iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Turkmenmert

Asistan
Reaksiyon puanı
95

hasanalicelen

Asistan
Reaksiyon puanı
55
32 bit desteklemeyebilir
--- Gönderi Güncellendi ---

Samsung bu fiyata çıkardıysa apple eğer 10. Seneye özel iyi bir telefon çıkarırsa rahat 5-6 bin bandını görür

Ben 3g den beri apple kullanıyorum. Taban fiyatı 650$ üstüne çıkardığını görmedim. Bir önceki modeli 100$ düşürüyor. Bizdeki dolar kurundan dolayı sürekli zam oluyor.

asdf61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Son güncellemeyi yedekleme almadan kuran var mı? Herhangi bir kayıp eksik ile karşılaştınız mı?

asdf61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Teşekkür ederim hocam. Bende güncellemeyi yapacam da yedekleme alın uyarısı kafamı karıştırmıştı.

Hakan__

Asistan
Reaksiyon puanı
104
İphone 5 için iOS 10.3 güncellemesi geri çekilmiş bu yüzden gözükmüyor ,10.2.1 32 bit için son sürümdü Apple desteğini 5 ve 5c den çekti, konuyla alakasız tabi ama burada dursun yine, merak edenler olabilir

baadereser

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Merhaba kullandığım whatsapp uygulaması çok elektrik yiyor yardımcı olabilir misiniz ?

pisst0n

Doçent
Reaksiyon puanı
180
Beyler nereye yazacağımı bilemedim.

Apple store ups ile çalışıyormuş

cumartesi çalışıyor mu ups kargo ?

erdiguler97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
IMG_6809.PNG
IMG_6810.PNG
8ab8af22395995e865323d68bc88aee3.jpg

Pil performansı RE-ZA-LET!!! (10.3)
Ben aynı fikirde değilim daha memnunum pil performansından 10.2 ye göre 1 saat YouTube da 1080 p video izlemem %21 şarj yemiş bu eskiye göre gerçekten iyi ve iPhone 7 de ios10.0.2 den sonra en iyi pil performansı diyebilirim. Hatta 10.0.2 den bile iyi olabilir.

alikuz35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Arkadaşlar i7 kullanıyorum, ve telefonumu iOS 10.3 yaptıktan sonra pil süresi azaldı, sizde de var mı böyle birşey birde 10.3 ü tekrar kurmak istiyorum nasıl yapacağım

erdiguler97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar i7 kullanıyorum, ve telefonumu iOS 10.3 yaptıktan sonra pil süresi azaldı, sizde de var mı böyle birşey birde 10.3 ü tekrar kurmak istiyorum nasıl yapacağım
Bende de i7 var aksine pil performansı arttı ama ben her güncelleme yükledikten sonra telefonu formatlarım bunun etkisi olmuş olabilir. Bu arada formatlama sebebim de Apple destekle i5 kullanırken pil yüzünden konuşmuştum destek hattından bana şu şekilde söylendi " her güncellemeden sonra telefonu formatlayıp kullanırsanız performans kaybı yaşamazsınız denildi"

ibrahimyz34

Asistan
Reaksiyon puanı
49
Bende de i7 var aksine pil performansı arttı ama ben her güncelleme yükledikten sonra telefonu formatlarım bunun etkisi olmuş olabilir. Bu arada formatlama sebebim de Apple destekle i5 kullanırken pil yüzünden konuşmuştum destek hattından bana şu şekilde söylendi " her güncellemeden sonra telefonu formatlayıp kullanırsanız performans kaybı yaşamazsınız denildi"

iyide zor olmuyor mu her formatlama sonrasi herseyi tekrar geri yuklemek. bire bir ayni eskisi gibi oluyor mu peki hersey

alikuz35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34

Bende i4s den geçtim direk yedeklemeyi yüklediğimde i7 ye bir gecede %60 şarj gitmişti hiç birşey yapmadığım halde desteği aradım ve yedek aldım Yen'i güncellemeyi iTunes üzerinden yükledim normale döndü. Şimdi de öyle yapmak istiyorum nasıl yapıldığını biliyorsan anlatırsan sevinirim

erdiguler97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Ben direk itunes dan yedekleme alıyorum. Sonra yine itunes üzerinden güncelleme yüklüyorum. Güncelleme bittikten sonra telefon ayarlarından sıfırlama yapıyorum. Sıfırlama bittikten sonra kurulum ekranında itunes üzerinden kur tarzı birşey vardı onu tıklıyorum. O sırada itunes da sana seçenek geliyor hangi yedeklemeyi kurmak istediğine dair. O yedeklemeyi yükledikten sonra telefon en son bıraktığın gibi karşında oluyor.
iyide zor olmuyor mu her formatlama sonrasi herseyi tekrar geri yuklemek. bire bir ayni eskisi gibi oluyor mu peki hersey
Ya tek eksiği şu şuan safari üzerindeki kayıtlı şifreler yedeklenmiyor. Ben şifre girmeyi sevmeyen birisiyim laptoptada. Bi kere girerim kaydederim bi dahaki sefere otomatik parola doldurulur. Yedekleme yapmama rağmen safari şifreleri korumuyor. Resimdir videodur WhatsApp konuşmalarıdır oyun içi verileridir hiçbirinde kayıp yaşamadım gerçekten. Zor olmuyor mu soruna da şöyle bir cevap vereyim. Pil performansı kötü etkilenebiliyor bazen stabilite sorunu yaşanabiliyor bunları yaşamaktansa, 1 saatlik bir işlem ile hepsine kökten çözüm en ideal yöntem sanırım. Zaten bana düşen yedekle tuşuna basmak , formatla tuşuna basmak ve geri yükleme tuşuna basmak gerisini itunes hallediyor.

Not: Bi keresinde formatladıktan sonra uygulamaların yedekleri yüklenirken acele etmiştim. Bi uygulamanın önce yüklenmesini istemiştim. İptal ettim indirmesini geri indir felan yaptım. O uygulama için veri kaybı yaşadım. Onun için yüklenmeyen uygulamalara, yüklenene kadar dokunulmamasını tavsiye ediyorum.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Bende 10.3' ü dün yükledim. Formatlama hakkında bilgi verir misiniz?

erdiguler97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Ya tek eksiği şu şuan safari üzerindeki kayıtlı şifreler yedeklenmiyor. Ben şifre girmeyi sevmeyen birisiyim laptoptada. Bi kere girerim kaydederim bi dahaki sefere otomatik parola doldurulur. Yedekleme yapmama rağmen safari şifreleri korumuyor. Resimdir videodur WhatsApp konuşmalarıdır oyun içi verileridir hiçbirinde kayıp yaşamadım gerçekten. Zor olmuyor mu soruna da şöyle bir cevap vereyim. Pil performansı kötü etkilenebiliyor bazen stabilite sorunu yaşanabiliyor bunları yaşamaktansa, 1 saatlik bir işlem ile hepsine kökten çözüm en ideal yöntem sanırım. Zaten bana düşen yedekle tuşuna basmak , formatla tuşuna basmak ve geri yükleme tuşuna basmak gerisini itunes hallediyor.

Not: Bi keresinde formatladıktan sonra uygulamaların yedekleri yüklenirken acele etmiştim. Bi uygulamanın önce yüklenmesini istemiştim. İptal ettim indirmesini geri indir felan yaptım. O uygulama için veri kaybı yaşadım. Onun için yüklenmeyen uygulamaların yüklenene kadar
Bende 10.3' ü dün yükledim. Formatlama hakkında bilgi verir misiniz?
Yukarıda detaylı olarak anlattım.

ibrahimyz34

Asistan
Reaksiyon puanı
49
Ben direk itunes dan yedekleme alıyorum. Sonra yine itunes üzerinden güncelleme yüklüyorum. Güncelleme bittikten sonra telefon ayarlarından sıfırlama yapıyorum. Sıfırlama bittikten sonra kurulum ekranında itunes üzerinden kur tarzı birşey vardı onu tıklıyorum. O sırada itunes da sana seçenek geliyor hangi yedeklemeyi kurmak istediğine dair. O yedeklemeyi yükledikten sonra telefon en son bıraktığın gibi karşında oluyor.

Not: Bi keresinde formatladıktan sonra uygulamaların yedekleri yüklenirken acele etmiştim. Bi uygulamanın önce yüklenmesini istemiştim. İptal ettim indirmesini geri indir felan yaptım. O uygulama için veri kaybı yaşadım. Onun için yüklenmeyen uygulamalara, yüklenene kadar dokunulmamasını tavsiye ediyorum.

teşekkür ederim kardeşim cok güzel açıklamıssın. eline sağlık

Turkmenmert

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Arkadaşlar 7 plus'ı macpro ya bluetooth ile eşleyemiyorum. İmkanı olan deneyebilir mi lütfen ?

bahaDUR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılmış bulunmaktayım :) Bir soru soracaktım müsaadenizle ; Ben iPhone 5 kullanmaktayım ve telefonu değiştirmeyi planlıyorum. Aklımda iPhone 7 var, Fakat şarj olarak bana yetmeyeceğini düşündüğüm için vazgeçtim. iPhone 6S Plus almayı düşündüm bir ara, Ama donanım ve güncellik açıcısından iPhone 7 Plus'ta karar kıldım. Telefon beklentilerimi karşılıyor açıkcası, Bu telefonu bana önerir misiniz eğer kullanıcısı iseniz.. Kronik problemi var mı acaba ? Pil olarak performansı ne durumda ? [ İOS 10.3 ile beraber ] Mat siyah almayı planlıyorum bu arada, Bu renk olarak doğru bir tercih midir? Normal gündelik hayatta kullanırken çizilme riski bulunuyor mu? :) Bazı yabancı sitelerde boyasının attığını gördüm [ Mat Siyah rengin ] Böyle bir problem var mı gerçekten :) Ama ben alırsam eğer arka yüzüne komple jelatin takacağım, yanlarda dahil. Kullanıcı arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim. [[''Artısıyla, eksisiyle beni bilgilendirirlerse çok memnun olurum.'']]

Saygılarımla

asdf61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılmış bulunmaktayım :) Bir soru soracaktım müsaadenizle ; Ben iPhone 5 kullanmaktayım ve telefonu değiştirmeyi planlıyorum. Aklımda iPhone 7 var, Fakat şarj olarak bana yetmeyeceğini düşündüğüm için vazgeçtim. iPhone 6S Plus almayı düşündüm bir ara, Ama donanım ve güncellik açıcısından iPhone 7 Plus'ta karar kıldım. Telefon beklentilerimi karşılıyor açıkcası, Bu telefonu bana önerir misiniz eğer kullanıcısı iseniz.. Kronik problemi var mı acaba ? Pil olarak performansı ne durumda ? [ İOS 10.3 ile beraber ] Mat siyah almayı planlıyorum bu arada, Bu renk olarak doğru bir tercih midir? Normal gündelik hayatta kullanırken çizilme riski bulunuyor mu? :) Bazı yabancı sitelerde boyasının attığını gördüm [ Mat Siyah rengin ] Böyle bir problem var mı gerçekten :) Ama ben alırsam eğer arka yüzüne komple jelatin takacağım, yanlarda dahil. Kullanıcı arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim. [[''Artısıyla, eksisiyle beni bilgilendirirlerse çok memnun olurum.'']]

Saygılarımla

Kasım ayında iPhone 4s ten 7 plus a geçiş yaptım. Telefonu aldığım günden beri memnunum. Mat siyah rengini tercih etmiştim renginden de memnunum. Pil konusunda aklında tereddüt olmasın bir günü rahat çıkarıyorsun. iOS 10.3 dün kurdum, şarjı tam doldurduktan sonra düşük güç modunu hiç kullanmadan 10 saat 42 dk kullanım süresi elde ettim bu süre çok iyi olduğunu düşünüyorum. Renk atma sorunu ile karşılaşmadım. Jelatin kaplama konusuna gelirsek arka tarafına kaplayanlar jelatini çıkardıklarında arkada altta yer alan iPhone ve yazıların silindiğini söylüyorlar. Belki siz jelatin ile kapladıktan sonra hiç çıkarmayı düşünmüyorsunuz ancak kaplama esnasında bir sıkıntı olup çıkarmak gerekince sorun olabilir. O nedenle arkası için kılıf kullanmanı öneririm. Bir kaç kere donma özellikle Facebook açılırken yavaş açma sayfa yüklememe sorunu ile karşılaştım telefonu kapatıp açtığımda düzeldi. Aklıma şuan bunlar geldi başka sormak istediğinde yardımcı oluruz.
Ayrıca kamera konusunda şunu söylemek istiyorum. Ön kamera açısı dar o nedenle özçekim fotoğrafları pek güzel çıkmıyor. Arka kamera da ise ikinci kameranın var olması ile gelen portre modu sayesinde çok güzel fotoğraflar çekiliyor.

Ekli dosyalar

• IMG_5881.PNG
    IMG_5881.PNG
    293.1 KB · Görüntüleme: 320

bahaDUR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Kasım ayında iPhone 4s ten 7 plus a geçiş yaptım. Telefonu aldığım günden beri memnunum. Mat siyah rengini tercih etmiştim renginden de memnunum. Pil konusunda aklında tereddüt olmasın bir günü rahat çıkarıyorsun. iOS 10.3 dün kurdum, şarjı tam doldurduktan sonra düşük güç modunu hiç kullanmadan 10 saat 42 dk kullanım süresi elde ettim bu süre çok iyi olduğunu düşünüyorum. Renk atma sorunu ile karşılaşmadım. Jelatin kaplama konusuna gelirsek arka tarafına kaplayanlar jelatini çıkardıklarında arkada altta yer alan iPhone ve yazıların silindiğini söylüyorlar. Belki siz jelatin ile kapladıktan sonra hiç çıkarmayı düşünmüyorsunuz ancak kaplama esnasında bir sıkıntı olup çıkarmak gerekince sorun olabilir. O nedenle arkası için kılıf kullanmanı öneririm. Bir kaç kere donma özellikle Facebook açılırken yavaş açma sayfa yüklememe sorunu ile karşılaştım telefonu kapatıp açtığımda düzeldi. Aklıma şuan bunlar geldi başka sormak istediğinde yardımcı oluruz.
Ayrıca kamera konusunda şunu söylemek istiyorum. Ön kamera açısı dar o nedenle özçekim fotoğrafları pek güzel çıkmıyor. Arka kamera da ise ikinci kameranın var olması ile gelen portre modu sayesinde çok güzel fotoğraflar çekiliyor.

Teşekkür ediyorum kardeşim güzel yorumun için :) Ya benimde aklımı kurcalıyor böyle şeyler, Evet bende gördüm jelatini kaldırırken iPhone yazısının kalktığını, Büyük ihtimal kullanmam bende sadece kılıfla idare ederim. Peki mat siyah olarak,[Kılıfsız] Örnek veriyorum çizilebiliyor mu masaya koyduğunda, masadan kaydığında. Tırnak izleri vs. Aslında da yer alan haberlere baktığımda bir çok kişi ; Tıslama,Donma,Kasma gibi şeylerden bahsediyor acaba bu 10.3 ile giderildi mi yoksa hala duruyor mu ?

erdx105_erol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba, 1 hafta sonra siparişini verdiğim 7+ temin edeceğim ancak aklıma takılan bir soru var sizlere sormak istediği soru şu ;

Ben mobil oyuna düşkün bir insanım ve şuan android kullanıyorum (LG G4) günde belki de 3 kez şarja takıyorum, 7+ da bu durum nasıl var mı bu konuda bilgilendirecek arkadaşlar ?

bahaDUR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba, 1 hafta sonra siparişini verdiğim 7+ temin edeceğim ancak aklıma takılan bir soru var sizlere sormak istediği soru şu ;

Ben mobil oyuna düşkün bir insanım ve şuan android kullanıyorum (LG G4) günde belki de 3 kez şarja takıyorum, 7+ da bu durum nasıl var mı bu konuda bilgilendirecek arkadaşlar ?

Kardeşim LG G4 bataryası 3000 mah. iPhone 7+ 2900. Ben yine aynı durumda olacağını düşünüyorum :)

asdf61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
bahaDUR ; aldığımdan beri kılıf ile kullanıyorum kılıfsız çizilir çizilmez bir şey diyemem ancak jet black-simsiyah modeli ayna gibi parlak hoş gelebiliyor ama çok rahat çizilebileceğini gösteriyor mat siyah da daha dayanıklı diyebiliyoruz. Ben kılıfsız kullanmak istiyorum ancak elimden kayabilir endişesi veriyor o nedenle kılıf ile kullanıyorum.
Tıslama sesi konusunda sessiz çekilen videolarda bariz şekilde tıs sesi geliyormuş, ben denemedim çünkü bunu sorun olarak görmüyorum sesli çektiğim Videolar da görüntü ses de bir sorun yok sessiz video çekmediğim için tıs var mı yok mu sorun etmiyorum. Bu tıs sesinin işlemci çalışma sesi olduğunu söylüyorlar.
Kasma konusunda bir kaç kez Facebook u açmak istediğimde sayfa yüklemede kaldı açılmadı telefonu kapatıp açtığımda sorun düzeldi. 10.3 ü 2 gün oldu kuralı şimdilik bir değişiklik olup olmadığı konusunda bir şey diyemem.
Donma konusunda şöyle sorun oldu bir keresinde kameradan çıktığımda ekranda bir saniye kadar siyah ekran belirdi , bir keresinde de WhatsApp dan çıktığımda aynısı oldu. Kaç aydır kullanıyorum 2 kere başıma geldi.
Bir zamanlar 4.5g-lte nin iki yada üç nokta çekmesini sorun ediyordum o kadar para veriyorsun telefon az çekiyor sinyal mi almıyor derdim sonradan farkettim ki ayarlardan 3G yi tercih edince 5 nokta çekiyor o zaman telefonda sorun olmadığını anladım.
Biraz uzun yazdım ama elimden geldiği kadarı ile açıklamak istedim aklında herhangi bir soru işareti kalmasın.

erdx_erol ; oyun fazla oynamadığım için bir şey diyemem ancak 10.3 ile kullanım süresi arttı. Android işletim sistemi ile iOS farklı olduğu gibi telefonlarda farklı o yüzden pillerin rakamsal değerlerine bakma. Kıyaslaman gereken 7 ile 7 plus arasında tercih yapman gerektiğinde oyun çok oynuyorsan 7 plus.

Hakan__

Asistan
Reaksiyon puanı
104
Matblack 7Plus 'ı aldığımdan beri kılıfsız kullanıyorum, eğer büyük telefona alışık değilseniz sakın kılıfsız kullanmayın çünkü elinizden kayabiliyor ne olduğunu farkına varmadan telefonunuzu yerde buluyorsunuz:D el hixasından düşmeden dolayı bir kaç tane hasarım mevcut ama takmıyorum öyle duruyor, kılıfsız kullanmaya da devam ediyorum, kasada kesinlikle jetblack gibi çizik oluşumu yok hatta , kılcal çizik bile oluşmuyor, anahtarla kazımadığınız sürece bir şey olmayacaktır mat siyaha, 4-5 ay oldu alalı.

bahaDUR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Matblack 7Plus 'ı aldığımdan beri kılıfsız kullanıyorum, eğer büyük telefona alışık değilseniz sakın kılıfsız kullanmayın çünkü elinizden kayabiliyor ne olduğunu farkına varmadan telefonunuzu yerde buluyorsunuz:D el hixasından düşmeden dolayı bir kaç tane hasarım mevcut ama takmıyorum öyle duruyor, kılıfsız kullanmaya da devam ediyorum, kasada kesinlikle jetblack gibi çizik oluşumu yok hatta , kılcal çizik bile oluşmuyor, anahtarla kazımadığınız sürece bir şey olmayacaktır mat siyaha, 4-5 ay oldu alalı.

Sağolasın yorumun için :) Forumlarda sık sık dile getirilen bazı tip sorunlar varmış. Bunlar ; Ekranın köşelerine bastırınca sesler, Kamera içinde toz gibi. Sen ne düşünüyorsun bu konuda. Bu arada iPhone 6S Plus düşünmüyor değilim 7 Plus yerine, Ama bir yandan da güncel donanım iyidir diye düşünüyorum. 7 Plus'ı 2 gün önce inceledim elime cuk diye oturdu, Gayet güzel. Ama çok kafa karıştırıyor bu telefon konuları :D

Güle güle kullan