Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
@kaan718
7940e78cf70be79b3bc0e695e2f52ee4.jpg

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Rusya romunu kurmayı düşünüyorum arkadaşlar varmı daha önce kurup deneyenler ?

McSwindler

Doçent
Reaksiyon puanı
97
Büyük ihtimalle general mobile nin gm 5 plusuna geçiş yapıcam.bu telefonun bataryası ve arayüz takılmaları,ısınmalarından bıktım.

elime en azından 1000 tl fazla para kalıcak.vodafone den faturaya ek aldım 1. Senesi oldu.telefonu satıp parasıyla ödücem geri kalanını.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Türkiye modeline geçmezseniz uyanık servisciler n910c yazdığını görür ve garanti dışı der
Ben 910c yazdığı halde, daha Türkiye de 5.0.1 yokken 5.0.1 yükleyip 910c kodunda cihazı servise götürdüm kurcaladilarda garanti dahilinde işlem yaptırttim, hemde samsung un kendi servisinde.

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Rusya marshmallow romunu yükledim şimdilik bir sıkıntı yok eğer kurmak isteyenler olursa bir kaç gün kullanımdan sonra detaylı yorum yazabilirim

BatuHK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Telefonun garanti kapsamından çıkıp çıkmadığını nasıl görebilirim?

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
Yahu yukarda arkadaşın verdiği listeye baktımda özbeklere kazaklara marshmallow gelmiş hala Türkiyeye yok en çok satışı yapan Türkiyeyi samsung umursamamakta direniyor bravo.

Samsung Türkiyenin bilerek yaptığını düşünüyorum. 1-2 yıl önceki amiral gemisi cihazlarına güncellemeyi,güncel yazılım özelliklerini vermeyi geciktiriyor olabilirler aksi halde kullanıcı elinde ki cihazı 6-12 ay daha kullanmaya devam edecek bu da satışlara yansıyacaktır.

sercanalikaya

Asistan
Reaksiyon puanı
141
Her marka modelin bir alicisi vardir. Ust seviye modelini ozellikleri ile cazip kilmak uretenin becerisidir. Yoksa yazilim kismi satin almada ve urun satmada ilk planda olmamali. Daha once de yazmistim. 3 GB ram 2k ekran 8 cekirdekli islemci zaten cok iyi ozellikler. Lollipop da da sorun yok. Note 5 i Note 4 ten sadece yazilim guncelleme onceligi ile daha iyi yapacaklarsa yazik ureticiye. Samsung son telefonlarinda zaten gayet iyi isler yapiyor. . kalitesi de iyice artti. Yazilimi gec vermek stratejisiyse eger durum vahim demektir. Apple gibi iPhone 4 e bile ayni yazilim destegini ayni anda verebilmeli . Kendini yeni ve farkli ozellikleri ile sattirabilmeli yeni modellerinde...Bana gore olmasi gereken budur.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
Samsung Türkiyenin bilerek yaptığını düşünüyorum. 1-2 yıl önceki amiral gemisi cihazlarına güncellemeyi,güncel yazılım özelliklerini vermeyi geciktiriyor olabilirler aksi halde kullanıcı elinde ki cihazı 6-12 ay daha kullanmaya devam edecek bu da satışlara yansıyacaktır.

Bunu tek yapan samsung değil bu bir satış stratejisi, bir firma güncellemeyi geciktirir keser diğeri arka arkaya güncelleme verir gene cihazı yavaşlatır ama illa ki o cihazda bir şekilde sorun çıkartırlar. Yoksa kim yeni cihaz alsın.

Güncellemeye pek önem vermiyorum ben sadece stabil olan sürümde kalırım. İlla son sürüm istersem firma istediği kadar vermesin güncelleme bir sürü rom var piyasada bunlardan istediğimi yükler devam ederim.

@sercanalikaya iphone 4 faciasını yaşayan birisi olarak şunu diyebilirim evet geç vermek bir strateji ama telefonun kaldırmayacağı yazılımı da sunmak bir strateji her güncelleme de eski cihazlar zorlanır ama bazen öyle bir güncelleme veriyorlar ki tuğla oluyor.

sonuçta firmalar önce kendi çıkarlarını düşünür önce ürün sattırmak için uğraşır. Cihazlar donanım olarak uzaya çıkmayacaksak açamayacakları uygulama oyun yok işlemci açısından ram açısından günümüzde 512 mb ramlı bir tablet bile coc,clash royale ve bilumum şeker oyunlarını açıyorsa note 4 bir 3 sene sıkıntısız açar herşeyi tabi bu sürede oyunlar konsol oyunu seviyesine gelmezse.
elimizde ki cihaz yeterken bir çok kullanıcı yeni cihaz almak istemez firmalar ya yeniliklerle satar yada eskileri yok ederek maalesef kural böyle

ek olarak note 5 de açıp note 4 de açılmayan ugulama oyun varmı yok nasıl satacaklar 2-3 yazılım eklentisi ile yok allways on yaptık ama 4 de yok 5 de var diyecekler yada statik testlerin puanlarına bakarak alan arkadaşları yakalayacaklar :D sd800 ile 810 da bile tek fark birisini açarken 2 sn beklerisiniz öbüründe 5 olay bu

tabi bunlar benim düşüncem rakamlar artık bana pek anlam ifade etmiyor belki de bu sebeple olabilir android 6 ile 7 arasında ufak farklar olur 7 ye geçince cihaz uçmaz en fazla statik puanlarda 3-5 artış olur oda son kullanıcıya birşey değiştirmez.

bilmiyorum belki de yanlış düşünüyorum dur.

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Polonya romu nà güncelleme geldimi arkadaslar..kullanan arkadaşların izlenimi neler acaba..

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Polonya romu nà güncelleme geldimi arkadaslar..kullanan arkadaşların izlenimi neler acaba..

Polonya romundan sonra yayınlanan Rusya romunu kurdum çalışma stabilite iyi ancak hatalar mevcut arama ekranında donma takılma arama cevaplarken seste cızırtı ve şarj süresi azaldı ortalama 2 saat daha az gidiyor arka planda daha çok şarj kullanılıyor ram kullanımı azalmis ancak sadece görüntüde uygulamada pek bi fark göremedim Türkiye de yayınlanmasını bekleyin derim ben

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Polonya romundan sonra yayınlanan Rusya romunu kurdum çalışma stabilite iyi ancak hatalar mevcut arama ekranında donma takılma arama cevaplarken seste cızırtı ve şarj süresi azaldı ortalama 2 saat daha az gidiyor arka planda daha çok şarj kullanılıyor ram kullanımı azalmis ancak sadece görüntüde uygulamada pek bi fark göremedim Türkiye de yayınlanmasını bekleyin derim ben
Ben bekliyorum zaten daha önce demedim. Memnun kalmamisdim. Bende aşırı ısınma ve şarj da belirgin azalma vardı. .samsung miymintisi en azından polonya romunu duzelttini diye merak etmiştim. Yazık ordaki adamlara o zaman.

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Ben bekliyorum zaten daha önce demedim. Memnun kalmamisdim. Bende aşırı ısınma ve şarj da belirgin azalma vardı. .samsung miymintisi en azından polonya romunu duzelttini diye merak etmiştim. Yazık ordaki adamlara o zaman.
Rusya romu 1 ay sonra yayınlandı Polonya romundan, ben de sıkıntıların giderildiğini düşünerek denemek istedim ancak dediğiniz gibi ısınma şarjda azalma ve s gibi cihazın çalışmasını etkileyecek sıkıntılar mevcut, siz geri dönüş işlemini nasıl yaptınız? smart swicth ile yapıla biliyor ancak uzun sürdüğü için denemedim

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Rusya romu 1 ay sonra yayınlandı Polonya romundan, ben de sıkıntıların giderildiğini düşünerek denemek istedim ancak dediğiniz gibi ısınma şarjda azalma ve s gibi cihazın çalışmasını etkileyecek sıkıntılar mevcut, siz geri dönüş işlemini nasıl yaptınız? smart swicth ile yapıla biliyor ancak uzun sürdüğü için denemedim
Ben smart switch ile yapamadım. Sri no ve model uysumazligi hatası veriyor.daha önce serviste anakart değişmişti ordan kaynaklı bir sorun herhalde..ben odin ile tek partli resmi turkiye lolipop yukledim..birtek suna dikkat ettim.chaz acikdiktan sonra güncellemeler gelmeden hemen kapama li ve 3 er kez wipe larin hepsini yapmak lazım. Yoksa cihaz c olarak kalıyor bunları yapınca cq oluyor.wger güncellemeleri yaparsan birdaha bu işlemi yapsanda cq olmuyor.burasi önemli yani.ve eski lolipop à göre daha iyi oldu telefon neden alamadım ama .daha stabil.ve ekran süresi yaklaşık 6 saat alıyorum hergun
Bu ufak tuyoyuda.facebookdaki note 4 sayfasının kurucusundan öğrendim o uyarmıştı beni ;)

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
A
Ben smart switch ile yapamadım. Sri no ve model uysumazligi hatası veriyor.daha önce serviste anakart değişmişti ordan kaynaklı bir sorun herhalde..ben odin ile tek partli resmi turkiye lolipop yukledim..birtek suna dikkat ettim.chaz acikdiktan sonra güncellemeler gelmeden hemen kapama li ve 3 er kez wipe larin hepsini yapmak lazım. Yoksa cihaz c olarak kalıyor bunları yapınca cq oluyor.wger güncellemeleri yaparsan birdaha bu işlemi yapsanda cq olmuyor.burasi önemli yani.ve eski lolipop à göre daha iyi oldu telefon neden alamadım ama .daha stabil.ve ekran süresi yaklaşık 6 saat alıyorum hergun
Bu ufak tuyoyuda.facebookdaki note 4 sayfasının kurucusundan öğrendim o uyarmıştı beni ;)
Anladım teşekkür ederim peki resmi Türkiye romunu nerden indirmiştiniz yoksa odin programi kendisi mi indirdi? interneti kapalı tutmak mantıklı olur o zaman güncelleme yapmamasi için romu yüklerken

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Ya yesilcin den indirdim yada Shift deleteden tam emin değilim. Evet telacilinca hemen interneti kesebilirsrn ama zaten otomatik kendi açıyor sufurlandigi için yeni kurulum diye.yani hemen tekrardan kapaman lazim.birde bende samsung logosunda kaldı yani boot oldu telefon ama tekrar 3 er kere wipe lari yaptım açıldı. .orda biraz tirsmisdim açıkçası :) :) biraz riskli ama tek seçeneğin bu idi yaparsan sorumluluk sende dostum.

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Ya yesilcin den indirdim yada Shift deleteden tam emin değilim. Evet telacilinca hemen interneti kesebilirsrn ama zaten otomatik kendi açıyor sufurlandigi için yeni kurulum diye.yani hemen tekrardan kapaman lazim.birde bende samsung logosunda kaldı yani boot oldu telefon ama tekrar 3 er kere wipe lari yaptım açıldı. .orda biraz tirsmisdim açıkçası :) :) biraz riskli ama tek seçeneğin bu idi yaparsan sorumluluk sende dostum.
Daha önceki telefonlarımı Sony htc özel custom rom kurarak kullandım tam dedim artık samsung orjinal yazılım kullanalım biraz da samsung hayallerimi suya düşürdü :) bu ay sonuna kadar bekleyeceğim sanırım eğer Tr için marshmallow yayınlanmazsa özel bi custom rom kurup önüme bakacağım samsung ile uğraşamam,marshmallow genel olarak hoşuma gitti çünki kaldırmak istemiyorum, bu kadar iyi donanıma sahip bir telefon ama en güncel yazılımı kullanamamak ta ayrı bi sıkıntımız malesef

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Daha önceki telefonlarımı Sony htc özel custom rom kurarak kullandım tam dedim artık samsung orjinal yazılım kullanalım biraz da samsung hayallerimi suya düşürdü :) bu ay sonuna kadar bekleyeceğim sanırım eğer Tr için marshmallow yayınlanmazsa özel bi custom rom kurup önüme bakacağım samsung ile uğraşamam,marshmallow genel olarak hoşuma gitti çünki kaldırmak istemiyorum, bu kadar iyi donanıma sahip bir telefon ama en güncel yazılımı kullanamamak ta ayrı bi sıkıntımız malesef
Son sürümü herseyi vererek stabil olarak kullanmamiza izin verirlerse kimse note 5 almaz.samsungun satış politikası bu maalesef. Yoksa bu telefon çok daha fazlasını bile kaldırır acikcasi

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Son sürümü herseyi vererek stabil olarak kullanmamiza izin verirlerse kimse note 5 almaz.samsungun satış politikası bu maalesef. Yoksa bu telefon çok daha fazlasını bile kaldırır acikcasi
Benzer sıkıntılar guncellemeden sonra not 5 te de ortaya çıkmaya başladı, zaten dediğiniz sebebler var ancak sanırım samsung bu güncelleme işini pek ciddiye de almıyor gibi cihazı verdiğim şekilde kullanın yenisini istiyorsanız yenisini alın der gibi bi stratejisi var yazılım konusunda,ve samsungun ürün yelpazesi geniş olduğu için bu sebepten dolayı zarar etmiyor, zaten kullanıcılar her türlü alıyor samsung telefonlarını marka değeri ve herkes tarafından bilinirliği olduğundan dolayı, bakalım daha ne kadar devam edecek bu strateji.

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Bendeki dsmart digiturk gibi gereksiz tum samsung hediyelerini hepsi yokoldu sizdede oylemi