Sony Xperia Z3 Compact Kullananlar Kulübü

yeumyang

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Z3 Compact ıma 6.0.1 geldi ve güncelledim, ancak stamina Mode kayboldu, bilgisi olan var mı
Güncelleme ile kaldırıldı stamina mod onun yerine doze modu geldi yaza dogru bir güncelleme ile tekrar gelebilir diye düşünüyorum

balper

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Doze Mode görünmüyor mu, ya da pil tasarrufu modunda titreşimi nasıl aktif hale getirebilirim

balper

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Güncelleme ile kaldırıldı stamina mod onun yerine doze modu geldi yaza dogru bir güncelleme ile tekrar gelebilir diye düşünüyorum
Doze Mode görünmüyor mu, ya da pil tasarrufu modunda titreşimi nasıl aktif hale getirebilirim

teoant

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar marshmallow 6.0.1 dün itibariyle yükledim. Ama test etmeden birşey söylemek istemedim. Benim izlenimlerim stamine modu kalkınca bu telefon pili tüketmiyor adeta içiyor.Pili ile övünen sony benim telefonumda yaşadığım sorunu herkes yaşıyorsa baya başı ağrıyacak demektir.Gece 03.00 itibariyle şarjdan aldım.Biraz kullandım şarj %92 de uykuya yatarken yeni mod rahatsız etmeyine aldım ve wifi kapalı bıraktım.Sabah 07.00 itibariyle kalktığımda şarj %84 idi.Şuan saat 08.23 itibariyle şarj %77 ekran kullanım sürem 27 dk 41 saniye.Acayip rakamlar boyle giderse telefon kendi kendine bile kullanmadan bir günde şarjı biter.Aynı sorunları yaşayanlar varsa acil cevap bekliyoruım. Olmadı fabrika ayarlarına alıp telefona 6.0.1 bir daha yüklerim.Gene olmazsa yandı gülüm keten helva.Ya yanına seyyar şarj yada bir yolunu bulup eski sürüm.Şimdilik en büyük sorun bu daha da ne olsun.Herkese saygılar, hayırlı günler.

dragomhmt

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar marshmallow 6.0.1 dün itibariyle yükledim. Ama test etmeden birşey söylemek istemedim. Benim izlenimlerim stamine modu kalkınca bu telefon pili tüketmiyor adeta içiyor.Pili ile övünen sony benim telefonumda yaşadığım sorunu herkes yaşıyorsa baya başı ağrıyacak demektir.Gece 03.00 itibariyle şarjdan aldım.Biraz kullandım şarj %92 de uykuya yatarken yeni mod rahatsız etmeyine aldım ve wifi kapalı bıraktım.Sabah 07.00 itibariyle kalktığımda şarj %84 idi.Şuan saat 08.23 itibariyle şarj %77 ekran kullanım sürem 27 dk 41 saniye.Acayip rakamlar boyle giderse telefon kendi kendine bile kullanmadan bir günde şarjı biter.Aynı sorunları yaşayanlar varsa acil cevap bekliyoruım. Olmadı fabrika ayarlarına alıp telefona 6.0.1 bir daha yüklerim.Gene olmazsa yandı gülüm keten helva.Ya yanına seyyar şarj yada bir yolunu bulup eski sürüm.Şimdilik en büyük sorun bu daha da ne olsun.Herkese saygılar, hayırlı günler.
Bence sifirlamalisin bende şarj konusunda öyle olmadı dün sıfırlama bittikten sonra %80 şarj vardı uygulamaları herşeyi baştan yaptım. gece yatacagimda %20 şarj vardı ekran süresi 4 saat 50 dk idi bu sürede yoğun kullandım telefonu 60 tane uygulama kurdum her birine girişleri yaptım ayarları yaptım telefonu eski haline getirdim yani. Kurulum bittikten sonrada normal kullanip gece şarja taktım yattım :-)
Şarj durumu önümüzdeki günlerde belli eder kendini.

teoant

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bence sifirlamalisin bende şarj konusunda öyle olmadı dün sıfırlama bittikten sonra %80 şarj vardı uygulamaları herşeyi baştan yaptım. gece yatacagimda %20 şarj vardı ekran süresi 4 saat 50 dk idi bu sürede yoğun kullandım telefonu 60 tane uygulama kurdum her birine girişleri yaptım ayarları yaptım telefonu eski haline getirdim yani. Kurulum bittikten sonrada normal kullanip gece şarja taktım yattım :)
Şarj durumu önümüzdeki günlerde belli eder kendini.
Teşekkür ederim.Bende bir resetleyip tekrar kurayım bakalım.Normalde bende stamine modunda 4-5 saat toplam ekran süresi alıyordum.Dediğin gibi üstüne kurdum.Tekrar sıfırlayıp pc companion'dan kurayım inşallah düzelir.

balper

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yaza doğru z3 serisine stamina Mode gelecekmiş, benim isteğim, pil tasarrufu modunda titreşimi nasıl aktif hale getirebilirim

Firedance36

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim telefonun ekranı kırıldı. Garantili uyguna değişim yapan bildiğiniz bir yer var mı? tavsiyenize muhtacım

idrkn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar merhaba,
Marshmallow 6.0.1 güncellemesini dün yükledim en önemli yenilik yanılmıyorsam kamerada olmuş. Manuel modunda çözünürlüğü 20.7 MP yapabiliyorken süper otomatik modunda en fazla 8MP yapabiliyoruz.Bu durumda 20MP ile resim çekebilmek için sadece manuel modunu kullanmak gerekiyor değil mi? Bu konu ile ilgili fikirlerinizi paylaşır mısınız lütfen. Çözünürlük, odak modu, ölçüm gibi bir çok ayar var. En iyi kamera ayarları için neler yapmamız gerekiyor?

balper

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Android 6.0.1 güncelleme sonrası, z3c de stamina Mode kayboldu. Pil tasarrufu modunda da titreşim uyarıları vermiyor. Pil tasarrufu modunda titreşimi nasıl aktif hale getirebilirim

dragomhmt

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Android 6.0.1 güncelleme sonrası, z3c de stamina Mode kayboldu. Pil tasarrufu modunda da titreşim uyarıları vermiyor. Pil tasarrufu modunda titreşimi nasıl aktif hale getirebilirim
Yapamazsın gibi bi ayarı yok çünkü.
O pil tasarrufu açınca telefon Animasyonlar falan kapatıyor hiç iyi olmuyor normal kullanmanız daha mantıklı olur doze modern var yerleşik kendisi tasarruf yapmaya çalışıyor zaten stamina gibi. İleride stamina verecekler zaten şimdilik böyle.

balper

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yapamazsın gibi bi ayarı yok çünkü.
O pil tasarrufu açınca telefon Animasyonlar falan kapatıyor hiç iyi olmuyor normal kullanmanız daha mantıklı olur doze modern var yerleşik kendisi tasarruf yapmaya çalışıyor zaten stamina gibi. İleride stamina verecekler zaten şimdilik böyle.
Doze Mode, pil tasarrufu modunda mı çalışıyor, yoksa normal modda mı

dragomhmt

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Doze Mode, pil tasarrufu modunda mı çalışıyor, yoksa normal modda mı
Normalde çalışıyor senin bişey yapmana gerek yok o kendisi optimize ediyor. Pil kısmına girersen sağ üstte 3 nokta var ordan pil optimization var ona tıkla optimize edildiğini görürsün kendisi ayarlıyor yani.

idrkn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar güncelemeden önce alarm çaldığı zaman ekranda çıkan uyarıyı sağa kaydırınca alarm kapanırdı güncellemeden sonra bu durum değişmiş, alarmı en hızlı şekilde nasıl kapatıyorsunuz yazar mısınız size zahmet?

dragomhmt

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar güncelemeden önce alarm çaldığı zaman ekranda çıkan uyarıyı sağa kaydırınca alarm kapanırdı güncellemeden sonra bu durum değişmiş, alarmı en hızlı şekilde nasıl kapatıyorsunuz yazar mısınız size zahmet?
Bende hâlâ aynı çubuğu kaldırıyorum kapanıyor.

idrkn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim.Alarm çalınca susturmak için önce yandaki açma kapama düğmesi sonra sağ alttaki kareye basıp ekranda tüm programları kapatan üç çizgiye basınca ancak susturabiliyorum nedense. Ne yaptıysam ilk çaldığında ekrandan kapatmayı beceremedim. Alarm çaldığında çubuk çıkıyor ona dokununca ekran gidiyor tamamen yani ekranda dokunacak hiçbir şey kalmıyor ama alarm halen susmuyor. Fabrika ayarlarına dönüp yeniden yükleme yaptım ancak yine olmadı. Bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim. Alarmı kapatmak işkence oldu.

dragomhmt

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim.Alarm çalınca susturmak için önce yandaki açma kapama düğmesi sonra sağ alttaki kareye basıp ekranda tüm programları kapatan üç çizgiye basınca ancak susturabiliyorum nedense. Ne yaptıysam ilk çaldığında ekrandan kapatmayı beceremedim. Alarm çaldığında çubuk çıkıyor ona dokununca ekran gidiyor tamamen yani ekranda dokunacak hiçbir şey kalmıyor ama alarm halen susmuyor. Fabrika ayarlarına dönüp yeniden yükleme yaptım ancak yine olmadı. Bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim. Alarmı kapatmak işkence oldu.
Rica ederim.
Yazılımsal bir hata var sony pc companion ya da Xperia companion ile cihaz onarma işlemi yap son sürüm yazılımı yeniden indirip kuruyor telefona. Herşey siliniyor sanırım yazıldığına göre ben kullanmadım daha önce. Silinmiyorda olabilir [emoji5]
Ben güncellemeyi kurduktan sonra sıfırladım telefon üzerinden bi kaç ufak bug var onun haricinde senin yaşadığını yaşamadım. Herkeste farklı hatalar oluşabiliyor .

bilal.zengin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar, Yeni gelen Guncellemeyle Whatsapptan mesaj geliyor ama ses gelmiyor. Duzeltmem icin ne yapmam gerekiyor acaba?

bilal.zengin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Marsmallow beklemek cok zamanimizi aldi. Bunu ne kadar bekleyecegiz acep :) Tesk. ederim..

balper

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Rica ederim.
Yazılımsal bir hata var sony pc companion ya da Xperia companion ile cihaz onarma işlemi yap son sürüm yazılımı yeniden indirip kuruyor telefona. Herşey siliniyor sanırım yazıldığına göre ben kullanmadım daha önce. Silinmiyorda olabilir [emoji5]
Ben güncellemeyi kurduktan sonra sıfırladım telefon üzerinden bi kaç ufak bug var onun haricinde senin yaşadığını yaşamadım. Herkeste farklı hatalar oluşabiliyor .
Stamina Mode için mi konuşulan

balper

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Stamina Mode un ne zaman geleceği ve Batarya kullanımının artması ile ilgili sony care A açtığım çağrı sonucu,

balper

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sony Xperia Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Sorununuzla ilgili olarak, sizi bilgilendirmek isteriz ki Android 6 Marshmallow sürümünde batarya/pil performansını düzeltmek için Doze mode denilen özellik eklenilmiştir.

Doze modu arka planda çalışarak cihaz kullanılmadığı taktirde uygulamaları kısıtlar. Bu özellik otomatik cihazın içerisinde bulunmaktadır. Kullanıcılarımız bu özelliği göremez ve yönetemez.

Ayrıca cihazınızın içine yerleştirilmiş bir pili vardır. Pil tüketiminizi takip edebilir ve uygulamaların ne kadar güç kullandığını görebilirsiniz. Pilinizden daha fazla yararlanmak için uygulamaları kaldırabilir ve Pil tasarrufu öğesini etkinleştirebilirsiniz. Aynı zamanda yaklaşık ne kadar pil

süresi kaldığına dair bir tahmin görüntüleyebilir ve performansı geliştirmek ve pilinizin daha fazla dayanmasını sağlamak için ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.

Pil tüketiminizi ve tahmini pil süresini görüntülemek için:

1) Ana ekran konumundan, Menü öğesine dokunun.

2) Ayarlar> Pil kullanımı öğesini bulun ve dokunun. Pil kullanım verisini ve tahmini pil süresini gösteren bir genel görünüm belirir.

3) Bilgileri gözden geçirin, sonrasında gerektiği gibi hareket edin, örneğin, bir uygulamayı kaldırın veya kullanımını sınırlayın.

Pil tasarrufu seçeneğini açamak için.

2) Ayarlar> Pil kullanımı öğesini bulun ve dokunun.

3) Sağ üst köşede bulunan üç nokta üst üstte seçeneğine tıklayınız.

4) Pil tasarrufu öğesine dokunun ve ardından özelliği açık konuma getiriniz.

Ayrıca pil tasarrufu için cihaz içersinde bulunan uygulamaları optimize edebilirsiniz.

2) Ayarlar> Pil kullanımı öğesini bulun ve dokunun.

3) Sağ üst köşede bulunan üç nokta üst üstte seçeneğine tıklayınız.

4) Pil optimizasyonu seçeneğine tıklayınız ve tüm uygulamalar seçeneğini bulunuz.

5) İsteğe bağlı olarak uygulamaları optimize ediniz.

Ayrıca sizi bilgilendirmek isteriz ki ileriki firmware güncellemelerde pil/batarya Stamina mod özelliği Android 6.0 yazılımının bir parçası olarak yeniden eklenecektir. Bu noktada hangi cihazlarda ve hangi tarihte verileceğine dair bir bilgi aktaramamaktayız. Konu ile ilgili en son gelişmeleri takip edebilmeniz için size Sony’s Official Xperia Blog – News & Features | Sony Smartphones adresini ziyaret etmenizi veya Sony Xperia News (@SonyMobileNews) | Twitter (@SonyMobileNews) twitter hesabımızı takip etmenizi öneririz.

balper

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bi güncelleme geldi ama inşallah stamina Mode dur

dragomhmt

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Yazılım iyileştirme yazıyor kendi kendine yapmış telefon.

teoant

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bugün telefonu servise verdim.Benim şansızlığım herhalde telefon daha ilk aldığımda aşırı ısınma vardı. Marsmallow dan sonra pil süremde hemen hemen yarıya indi.5-6 saatlik ekran sürem 3 saate kadar düşmüştü.Bir program var onu yükledim baya eskiye döndürdü ama ısınması artık sıkıntı yaratmaya başlamıştı. Dominations, clash of clans gibi aşırı telefonu yormayan oyunlarda bile cpu ısısı hemen yükseliyordu.En son rekorum 71 derece falan gösterdi program artık pes ettim.Sonuç nasıl düzelecek merakla bekliyorum.