İphone 6 Almalı mıyım?

Oğuzhan Kalkan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
28
Merhabalar arkadaşlar yıllardır android telefonlar kullanmaktayım şuan da note 4 kullanıyorum fakat bir yandan da ios bir telefon kullanmak istiyorum sizce iphone 6 almalı mıyım?
Benim durumumda olupta ios'e geçen varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Ben zamaninda geçtim şuan da note 5 ten geçtim. Memnunum sarj suresi olarak 2 kat daha fazla kullanıyorum. Note 5 ye 3 saat kullanım yapabilirken şuan iPhone 6 kullanıyorum 8 saat kullanımlar alıyorum. 3G kullanıyorum konum sevisleri filan ne varsa hepsi acık.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Merhabalar arkadaşlar yıllardır android telefonlar kullanmaktayım şuan da note 4 kullanıyorum fakat bir yandan da ios bir telefon kullanmak istiyorum sizce iphone 6 almalı mıyım?
Bence note 5 al bende kullaniyorum cok memnunum hem kamerasi ve ekrani ip 6 dan daha iyi

svsleeintense

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Eğer kapalı bir işletim sistemi olan ios' e alışabileceğinizi düşünüyorsanız alabilirsiniz. Ama çok fazla 3. parti yazılım kullanıyorsanız ios sizin için yanlış tercih.

Oğuzhan Kalkan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
28
Eğer kapalı bir işletim sistemi olan ios' e alışabileceğinizi düşünüyorsanız alabilirsiniz. Ama çok fazla 3. parti yazılım kullanıyorsanız ios sizin için yanlış tercih.
İlk zamanlarda çok kurcalıyordum ama şuan sadece sosyal medya aramalarda kamerasını kullanıyorum

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Note 4 son senesini yaşıyor güncelleme olarak iphone 6 en az 3 sene daha güncel kalır. Kamera olayında note 4 nasıl bilmiyorum ama geçebilirsin.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Note4 u note 5 ten çok daha faza seviyorum bence sen note 4 u kullanmaya devam et sonrasında iPhone 7 yıl bekle o zaman. Ama iOS u deneyimle ilk önce.

darkgamer_gs

Asistan
Reaksiyon puanı
18
iPhone 7 alabilecek durumunuz olursa bekleyin derim ama bütçeniz 6 ya yetecek kadar ise Note 4 e oranla daha hızlı ve daha stabil. Ama kamera konusunda testlerde gördüğüm kadarıyla note 4 cok küçük farkla önde. Burada yazılımın da Samsung sa renkleri açması gibi bir durum söz konusu. Ben 6 kullanıcısı olarak cihazdan tek sıkıntım ram az olması nedeniyle arkaplanda cok uygulama acınca bu sefer tekrardan açılmasını beklemem gerekiyor. Ya da Note 4 su an zaten idare edilebilir bir cihaz. Bence 7 çıktıktan sonra 6s alın. Her şekilde 6dan üstün ve cok iyi bir cihaz.

Efe Vardar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence Androiden Ios'a geçmemeni tavsiye ederim bir kere androide alıştıyıysan Ios'a zor alışırsın (ben bunun acısını biliyorum androideki geri tuşunu arıyorum, wifi kapatcam zarzor buluyorum ama ben alırım dersen karışmam

murdax105nc

Asistan
Reaksiyon puanı
33
elinde kötü bir telefon olsa düşünmeden geç derdim ama note 4 varken hiç gereği yok. note 4 miadını doldurana kadar bekle derim.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779

Merhaba,

Samsung note 4 den iphone 6 ya sadece ios isletim sistemi icin gecilir. Onun disinda diger konular note 4 daha iyi. Kamera desen note 4 daha iyi. On kamera daha genis acili, arka kamera diyafram olarak daha iyi ois destegi de var. Ekran da acik ara note 4 daha iyi. Batarya performansi acik ara note 4 daha iyi. Kasa malzeme iphone 6 daha iyi.

Yani ben burada sadece ios icin gecemeye deger birsey gordum. Onun disinda bir sebep yok. Note 4 iyidir.

svsleeintense

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İlk zamanlarda çok kurcalıyordum ama şuan sadece sosyal medya aramalarda kamerasını kullanıyorum
Bu söylediğiniz işlemlerde ios sizi memnun edecektir. Ama elinizde ki telefonda note 4. Henuz ömrünü doldurmamış bir cihaz, bir sure daha kullanılabilir. Eğer sıkıldıysanız ios sizi pişman etmez. Bunu 3. Parti yazılım vs. kullanmadığınızı söylediğiniz için rahatlıkla söylüyorum. Şu an bende iphone 6 kullanıcısıyım, tıpkı sizin gibi eskiden çok kurcalardım ama artık sadece sosyal medya ve bir kaç app. (oyun,kamera yazılımları vs.) kullanıyorum ve iphone 6 memnun ediyor.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
sakın alma sakız kasa bükülür pişman eder tarihi defoları var...

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Merhaba,

Samsung note 4 den iphone 6 ya sadece ios isletim sistemi icin gecilir. Onun disinda diger konular note 4 daha iyi. Kamera desen note 4 daha iyi. On kamera daha genis acili, arka kamera diyafram olarak daha iyi ois destegi de var. Ekran da acik ara note 4 daha iyi. Batarya performansi acik ara note 4 daha iyi. Kasa malzeme iphone 6 daha iyi.

Yani ben burada sadece ios icin gecemeye deger birsey gordum. Onun disinda bir sebep yok. Note 4 iyidir.
Dostum batarya olarak iPhone 6 note 4 ten daha fazla kullanım imkanı sunuyor, her iki cihazı olukça fazla kullandık test yaptım. Note 4 te ortalama 4 saat kullanım alırken iPhone'da 6 saat kullanım alıyorum.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Dostum batarya olarak iPhone 6 note 4 ten daha fazla kullanım imkanı sunuyor, her iki cihazı olukça fazla kullandık test yaptım. Note 4 te ortalama 4 saat kullanım alırken iPhone'da 6 saat kullanım alıyorum.

Note 4 ile butun gun mobil verim acik sabat 8 de %100 ile sarjdan.aliyorum urunu aksam 7 de %35 lerde oluyor. Bu gundelik islerdeki aldigim sure. Bos vakit olurda oyun oynarsam bu 1-2 saat daha kisa oluyor.

Mesai arkadasim iphone 6 kullaniyor mobil veri acik gundelik kullanim ile aksam 5 te %40 civari sarja takiyor.

Iki urunu batarya konusunda aktif kullanim ile gozlemledigimiz soniclar bu sekilde.

Iphone da mobil verini acik olur ama ekran kilitli iken sarjiniz azalmaz. Ios sisteminde gece yatarken bas ucunuza koyun sabah kalktiginizda ayni halde veya en fazla %1 azalmis bulursunuz. Ama ekran acikken yani aktif kullanimda sarji web de gezinme gibi basit bir iste sarjin azalmasi gozle gorulur bicimde oluyor. Bunun sebebide batarya kapasitesinin az olmasi.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Note 4 ile butun gun mobil verim acik sabat 8 de %100 ile sarjdan.aliyorum urunu aksam 7 de %35 lerde oluyor. Bu gundelik islerdeki aldigim sure. Bos vakit olurda oyun oynarsam bu 1-2 saat daha kisa oluyor.

Mesai arkadasim iphone 6 kullaniyor mobil veri acik gundelik kullanim ile aksam 5 te %40 civari sarja takiyor.

Iki urunu batarya konusunda aktif kullanim ile gozlemledigimiz soniclar bu sekilde.

Iphone da mobil verini acik olur ama ekran kilitli iken sarjiniz azalmaz. Ios sisteminde gece yatarken bas ucunuza koyun sabah kalktiginizda ayni halde veya en fazla %1 azalmis bulursunuz. Ama ekran acikken yani aktif kullanimda sarji web de gezinme gibi basit bir iste sarjin azalmasi gozle gorulur bicimde oluyor. Bunun sebebide batarya kapasitesinin az olmasi.
İşletim sistemi gereği bunlar böyle tabi, ama iOS ta daha fazla kullanım alıyorum, arka planda müzik v.s dinleniyorum sürekli ekran acık arka planda uygulama açıp kullanımdan saymıyorum.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
İşletim sistemi gereği bunlar böyle tabi, ama iOS ta daha fazla kullanım alıyorum, arka planda müzik v.s dinleniyorum sürekli ekran acık arka planda uygulama açıp kullanımdan saymıyorum.

Acikcasi bu konu kullanima gore degisiklik gosterdigi icin bu sekilde degerlendirmek dogru degil. Ayni sartlarda yapilan pcmark battery test sonuclari bu konuda daha objektif sonuclar alinmasini saglar. Bu konuda sdn'nin guvenilir bir birim oldugunu dusunebilir. O nedenle oradaki sonuclara bagli kalmakta fayda var.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bütün cihazlara güç uygula hepsi bükülür. Aluminyum kasa cihazlar bükülmeye daha elverişlidir.
6s niye 6 ile aynı ortamda bükülmüyor... çelişki neden olddu... sana göre iPhone bükülebilen amiral gemisi demek... :D:p;)

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
çünkü Apple anlama özürlü ısrarla yanlış oranda alaşım ve ölçülerde ısrar etti... sonuç bendgate oldu...

Oğuzhan Kalkan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
28
Mesajlarınız için teşekkür ediyorum malum işim gereği iphone almaktan korkuyorum sebebi ise ekranın kırılma korkusu, sanırım note4 ile biraz daha idare edeceğim

Saruman 12345

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba,

Katlıyorum ip 6 ya geçerse pişman olabilirsiniz hem kamera açısından hem ekran pil arkadaşımdan biliyorum

Tugay27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Ben yaklaşık olarak 11 aydir İphone6 kullaniyorum.Androidden İOS a gectim.Senin gibi tedirgindim.Bir kere şunun garantisini verebilirim kamerasi,performansı cok iyi.Zaten android teki gibi yazilim bekleme derdin yok herkese ayni anda geliyor.Tasarimi gercekten cok guzel, sade bir arayuze sahip.Gelelim kotu yanlarina;Birincisi, batarya eger bu telefonu batarya olarak alicaksan yanindan bile gecme evet ilk 4-5 ay cok güzel ama suan ben sadece bataryasi yuzunden su telefonu kirmamak icin zor tutuyorum kendimi.Ya da ben pek internet girmem oyun oynamam diyorsan al.Dun sık kullanimda 5 saat 50 dakika gordum.Ama önerim kesinlikle Plus.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
uçakta parlama yapması ihtimali yüksek... cebinde alev alan iPhone yüzünden hastanelik olan çok... Apple öneren senin düşmanındır...

aytugdab

Asistan
Reaksiyon puanı
8
iphone'a geçiceksen iphone 6 süresi doldu a8 işlemci 2 yıl sonra kasma donma takılma gibi sorunları hisettirebilir iphone 6 ya 2.300-2.600 gibi fiyat vereceğine iphone 7 nin çıkmasını bekle aynı parayı iphone 6s e ver

Sercan40

Profesör
Reaksiyon puanı
372
İphone 6 yı al kullan ben bu zamana kadar neden geçmemişim dersin ios sisteme eğer beğenmezsen (ram batarya vb.) satarsın plus veya 6s e geçersin...Android telefonlar gibi 2500 den alıp 1000 liraya nasıl satarım diye düşünmezsin...