Huawei P9 vs LG G5-Sony Xperia Z5-Z5P

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
Arkadaşlar 3 tane konu açtım ama 3 ündede istediğim cevabı alamadım veya tercihlerim değişti bu son konum olsun lütfen. ama şuan bu 3 ü arasında kaldım ve bir an önce almam lazım bu yeni vergiler olaya girmeden genel anlamda 3 cihazda başarılı tasarım olayını kattığımızda p9 en başarılı telefon ama gece çekimleri çok başarısız kamera benim için önemli aynı şekilde ekran da önemli ayrıca ben çok telefon değiştiren biri değilim bütçem bunlara yetiyor bir android telefonun en kısa ömrü 2 yıldır güncelleme desteği kesilir 3 yıl olur 1 yılda oradan dayanır peki hangisi beni en uzun süre sorunsuz götürür p9 huawei hiç kullanmadığım bir marka arayüzü garip geliyor o yüzden 2.planda benim için g3-g4 kullanmış olarak lg nin arayüzü çok hoşuma gidiyor ve hafifletmiş ux 5.0 da sony ise z serisi telefonlarını çöpe attı hangisini almalıyım teşekkürlere

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
hocam sony z3 plus kullanıyorum sony fanıydım diyebilirim ama z5'i de arkadaşta gördükten sonra fanlıktan çıktım o yüzden elimdekini satıyorum. sony'i listeden çıkartıyorum o yüzden.
g5 mi p9 mu dersen bu herkesin arada kalacağı ikilem. önceliklerini sıralaman lazım. kamera konusunda gece çekiminin başarısız olduğunu düşünmüyorum p9'un. vereceğim incelemeyi öneririm. iki cihazın kamera konusunda birbirinden üstün olduğu alanlar var ikisi de üzmez bence kamera konusunda. kameradan ayırım yapacaksak eğer kendimce p9 derim onu da aşağıdaki konuda çekilen fotolara bakmanı tavsiye ederim. g5'in geniş açılı lens olayı baya başarılı tabi. ois yok diyebilirsin p9'da tabiki bu bi eksi ama yani çok fazla video çeken biriysen ozaman eksi. fotolarda da önemli ama arayacağını sanmıyorum. ayrıca video örneklerini de izleyebilirsin aşağıda linkleri vereceğim. tasarım konusunda hiç şüphesiz p9. işlemci konusunda g5 önde ama şuanda bir piyasada bir telefonda yapmak istediğin her şeyi yapamayan bir telefon yok p9 da gayet güçlü. grafik işlemcisi kötü deniyor telefonu 24 saat oyun oynamak için almadığını düşünüyorum. göze batacak bir eksi değil bence ki telefonun en büyük artısı ekranı 720p'ye alma özelliği ile bunu çözebilirsin. keşke bu özellik g5'te de olsa ekranı 1080p'ye alsan bataryası için kötü denen telefon batarya konusunda uçsa. ayrıca p9 batarya performansı baya iyi gördüklerime göre. ben samsung kullandım büyük konuşmayım bir daha kullanmam benim görüşüm bu. sony kullanıyorum sony'e de geçeceğimi düşünmüyorum ne zaman kamera yazılımını düzeltir belki ozaman. lg kullanmadım ama kız arkadaşım g3 kullanıyor. az çok lg'yi de gördüm kullandım sayılır. yani g5'te arayüz yenilenmiş ve sd820 olması büyük avantaj ama kimilerine göre artı olan qdh ekran bana göre büyük gereksiz. ben bir de farklı bir arayış içerisindeyim o yüzden huawei düşünüyorum. kullanan çoğu insan(g7, mate s, mate 8) gerçekten övüyor cihazları ve ben de merak ediyorum. benim bir telefondan istediklerim öncelikle bataryası iyi olacak en kötü 1 günü çok ama çok rahat bi şekilde benim kullanımıma göre çıkartacak. ikinci olarak hızdı ama artık her cihaz hızlı kamerayı koydum ikinci sıraya bu yüzden g5 de p9 da kameraları iyi cihaz ben p9'dan yana kullanıyorum tercihimi farklı arayışta olduğum için ve bir telefondan beklediğim 3. özellik olan tasarımda p9 önde olduğu için. biraz uzun yazdım ama kusura bakma umarım yardımcı olmuşumdur. aşağıda linkleri paylaşacağım.

p9 fotoğraf çekimi örnekleri:
Huawei P9 Camera Thread

p9 video çekimi örnekleri:

p9'un s7 ile karşılaştırılması:

p9 vs g5 ekran parlaklığı karşılaştırması:

g5 geniş açı video performansı:

p9 batarya performansı:
Battery Life

kamera konusunda bence en güzel karşılaştırma murat gamsız'ın bilgisi çok iyi bu fotoğraf konusunda:

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
@neyalansoyliyim valla aynı fiyata daha iyi donanım ve android yapısı gereği daha iyi donanım daha uzun ömür demek daha fazla gidecek gibi geliyor bana hemde LG nin en azından servisi namı felan var türkiyede bilindik ben bir telefonu aldım mı 3-4 yıldan aşşağı kullanmıyorum bu yüzden iyi bir tercih yapmam gerekiyor LG nin tasarımı çok kötü gelmiyor şahsen arkada bir surat var gibi en kötü kılıfla kullanırım p9 un tasarımına hastayım ama yavaş sarj olması ve yüksek parlakılıkta ısınması ve arayüzü ıphone gibi olması beni düşündürüyor ben çünkü ıphone gibi arayüz kullanamıyorum en başta lg de de öyleymiş ama güncelleme gelince gelmiş uygulama çekmecesi yerli yerine. aynen huawei mate s mate8 çok övüyorlar ama işte sıkıntı yani hocam.

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
@neyalansoyliyim valla aynı fiyata daha iyi donanım ve android yapısı gereği daha iyi donanım daha uzun ömür demek daha fazla gidecek gibi geliyor bana hemde LG nin en azından servisi namı felan var türkiyede bilindik ben bir telefonu aldım mı 3-4 yıldan aşşağı kullanmıyorum bu yüzden iyi bir tercih yapmam gerekiyor LG nin tasarımı çok kötü gelmiyor şahsen arkada bir surat var gibi en kötü kılıfla kullanırım p9 un tasarımına hastayım ama yavaş sarj olması ve yüksek parlakılıkta ısınması ve arayüzü ıphone gibi olması beni düşündürüyor ben çünkü ıphone gibi arayüz kullanamıyorum en başta lg de de öyleymiş ama güncelleme gelince gelmiş uygulama çekmecesi yerli yerine. aynen huawei mate s mate8 çok övüyorlar ama işte sıkıntı yani hocam.
dediğim gibi seçim senin. huawei'nin garantisinin iyi olduğunu duydum. tr garantili alırsan cihazı sorun yaşayacağını sanmam ayrıca bu cihaz da 3 sene rahat götürür bence. şarjın uzun gitmesi yavaş dolmasından önemlidir bence. ve piyasada ısınmayan cihaz yok az ısınması önemli. sony bu konuda en üstte baya ısınıyor. lg de g4 ve g3 te baya ısındığını biliyorum. huawei de metal telefon elbet ısınıyordur ama daha kabul edilebilr olduğunu düşünüyorum. 2300 e tr garantili var p9 g5 in 2150 ye var. artık seçim senin. paylaştığım incelemeleri okumanı izlemeni tavsiye ediyorum

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
dediğim gibi seçim senin. huawei'nin garantisinin iyi olduğunu duydum. tr garantili alırsan cihazı sorun yaşayacağını sanmam ayrıca bu cihaz da 3 sene rahat götürür bence. şarjın uzun gitmesi yavaş dolmasından önemlidir bence. ve piyasada ısınmayan cihaz yok az ısınması önemli. sony bu konuda en üstte baya ısınıyor. lg de g4 ve g3 te baya ısındığını biliyorum. huawei de metal telefon elbet ısınıyordur ama daha kabul edilebilr olduğunu düşünüyorum. 2300 e tr garantili var p9 g5 in 2150 ye var. artık seçim senin. paylaştığım incelemeleri okumanı izlemeni tavsiye ediyorum
O videoları izlemiştim ben fazla araştırdım yabancı yerli her yere bakmıştım :D Peki G5 teki gibi P9 da o sanal tuş takımının yanına ekstra bir şey ekleyebiliyormuyuz mesela bildirimler vardı alta doğru ok simgeli ona bastığında bildirim çubuğunu aşağı indiriyordu benim için çok işlevseldi g4 ve g3 ün ısınmasının sebebi g4 810 un bir altı işlemci var g3 te 2k yı 801 tartmıyordu ondan ısınıyordu g5 ısınmıyor diyorlar bakacam gidecem bayramdan sonra ki ilk hafta mediamark ta felan oralarda vardır p9 inceleyeyim kararımı ona göre vereceğim :)

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Etiketledin ya görür herhalde hocam diyeceğim 200 tl olsa telefon Al sorma felan da az para vermiyoruz uzun süre götürsün istiyoruz çok şey beklemiyorum ama şu adam cidden iyi çekmiş fotoları ya hayran kaldım https://photos.google.com/share/AF1...?key=RTV5VlZhS0lwMUhyd3Iyd3BVNVowVTVqSlFHTjZR
kesinlikle hocam az para vermiyoruz iyi olmak zorunda cihaz. benim görüşüm de bir telefon için max 1500 lira bilemedin 1600 lira verilmesi yönünde elimdeki z3 plus'ı da ikinci el almıştım sıfır gibiydi 1600 e aldım. neden böyle düşünüyorum abi 1500 e de yapmak istediğin her şeyi yapıyosun 1000 liralık gm5 plusla da yapıyosun veya zenfone 2 laser ile de yapıyosun. mesele önceliklere gelince şu iyi olsun diyince fiyat artıyo. şimdi p9 1750 civarı biraz çıtayı yükselttim ama çok beğendim cihazı çünkü çok hoşuma gitti :)

harbiden fotoğraflar efsane ya sanki nikonla falan çekmişsin gibi.

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
kesinlikle hocam az para vermiyoruz iyi olmak zorunda cihaz. benim görüşüm de bir telefon için max 1500 lira bilemedin 1600 lira verilmesi yönünde elimdeki z3 plus'ı da ikinci el almıştım sıfır gibiydi 1600 e aldım. neden böyle düşünüyorum abi 1500 e de yapmak istediğin her şeyi yapıyosun 1000 liralık gm5 plusla da yapıyosun veya zenfone 2 laser ile de yapıyosun. mesele önceliklere gelince şu iyi olsun diyince fiyat artıyo. şimdi p9 1750 civarı biraz çıtayı yükselttim ama çok beğendim cihazı çünkü çok hoşuma gitti :)

harbiden fotoğraflar efsane ya sanki nikonla falan çekmişsin gibi.
Bence 1500 den sonrası israf 2000 üzeri gereksiz lüks ona katılıyorum bende şuan kullandığım m4 aqua yı satacam 500 e üzerine para koyup alacağım şimdi g5 ten de ucuz p9 bir akşam konuşacam arkadaşlarla ondan sonra durumu yazarım iftar sonrası p9 cidden güzel telefon birde hızlı sarj olsaymış on numaraymış o işlemcide sorun var gibi ısınıyor diye 4k yok tasarımı bozmayalım diye oıs yok gerçi video hiç çekmiyorum ama olsun :D fotoğraf çekerken elim ayağım tutmuyor benim :D

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Bence 1500 den sonrası israf 2000 üzeri gereksiz lüks ona katılıyorum bende şuan kullandığım m4 aqua yı satacam 500 e üzerine para koyup alacağım şimdi g5 ten de ucuz p9 bir akşam konuşacam arkadaşlarla ondan sonra durumu yazarım iftar sonrası p9 cidden güzel telefon birde hızlı sarj olsaymış on numaraymış o işlemcide sorun var gibi ısınıyor diye 4k yok tasarımı bozmayalım diye oıs yok gerçi video hiç çekmiyorum ama olsun :D fotoğraf çekerken elim ayağım tutmuyor benim :D
dediğim gibi hocam hızlı şarj olmasın ama varsın günü tam çıkarsın gece takarsın 8 saate de dolar yani en kötü 8 saat uyuyoruz bilemedin 6 yani :) ois dert değil fotosu yeter

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
dediğim gibi hocam hızlı şarj olmasın ama varsın günü tam çıkarsın gece takarsın 8 saate de dolar yani en kötü 8 saat uyuyoruz bilemedin 6 yani :) ois dert değil fotosu yeter
ben 5 saat uyuyorum fazla uyuyamıyorum :D aynen öyle günü çıkarsın yeter de şimdi metro da felan sarj etmek var :D

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
Hocam 5 saat uyku ne ya :D Ben Akşam 6 da uyandım :D
:D ne biliyim yaw uyuyamıyorum ramazandan önce de böyleydim 3-3.5 gibi yatıyorum 7-7.5 gibi kalkıyorum hep bana yetiyor full gün :D farelere bile 45 dk uyku yetiyormuş bize 6 saatten sonrası israf :D yapacak iş olunca vakit geçiyor yoksa mal gibi bekliyorum bir kere denedim uyumayı öyle max 8 saat uyuyabildim :D

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
G5 hakkında bir kaç şikayete denk geldim ama ne kadar doğru bilemiyorum .
Ya şimdi şöyle G5 Türkiyede 100 tane satılıyor p9 10 tane satılıyor onlar arasında sorunlu çıkma ihtimali daha yüksek o yüzden LG de :D Benim aklım şuan P9 yerine G5 te çünkü hiç huawei marka almadım kullanmadım hiç bir fikrim yok çin malı diye o general mobile kalitesizliğini verecek değil ama çok kalite mi onu da mı bilmiyorum işte Şuan G5 e 1 tık daha yakınım ama p9 a laf yaptıkça siz aklım p9 a gidiyor iki cihaz da çok iyi aralarında 40-50 tl fiyat farkı var güncelleme desteği olarak p8 felan daha 6.0 almadı sadece planlamışlar yani yakında felanda gözükmüyor lg en azından dağıtıyor.

cagatayz

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Xperia Z5 tende Xperia X'i dahil edebilirsin bence listene :)

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
hocam sanırım sen g5 i de ithalat alacaksın? çünkü tr garantili olmasını söylüyosun bi artı olarak. ama tr garantili fiyatı 2200 civarlarında. huawei tr garantili 2400. p9 ithalat 1750 g5 ithalat 1800

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Ya şimdi şöyle G5 Türkiyede 100 tane satılıyor p9 10 tane satılıyor onlar arasında sorunlu çıkma ihtimali daha yüksek o yüzden LG de :D Benim aklım şuan P9 yerine G5 te çünkü hiç huawei marka almadım kullanmadım hiç bir fikrim yok çin malı diye o general mobile kalitesizliğini verecek değil ama çok kalite mi onu da mı bilmiyorum işte Şuan G5 e 1 tık daha yakınım ama p9 a laf yaptıkça siz aklım p9 a gidiyor iki cihaz da çok iyi aralarında 40-50 tl fiyat farkı var güncelleme desteği olarak p8 felan daha 6.0 almadı sadece planlamışlar yani yakında felanda gözükmüyor lg en azından dağıtıyor.
Elinizde metal kasayı tasarımın güzelliğini hissedersiniz.P9 alınca. Evet Huawei de Bir Güncelleme sorunu mevcut ama telefonu sağlam yapıyorlar Allah var . Karar sizin :)

Tozburak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Z5 ve z5 premium çok ısınıyor sony kullanıcısı olarak söylüyorum artık sony eskisi gibi değil diğer firmalar ilerlerken sony yerinde sayıyor x gibi sd650 li cihazı 2400 liraya kakalıyor yinede sen bilirsin bende z5 alabilirim ama iphone se alıcam otomatik çekimi falan pek iyi değil sonyden soğudum desem yeridir alıyosan htc 10 olabilir çok hoşuma giden bir telefon keza p9 da öyle ,g5 tasarımı uzaylı gibi çok çirkin ben beğenmiyorum

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
Huawei P9 tek geçerim. Huawei Lg' den daha kaliteli bir firma bana kalırsa.

alihanabi

Asistan
Reaksiyon puanı
93
LG G5 diye düşünüyorum çünkü kamera önemli demişsin ve p9 da ois ve 4k çekimi olmadığından ve G5 de ois ve 4k + 135 derecelik geniş açı sayesinde daha fazla mutlu olabileceğini düşünüyorum ayrıca snapdragon 820 ile fersah fersah daha performanslı olduğunu söyleyebiliriz

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Teknoseyir'in P9 incelemesini izlersen kamera konusunda ne kadar iyi olduğunu öğrenebilirsin. Ama sen G5 al bence. G5'e daha yakınsın. Huawei P9 alsan, en ufak sorunları hemen gözünde büyütüp pişmanlık yaşayabilirsin.
P9'un gece çekimleri çok iyi ama tripot lazım. Tripot buldum, telefon aparatını da aldım. Yakın zamanda gece çekimleri yaparım. Ama gece normal çekim yaparsan tripota gerek yok. Tripot, sadece gece çekim modunda gerekli.

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
Teknoseyir'in P9 incelemesini izlersen kamera konusunda ne kadar iyi olduğunu öğrenebilirsin. Ama sen G5 al bence. G5'e daha yakınsın. Huawei P9 alsan, en ufak sorunları hemen gözünde büyütüp pişmanlık yaşayabilirsin.
P9'un gece çekimleri çok iyi ama tripot lazım. Tripot buldum, telefon aparatını da aldım. Yakın zamanda gece çekimleri yaparım. Ama gece normal çekim yaparsan tripota gerek yok. Tripot, sadece gece çekim modunda gerekli.
Yok abi g5 i gordum ekledim oyuncak pazarda satılan telefonlarq benziyor onu eledim z5 ve p9 arasındayım bayramda tatile Balıkesir e gittim orada selale de foto cekiyorum kayalıklardan telefonu cebime koydum cebi dar kaymış dusmus suya 10-15 dk habersiz yuzmusum sonra fark ettim aradım suda 1 mt suda 20 dk kaldı gittim kuruladım m4 aquayı baktım calısıyor sevindim ama P9 da cok iyi cihaz bakacak artık p9 un dayanıklılığını bilmediğimden bir sey diyemem.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Yok abi g5 i gordum ekledim oyuncak pazarda satılan telefonlarq benziyor onu eledim z5 ve p9 arasındayım bayramda tatile Balıkesir e gittim orada selale de foto cekiyorum kayalıklardan telefonu cebime koydum cebi dar kaymış dusmus suya 10-15 dk habersiz yuzmusum sonra fark ettim aradım suda 1 mt suda 20 dk kaldı gittim kuruladım m4 aquayı baktım calısıyor sevindim ama P9 da cok iyi cihaz bakacak artık p9 un dayanıklılığını bilmediğimden bir sey diyemem.
Başına gelen bu ender olaylar için P9'u elemek doğru olmaz. G5'i elediysen, P9 almalısın. G5'in kasasının verdiği hissiyatta hemfikiriz. P9'un suya karşı dayanıklılık iddaası yok, sadece 5dk suda beklettiler, telefon bozulmadı. Hoparlöründen ses gelmedi. Hoparlörü de muhtemelen kuruduğunda çalışır. Hoparlör suyla tamamen bozulan bir parça değil çünkü.