6 derece cpu sıcaklıgı normalmi

1var1yok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yazdıgım gibi işlemcim 2 saat boyunca çalıştı sıcaklık 18 dereceyi geçmedi.daha önce böyle bişey yaşamadıgım ve bugün başıma gelenler yüzünden bu beni düşündürdü..
geçen hafta vatanın indirimde fx 6300 le beraber bu sogutucuyuda aldım..
http://www.vatanbilgisayar.com/sogu...lemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58987

ve montajdan kendim anlamadıgım için bir bilgisayarcıya götürdüm..pc yi toplarken sogutucunun aparatlarından birisini düşürmüş ve sogutucuyu takamadı..
bende sogutucudan ümidi kesip başka bi bilgisayarcıya gittim..niyetim stok fanı taktırmaktı ama adam bana fanı takabilirim dedi ve 2 saatlik bi ugraşmanın sonucunda taktıda..bende eve geldim format attım gerekli programları yükledim bi kaç ufak oyun yükleyip denedim..sonra işlemci sıcaklıgına bi baktımki şaşırdım dogrusu..sıcaklık 8 dereceydi ve en yükseldigi en yüksek sıcaklıkta 18 derece gösteriyordu..bende böyle olunca bi huzursuzluk hissettim..acaba yanlış giden bişeymi var diye size sormaya karar verdim..acaba bi sorun olabilirmi cevaplarınızı merakla bekliyorum teşekkür ederim..

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Daha ne istiyon :D şimdi çok sessizdir o ne güzel

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Oda sıcaklığı kaç derece?

1var1yok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Daha ne istiyon :D şimdi çok sessizdir o ne güzel

gerçekten iyimi yoksa bi sorun çıkarırmı.çünki bana baya anormal bi durum gibi geldi:)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

oda sıcaklıgı normal hatta baya sıcak sayılır

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
adam sana süper fan mı taktı ne yaptı yoksa o.O

1var1yok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bide fan sürekli çalışıyor buna ayar yapmanın bi yoklu yomu ısındıgında çalışsa:)

XyMoX

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende de stok fanla boşta iken :D Normal herhalde
u7cpw.jpg

yesil26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok soğuk gibi geldi bana sonra bir işlem yapacağın zaman
"Makine soğuk iki adım yer yürü hem öyle her yere ışınla gidilmez" diye hata vermesin.

1var1yok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok soğuk gibi geldi bana sonra bir işlem yapacağın zaman
"Makine soğuk iki adım yer yürü hem öyle her yere ışınla gidilmez" diye hata vermesin.

yanlış anlamayın amacım boş bogazlık yapmak degil şimdiye kadar hep dizüstü kullandım..ve kullandıgım laptoplarda 25 derecenin altında sıcaklık görmedim..şimdi böyle olunca tuhaf geldi bana o yüzden sordum

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Çok güzel overclock yapabilirsin.65 dereceye kadar yolu var.Voltajda ver, sınırları zorla.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bence mantıksız bir değer bu.
Bi kere oda sıcaklığından düşük olamaz bu değer.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
9 derece olması zor. Özel soğutma sisteminiz olmadan bu sıcaklığı zor görürsünüz.

kaplan42

Asistan
Reaksiyon puanı
10
ölçüm yanlış 8 derece imkansız.hiçbir fanlı soğutucu oda sıcaklığının altına düşüremez.termodinamik yasalara aykırı .en iyi soğutucu bile ancak oda sıcaklığına yaklaştırabilir.

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ölçüm yanlış 8 derece imkansız.hiçbir fanlı soğutucu oda sıcaklığının altına düşüremez.termodinamik yasalara aykırı .en iyi soğutucu bile ancak oda sıcaklığına yaklaştırabilir.

bence de başkan çok haklı..

kutuplarda mı yaşıyorsun yoksa klima falan mı bağladın.. bizim buzdolabının içi 8-10 derece senin işlemciden daha mı sıcak yani ?

XyMoX

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence de başkan çok haklı..

kutuplarda mı yaşıyorsun yoksa klima falan mı bağladın.. bizim buzdolabının içi 8-10 derece senin işlemciden daha mı sıcak yani ?
Buzhanenin icinde bilgisayar ordan kullanıyoruz kardeş :D

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar yazdıgım gibi işlemcim 2 saat boyunca çalıştı sıcaklık 18 dereceyi geçmedi.daha önce böyle bişey yaşamadıgım ve bugün başıma gelenler yüzünden bu beni düşündürdü..
geçen hafta vatanın indirimde fx 6300 le beraber bu sogutucuyuda aldım..
http://www.vatanbilgisayar.com/sogu...lemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58987

ve montajdan kendim anlamadıgım için bir bilgisayarcıya götürdüm..pc yi toplarken sogutucunun aparatlarından birisini düşürmüş ve sogutucuyu takamadı..
bende sogutucudan ümidi kesip başka bi bilgisayarcıya gittim..niyetim stok fanı taktırmaktı ama adam bana fanı takabilirim dedi ve 2 saatlik bi ugraşmanın sonucunda taktıda..bende eve geldim format attım gerekli programları yükledim bi kaç ufak oyun yükleyip denedim..sonra işlemci sıcaklıgına bi baktımki şaşırdım dogrusu..sıcaklık 8 dereceydi ve en yükseldigi en yüksek sıcaklıkta 18 derece gösteriyordu..bende böyle olunca bi huzursuzluk hissettim..acaba yanlış giden bişeymi var diye size sormaya karar verdim..acaba bi sorun olabilirmi cevaplarınızı merakla bekliyorum teşekkür ederim..
İşlemcinin o kadar soğuk olması imkansız gibi bir şey. Mümkünse kasa çalışırken aç kapağını işlemcinin soğutucu peteklerine koy elini bakalım gerçekten 8 derece mi? Muhtemelen kasanın sıcaklığı ölçen sensörleri arızalıdır.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
- Değerlere birde BIOS tan bak.
- Bilgisayarın en az son 5 saat çalışmadığında ilk açılışta hemen değerlere bak.
- İşlemci fanının kablosunu çıkarıp 1-2 dakika gözle.
Hani dersen oda sıcaklığından 1-2 bilemedin 3 derece düşük belki. Oda sıcaklığı 25-30 oC ise bu değerler pek mantıklı değil. Bir de işlemcin AMD.

1var1yok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[URL="http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx"][IMG]http://l1311.hizliresim.com/1h/5/u82n8.png[/URL][/IMG]

sıcaklıgın son durumu fanı iyice yavaşlattım..biostan pek anlamam ama bi kakayım

- - - Mesaj Güncellendi - - -

[URL="http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx"][IMG]http://l1311.hizliresim.com/1h/5/u82y1.png[/URL][/IMG]

tapmaz14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ölcüm hatalı.Bir aralar benim pc de işlemci sıc. hep 32 derece gosteriyordu bir seyler yapıp düzeltmistim.Senin sıc. sensorleri bozulmus olabilir

1var1yok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bozulmuş olabilir belki..ama pc yi yeni almış olmam ve sıcaklıgın sürekli aynı dereceyi göstermememesi yani bazen 20 ye çıkması bu ihtimali aklımda biraz azalttı..şuan vaktim yok ama yarın sistemi zorluycak bi kaç oyun yükleyip ayarları köklüycem bakalım nolucak..
kasa ısınır ama göstergedeki sıcaklık aynı kalarsa bi sorun var demektir..

Trktrk1907tn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler bi sorum var i3 işlemci en az boştayken kaç derece olmalı

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
beyler bi sorum var i3 işlemci en az boştayken kaç derece olmalı
Ayrı bir konu açıp işlemcinin modelini, kaçıncı nesil olduğunu, kasanın içinde kaç tane fan bulundurduğunu ve işlemcinin ısı değerlerini paylaşırsan yardımcı olabiliriz.

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
Adam sana 3 fanli sivi sogutma takti herhalde :D
Sorun cikmadigi surece bosverin, hangi oyunlari oynadiniz ?

Trktrk1907tn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayrı bir konu açıp işlemcinin modelini, kaçıncı nesil olduğunu, kasanın içinde kaç tane fan bulundurduğunu ve işlemcinin ısı değerlerini paylaşırsan yardımcı olabiliriz.
abi i3 2 çekirdek 6006U 2,00 ghz internette iken ısı değeri şu an 32 derce yazıyor abi.
:)

---- Mesajlar birleştirildi ----

fan sayısını bilmiyorum

Son düzenleme: