FOM
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 1,264
Bir ülkede bir cihaza bu kadar vergi bindirilirse böyle olur. Alabilen direk yurtdışından alıyor. Esas sorun bu.
Toplan kaça geldi hocam cihaz ?
Bir ülkede bir cihaza bu kadar vergi bindirilirse böyle olur. Alabilen direk yurtdışından alıyor. Esas sorun bu.
Stok yok şuanHepsiburada'dan baktım da 32 Normal ve Plus, 128 Normal olarak ön sipariş açmışlar. Ama her nedense mat black için ön sipariş verilemiyor. Satıcı hepsiburada'nın kendisi.
ben sana saldırmadım ki ayrıca direk sana karşı verdiğim bir cevapta değildi yanlış anlama yaniKazıklıyor diyen mi var ?
Yazdıklarımı ters anlayıp saldırıyorsun ikidir sebebini anlayabilmiş değilim, önemli değil neyse
ben kazıklamak ve vergi konusunda bahsederken apple ın türkiye fiyatla ilgili çok fazla karar verebileceğini de söylemek istiyorum vergi oranları ve kura göre değişir gerekirse 4000 i de geçerlerAnlayacak bişey yok ki.
Ben diyorum apple türkiyede kolay kolay 4000 bandından çıkarmak istemez psikolojik sınır var diye.
Adam diyor apple pahalı satmıyor türkiyede vergi var.
Anlayacak bişey yok ki.
Ben diyorum apple türkiyede kolay kolay 4000 bandından çıkarmak istemez psikolojik sınır var diye.
Adam diyor apple pahalı satmıyor türkiyede vergi var.
S7 amerika fiyatı 649 dolarAdamlar telefonunu buraya 1800-2000 liradan satılması için yolluyor. Telefon gümrükten geçince devreye vergi giriyor. Onlara göre istersen vergiyle 5000 liradan satılsın bu onları ilgilendirmiyor. 650 dolar apple'a kalanı devlete.
S7 amerika fiyatı 649 dolar
Türkiye fiyatı 2800
iPhone 7 amerika fiyatı 649 dolar
Türkiye fiyatı 3400
Apple Türkiye karından vazgeçmek pahasına Samsung Türkiye gibi fiyatlar ile oynayabilir ama karından vazgeçmiyor.
S7 den bahsediyoruz.İlk çıktığında 3300'dü hatırlatayım
telefonlardaki ötv ilgili telefona göre yüzde 25 ve yüzde 33 arasında değişebiliyormuş.Bizim ülkemizde Iphone lara daha fazla vergi uygulanıyor onunda etkisi var.Yani aslında samsung kar bizim ülkeye özel bi güzellik yapmıyo ayrıca mesele sadece kar dan vazgeçmek değil şimdi telefona yüksek vergi uygulanıyo şimdi apple türkiyede birazdaha fiyat uygun olsun dese diyelimki 350 dolar yapsa . O zaman diğer ülkelerdeki müşteriler biz enayimiyiz demezmi Ayrıca ticari hayatta karsız iş yapmakla hiç yapmamak aynı şeydirS7 amerika fiyatı 649 dolar
Türkiye fiyatı 2800
iPhone 7 amerika fiyatı 649 dolar
Türkiye fiyatı 3400
Apple Türkiye karından vazgeçmek pahasına Samsung Türkiye gibi fiyatlar ile oynayabilir ama karından vazgeçmiyor.
Herkese eşit otv uygulanıyor.telefonlardaki ötv ilgili telefona göre yüzde 25 ve yüzde 33 arasında değişebiliyormuş.Bizim ülkemizde Iphone lara daha fazla vergi uygulanıyor onunda etkisi var.Yani aslında samsung kar bizim ülkeye özel bi güzellik yapmıyo ayrıca mesele sadece kar dan vazgeçmek değil şimdi telefona yüksek vergi uygulanıyo şimdi apple türkiyede birazdaha fiyat uygun olsun dese diyelimki 350 dolar yapsa . O zaman diğer ülkelerdeki müşteriler biz enayimiyiz demezmi Ayrıca ticari hayatta karsız iş yapmakla hiç yapmamak aynı şeydir
Bide işin açıkçası bu aşırı yüksek vergilere bir çare bulunmalı ve makul seviyeye çekilmeli eğer böyle sürekli artarak giderse 2 3 yıla laptop vb diğer ürünlerde olduğu gibi en son çıkan modelleri göndermemeye başlıcak
Toplan kaça geldi hocam cihaz ?
Valla tam bilmiyorum ama iste telefonun ABD satış sitesindeki fiyatı artı + o açtırma parası falan. Daha teslim almadım. Haftasonu uçacağım.
Sizce nerden alınmalı arkadaşlar daha önce mediamarkt tan almıştım 6s çıktığında. Garanti vs açısından ne yapılmalı direk istanbula gidip appledan almak daha mı mantıklı. Bazı arkadaşlar mediamarkt vs. alma demişti. Turkcell bayiler daha geç getirmekte diğer teknoloji mağazalarından.
Doğru söylüyorsun peki pupadan almak mantıklı mı aynı yeri tutar mı ? O da bir reseller bayi İzmir deİstanbul'a gidemiyorsan bile Apple Online Store'dan al bence. Bir markanın kendi mağazası varsa neden başkalarıyla muhatap olasın ki?
Ve Online işlem ile aldığımda ertesi gün elimde olur mu?
peki teşekkürler hocam. şimdi bi gelmesi kaldı o da anca ekime...Ertesi gün olmaz ama kısa sürede olur. Pupa da olabilir. Premium apple satıcısı o da.
Sence de günümüz şartlarına göre fazla değil mi ?
sentetik testlere göre telefonun hızını kıyaslamak pek iyi bir tercih değil. puan iyi tabi orası ayrıSence de günümüz şartlarına göre fazla değil mi ?
apple storeda öğrenci indirimi muhabbeti vardı. eğer iphone 7 için de olursa akasya awmde yada zorlu centerda var ordan almak daha uygunNeredeyse sorduğum heryer 15-25 Ekim arası tarih verdi bu nasıl iştir.![]()
Pek sanmıyorum troy ve pupada da var fakat yeni ürün olduğu için yapmazlar biraz sürer yani yapmaları. Sizin duyduğunuz bir tarih var mı?apple storeda öğrenci indirimi muhabbeti vardı. eğer iphone 7 için de olursa akasya awmde yada zorlu centerda var ordan almak daha uygun
yok ya benim dePek sanmıyorum troy ve pupada da var fakat yeni ürün olduğu için yapmazlar biraz sürer yani yapmaları. Sizin duyduğunuz bir tarih var mı?