General Mobile 5 Plus Kullanıcıları Kulübü

byblt

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Android 7.0 nalet cihazıma daha gelmedi Google sunucularına ateş düşsün emi

OsmanAyd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
şahsen ben güncellemeyi beğendim. banada dün 23:30 civarları geldi. hatta güncelledikten sonra telefona format da attım

oranozel34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Sıkıntı maalesef yine Google'da çünkü bu adamlar bu uygulamaları Google'ın uygulama marketinde yayınlıyorlar ve Google'ın yeni android sürümü yayınlamadan bu insanlarla kaynak paylaşıp uygulamaları yeni sürüme uygun hale getirmeleri konusunda uyarması gerekir.

İos'tan nefret ederim ama; siz hiç ios sürümü değiştiğinde uyumluluk yüzünden açılmayan program gördünüz mü?
Google kaynak kodlarını final sürümü sunmadan önce yayınladı. Geliştiriciler bunda ağır davrandı ise bu elbette ki Google u bağlamaz. Size başka bir örnek vereyim. Cihazlarimizda volte desteği mevcut. Fakat bunu Vodafone hariç su an hiç bir operatör desteklemiyor. Nedeni diğer operatörlerin ağır kalması.

İOS ise kapalı bir işletim sistemi ve kaynak kodları hemen hiç değişmiyor. Ayrıca Android gibi uygulama bolluğu İOS ta mevcut değil.

byblt

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Güncelleme gelmedi 23:02 itibariyle artık piskopata bagladım yarım saatte bir kontrol edecegim

byblt

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Güncelleme gelmedi 23:02 itibariyle artık psikopata bağladım yarım saatte bir kontrol edeceğim

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Güncelleme gelmedi 23:02 itibariyle artık psikopata bağladım yarım saatte bir kontrol edeceğim
Telefona hard reset at wipe data wipe cache, ve sonra kurulum yaparken yeni cihaz olarak kurulum yap (yedek falan yükleme) anında geliyor. Ben geçen sefer yedek hesabı kurduğum için gelmemiş.

zierler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bundan önce de 4g kullandım.bir sene sonunda ekran sarardı.şuı an telefon serviste.yaklaşık 3 aydır kullandığım gm5 plus ında ekranı sararmaya başladı.aynı durum sizlerde de mevcut mu? bir de merak ettiğim şey ekran neden sararır? aşırı ısınmaya bağlı olabilir mi?

Solucan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
35
bundan önce de 4g kullandım.bir sene sonunda ekran sarardı.şuı an telefon serviste.yaklaşık 3 aydır kullandığım gm5 plus ında ekranı sararmaya başladı.aynı durum sizlerde de mevcut mu? bir de merak ettiğim şey ekran neden sararır? aşırı ısınmaya bağlı olabilir mi?
Telefonlarında silikon tabanlı ekran koruyucusu varsa yani kırılmaz cam dedikleri bir süre sonra o ekran koruyucusu sararıyor başıma geldi belki senin kide öyle bir şeydir

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
geçmişte kullandığım nexus5 te de güncelleme yi 4 gözle beklerdik. özellikle android 5,0 güncellemesini beklerken gece 4 gibi felan uyumuştum. şunu belirteyimki bunun bir sistematiği felan yok.
format atmak, wipe ları temizlemek, kapatıp açmak çözüm değil.
tek çare sabır. bekleyeceksiniz. bana dün 23:00 gibi geldi. wifi m olmadığından yükleyemedim. şimdi iş yerinde yüklüyorum.
önemli olan iyi ve uyumlu olması.
sadece şunu tavsiye ederim.
güncellemeyi yükledikten sonra hard format atıp telefonu tekrar kurmanız.
daha stabil olacaktır.

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar marshmallow yüklüyken de vardı nougatta da devam ediyor bu sorunum. Örneğin whatsapp a girince mesajlarım yenilenip geliyor içeriği ancak uygulamaya girersem yükleyip gösteriyor. Bildirim olarak düşmüyor. Bikaç programda daha böyle. Neyden kaynaklanıyor bu sorun ya

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Nihayet dün gece güncellemeyi getirttim :) wipe'lar reset'ler havada uçuştu ayarlamalar yapıldı ve 7.0'a geçtim...

- İlk dikkatimi çeken ve hoşuma giden yazıların ve ikonların daha insan evladı boyutlara indirilebiliyor olması.

- Pil yüzdesi herkesin de dediği gibi arayüz ayarlayıcısına girince varsayılana dönüyor. O kısma bulaşmadıkça sabit kalıyor sıkıntı yok.

- Burada ve diğer bir forumda ana ekran ve kilit ekranı duvar kağıdını ancak ayarlardan ayrı ayrı yapıldığı söylenmişti fakat ekran üzerinden de seçim yaptığınız zaman duvar kağıdını neresi için ayarlamak istediğinizi üç farklı seçenek olarak sunuyor.

- Benim Samsung'tan kalan alışkanlık olarak en çok beklediğim ekran bölme olayı başarılı ama geliştirilmesi gerekir. Mesela daha fazla uygulama için kullanılabilir olmalı.

- Batarya performansı için bir iki gün daha beklemek gerekir ama bu sabah şarjdan çektiğim ve bu saate kullandığım kadarıyla çok büyük bir değişim yok gibi görünüyor.

- Kilit ekranı ve üstten çekilen kısayol tepsisi içinde görünen bildirimler şık olmuş ve esas önemlisi doğrudan bildirim ayarlarının bildirim üzeriden yapılabiliyor olması gayet pratik olmuş.

- Veri tasarrufu ve mobil veri sınırlama ayarları daha kolaylaştırılmış.

- Son olarak yine ilk yazdığım konuyla ilgili; yazı ve ikon boyutlarının ayarlanabilmesi ekrandan yediğini düşündüğüm sanal tuşlar ve klavyeyi de mantıklı boyutlara çektiği için gerçekten hoş olmuş.

Şimdilik bu kadar daha da kurcalayıp keşfettikçe paylaşımlar yaparım...

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Diğer forum sayfalarında herkes pil performansının çok arttığını söylemişti fakat sadece wifi kullanımında pil değerlerim aynı gidiyor. 4g kullanımda pil wifi ya göre çok kötüydü eğer iyileştirme ordaysa çok iyi olmuştur. O kısmı daha deneyimleyemedim.

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Google kaynak kodlarını final sürümü sunmadan önce yayınladı. Geliştiriciler bunda ağır davrandı ise bu elbette ki Google u bağlamaz. Size başka bir örnek vereyim. Cihazlarimizda volte desteği mevcut. Fakat bunu Vodafone hariç su an hiç bir operatör desteklemiyor. Nedeni diğer operatörlerin ağır kalması.

İOS ise kapalı bir işletim sistemi ve kaynak kodları hemen hiç değişmiyor. Ayrıca Android gibi uygulama bolluğu İOS ta mevcut değil.
App Store'da daha fazla uygulama var ve virüs içeren saçma sapan tek bir uygulama yok

zierler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonlarında silikon tabanlı ekran koruyucusu varsa yani kırılmaz cam dedikleri bir süre sonra o ekran koruyucusu sararıyor başıma geldi belki senin kide öyle bir şeydir

ekran koruyucusu da kullanmadım.iki telefonda böyle.bir daha da almayacağım gm

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Sizinle ilk günki pil değerlerimi paylaşayım. Gece 03.30 gibi şarjdan çektim yüzde 100 de. Sürekli wifi ile bağlıydım internete. Parlaklık yüzde 30 civarlarındaydı hep. Ev ortamındayım.
Screenshot_20160928-135505.png
Screenshot_20160928-135510.png

Düzeltme: Nougat yüklü

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
7'ye geçtikten sonra Instagram çöküyor. Karşılaşan var mı?

Yok sayılanlar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Link2SD programını indir. Arama kısmına google yaz. Google hizmet çerçevesiyle google play hizmetlerinin içine girip verileri temizle. Ondan sonra telefonu kapatıp aç ve kontrol et güncellemeyi. Boş yere telefonunuza format atmayın ya yazık cidden :)
Tamam kardeşim Allah razı olsun dediğin programla yaptım oldu geldi 7.0. ohh bee sonunda :sweatsmile:

Son düzenleme: