Telefon Önerisi Max. 3000 TL

Sizce hangisini satın almalıyım?

• Z5 Premium

Kullanılan: 0 0.0%
  • htc 10

Kullanılan: 8 38.1%
  • S7 Edge

Kullanılan: 13 61.9%

• Kullanılan toplam oy
    21

Forum Yolcusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhabalar, yakın zamanda telefonumu yenilemeyi düşünüyorum. Sizlerden ''maximum'' 3000 tl civarında telefon önerisi istiyorum. Iphone önermezseniz sevinirim Iphone'a karşı pek sıcak kanlı değilim. htc 10, Xperia Z5 Premium, S7 Edge arasında gidip geliyorum önerilinizi bekliyorum arkadaşlar :)

Speedster

Profesör
Reaksiyon puanı
319
S7 edge al pil süresi ve performansı harika.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Z5 premimum bu modeller yanında bazı yönlerden sönük kalıyor benim önerim s7 edge

Forum Yolcusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Pil süresi benim için pek önemli değil almışken uzun yıllar stabil çalışacak bir telefon arıyorum okuduklarıma göre htc 10 öyleymiş. Zamanında Z2 kullandım performansından memnundum Z5 Premium'u o nedenle düşünüyorum kararsız kaldım :)

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
Merhabalar, yakın zamanda telefonumu yenilemeyi düşünüyorum. Sizlerden ''maximum'' 3000 tl civarında telefon önerisi istiyorum. Iphone önermezseniz sevinirim Iphone'a karşı pek sıcak kanlı değilim. htc 10, Xperia Z5 Premium, S7 Edge arasında gidip geliyorum önerilinizi bekliyorum arkadaşlar :)

Bütçen 3000 TL İphone 6S Yok bunların içerisinde iphone düşünmüyormusun ?

Forum Yolcusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Daha önce hiç IOS kullanmadım yıllardır android kullanıyorum şimdi o sisteme alışabilir miyim bilemiyorum ve nedense bana Iphone sadece gösteriş için gibi geliyor o yüzden pek sıcak kanlı değilim Iphone'a karşı.

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
Daha önce hiç IOS kullanmadım yıllardır android kullanıyorum şimdi o sisteme alışabilir miyim bilemiyorum ve nedense bana Iphone sadece gösteriş için gibi geliyor o yüzden pek sıcak kanlı değilim Iphone'a karşı.

Anladım o zaman htc 10 öneririm bütçeni zorluyabilirsen note 7

Forum Yolcusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bütçemi pek zorlayamam elimden gelenin en iyisi 3000 :) Samsung telefon almayıda istemiyorum çok çabuk yeni modeller çıkıyo ve eskisinin pek değeri kalmıyor htc 10 a odaklanmış şekildeyim ama dediğim gibi kararsız kaldım.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Peki htc 10 hakkında ne düşünüyorsunuz?
İyi telefon kusursuza yakın ama bazı konularda s7 edge den üstün olduğu ve ezildiği yerler var mesela ne kadar anlaşılacağıni düşünmesemde htc 10 işlemcisi daha uyumlu mağazaya ama s7 edgedeki exynos daha seri çalışıyor iki cihazında ram yönetimi güzel htc daha sade stabil bir kullanım sunarken toucwiz özellikli ama bir bebek gibi bakılması gerekiyor ana kamera konusunda videoda ozellikle s7 edge daha başarılı pil performansında daha iyi on kamerada htc 10 daha iyi ekran bakımından gerçekten süper Amoled zirveye oynayan bir ekran ikiside 2k olsa bile s7 ailesinin bir farkı var tasarım olarak da bana göre s7 edge daha iyi Amoled ekran siyahları daha iyi veriyor htc 10 ekranının neyi daha iyi verdiğini bilmiyorum Amoled s7 edge daha tasarruflu ve düşük parlaklıkta daha iyi performans veriyor htc 10 otomatik moddaki ekran parlaklığı 700 nite kadar çıkabiliyor deniliyor s7 edgede bu Manuel modda en yüksek nit değeri 855 nitekim bu oran note 7de 1055 iki modelde depolama hafıza kartı desteği aynı ama htc 10 sanırım biraz daha çok kullanım alanı sunuyordur çünkü toucwiz biraz daha özellikli dediğim gibi ben olsam s7 edge seçerdim bence daha karizmatik bir cihaz

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bütçemi pek zorlayamam elimden gelenin en iyisi 3000 :) Samsung telefon almayıda istemiyorum çok çabuk yeni modeller çıkıyo ve eskisinin pek değeri kalmıyor htc 10 a odaklanmış şekildeyim ama dediğim gibi kararsız kaldım.
Amiral gemisi seviyesinde her sene samsung en fazla 4 model çıkarıyor diğer modeller ara model eskinin değeri kalmıyor diye bir olay yok 2015te s6 s6 edge s6 edge plus ve note 5 çıkmıştı o sene s6 edge plus ve note 5 gerçekten diğer iki modele göre çok baskındi ama bu sene note 7 ile s7 edge aynı klasmanda ve bunların üstüne seneye anca s8 çıkacak

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779

Merhaba,

Performans: Htc10 > s7 edge > z5p
Ekran: S7 edge > htc10 > z5p
Arka kamera: s7 edge > htc10 > z5p
Ön kamera: htc10 > s7 edge > z5p
Pil performansı: s7 edge = htc10 > z5p
Kasa malzeme kalitesi: htc10 = s7 edge = z5p
Tasarım: zevkler ve renkler..
Ekstra:

Htc10: Ses performansı çok iyi bir cihaz. Hatta şuan piyasadaki en iyisi de denebilir.
S7 edge: Suya dayanıklılık, edge ekran avantajı.
Z5P: Suya dayanıklılık.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Merhaba,

Ekstra:

Htc10: Ses performansı çok iyi bir cihaz. Hatta şuan piyasadaki en iyisi de denebilir.
Performans konusunda bu videoya nasıl bir yorum yaparsınız?

Forum Yolcusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Yorumlarınız için teşekkürler s7 edge ve htc 10 arasında kaldım.

Forum Yolcusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba,

Ekstra:

siz olsanız hangisini tercih ederdiniz acaba?

Forum Yolcusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Güncelleme alma açısından hangisi öne geçer acaba ve bu fiyatlarda önerebileceğiniz başka telefonlar yok mu?

M

Murat Burç

SDN Okuru
S7 edge önermiştiniz o konuda içimi rahat ettirmeyen ani fiyat düşüşü kararsızım :)
Valla ithalatçı yoluyla iphone ler bile düşüyor anı fiyat dususu artik yok geçen sene 2700den giren note 5 vatan ve teknosada 2600 2 sene önce 2200den giren note 4 yine vatan ve teknosada 1900 tl iken geçen sene 2800den giren civarından giren One m9 şuan vatanda 2500 teknosada 2300 tl

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
HTC 10 alırdım ben.3 cihazdan da daha performanslı.Bence z5p bu listede olmamalı daha düşük bir cihaz öbürlerine göre.S7 edge daha kırılgan.Htc gerçekten sağlam ve 3 seneyi rahat görürsünüz gibime geliyor kullanıma göre.Çünkü şu anda HTC one m7 bile gayet stabil ve iPhone 5'ten daha hızlı Çalışıyor.S7 edge ekran ve pil konusunda daha iyidir HTC'den.Bu arada iki cihazında eksi Yönleri yok değil.
Mesela;HTC 10 küçük düşmelerde bile eziliyor.S7 de Isınma sorunları falan var.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Performans konusunda bu videoya nasıl bir yorum yaparsınız?

Samsung daha başarılı dimi. Neden peki biliyormusumuz? Çünkü samsung'un kullandığı ön bellek ve depolama birimleri diğer markalara göre daha hızlı. Özelliklede kendi yaptığı exynos 8890'da bu hız sd820'ye göre daha fazla. Firmanın bu konuda başarısı var. Ama bu daha güçlü demek değil bunu belirtelim.

Performans'ta kıyaslama yaparken salt işlemci gücünü baz alırım ben. Snapdragon 820 tekil çekirdek gücü, gpu birimleri exynos 8890'dan daha güçlü bir işlemci. O nedenle performans konusundaki sıralamada salt güce bakılır.

Bir diğer husus ise bu testler performans testi olarak adlandırılamaz. Çünkü bütün koşullar eşit değil. Her firmanın kendine özgü bir arabirimi var. Ayrıca her firma google'dan aldığı android sürümünü kendine göre editler. O nedenle bu izlediğiniz videoda işlemciler zaten hepsi son çıkan işlemciler ama burda asıl arayüz ve önbellekleme hızları ortaya çıkıyor.

Salt güç için donanımı test eden benchmark sonuçlarına bakmanızı tavsiye ederim böyle geçişleri gösteren videoları değil.

Bir dğer değinmemiz gereken husus ise uygulamaların işlemci, yazılım ile uyumu. Mesela gta real racing oynun en güçlü işlemcilerde bile sd820, exynos 8890 gibi performans sorunu yaşatıyor. Buda uygulamadan kaynaklanıyor mesela. Yani o videodaki her uygulama her cihazda aynı çalışmaz android'in doğası böyle.

O nedenle bu değişkenliklerden dolayı salt güce bakmak en doğrusudur. Sd820 tekil çekirdek gücü, gpu birimi, termal sonuçlar gibi konularda exynos 8890'dan daha iyi bir işlemci.

M

Murat Burç

SDN Okuru
HTC 10 alırdım ben.3 cihazdan da daha performanslı.Bence z5p bu listede olmamalı daha düşük bir cihaz öbürlerine göre.S7 edge daha kırılgan.Htc gerçekten sağlam ve 3 seneyi rahat görürsünüz gibime geliyor kullanıma göre.Çünkü şu anda HTC one m7 bile gayet stabil ve iPhone 5'ten daha hızlı Çalışıyor.S7 edge ekran ve pil konusunda daha iyidir HTC'den.Bu arada iki cihazında eksi Yönleri yok değil.
Mesela;HTC 10 küçük düşmelerde bile eziliyor.S7 de Isınma sorunları falan var.
S7de ısınma sorunu yok bizzat kullanicisiyim

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Bence bir deneyim yaşa ben tüm eksiklerine rağmen sevdim.;):)

-Altar-

Asistan
Reaksiyon puanı
30
S7 edge önerirm fakat ön kamera vs htc 10 un daha iyi daha iyi bir ön kamera ve ses performansı istiyorsan htc 10 ama tasarımı ve pil önrüyle s7 edge te gayet mutlu eder hangisini alırsan al pişman olmazsın ikisinide gözün kaplı alabilirsin

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
siz olsanız hangisini tercih ederdiniz acaba?

Ben olsam htc10 alırdım. Çünkü s7 edge ülkemizde exynos 8890'lı varyasyonu satılıyor. Sd820 daha iyi. Htc10 sd810 kullandığı için bit puan öne çıkıyor. Ön kamerası daha iyi. Ses performansı daha iyi. Bu sebeplerden htc10 alırdım.

Forum Yolcusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Listeye takılı kalmak zorunda değiliz. 3000 liraya kadar başka telefonlar varsa onları da önerebilirsiniz. Ben şuan s7 edge ve htc 10 arasında kaldım. Htc ye karşı sempati duyarım yıllardır. Samsung'u da çok kullandım touchwiz'e felan alışığım baya gerçekten çok arada kaldım :)