Linux Kurulumu Esnasında Ölümcül Hata ve Önyükleyici Kurulumu Başarısız Oldu Hatası

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Merhabalar.Linux Mint kurarken Ölümcül Hata ve Önyükleyici Kurulumu Başarısız Oldu hatalarını aldım.Bunu nasıl çözebilirim?

grub-önyükleyicisi hatası.png

-->Şu an kurulum ekranı aşağıdaki resimdeki gibi:
grub-önyukleyicisi-error.png

--> Şimdi ne yapmalıyım?Bu sorunu nasıl çözebilirim?

@eronis @Ben Kenobi @f.krtl1 @EmircanGundogdu @ConfickerBelasi @Lazzz @Flory Bana yardım edebilir misiniz?

developerman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
33
Hocam Linux olarak Kali kullanıyorum ama pek bilgim yok malesef.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Linux Mint sürümü kaç ?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
UEFI kurulum sanıyorum ?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
UEFI olup olmadığını bilmiyorum.Ama bence sorun Linux Mint'te değil de benim diski yanlış bölmemden olabilir belki.
Bilgisayarın UEFI mi, eski bios tarzı mı ? Ayrıca Hard disk mi yoksa SSD mi kullanıyorsun ?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Bilgisayarın UEFI mi, eski bios tarzı mı ? Ayrıca Hard disk mi yoksa SSD mi kullanıyorsun ?
UEFI olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?HDD kullanıyorum.Aslında diskin tamamını silip tekrar kurmaya çalışsam bence sorun çözülecek ama diskin tamamını da silmek istemiyorum.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
UEFI olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?HDD kullanıyorum.Aslında diskin tamamını silip tekrar kurmaya çalışsam bence sorun çözülecek ama diskin tamamını da silmek istemiyorum.
Linux kurulumu kolay olur da, Windows kurulumu zor, yavaş ve saç baş yoldurur. Windows'u geri yükleyeceksen komple diske format atman zor olur.

C:\Windows\Panther\setupact.log dosyasında şu satırları ara;
(eğer sonunda bios yazıyorsa eski bios'tur, eufi yazıyorsa uefi'dir)

Kod:
Code:Callback_BootEnvironmentDetect: Detected boot environment:
--- Gönderi Güncellendi ---
Win+R yapıp

MSinfo32

yazıp enter'a basarsan da bios mode'un yanında yazacak bu bilgi.
How to Know If Your Computer Uses UEFI or BIOS | iSumsoft

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Linux kurulumu kolay olur da, Windows kurulumu zor, yavaş ve saç baş yoldurur. Windows'u geri yükleyeceksen komple diske format atman zor olur.

C:\Windows\Panther\setupact.log dosyasında şu satırları ara;
(eğer sonunda bios yazıyorsa eski bios'tur, eufi yazıyorsa uefi'dir)

Kod:
Code:Callback_BootEnvironmentDetect: Detected boot environment:
Win+R yapıp

MSinfo32

yazıp enter'a basarsan da bios mode'un yanında yazacak bu bilgi.
How to Know If Your Computer Uses UEFI or BIOS | iSumsoft
.
Tüm diski sildim.Şu an diske tamamen Linux Mint kuruyorum.
Evet kurulum sorunsuzca tamamlandı.Ama tüm diski silip Linux'u kurdum.Yani Windows ve Windows'taki oyunlar,yüklediğim programlar,yaptığım ayarlar da silindi.
:cry::cry::cry::cry:

Son düzenleme:

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Yaşamak için windows, ölmek için linux. :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Yaşamak için windows, ölmek için linux. :)
Şu an Linux Mint 17.3 Mate sürümünden yazıyorum.Şunu söylemeliyim ki gayet stabil,gayet hızlı ve gayet güzel bir işletim sistemi bence.Hem içerisinde benim işimi gören araçlar da mevcut.Mesela USB biçimlendirici,USB yazdırıcı,Brasero gibi.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Şu an Linux Mint 17.3 Mate sürümünden yazıyorum.Şunu söylemeliyim ki gayet stabil,gayet hızlı ve gayet güzel bir işletim sistemi bence.Hem içerisinde benim işimi gören araçlar da mevcut.Mesela USB biçimlendirici,USB yazdırıcı,Brasero gibi.
Crack'li Winrar, crack'li nero, crack'li office, crack'li photoshop kurmaya benzemiyor değil mi bedava yazılımın rahatlığı :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Sorun değil aslında, tek sıkıntı Grub'u kurarken biraz teklemiş o kadar. Grub sistemin başlaması için gerekli olan yazılım, aynı zamanda "Abi Linux mu Windows mu?" diye soran bu arkadaş grubtur. Genelde çok sıkıntı çıkarmaz ama ne yapalım. Kuruluma devam etmene izin veriyorsa kurulumdan sonra ctrl - alt - f1 diye gir şunları dene:
Kod:
grub-install /dev/sda

Hata ne daha iyi öğrenebiliriz. Eğer cevabımı beklemek istemezsen şunu dene:

İlk önce şu komutla disk disk sistemin ne curcunaya girmiş öğrenelim.

Kod:
fdisk -l

Burada eğer hangi alana kaç gb verdiğini hatırlıyorsan kök dizini temsil eden bölümü bul. (Muhtemelen /dev/sda1,2,3 diye gider)

Sonrasında da şunu dene:

Kod:
grup-install /dev/sd*her ne haltsa*

Her şey bittikten sonra Windows'un boot yöneticisine Linux'u ekleyelim. Bu işi kolaylıkla yapan bir program var, EasyBCD. Ama e-mail falan istiyor:
Software Library - NeoSmart Technologies

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Xubuntu'dan sıradan bir sistem kullanımı :)

Screenshot_2017-01-20_17-28-39.png

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
disk yapılandırmanı gösterebilir misin ?
aslında bu gibi durumları önlemek için basit konu açmayı düşünüyorum ama şu an zamanım yok.

Sudo

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Elle kurulum yapmayıda deneyebilirdin :

1-hedef disk bolumunu formatla

$ mkfs.ext4 /dev/sdax
2-bolumu /mnt altına bagla

$ mount /dev/sdax /mnt
3-mevcut dosya sistemini hedefe kopyala

$ cp -axvnu / /mnt
4-initramfs ( baslatici) oluştur

$ mount --bind /dev /mnt/dev
$ mount --bind /sys /mnt/sys
$ mount --bind /proc /mnt/proc
$ chroot /mnt dracut -N --force --xz --omit systemd /boot/initramfs
5-gerekli grub ayarlarını yap.

$ grub-install --boot-directory=/mnt/boot /dev/sdy
$ chroot /mnt grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
Alıntıdır. Milis Linux | Kurulum

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Crack'li Winrar, crack'li nero, crack'li office, crack'li photoshop kurmaya benzemiyor değil mi bedava yazılımın rahatlığı :D
Bunu neden bana sordunuz? :D
@EmircanGundogdu @eronis @Forumun Ağası Finix
Diskin tamamını silip yerine Linux Mint 17.3 Mate kurdum ve daha sonra DVD'ye Windows 10 iso dosyasını yazdırıp diskin hepsini silip Windows 10 kurdum.Sorun çözülmüş oldu. :)
--->Yardım eden herkese teşekkür ederim.
Her şey bittikten sonra Windows'un boot yöneticisine Linux'u ekleyelim. Bu işi kolaylıkla yapan bir program var, EasyBCD. Ama e-mail falan istiyor:
Yani GRUB önyükleyicisini kurmadan mı Linux kuracağız?Bir de bunu nasıl yapabilirim?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@f.krtl1 --> GRUB önyükleyicisini yüklemeden Windows kurabildiniz mi?Bana nasıl yapıldığını anlatacak mısınız?

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
şu windows sana ne sorun çıkardı be bence en iyisi tüm diski sil linux kur tamamına uğraşma hiç

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
şu windows sana ne sorun çıkardı be bence en iyisi tüm diski sil linux kur tamamına uğraşma hiç
Bu iki gündür bilgisayarda bir çok kez hata mesajı aldım.Ve hatalardan bıktım.Yine hata verdi.Sistem görüntüsü alırken.

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
ya illaki vardır bir kıyağı ben ''ölümcül hata'' olayını ti'ye alıyorum ;)

Sudo

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Artık windowstan kurtulmanın vakti gelmedimi ? Diski sil herhangi bir linux dağıtımı yükle fazla fark etmez . fux u kurabilirsin .

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Bence sorun en başta disk yapılandırmasında.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Artık windowstan kurtulmanın vakti gelmedimi ? Diski sil herhangi bir linux dağıtımı yükle fazla fark etmez . fux u kurabilirsin .
Tövbe bismillah yıllık linuxcuyum ben bile göze alamıyorum.

Hocam grub illa ki yüklenecek, benim niyetim mbrye kurmak yerine sadece diskin başına kurdurmakti. Ama dediyseniz diskin tamamını sildim, mbryi de sildiniz demektir.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Askeriyede Debian Lxde kullanıyorlar. Aslında Linux dağıtımlarının herhangi bir Windows işletim sisteminden daha fazla konforu ve potansiyeli var ama insanlar bunu kullanmaya pek niyetli değiller. Niyetli değillerse ısrar etmemekte fayda varmış demek ki ? Bana geçen gün manyağın birisi özel mesaj atmış, "çabuk cevap ver lan, işim gücüm, acelem var, seni mi bekliyecez, soruma cevap ver, linuxa geçeceğğhhhmmm" gibi kaba ve arada hakaretler bulunan mesajlar atmaya kalktı, ağzının payını verdim, engelledim. Bu iş için para almıyorum ve açıkça bunu söyledim ve yine açıkça sen linux kullanma dedim. Bu ilk değil, şu zamana kadar tutuyordum ama şu dakikadan sonra kimseye geç yada geçme demem. Yardım isteyene ederim ama geç demem çünkü geç deyince belki kendi hataları yüzünden karşılaştıkları her sorunda seni günah keçisi belliyorlar. Bence herkes kullanmasa daha iyi. Ben kullanıyorum, mutluyum sistemimden. İnsanların %50 si, %60 ı parasını neye harcıyor, bilgisayarını nasıl kullanıyor, banane ? Bana bir faydası/zararı var mı ? Yok. O zaman isteyen istediğini kullansın.
Tövbe bismillah yıllık linuxcuyum ben bile göze alamıyorum.
1 yıldır tam göze alamıyorsan zaten bir gözün Windows'ta kalmış demektir :D Meslek neydi ?

Sudo

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Askeriyede Debian Lxde kullanıyorlar. Aslında Linux dağıtımlarının herhangi bir Windows işletim sisteminden daha fazla konforu ve potansiyeli var ama insanlar bunu kullanmaya pek niyetli değiller. Niyetli değillerse ısrar etmemekte fayda varmış demek ki ? Bana geçen gün manyağın birisi özel mesaj atmış, "çabuk cevap ver lan, işim gücüm, acelem var, seni mi bekliyecez, soruma cevap ver, linuxa geçeceğğhhhmmm" gibi kaba ve arada hakaretler bulunan mesajlar atmaya kalktı, ağzının payını verdim, engelledim. Bu iş için para almıyorum ve açıkça bunu söyledim ve yine açıkça sen linux kullanma dedim. Bu ilk değil, şu zamana kadar tutuyordum ama şu dakikadan sonra kimseye geç yada geçme demem. Yardım isteyene ederim ama geç demem çünkü geç deyince belki kendi hataları yüzünden karşılaştıkları her sorunda seni günah keçisi belliyorlar. Bence herkes kullanmasa daha iyi.
Onları geçirince sanki bizim elimize bir şey geçecekmiş gibi davranıyorlar . Geçmeyin ulan bizde sizin tercihinizle alay ederiz.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Onları geçirince sanki bizim elimize bir şey geçecekmiş gibi davranıyorlar . Geçmeyin ulan bizde sizin tercihinizle alay ederiz.
@EmircanGundogdu Dediğine katılıyorum, açıkçası Windows kullanıcıları sözüm meclisten dışarı ama bilgisayar kullanmaktan tut güvenliğe kadar düpe düz cahiller. Microsoft'un ürünleri, anlayamadıkları o uzun ve sorularının cevaplarını vermeyen destek ve sık sorulan sorular sayfaları, Microsoft'un belli belirsiz açıklamaları ve kafa karıştırmaları, oyunlarda saatler geçirmek, fazla düşünmemek, sadece sosyal medyada takılmak... Şunu gördüm, Windows kullanıcılarını uyuşturuyor, onları düşünmekten vazgeçiriyor ve kullanıcılarını aptallaştırıyor. Anlayamadıkları için anlamaya çalışmaktan vazgeçiyorlar. Soru soracak yer olmadığı için soru sormaktan vazgeçiyorlar. Google kullanmayı bilmiyorlar, ötesi var mı ? Linux kullanıcılarının programlamaya, yaratıcı şeylere neden daha hevesli olduğunu biliyor musun ? Sence sadece linux heves mi veriyor ? Linux ona sormayı, sorgulamayı, araştırmayı, keşfetmeyi, merak etmeyi tekrar öğretiyor. Linux sana ben neyim onu gösteriyor, sen onu kurcalıyorsun, kodları görüyor ve merak edip sen de programlamaya merak salıyorsun. Linux seni daha yaratıcı olmaya teşvik ederken Windows daha çok oyun oynamaya teşvik ediyor. Windows 10'un başlat menüsünde programdan çok oyun reklamı vardı maşallah.

Bu arada bu sayfadaki kimsenin alınmasını kalbinin kırılmasını istemem, bu sinirim bana bu mesajı atan arkadaşa. Artık zaten engelledim. Bir şeyimi göremez, benimle iletişim kuramaz.

Son düzenleme:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
1 yıldır tam göze alamıyorsan zaten bir gözün Windows'ta kalmış demektir :D Meslek neydi ?
Öğrencilik. Yaklaşık dokuz yılı devirdik linuxla. Boş vaktim olursa neden Windows daha iyi ve neden Windowsu bırakamıyorum anlatırım.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Öğrencilik. Yaklaşık dokuz yılı devirdik linuxla. Boş vaktim olursa neden Windows daha iyi ve neden Windowsu bırakamıyorum anlatırım.
Bununla ilgili bir konu açmanı istiyorum çünkü merak ettim. Bu başlıkla internette çok konu gördüm ama hadi bu konuyu açtığın başlıkta tartışırız :)