakin her şey sana bağlı, bizler sana sadece yol gösterebiliriz.

İnanç konusuna gelince, neden inanmıyorsun? İnansan hiçbir şekilde bu fikirlere kapılmazdın ben açıkçası günümüz ateistlerini de anlamıyorum. İnanmak gerçekten güzel bir şey. En azından bilirsin ki eninde sonunda sana yardım eden bir yaratıcı var. Böyle ne olduğu belirsiz, her günü farklı bir umutsuzluk dolu bir hayat yaşamak daha zor. Sana son bir tavsiye bu agnostik lafını bir kenara bırak, aç tefsiri ile meali ile kur'an oku, eminim için rahatlar. Ailenden bilgi al din konusunda sohbet et, aç internetten araştır, öğren. Ondan sonra inanmak istemezsen yine inanma kimse seni zorlamaz. Ama dini bil öyle inanma. Bilmediğin bir dine inanıp inanmamak mantıklı değil. Düşünsene adam Müslüman, ama dini bilmediği için içki içiyor. Ne kadar mantıklı?

Abdülkadir123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Gidiş var ama dünyaya tekrar dönüş yok. Ben daha dönen görmedim. Gittiğinde neyle karşılacaksın bugünlerini aileni arayacakmısın bir düşün. Benim inancıma göre kabirde yani mezarda kıyameti bekleyeceksin. Sen inanmayabilirsin ama eger doğru çıkarsa geri dönüşün yok. O yüzden gitmek için acele etme.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Çektiğin derde bak. Arkadaşın yokmuş diye intihar etmek. :D Sonra neden ülkemizde teknoloji gelişmiyor diyorsunuz zaten bizdede gelişmiyor.

Çünkü milletin tek derdi eğlenmek yemek içmek gülmek arkadaşla zamanı boşa yakmak. Abi Arkadaş bulamıyorsanız kendinizi sevdiğiniz hobi üzerinde geliştirmenize bakınız.
Bide bakıcaksınız İnsanlar sizi arkadaş olarak seçiyor. Siz arkadaş seçmiyorsunuz.

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Amaç ve hedef olmadan insan nasıl kendine yol bulacak? Onlar senin ayağına gelmez sen kendin onu yaratmalısın. Normalde maneviyat hislerini kaybeden insanlar mutsuz ve asosyal olur. O boşluğu doldur.

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Ölüm hiçbir zaman bir seçim olmamalı, bırak her zaman olduğu gibi mecburiyet olarak kalsın. Daha önce söylediklerimi de tekrar tekrar düşün..

yıldıztozu17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Cevaplarınız için teşekkürler.Din konusuna gelirsek,bundan 2,5 sene önce dini terk edip agnostik oldum.Asosyal olmam bana kendimle baş başa kalmam,sorgulamam ve düşünmem için bir fırsat oldu.6 ay kadar bir sürede dini araştırdım,kuranın önemli bulduğum ayetlerini okuyup ele aldım,her iki tarafın da görüşlerini değerlendirdim vb. Zaman içinde bana yanlış gelmeye başladı,dinin sorulara yanıt vermek yerine daha fazla soru ürettiğini farketdip dini terk ettim.Bunun için kafamda dinle ilgili bir şüphe yok,bu vakitten sonra ahiretle korkutulmam çok anlamsız
Kendimi kültür ve bilgi yönünden her zaman geliştirmeye çalıştım,çaba sarfettim.Fakat bu yaşa kadar arkadaşsız olunca kültür sahibi olmak insana arkadaş kazandırmıyor.Sırf kültürlü diye yanaşmıyor insanlar birbirine,önemli olan eğlenceli,hoş sohbet ve esprili biri olmak.Bu zamana kadar sanaldan birçok arkadaş edindim,onlarla muhabbet ettim fakat sadece sanalda kaldığı için birçoğunu kaybettim,girmemeye başladılar vb. Sanal hayatım da pek iyi sayılmaz.

Sen istersen fark ettiğin gibi burada bir ton insanın sana yol göstermek istediğini fark edersin. Ve bu insanların çoğu otuza yaklaşmış hayat tecrübesi yüksek olan insanlar. ( ben hariç :) ). Kardeşin küçük ise hâlâ aynı fikirdeyim sevgiline anlat seni gerçekten seviyorsa seni küçük görmez. Bunları sakın unutma : zayıf olmak utanılacak bir şey değildir, ne demiş Mevlana ; ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. Kendin ol ya dünya da insanın kendi olduğu için sevilmesi kadar güzel bir şey yoktur. Hem inan bana sevmeyen bir kız muhabbet açmaya çabalamaz :). İkincisi: dünya artık sokağa çıkmaktan ibaret değil, internette sokakta tanıyabileceğinden daha fazla insan tanırsın. Yaşadığın sürece her zaman bir umut vardır. Lakin her şey sana bağlı, bizler sana sadece yol gösterebiliriz.

İnanç konusuna gelince, neden inanmıyorsun? İnansan hiçbir şekilde bu fikirlere kapılmazdın ben açıkçası günümüz ateistlerini de anlamıyorum. İnanmak gerçekten güzel bir şey. En azından bilirsin ki eninde sonunda sana yardım eden bir yaratıcı var. Böyle ne olduğu belirsiz, her günü farklı bir umutsuzluk dolu bir hayat yaşamak daha zor. Sana son bir tavsiye bu agnostik lafını bir kenara bırak, aç tefsiri ile meali ile kur'an oku, eminim için rahatlar. Ailenden bilgi al din konusunda sohbet et, aç internetten araştır, öğren. Ondan sonra inanmak istemezsen yine inanma kimse seni zorlamaz. Ama dini bil öyle inanma. Bilmediğin bir dine inanıp inanmamak mantıklı değil. Düşünsene adam Müslüman, ama dini bilmediği için içki içiyor. Ne kadar mantıklı?

Bu devirde hiçbir kız asosyal,yalnız bir sevgiliyi istemez yahu.Bunu anlattığımda bana öyle sımsıkı felan sarılacağını sanmıyorum,başta kabullenir gibi olup sonra ayrılacaktır.Bu zamanda koşulsuz aşk diye bir şey yok:)

Amaç ve hedef olmadan insan nasıl kendine yol bulacak? Onlar senin ayağına gelmez sen kendin onu yaratmalısın. Normalde maneviyat hislerini kaybeden insanlar mutsuz ve asosyal olur. O boşluğu doldur.
Sorun umutsuzluk ve maneviyat eksikliğinden çok geç kalmışlık.

Son düzenleme:

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
İntihar günahların en büyüğüdür cehennemi %100 garantilersin

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
İnancım olmasa et derdim belki ama bu kadar mükemmel yaratılmışken bu bedene ihanet etmek haddimize değil öldüğünü farz et kurtulacak mısın? İnanmadığını söylesende senin için bir bilinmeze gitmek bu hayata bedene ihanet etmek bu kadar kolay mı? En küçük hücremizin bile çalışma mekanizmasını daha çözememişken bizi böyle Yaratan'a karşı canımıza son vermek çok büyük yanlış olur. Eğer kendi kendine oluştuğunu düşünüyorsan nasıl bu kadar mükemmel olduğunu düşün derim belki benim sağlık okumamla alakalı olabilir ancak bedenimiz o kadar çok sır barındırıyor ki aynı şekilde beynimizin ve kalbimizin işleyişi...Böyle bir düzen içinde ölüm kurtuluş değil sadece kaçış maalesef

yıldıztozu17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Agnostikler cehennemden yırtıyomuş demek ki!
Hımm bunu da yeni öğrendim bak...

Biz de öyle mi olsak acaba?
He yeğenim, ne dersin, tavsiye eder misin? :D
İnancı olmayan birini cehennemle korkutmaya çalışmak mantıklı da benim inançsız olduğumu söylemem mi mantıksız geldi sana?!

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Cevaplarınız için teşekkürler.Din konusuna gelirsek,bundan 2,5 sene önce dini terk edip agnostik oldum.Asosyal olmam bana kendimle baş başa kalmam,sorgulamam ve düşünmem için bir fırsat oldu.6 ay kadar bir sürede dini araştırdım,kuranın önemli bulduğum ayetlerini okuyup ele aldım,her iki tarafın da görüşlerini değerlendirdim vb. Zaman içinde bana yanlış gelmeye başladı,dinin sorulara yanıt vermek yerine daha fazla soru ürettiğini farketdip dini terk ettim.Bunun için kafamda dinle ilgili bir şüphe yok,bu vakitten sonra ahiretle korkutulmam çok anlamsız
Kendimi kültür ve bilgi yönünden her zaman geliştirmeye çalıştım,çaba sarfettim.Fakat bu yaşa kadar arkadaşsız olunca kültür sahibi olmak insana arkadaş kazandırmıyor.Sırf kültürlü diye yanaşmıyor insanlar birbirine,önemli olan eğlenceli,hoş sohbet ve esprili biri olmak.Bu zamana kadar sanaldan birçok arkadaş edindim,onlarla muhabbet ettim fakat sadece sanalda kaldığı için birçoğunu kaybettim,girmemeye başladılar vb. Sanal hayatım da pek iyi sayılmaz.

Bu devirde hiçbir kız asosyal,yalnız bir sevgiliyi istemez yahu.Bunu anlattığımda bana öyle sımsıkı felan sarılacağını sanmıyorum,başta kabullenir gibi olup sonra ayrılacaktır.Bu zamanda koşulsuz aşk diye bir şey yok:)

İntiharı düşünsen bile bu bir çözüm olacak mı eksikliğine? İstediğin kadar düşün bu dünyadan ayrılsan bile peşinden sürüklediklerin seni bulacak ama burada kalırsan eksikliği kapatmak için bir Şansın olacak.

hastysquirrel

Asistan
Reaksiyon puanı
235

Peki dini nasıl araştırdın? Yalnız kur'an okumakla olmaz çünkü, ayetleri indirildikleri hadiseler üzerine değerlendirmek lazım. Yalnız ayetleri değil hadisleri de değerlendirmek lazım. Ben de bu dine mensubum ve dinim soruları cevapsız bırakmaz yeter ki sen cevabı doğru kaynakta ara, çünkü doğru şekilde ararsan bulursun. Yok ben göremediğime inanmam diyorsan o senin tercihin.

yıldıztozu17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Peki dini nasıl araştırdın? Yalnız kur'an okumakla olmaz çünkü, ayetleri indirildikleri hadiseler üzerine değerlendirmek lazım. Yalnız ayetleri değil hadisleri de değerlendirmek lazım. Ben de bu dine mensubum ve dinim soruları cevapsız bırakmaz yeter ki sen cevabı doğru kaynakta ara, çünkü doğru şekilde ararsan bulursun. Yok ben göremediğime inanmam diyorsan o senin tercihin.
Sadece o zamanın Suudi Arabistanında yaşanan olaylara göre değerlendiremeyiz ayetleri,eğer gerçekten evrenselse.. Ayetlerini tek tek ele aldığımda çarpıklıklar ve çelişkilerle karşılaşıp insan yazımı olduğunu anladım.İnanmamamın en büyük sebebi tabi ki söz konusu varlığı kimsenin görmemesi ve ispatlayamaması.Kimsenin görmediği ve ispatlayamadığı şeyler her zaman iddia olarak kalır ..

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Bak canım sadece arabistan zamanı için indirilmiş olsaydı günümüz için kuran da olan bi çok şey olmazdı.En basitinden kadınların günümüzde yaptğı deve hörgücü topuz,bu o zamanlar yoktu.Yüzyıllar öncesnde inen kuranda bugün var.

Yüksek binalar dikilecek diyo. Hastalıklar çoğalacak. Çobanlar mutaitlik yapacak diyo. Bunlar hepsi sn yıllarda olan şeyler. Madem kuranı insanlar yazdı hadi sende yüzyıllar sonrasına dair bişeyler söyle bende inanmaktan vazgeçeyim

Son düzenleme:

yıldıztozu17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bak canım sadece arabistan zamanı için indirilmiş olsaydı günümüz için kuran da olan bi çok şey olmazdı.En basitinden kadınların günümüzde yaptğı deve hörgücü topuz,bu o zamanlar yoktu.Yüzyıllar öncesnde inen kuranda bugün var.

Yüksek binalar dikilecek diyo. Hastalıklar çoğalacak. Çobanlar mutaitlik yapacak diyo. Bunlar hepsi sn yıllarda olan şeyler. Madem kuranı insanlar yazdı hadi sende yüzyıllar sonrasına dair bişeyler söyle bende inanmaktan vazgeçeyim
''Deve topuzu'' ''yüksek binalar'' ''çobanların mütaatlik yapması'' gibi şeyler yerine daha net kehanetlerde bulunsaydı ya kitap
Bir örnek vereyim sana gelecekte nükleer füzelerin yapılacağından bahsedebilirdi(:

hastysquirrel

Asistan
Reaksiyon puanı
235
Sadece o zamanın Suudi Arabistanında yaşanan olaylara göre değerlendiremeyiz ayetleri,eğer gerçekten evrenselse.. Ayetlerini tek tek ele aldığımda çarpıklıklar ve çelişkilerle karşılaşıp insan yazımı olduğunu anladım.İnanmamamın en büyük sebebi tabi ki söz konusu varlığı kimsenin görmemesi ve ispatlayamaması.Kimsenin görmediği ve ispatlayamadığı şeyler her zaman iddia olarak kalır ..
Bana insan yapımı olduğunu gösteren bir ayet göster. Sen kur'an'ı tek bir ayetle değerlendiremezsin. Bütün ayetler bir zincirin halkasıdır. Görmediğim diyorsun görmediğin şeyler yok mu oluyor?

''Deve topuzu'' ''yüksek binalar'' ''çobanların mütaatlik yapması'' gibi şeyler yerine daha net kehanetlerde bulunsaydı ya kitap
Bir örnek vereyim sana gelecekte nükleer füzelerin yapılacağından bahsedebilirdi:)
Allah akıl fikir versin ne diyeyim.

Son düzenleme:

yıldıztozu17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bana insan yapımı olduğunu gösteren bir ayet göster. Sen kur'an'ı tek bir ayetle değerlendiremezsin. Bütün ayetler bir zincirin halkasıdır. Görmediğim diyorsun görmediğin şeyler yok mu oluyor?
Görmediğim+varlığına dair kanıt bulunmayan şeyler yoktur.Ayetleri detaylıca tartışacaksak özelden tartışabiliriz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...